Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΟΜΙΛΙΑ Ν.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 25/5/2011 κύριοι της Κυβέρνησης Η πολιτική σας απέτυχε και εμμένετε στην ίδια αδιέξοδη συνταγή.


Θετική η συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη

Με την εντολή να δοθεί από το ΤΑΥΤΕΚΩ άμεσα (ακόμα και σήμερα), το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα γίνουν οι πληρωμές των Φαρμακείων του νομού Κοζάνης, απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης στο σχετικό αίτημα του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, με συμμετοχή και μελών του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ.
Η συνάντηση υπήρξε καρπός της κατάληψης που πραγματοποίησαν στελέχη του σωματείου στο υπουργείο Εργασίας, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, σε μία συμβολική κίνηση, ουσιαστικής όμως σημασίας, προκειμένου να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί ένα σημαντικότατο αίτημα. Αίτημα που δεν είναι άλλο από την καταβολή των ποσών του Πάγιου Πόρου, που θα επιτρέψει την αποσυμφόρηση της δυσάρεστης κατάστασης που υφίσταται αυτή την ώρα και θα άρει τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί με τις πληρωμές οφειλών (φάρμακα, νοσήλια κλπ), δημιουργώντας ταυτόχρονα ανασφάλεια και ασάφεια για το μέλλον.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα (παρά το γεγονός ότι από νωρίς η κατάληψη αμαυρώθηκε από την παρουσία και τη βίαιη συμπεριφορά δυνάμεων της αστυνομίας, γεγονός το οποίο ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει), με τον υπουργό να παραδέχεται πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ασφαλιστικός φορέας της ΔΕΗ είναι πολλά και σοβαρά και απαιτείται «για το δικό σας τομέα να γίνει μια ξεχωριστή διαχείριση», καθώς η κατάσταση έχει τις ιδιαιτερότητές της. Ο κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε την θετική του πρόθεση ως προς το να κουβεντιάζονται και να αναζητούνται από κοινού λύσεις στα προβλήματα, «για να μη χρειάζεται να φθάνουμε στα σημεία που φθάνουμε».
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, έχοντας το τελευταίο κυρίως χρονικό διάστημα γίνει αποδέκτης πολλών και σημαντικών παραπόνων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στη ΔΕΗ (με την ιδιαιτερότητα ότι υπάρχουν πολλά και σοβαρά περιστατικά, με προβλήματα υγείας που έχουν να κάνουν με καρκίνους, καρδιοπάθειες κλπ), ανέλαβε μία ακόμα πρωτοβουλία και προέβη στην κατάληψη του Υπουργείου, αναζητώντας λύση στα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις καθυστερήσεις χρηματοδότησης, αλλά και μία σειρά άλλων θεμάτων που άπτονται του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Υφυπουργός επανειλημμένα επεσήμανε ότι είναι πολλά και σοβαρά τα προβλήματα που υφίστανται σήμερα, ενώ στο τραπέζι του διαλόγου «έριξε» και την πρόταση της ένταξης του ασφαλιστικού φορέα στην «ηλεκτρονική συνταγογράφηση», με την πεποίθηση ότι θα εξοικονομηθούν πολλά χρήματα από αυτά που καταβάλλονται ετησίως στα φαρμακεία για τις πληρωμές τους. Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα που έθεσε το Σωματείο σχετικά με την προοπτική του σημερινού σχήματος του ΤΑΥΤΕΚΩ, ο κ. Κουτρουμάνης σημείωσε ότι πρόκειται να γίνει έκθεση, όπου θα καταγράφεται πώς ακριβώς έχει η κατάσταση γιατί «το συγκεκριμένο σχήμα δεν περπατάει». www.kozan.gr
======================================
ΟΜΙΛΙΑ Ν.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 25/5/2011
ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι
Μαχητές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που ήρθατε από κάθε γωνιά της χώρας, από την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, τη Φλώρινα, την Μεγαλόπολη, τα νησιά μας από παντού
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΣΦΙΚΤΑ ΟΙ ΓΡΟΘΙΕΣ ΜΑΣ ΣΦΙΧΤΑ ΔΕΜΕΝΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ, Η ΠΙΟ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΜΑΧΗ,
· H ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
· Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
· Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Και ναι αντικρίζοντας σας μπορώ να φωνάξω
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
· Θα νικήσουμε γιατί είμαστε χιλιάδες
· Θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας
· Θα νικήσουμε γιατί είμαστε αποφασισμένοι
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ,ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
· ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
· ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Αγαπητοί συνταξιούχοι,
Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές ως εργαζόμενοι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με άδικες και αντικοινωνικές πολιτικές
Ø Με πολιτικές που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν δικαιώματα και κατακτήσεις μας.
Ø Με πολιτικές που μας γύριζαν πίσω σε εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα.
Όμως είναι επίσης αλήθεια ότι αυτό που ζούμε αυτή τη φορά, αυτό που συντελείτε τώρα, αυτό που εξελίσσεται εδώ και ένα χρόνο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο.
Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ από καμία κυβέρνηση.
ΝΑΙ ! Χωρίς ίχνος υπερβολής αβίαστα μπορούμε να μιλήσουμε:
· Για την πιο άγρια
· Για την πιο βάρβαρη επίθεση
Που έχει δεχθεί ποτέ το λαϊκό εισόδημα και οι κατακτήσεις μας.
Κατακτήσεις δεκαετιών με αγώνες και θυσίες.
Και δεν είναι καθόλου μα καθόλου υπερβολή να πούμε ότι
Το κεφάλαιο, η αστική τάξη της χώρας μας βάζοντας μπροστά την ΤΡΟΙΚΑ και το μνημόνιο με την σύμφωνη γνώμη και συμμετοχή της κυβέρνησης κάνει έφοδο.
ΝΑΙ κάνει έφοδο για να ξαναπάρει πίσω ότι με αγώνες και θυσίες του αποσπάσουμε μετά τον πόλεμο

Συνάδελφοι και συναδέλφισες, Αγαπητοί συνταξιούχοι,
Όντως είναι αλήθεια (το βλέπουμε, το αναγνωρίζουμε) ότι ποτέ ξανά η χώρα δεν βρέθηκε σε πιο τραγική οικονομική κατάσταση.
§ Κανείς δεν μπορεί να το παραγνωρίσει αυτό.
§ Κανείς μας δεν μπορεί να το προσπεράσει έτσι με έναν εύκολο τρόπο.
Τουλάχιστον εμείς δεν το κάνουμε.
ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ,ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ;
Η κρίση έχει ονοματεπώνυμο.
Η κρίση και η κατάντια του Ελληνικού κράτους έχει υπεύθυνους που σε καμία περίπτωση δεν είναι εργαζόμενοι.
ΝΑΙ, να πάρει μέτρα η Κυβέρνηση,
§ Να χτυπήσει τη Φοροδιαφυγή
§ Να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή
§ Να κόψει με το μαχαίρι, να βάλει τέλος σε κάθε ρεμούλα, σε κάθε αρπαχτή.
§ Να σταματήσει τις σπατάλες
§ Να νοικοκυρέψει το κράτος
ΑΛΛΑ ΟΧΙ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Δηλαδή με άλλοθι την κρίση και κάτω από την πίεση των αγορών με πολιορκητικό κριό το μνημόνιο να ξεθεμελιώνεται κάθε λαϊκή κατάκτηση.
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Τα μέτρα της κυβέρνησης εκτός από ΑΔΙΚΑ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι είναι και αναποτελεσματικά.
Αποδείχθηκε ήδη και στον πλέον δύσπιστο.
Καταρχήν είναι άδικα γιατί η κυβέρνηση εντελώς ταξικά κάλεσε για την κρίση (παρά τις περί αντιθέτου δεσμεύσεις και υποσχέσεις) να πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
Οι πραγματικοί έχοντες και κατέχοντες για μια ακόμα φορά στην ουσία περνούν απαρατήρητοι, και όσοι τολμούν να το επισημάνουν αυτό δέχονται καταιγισμό βολών.
Αντιμετωπίζονται ως μη σοβαροί και υπεύθυνοι άνθρωποι, ως μη έχοντες ρεαλιστική πρόταση και στο τέλος (γιατί το είδαμε και αυτό) και ως μη πατριώτες.
Βεβαίως

Η αντιμετώπιση του συστήματος,
Ενός συστήματος που ένα χρόνο τώρα μας εκπαιδεύει να αισθανόμαστε ένοχοι (ένοχοι που παίρνουμε μισθό, ένοχοι που παίρνουμε σύνταξη, ένοχοι που παίρνουμε άδεια) δεν μας κάνει έκπληξη.
· Θέλω όμως να ρωτήσω όλους όσους με διδακτικό ύφος και κουνώντας μας το δάχτυλο ένα χρόνο τώρα μας επισημαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης λέγοντάς μας με στόμφο«ξέρετε τι σημαίνει το δημοσιονομικό έλλειμμα να είναι 15,6% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος στο 126%;»
Εσείς ξέρετε τι σημαίνει να ζεις με δανεικά;
Ξέρετε τι σημαίνει να είσαι άνεργος;
Ξέρετε τι σημαίνει να μην μπορείς να τα βγάλεις πέρα;
· θέλω να ρωτήσω τους αυλοκόλακες της εξουσίας αλλά και τους κυβερνώντες
Τους υμνητές του μνημονίου
Ενός μνημονίου που ήδη απέτυχε.
Εκλεκτοί κύριοι
Ø Έχετε καταλάβει ότι το μοντέλο εξόδου που επιλέξατε για να βγάλετε τη χώρα από την κρίση πατάει πάνω σε πτώματα;
§ Τι νομίζετε ότι είναι ;
§ ψυχροί αριθμοί πεταγμένοι πάνω σε ένα χαρτί ;
§ Είναι άνθρωποι με ψυχή και ανάγκες.
Øσα να είναι ΜΠΆΖΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ είναι σπρωγμένοι και πεταγμένοι στο περιθώριο και τα αζήτητα της ζωής;
Ø Έχετε καταλάβει ότι η «σωτηρία» σας μας εξοντώνει; Και μας φέρνετε στο νου το τραγούδι «Ποιος από τους προστάτες θα μας προστατέψει ποιός» ;
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Όπως είπα ήδη ένα χρόνο τώρα μας εκπαιδεύουν να αισθανόμαστε ένοχοι,
§ προσπαθούν να βιάσουν την σκέψη μας
§ Προσπαθούν να βιάσουν το μυαλό μας
και κάθε μέρα που περνά μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και λοβοτομή.
Ø Επιχειρούν να μας πείσουν πως φταίξαμε εμείς
Ø Επιχειρούν να μας πείσουν πως όσοι διαφωνούμε δεν είμαστε υπεύθυνοι, σοβαροί ή πατριώτες
Στην προσπάθειά τους αυτή σε όλους όσους επιχειρούν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και λοβοτομή και να μας γεμίσουν με κάθε είδους ενοχές,
πως όσοι διαφωνούμε δεν είμαστε υπεύθυνοι, σοβαροί ή πατριώτες απαντάμε ότι,
ΚΑΙ υπεύθυνοι είμαστε ΚΑΙ κατανόηση δείχνουμε ΚΑΙ φιλότιμο έχουμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε να γίνουμε αυτόχειρες, ούτε την αφαίμαξη και την αφαίρεση των κατακτήσεών μας θα χειροκροτήσουμε.
Στα διλήμματα που μπαίνουν στα άλλοθι που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται όπως «μα δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς»,
«ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο»,«μας έκλεβαν οι κερδοσκόποι»,«έπρεπε άμεσα να μαζέψουμε λεφτά γιατί από Δευτέρα δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».
ΑΠΑΝΤΑΜΕ με αυτό που οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης έλεγαν μόλις λίγους μήνες πριν καβαλήσουν την εξουσία δηλαδή το … «αν δώσεις το χέρι σου στις αγορές θα στο κόψουν και σύντομα θα ζητήσουν και το άλλο»
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ότι δεν γίνεται, δεν ανεχόμαστε κάθε φορά να επικαλείστε και κάτι ώστε να μας φέρνετε προ τετελεσμένων με το πιστόλι στον κρόταφο και χωρίς επιλογές παρά μόνο μία το να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα και κλεμμένα άλλων.
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ότι χρήματα υπάρχουν.
ΝΑ ΤΑ ΠΆΡΕΤΕ ΑΠΌ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΤΑ ΈΧΟΥΝ.
Το κράτος ναι μπορεί να είναι φτωχό το κατάντησαν φτωχό αλλά…
ΤΟ ΑΕΠ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΑΥΞΉΘΗΚΕ, ΠΛΟΎΤΟΣ ΠΑΡΆΧΘΗΚΕ.
Απλά δεν έμεινε στο κράτος, γιατί οι κυβερνήσεις επέτρεψαν και μεθόδευσαν την κλοπή του.
Και επειδή δεν κυβερνήσαμε και δεν διοικήσαμε μαζί πρέπει να τους φωνάξουμε ότι δεν ανεχόμαστε την πρόκληση του.
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ».

ΟΧΙ ΚΎΡΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΆΓΑΜΕ ΜΑΖΊ
Την Siemens, τα δομημένα ομόλογα, το Bατοπέδι, το χρηματιστήριο, και τόσα σκάνδαλα δεν τα σχεδιάσαμε εμείς και δεν τα υλοποιήσαμε μαζί.
Μόνοι σας τα φάγατε
Και τώρα που ρίξατε το καράβι στην ξέρα μας ζητάτε και λογαριασμό
Μα να είστε σίγουροι ότι τον λογαριασμό θα σας τον επιστρέψουμε πίσω.
Θα σας τον επιστρέψουμε πίσω γιατί
Πολύ σύντομα ξεχάσατε ότι οι αγορές πρέπει να είναι στην υπηρεσία των ανθρώπων και όχι οι άνθρωποι στην υπηρεσία των αγορών όπως λέγατε.
Να είστε σίγουροι όμως ότι εμείς δεν θα ξεχάσουμε τίποτα από αυτά που κάνετε, πολλά εκ των οποίων πέρα από την πρόκληση φτάνουν στο σημείο της γελοιότητας.
Και αν δεν είναι έτσι πείτε μας
Ø πως μπορεί να περιγραφεί η πολιτική σας απόφαση να μειώσετε τους μισθούς μας με ένα νομοσχέδιο που επιγράφεται ως
«έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος» στέλνοντας τα λεφτά από τις τσέπες μας στους ήδη παχυλούς λογαριασμούς των μετόχων!
Εάν δεν είναι αυτό γελοίο
Τότε τι είναι γελοίο;
Όπως επίσης πείτε μας
Ø πως μπορεί να περιγραφεί η πολιτική σας απόφαση
Την ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι να μη προωθείτε, εδώ και τώρα, προκήρυξη για την πρόσληψη τουλάχιστον 5000 νέων εργαζομένων στη ΔΕΗ και επιτρέπετε να δαπανώνται δεκάδες εκατ. € ετησίως για υπερωρίες του υπάρχοντος προσωπικού!!!
Υπερωρίες που βεβαίως γίνονται εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης που συνειδητά δημιουργήσατε προκειμένου να απαξιώσετε την ΔΕΗ.
Εάν δεν είναι αυτό γελοιότητα και αθλιότητα την ώρα που μπορείτε χωρίς να δαπανηθεί ούτε 1€ παραπάνω με τα χρήματα των υπερωριών να δώσετε δουλειά σε χιλιάδες άνεργους … τότε τι είναι γελοιότητα και αντικοινωνική πολιτική;
Επίσης πείτε μας
Ø Πως μπορεί να περιγραφεί η πολιτική σας στάση την ώρα που ψηφίζεται τον ένα νόμο μετά τον άλλο
στους οποίους αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουμε τεράστια ασφαλιστική περιουσία ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ εσείς να μην αποδίδετε στους ασφαλιστικούς μας φορείς τα χρήματα που οι νόμοι ορίζουν έχοντας τους στην κυριολεξία διαλύσει;
Ποιος είναι ο παράνομος λοιπόν και ποιος όχι;
Ποιος είναι ο αφερέγγυος και ποιος όχι;
Όπως επίσης πείτε μας
Ø τι είδους κοινωνική πολιτική είναι αυτή να προωθείτε την ιδιωτικοποίηση της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης της χώρας
αφήνοντας έτσι την παραγωγή και εμπορία του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά στα χέρια των ιδιωτών;
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι άλλο πράγμα είναι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δηλαδή η κρατική ΔΕΗ να έχει ιδιώτες ανταγωνιστές (κάτι που ήδη συμβαίνει) και εντελώς διαφορετικό το κράτος να μην έχει κανέναν απολύτως ρόλο;
· Δεν ξέρετε τι θα συμβεί με αυτά που προτείνετε;
· Δεν ξέρετε τι θα ακολουθήσει;
· Δεν είδατε τι έγινε στην Ε.Ε. όταν το αγαθό του ηλεκτρισμού από τα χέρια του Δημοσίου πέρασε στα χέρια των ιδιωτών;
· Δεν ξέρετε ότι ήδη δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας ζουν στο σκοτάδι;
Δυστυχώς,
Το ξέρετε αλλά δεν σας ενδιαφέρει
Γιατί εάν σας ενδιέφερε δεν θα σπρώχνατε και αυτή την Επιχείρηση που φτιάχτηκε από το υστέρημα του Ελληνικού λαού,που 60 χρόνια τώρα υπηρετεί τον ελληνικό λαό στα χέρια των ιδιωτών,που μοναδικό σκοπό και κίνητρο έχουν το κέρδος και μόνο το κέρδος και το οποίο δεν θα βγει από πουθενά αλλού παρά από τις πλάτες των καταναλωτών!
Αλλά και από στενά οικονομική άποψη να το δει κανείς το θέμα (και εδώ είναι η μεγάλη απόδειξη ότι ο λόγος που ξεπουλάτε τη ΔΕΗ δεν είναι εισπρακτικός αλλά για να ικανοποιείτε τα συμφέροντα και τις αγορές) είναι το γεγονός του ότι δίνοντας το 17% της ΔΕΗ δεν πρόκειται παρά να εισπράξετε ψίχουλα.
Ναι τα 400 εκ. που θα πάρετε μπροστά σε αυτά που χρειάζονται είναι ψίχουλα και το ερώτημα που μπαίνει είναι
κύριοι της Κυβέρνησης
· θα ξεπουλήσετε τη ΔΕΗ για ένα πιάτο φακή;
· Θα δώσετε τη ΔΕΗ για 400 εκ.€ όταν μόνο ένα εργοστάσιο που έχει εξαγγείλει να φτιάξει θα στοιχήσει πάνω από 1,3 δις €;
· Και πόσο συμφέρον είναι να δόσεις το 17%
που ότι εισπράξεις πρόσκαιρα εάν το κρατήσεις θα το μαζέψεις σε 2-3 χρόνια από τα μερίσματα, και θα έχεις και τη ΔΕΗ δικιά σου;
Κύριοι της Κυβέρνησης
Μπορείτε να μας πείτε τι πολιτική έχετε για την ΔΕΗ ;
Έχετε άραγε ;
Δυστυχώς δεν έχετε …..
Μπορείτε να μας πείτε ;
Και διαμελισμό θα κάνετε ;
Και λιγνίτες θα δώσετε ;
Και νερά θα παραχωρήσετε ;
Και μετοχοποίηση θα κάνετε ;
Μα αν θα κάνατε όλα αυτά
Τι θα μείνει από την ΔΕΗ ;
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
Μα προφανώς δεν σας νοιάζει
Γιατί δεν έχετε σχέδιο
Δεν έχετε μπούσουλα
Γι αυτό ο οδικός χάρτης που χαράξατε οδηγεί στον όλεθρο και την καταστροφή

Κύριοι της κυβέρνησης
Σε όσα κάνετε
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες
Δεν μπορείτε να κρυφτείτε.
Η πολιτική σας απέτυχε
Η πολιτική του μνημονίου ναυάγησε και το τραγικό είναι ότι δεν θέλετε να το αποδεχθείτε και εμμένετε στην ίδια αδιέξοδη συνταγή.
Ø Και νέες μειώσεις
Ø Και νέες περικοπές
Ø Και νέους φόρους
Ø Και ξεπούλημα κάθε τι δημοσίου (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ …)
Απόδειξη της αποτυχίας σας αλλά και του ότι δεν διαπραγματευτήκατε τίποτα είναι ότι σήμερα ετοιμάζετε δεύτερο μνημόνιο.
Ø Που είναι αυτά που λέγατε ότι το 2012 θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές;
Ø Που είναι η ανάπτυξη;
Ø Που είναι η μείωση της ανεργίας;
Εάν είχατε διαπραγματευτεί
Δεν θα τρέχατε ασθμαίνοντας
o Εκ των υστέρων να πετύχετε επιμήκυνση
o Εκ των υστέρων να πετύχετε μείωση του επιτοκίου
o Εκ των υστέρων να πετύχετε αλλαγή του χρονοδιαγράμματος επίτευξης του στόχου το δημοσιονομικό έλλειμμα να πέσει κάτω από 3%!


Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Αγαπητοί συνταξιούχοι,
Είναι ολοφάνερο
Ότι οι μέρες που έρχονται με οδηγό το μνημόνιο θα είναι ακόμα πιο δύσκολες, ακόμα πιο άγριες, για τα εκατομμύρια των φτωχών, των ανέργων και του κόσμου της εργασίας που οι πολιτικές αυτές σπρώχνουν και πετούν στο περιθώριο και στα αζήτητα της ζωής.
Γι΄ αυτό επειδή οι εργαζόμενοι δεν ήμασταν ποτέ μοιρολάτρες
Επειδή έχουμε δώσει μάχες και μάχες
Επειδή μας αξίζει μια άλλη ζωή
Επειδή είμαστε αυτοί που χτίζουν αυτό τον κόσμο.
Σας καλώ
ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ
ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΓΕΡΩΧΟΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ
Γι΄ αυτό με όλη τη δύναμη της ψυχής μου επιτρέψτε μου να φωνάξω:
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΟΙ ΓΡΟΘΙΕΣ ΜΑΣ ΣΦΙΚΤΑ ΔΕΜΕΝΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ
Η πιο μεγάλη μάχη
Η πιο λυσσαλέα μάχη
Με το κεφάλαιο, με την ΤΡΟΙΚΑ, με το μνημόνιο και την κυβέρνηση ξεκίνησε.
ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ
· Δεν τα φάγαμε εμείς
· Δεν τα κλέψαμε εμείς
· Δεν ευθυνόμαστε εμείς
Γι΄αυτό το μήνυμα που στέλνουμε είναι ένα :
Ø Κάτω τα χέρια σας από τα Δημόσια αγαθά
Ø Κάτω τα χέρια σας από την ΔΕΗ τον ΟΤΕ την ΕΥΔΑΠ την ΕΥΑΘ το Ταχ. Ταμιευτήριο και κάθε Δημόσια Επιχείρηση.
Ø Κάτω τα χέρια σας από τον κόσμο της εργασίας
Ø Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας.
Ø Δεν θα σας αφήσουμε να τις κλέψετε…
Στο φέρετρο του μνημονίου που μας έχετε ρίξει δεν θα σας αφήσουμε να κλείσετε το καπάκι.
Θα βγούμε έξω
Θα βγούμε στους δρόμους
Και εκεί θα αναμετρηθούμε
Γιατί σε εμάς δεν περισσεύει κανένας
Γιατί για εμάς οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη και τις αγορές.

Καλό μας αγώνα

====================================================
ΓΕΝΟΠ: Επενδύετε 1.300 εκατ. για να πουλήσετε 400 εκατ.;
=========================================================
ΔΕΗ: Αποτελέσματα α’ τριμήνου 2011


• Τα προ φόρων κέρδη του α’ τριμήνου 2011, ανήλθαν σε € 121,4 εκατ., έναντι € 343,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2010, μειωμένα κατά € 222,2 εκατ. (-64,7%), ενώ τα μετά από φόρους κέρδη, διαμορφώθηκαν σε € 93,3 εκατ., έναντι € 257,5 εκατ. αντίστοιχα, μειωμένα κατά € 164,2 εκατ. (-63,8%).

• Η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε το α’ τρίμηνο του 2011 κατά 300 GWh (+2%) στις 15.370 GWh έναντι 15.070 GWh το α’ τρίμηνο του 2010. Εξαιρουμένων των εξαγωγών και της άντλησης, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 1% περίπου (142 GWh).

• Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, μειώθηκαν κατά 360 GWh (-2,8%), σε 12.304 GWh, ενώ τα αντίστοιχα έσοδα μειώθηκαν κατά 9%.

• Oι πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ και τα έσοδα στην εγχώρια λιανική αγορά μειώθηκαν κατά 3,8% (477 GWh) και 9,6% (€ 129,1 εκατ.) αντίστοιχα.

• Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 1.376,1 εκατ. από € 1.491,2 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2010, μειωμένος κατά € 115,1 εκατ. (-7,7%). Στον κύκλο εργασιών συμπεριλαμβάνεται ποσό € 27,7 εκατ. που αφορά τη συμμετοχή χρηστών του δικτύου ηλεκτροδότησης για τη σύνδεσή τους (α’ τρίμηνο 2010: € 48,2 εκατ.).

• Η παραγωγή της ΔΕΗ, μαζί με τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που εισήγαγε, κάλυψε το 72,8% της συνολικής ζήτησης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το α’ τρίμηνο 2010 ήταν 78,7%. Σε απόλυτα μεγέθη σημειώθηκε μείωση η οποία ανήλθε σε 673 GWh. Το αντίστοιχο ποσοστό στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα που αποτελεί το τμήμα της αγοράς που είναι στην πράξη εκτεθειμένο στον ανταγωνισμό, διαμορφώνεται σε 71,6% έναντι 78% την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

• Η θερμική παραγωγή τρίτων, αυξήθηκε κατά 1.164 GWh, από 758 GWh το α’ τρίμηνο 2010 σε 1.922 GWh το α’ τρίμηνο 2011, αύξηση 154% περίπου. Μέσα στο α’ τρίμηνο 2011 προστέθηκε εγκατεστημένη ισχύς ύψους 444 MW από ανεξάρτητο ηλεκτροπαραγωγό.

• Oι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ μειώθηκαν σε 412 GWh από 449 GWh το α’ τρίμηνο 2010 (-8,2%).

• Σε ό,τι αφορά την παραγωγή από ΑΠΕ, το α’ τρίμηνο 2011, η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ παρήγαγε 58 GWh έναντι 71 GWh το α’ τρίμηνο 2010, μείωση 13 GWh, κυρίως λόγω μειωμένης υδροηλεκτρικής παραγωγής. Η παραγωγή από ΑΠΕ τρίτων ανήλθε σε 1.023 GWh το α’ τρίμηνο 2011, από 1.062 GWh το α’ τρίμηνο 2010, μείωση 39 GWh (-3,7%). Σημειώνεται ότι, τα προ φόρων κέρδη της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ανήλθαν σε € 2,5 εκατ. έναντι € 3,7 εκατ. το α’ τρίμηνο 2010.

• Η υδροηλεκτρική παραγωγή, σε σχέση με το 2010 που ήταν η καλύτερη υδρολογικά χρονιά των τελευταίων δεκαετιών, μειώθηκε κατά 60% (1.554 GWh), καθώς οι εισροές υδάτων το α’ τρίμηνο 2011 υπολείπονταν κατά 57% των αντίστοιχων του α’ τριμήνου 2010, ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη ήταν αυξημένη κατά 819 GWh.

• Το α’ τρίμηνο 2011, το 34,2% των συνολικών εσόδων της Εταιρείας δαπανήθηκε για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο, αγορές ενέργειας, στερεά καύσιμα τρίτων και δικαιώματα εκπομπής CO2, σημειώνοντας αύξηση 8,7 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος του α’ τριμήνου 2010, που ήταν 25,5%.

• Οι δαπάνες για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο και αγορές ενέργειας είναι αυξημένες κατά € 96,9 εκατ., αύξηση 27,5% σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2010, κυρίως λόγω των υψηλότερων δαπανών για αγορές ενέργειας (€ 61,9 εκατ.) και της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο diesel (€ 19,4 εκατ.).

• Η συνολική μείωση των αμοιβών προσωπικού, συμπεριλαμβανομένης και της κεφαλαιοποιημένης μισθοδοσίας, ανέρχεται σε € 78 εκατ., μεταξύ των δύο περιόδων, εκ των οποίων ποσό € 60,9 εκατ. εκτιμάται ότι προήλθε από την εφαρμογή των Νόμων 3833/2010 και 3845/2010, καθώς η επίδραση της σχετικής νομοθεσίας άρχισε να λογιστικοποιείται στο β’ τρίμηνο 2010.

• H δαπάνη μισθοδοσίας μειώθηκε, επίσης, λόγω της μείωσης του αριθμού του μισθοδοτούμενου προσωπικού κατά 858 εργαζόμενους, σε 21.509 την 31/3/2011 από 22.367 την 31/3/2010. Η μείωση το α’ τρίμηνο 2011 ανέρχεται σε 336 εργαζόμενους. Επίσης, στη μείωση της δαπάνης μισθοδοσίας συνέβαλε και η μείωση κατά € 10,5 εκατ. στη δαπάνη για υπερωρίες και βάρδιες που συνοδεύτηκε από μείωση 9,1%, σε ώρες, παρά το μειωμένο προσωπικό.

• Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 327,7 εκατ. έναντι € 523,1 εκατ. το α’ τρίμηνο 2010, μειωμένα κατά € 195,4 εκατ. (-37,4%). Το περιθώριο EBITDA, ανήλθε σε 23,8%, σε σύγκριση με 35,1% το α’ τρίμηνο 2010.

• Οι ταμιακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν μειωμένες κατά € 96 εκατ. έναντι του αντίστοιχου μεγέθους του α’ τριμήνου 2010.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρος Ζερβός, δήλωσε:

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αντικατοπτρίζουν την αύξηση των δαπανών ενεργειακού ισοζυγίου και τις αρνητικές συνέπειες από παραμένουσες στρεβλώσεις στη λειτουργία της λιανικής αγοράς.

Συγκεκριμένα, καθώς ο εξορθολογισμός των τιμολογίων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί προκειμένου να αρθούν τα πλεονεκτήματα των εναλλακτικών προμηθευτών που βασίζονται σε άνισους όρους, η αύξηση των πωλήσεων του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, σε επιλεγμένες κατηγορίες πελατών, συντέλεσε σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των εσόδων από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας κατά 9%. Εκτιμούμε ότι με τις προβλεπόμενες προσαρμογές των τιμολογίων το 2012, θα περιορισθούν περαιτέρω οι στρεβλώσεις στην λιανική, στο πλαίσιο ανάπτυξης ενός υγιούς ανταγωνισμού. Παράλληλα, καταβάλλουμε σημαντικές προσπάθειες για την αντιστροφή της τάσης αυτής με την υιοθέτηση μιας νέας πελατοκεντρικής φιλοσοφίας αλλά και νέων πρωτοποριακών ενεργειακών υπηρεσιών προς όφελος του καταναλωτή.

Από την άλλη πλευρά, οι δαπάνες μισθοδοσίας ήταν σημαντικά μειωμένες κατά 20%, ως αποτέλεσμα κυρίως της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας αλλά και της μείωσης του αριθμού του προσωπικού, ενώ θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες περαιτέρω εξοικονόμησης δαπανών, έχοντας θέσει πρόσθετους στόχους μείωσης σε κατηγορίες δαπανών όπως υπερωρίες, εκτός έδρας, παροχές τρίτων, κλπ.

Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι η μείωση εσόδων από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας θα περιοριστεί στο 3,5% - 4% σε σχέση με το 2010, με το αντίστοιχο ποσοστό μείωσης του κύκλου εργασιών να διαμορφώνεται σε 2,5% περίπου. Με υπόθεση τιμής πετρελαίου Brent 110 $/bbl και ισοτιμίας €/$ 1,37, το περιθώριο EBITDA εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα του 19% - 20%, κυρίως λόγω της επιδείνωσης των δαπανών ενεργειακού ισοζυγίου.

Το 2011 είναι μια χρονιά στην οποία η ΔΕΗ καλείται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, προωθώντας τη δημιουργία μιας νέας δομής Ομίλου και την υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων, παράλληλα με συγκεκριμένες δράσεις περαιτέρω εξορθολογισμού των δαπανών, ανταποκρινόμενη και στην παρούσα οικονομική συγκυρία.



Πηγή:www.capital.gr

=============================================
Κατρακυλα η μετοχή μετά τους άκομψους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου για τη ΔΕΗ .
Και διαμελισμό θα κάνετε ;Και λιγνίτες θα δώσετε ;Και νερά θα παραχωρήσετε ;Και μετοχοποίηση θα κάνετε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: