Πέμπτη 26 Μαΐου 2011


kozan.gr: «Μας ποδοπάτησαν και μας απώθησαν βιαίως»! (Ηχητικό)
Γύρω στις 07:00 δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που έκαναν την εμφάνισή τους στο χώρο που διεξαγόταν η κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας από μέλη του σωματείου Σπάρτακος, κατέβασαν το πανό που είχαν αναρτήσει οι τελευταίοι και στη συνέχεια - όπως καταγγέλλουν στο kozan.gr ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γιώργος Αδαμίδης αλλά και ο Γραμματέας Συντονιστικού της ΔΑΚΕ Σπάρτακος (νέο ξεκίνημα) Άρης Βατάλης - στην κυριολεξία τους ποδοπάτησαν και τους απώθησαν βιαίως. Ακούστε τις δηλώσεις τους στο kozan.gr...
===============================
Διαμαρτυρία εργαζομένων στη ΔΕΗ στο υπ. Εργασίας
Διαμαρτύρονται για τη στάση πληρωμών από το Ταμείο τους και ζητούν συνάντηση με την υπουργό.
Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί στο υπουργείο Εργασίας όταν αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μέλη του σωματείου «Σπάρτακος» της ΔΕΗ από την Πτολεμαΐδα που βρίσκονται έξω από την είσοδο του υπουργείου Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη στάση πληρωμών από το ασφαλιστικό τους ταμείο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στη στοά του υπουργείου μέχρι να συναντηθούν την υπ. Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη.
======================================
Διαμαρτυρία συνδικαλιστών της ΔΕΗ έξω από το υπουργείο ΕργασίαςΚωμικοτραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν την καθιστική διαμαρτυρία των συνδικαλιστών του σωματείου «Σπάρτακος», που είχαν αποκλείσει την είσοδο στο κτίριο.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ άρχισαν να τραβούν και να χτυπούν τους καθισμένους συνδικαλιστές, μετους τελευταίους να ξανακάθονται.

Ύστερα από αρκετή ώρα κατάφεραν να τους σηκώσουν όρθιους και τώρα διαπραγματεύονται με τους διαμαρτυρόμενους, προκειμένου να περάσουν απέναντι και να συνεχίζουν την κινητοποίησή τους από άλλο πεζοδρόμιο.

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν αν δεν συναντηθούν με την υπουργο Εργασίας Λούκα Κατσέλη.
===================================
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ & ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», από τη στιγμή της δημιουργίας του, επεδίωξε την ανάπτυξη σχέσεων και την συνεργασία με σωματεία που δραστηριοποιούνται, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε διεθνές. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές επαφές με συνδικάτα που συνδέονται με το χώρο της Ενέργειας (π.χ. σωματεία και σύλλογοι από την Τουρκία, τη Σερβία κ.α).

Συνεχίζοντας αυτόν τον κύκλο των επαφών και έπειτα από αίτημα των συναδέλφων μας από τη Σερβία, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει προσκαλέσει και θα υποδεχθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, αντιπροσωπεία του Σωματείου EPSτης Σερβίας προκειμένου, αφενός να τους ξεναγήσει -επί διημέρου- σε σταθμούς παραγωγής, Ορυχεία και εγκαταστάσεις της Επιχείρησης και αφετέρου να δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας, εμπειριών και πληροφοριών σε θέματα που άπτονται των Ενεργειακών κυρίως θεμάτων.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, εκτιμώντας ότι τέτοιου είδους επαφές αποδεικνύονται ιδιαίτερα εποικοδομητικές και χρήσιμες στην ευρύτερη δράση του συνδικάτου, θα επιδιώκει πάντα να συναντά συναδέλφους από άλλες χώρες και ιδιαίτερα όταν υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα και εξελίξεις, για τις οποίες θα πρέπει να υπάρχει συνεχή ενημέρωση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
==========================================
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 25 Μαΐου 2011


Διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και προστασία βασικών εργασιακών δικαιωμάτων στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων,
ζήτησε ο Κ. Πουπάκης σε σχετική ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Στην Ελλάδα μετά την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, ασκείται ιδιαίτερη πίεση για άμεσες και βεβιασμένες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη αφενός τη δυσμενή χρηματοπιστωτική συγκυρία και το συνεπαγόμενο κίνδυνο για περιορισμένα οφέλη της χώρας, και αφετέρου την έντονη ανησυχία για νέα έκρηξη της ανεργίας, με τραγικές επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και αρωγής, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης κατέθεσε σχετική γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής δήλωσε σχετικά: «Η αναβάθμιση της λειτουργίας των κρατικών επιχειρήσεων και η αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών, στο βαθμό που δε θίγεται το δημόσιο συμφέρον και διασφαλίζεται ο έλεγχος του κράτους όπου απαιτείται, είναι βασικές και απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου αυτές να ανταποκριθούν με επάρκεια στις ανάγκες του διεθνούς ανταγωνισμού. Οι όποιες αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις, όμως, πρέπει να πραγματοποιούνται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της παραγωγικής βάσης των επιχειρήσεων με ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Εισπρακτικές λογικές που επιβάλλουν μέσα σε κλίμα γενικότερου πανικού, την πώληση όσο-όσο, ακόμα και των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων, σε μια περίοδο μάλιστα που η αξία των μετοχών τους υπολείπεται σημαντικά της πραγματικής τους αξίας, στρέφονται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό το κορυφαίο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως οι επιχειρήσεις αυτές είναι περιουσία του ελληνικού λαού, εθνικά κεφάλαια, βασικοί άξονες κοινωνικής και τιμολογιακής πολιτικής. Η όποια αξιοποίησή τους πρέπει να διασφαλίζει τα μέγιστα δυνατά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Υπάρχουν προτάσεις που συνδυάζουν την επανεκκίνηση της οικονομίας με την ανακούφιση της κοινωνίας. Όσο η κυβέρνηση αρνείται να τις υιοθετήσει τόσο καταδικάζεται σε πολιτική και κοινοβουλευτική απομόνωση, όποιο προσωπείο συναίνεσης και αν χρησιμοποιεί.»
=========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: