Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

η κατανάλωση ηλεκτρισμού έχει μειωθεί εξαιτίας της ύφεσης.

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ;

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι άλλο πράγμα είναι η Δημόσια ΔΕΗ να έχει ιδιώτες ανταγωνιστές (κάτι που ήδη συμβαίνει) και εντελώς διαφορετικό αυτό που πάει να κάνει δηλαδή να μην έχουν οι ιδιώτες ανταγωνιστή, και ελεύθεροι και ανενόχλητοι να κάνουν ότι θέλουν.
Άραγε έχει καταλάβει ότι η ενέργεια είναι αγαθό και ότι τα αγαθά δεν τα αφήνουν αποκλειστικά στα χέρια των ιδιωτών ;


======================================
Πανελλαδικό συλλαλητήριο οργανώνει η ΓΕΝΟΠ

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του οργανισμού, στη δημιουργία καρτέλ ενέργειας, στο ξεπούλημα της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ θα συγκεντρωθούν αύριο Τετάρτη στην οδό Χαλκοκονδύλη 30.


===================================
Κόστος καυσίμων και αδύναμη ζήτηση πιέζουν τα κέρδη της ΔΕΗ

Πτώση των κερδών κατά 57% αναμένουν οι αναλυτές για το πρώτο τρίμηνο
Πτώση 57% στην κερδοφορία της ΔΕΗ για το πρώτο τρίμηνο του 2011 (θα ανακοινωθούν στις 26 Μαΐου πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο ΧΑ), λόγω της αδύναμης ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια και του υψηλότερου κόστους καυσίμων, προβλέπουν κατά μέσο όρο αναλυτές της αγοράς θεωρώντας πάντως πως τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας είναι πιο σημαντικές από τις επιδόσεις της.

Το κόστος του φυσικού αερίου και των καυσίμων αναμένεται πάντως να έχει αυξηθεί μετά την άνοδο των διεθνών τιμών ενέργειας, ενώ η κατανάλωση ηλεκτρισμού έχει μειωθεί εξαιτίας της ύφεσης.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων των Citigroup, Deutsche Bank, HSBC Παντελάκης, IBG, Εθνική Χρηματιστηριακή, Πειραιώς Χρηματιστηριακή και Proton Bank, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένονται στα 349,5 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις να σημειώνουν πτώση 7,3% σε ετήσια βάση στα 1,38 δις ευρώ.

Η μετοχή της εταιρίας έχει υποχωρήσει 4,9% από τις αρχές του έτους, σημειώνοντας υπεραπόδοση σε σχέση με τον γενικό δείκτη το ίδιο διάστημα, ενώ διαπραγματεύεται 5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2011 έναντι π.χ. πολλαπλασιαστή κερδών 16 για τον γαλλικό όμιλο EDF, σύμφωνα με το ThomsonReuters I/B/E/S.

Οι αναλυτές αποδίδουν το discount (έκπτωση) μεταξύ άλλων και στους κινδύνους που σχετίζονται με το ρυθμιστικό πλαίσιο καθώς και στην έκθεση στις διακυμάνσεις της τιμής πετρελαίου και του κόστους εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.
================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: