Τρίτη 24 Μαΐου 2011

η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση



Κάτι πάει στραβά εδώ …..
Οι πρώτες πολιτικές τους στοίχησαν στο μέσο νοικοκυριό στην Ελλάδα γύρω στα 20.000 ευρώ σε ετήσια βάση μέσα από τις μειώσεις εισοδημάτων, τις περικοπές, την εκτίναξη της ανεργίας και την καταβαράθρωση της αγοράς. Οι τωρινές πόσο;

Λεηλασία ενός λαού

=========================================================
Τους ξύπνησε το SMS

ΑΔΥΝΑΤΟ να ηρεµήσεις την περίοδο αυτή αν είσαι υπουργός. Και να θέλεις, δεν σε αφήνει ο Νίκος Φωτόπουλος. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θεώρησε καλό να στείλει SMS στις επτά και τέταρτο το πρωί στα µέλη του Υπουργικού Συµβουλίου. Τι έλεγε αυτό;

«ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ! ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΡΟΛΟ.
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΟΠΟΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΗ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΤΗ ΔΕΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥΣ».
======================================
Πώληση μονάδων της ΔΕΗ
Xρυσα Λιαγγου


Mετοχοποίηση και πώληση περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη ΔΕΗ. Tο σχέδιο περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη σύσταση δύο ή και τριών εταιρειών στις οποίες θα εισφερθούν μονάδες από αντιπροσωπευτικό μείγμα καυσίμων (λιγνίτες, φυσικό αέριο, νερά) για να διατεθούν σε ιδιώτες. H συνολική ισχύς των υπό σύσταση μονάδων θα εξαρτηθεί από τις πιέσεις που θα ασκήσει η τρόικα, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το σχέδιο ξεκινάει με 1.500 MW, ποσό που αντιστοιχεί στο 12% περίπου της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος της ΔEH. H αρχική πρόταση της απλής διάθεσης στο Χρηματιστήριο ενός πακέτου μετοχών 17% με τη διατήρηση του μάνατζμεντ από το Δημόσιο αξιολογήθηκε από την κυβέρνηση ότι ούτε το επενδυτικό ενδιαφέρον μπορεί να προκαλέσει ούτε σημαντικά έσοδα να εισφέρει, λόγω της χαμηλής αξίας της μετοχής της εταιρείας. H εκχώρηση και του μάνατζμεντ, πέρα από τις συνδικαλιστικές αντιδράσεις, δεν είναι επίσης βέβαιο ότι θα κατάφερνε να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον. Σε όλες τις επαφές που ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε με ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου, εισέπραξε σοβαρές επιφυλάξεις, που συνδέονται με τον ρόλο του συνδικάτου της ΓENOΠ και τη γενικότερη κατάσταση της εταιρείας. Aντιθέτως, η πώληση μονάδων, στη βάση ενός μοντέλου που εφαρμόστηκε επιτυχώς στην Iταλία μία δεκαετία νωρίτερα προκειμένου να σπάσει το τότε μονοπώλιο της κρατικής ENEL, είναι αυτό που προκρίνει η αγορά και στην παρούσα συγκυρία υπόσχεται περισσότερα έσοδα για το Δημόσιο έναντι του σχεδίου για μετοχοποίηση.

=========================================
Μείωση συντάξεων, αύξηση εισφορών υπέρ ανεργίας
Της Χριστινας Kοψινη



Τρεις παρεμβάσεις στις συντάξεις, αύξηση των εισφορών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (υπέρ ανεργίας) και αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για κοινωνικές παροχές (πλην επιδόματος ανεργίας) προβλέπει, μεταξύ άλλων, το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, προσθέτοντας 1,5 δισ. ευρώ στην εξοικονόμηση πόρων για το 2011.
Κατ’ αρχήν νέα μείωση στις συντάξεις τους θα υποστούν οι συνταξιούχοι με την καταβολή και νέας ειδικής εισφοράς πέραν του ποσού που άρχισε να παρακρατείται από την επαναφορά του ΛΑΦΚΑ το 2010. Τώρα, τη νέα ειδική εισφορά 3% θα καταβάλλουν όχι μόνο οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν συντάξεις από 1.700 ευρώ και πάνω, αλλά και οι «νέοι» συνταξιούχοι. Πρόκειται για όλους όσοι αποχώρησαν με εθελουσία (δεν συνταξιοδοτήθηκαν υποχρεωτικά), είναι κάτω των 60 ετών και λαμβάνουν «υψηλή» σύνταξη (1.700 ευρώ και πάνω). Το μέτρο αυτό σε συνδυασμό και με την επιβολή ΛΑΦΚΑ -από 1.9.2011- σε όσες επικουρικές συντάξεις είναι πάνω από 300 ευρώ προβλέπεται να επιφέρει εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ.
Στο πακέτο των 800 εκατ. εντάσσονται ακόμη τα αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των τελικών δικαιούχων στεγαστικών δανείων και παροχών από τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας. Επίσης, αυστηρότερα κριτήρια (με αύξηση του αριθμού των απαιτούμενων ημερών εργασίας) θα τεθούν και για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, ενώ θα ισχύσει για όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους ενιαίος κανονισμός παροχής επιδομάτων υγείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αρχικό κείμενο που απεστάλη μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, χθες, προβλεπόταν και η περικοπή του εφάπαξ από το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Ωστόσο, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρινίστηκε ότι η μείωση του εφάπαξ, που επρόκειτο να είναι 10%, τελικώς δεν θα ισχύσει μέσα στο 2011 και μετατίθεται το 2012, σε εξάρτηση από την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος. Επίσης, θα τηρηθεί αυστηρά το υφιστάμενο πλαφόν των 2.750 ευρώ στις συντάξεις, αλλά σε αυτό θα ενσωματωθούν και τα επιδόματα που σήμερα για τους συνταξιούχους των τραπεζών και των ΔΕΚΟ καταβάλλονται εκτός συντάξιμου ποσού. Αρα και εδώ θα υπάρξει μείωση. Η μείωση των επικουρικών συντάξεων θα γίνει στα Ταμεία που παρουσιάζουν ελλείμματα από 1.1.2012 και αφού προωθηθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση.Εκπληξη αποτέλεσε η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για αύξηση της ασφαλιστικής επιβάρυνσης κατά 1% σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (0,5% ο εργοδότης και 0,5% ο εργαζόμενος) προκειμένου η εισφορά υπέρ ανεργίας να ανέλθει στο 5% από 4% που είναι σήμερα. Υπέρ της ανεργίας θα καταβάλλει εισφορά και ο δημόσιος υπάλληλος. Η εισφορά θα είναι χαμηλότερη από τον ιδιωτικό τομέα. Συνολικά με αυτό το μέτρο θα εξοικονομηθούν 300 εκατ. ευρώ τα οποία θα ενισχύσουν τον ΟΑΕΔ.
Επίσης 310 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από την ψηφιοποίηση και τον έλεγχο των συνταγών του ΙΚΑ, την επέκταση της λίστας μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τη νέα τιμολογιακή πολιτική και την εισαγωγή ασφαλιστικής τιμής στα φάρμακα και τις ειδικές συμφωνίες παροχής υπηρεσίας από νοσοκομεία σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχικές προτάσεις προέβλεπαν περικοπή συντάξεων έως και 30%, καθώς και μείωση στα εφάπαξ από το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να εξειδικεύσει τα μέτρα και να δώσει στη δημοσιότητα τα νέα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύσουν για τα προγράμματα Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.
=======================================================




=========================================================
Εκτός του 17% της ΔΕΗ, ο στρατηγικός επενδυτής αγοράζει και μονάδες της !Σε στρατηγικό επενδυτή μέσω του χρηματιστηρίου προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει το 17% των μετοχών της ΔΕΗ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να του πουλήσει και μονάδες της επιχείρησης ("περιουσιακά στοιχεία", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται), το αργότερο μέχρι το τέλος του 2012.
Αντίθετα το μάνατζμεντ θα παραμείνει στο Δημόσιο, ενώ όσοι ενεργειακοί όμιλοι θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη σχετική διαδικασία ως τις 30 Μάιου.
Τα παραπάνω, προκύπτουν από τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσίευσε το υπ. Οικονομικών στην ιστοσελίδα του (www.minfin.gr, http://bit.ly/lhlEkl) για την επιλογή χρηματοοικονομικών συμβούλων που θα αναλάβουν την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, του ΤΤ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΔΑΘ, του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Τέλος του 2012

Στη περίπτωση της ΔΕΗ, η αποκρατικοποίηση τοποθετείται για το δ’ τρίμηνο του 2012 και προβλέπεται η διάθεση μέσω χρηματιστηρίου ως 17 % των μετοχών από το 51% που έχει το Δημόσιο στην κατοχή του, το οποίο και θα διατηρήσει το μάνατζμεντ. Εξετάζεται, όπως αναφέρεται με σαφήνεια, και η διάθεση στο στρατηγικό επενδυτή συγκεκριμένων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της επιχείρησης, προοπτική που αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τη ΓΕΝΟΠ (ούτως ή άλλως προετοιμάζεται για απεργίες), πόσο μάλλον όταν κάτι τέτοιο, λίγα 24ωρα τουλάχιστον πριν την έναρξη του υπουργικού, δεν ήταν προς συζήτηση.

«Αντίο» στη διαδικασία των swaps...

Από την πρόσκληση ενδιαφέροντος γίνεται επίσης σαφές ότι εγκαταλείπεται η διαδικασία παραχώρησης του 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ με το μοντέλο των swaps, έργο με το οποίο ασχολήθηκε επί μήνες η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, και της ΔΕΗ, αλλά και η Κομισιόν.

Σε κάθε πάντως περίπτωση η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού τα «αγκάθια» είναι πολλά (ενσωματωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην περιουσία της, ανενεργές επενδύσεις, κ.ά.).

Το έργο του συμβούλου

Τις δυσκολίες αυτές καλείται να αποσαφηνίσει ο σύμβουλος που θα επιλεγεί, καθώς όπως φαίνεται από το κείμενο της πρόσκλησης, το έργο που καλείται να υλοποιήσει περιλαμβάνει :

Επισκόπηση του υφιστάμενου status quo της επιχείρησης από οικονομική και λειτουργική άποψη λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανοιχτά θέματα.
Ανασκόπηση του ρυθμιστικού πλαισίου σε σχέση με την εταιρεία αλλά και σε σχέση με τις απαιτήσεις τις Ε.Ε., καθώς και προσδιορισμός όλων των θεμάτων που απαιτούν πιθανές νομικές ή ρυθμιστικές αλλαγές ή προσαρμογές σε σχέση με τη δομή της συναλλαγής.
Την παρουσίαση πρότασης σε σχέση με τη δομή της συναλλαγής.
Οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εφαρμογή της προτεινόμενης διαδικασίας ιδιωτικοποίησης.
Εφόσον η διαδικασία περιλάβει την πώληση μετοχών μέσω Χ.Α. τη μορφή της δημόσιας προσφοράς ή της ιδιωτικής τοποθέτησης, ο σύμβουλος της αποκρατικοποίησης θα λειτουργήσει και ως σύμβουλος για τη συναλλαγή.
Τέλος, με βάση την πρόσκληση το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή.

Γιώργος Φιντικάκης
====================================
Οδεύουν άµεσα προς ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο αλλά και πακέτο µετοχών της ΔΕΗ
Πωλητήριο στα ασηµικά «εδώ και τώρα»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΕΡΕΣ
Με ένα µπαράζ ιδιωτικοποιήσεων δηµόσιων οργανισµών και επιχειρήσεων που περιλαµβάνει πώληση ασηµικών του Δηµοσίου «εδώ και τώρα» αλλά και αξιοποίηση µεγάλων κρατικών ακινήτων, η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει το µήνυµα στις αγορές ότι είναι αποφασισµένη, παρά τις αντιδράσεις, να προχωρήσει την πολιτική αυτή, που αποτελεί προαπαιτούµενο από τις ίδιες αλλά και από την τρόικα για να µειωθεί το δηµόσιο χρέος. Οπως ανακοινώθηκε χθες – και προκειµένου να επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα ύψους 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις και πωλήσεις ακινήτων έως το 2015 – οδεύουν άµεσα προς ιδιωτικοποίηση ο ΟΤΕ, ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο αλλά και πακέτο µετοχών της ΔΕΗ. Για τον ΟΤΕ και το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο αλλά και για τον ΟΠΑΠ προβλέπεται η πώληση του συνόλου των µετοχών που κατέχει σήµερα το Δηµόσιο. Για τα λιµάνια, τις εταιρείες ύδρευσης και τη ΔΕΗ το ελληνικό Δηµόσιο σχεδιάζει να πωλήσει σηµαντικό µέρος του µετοχικού τους κεφαλαίου σε στρατηγικούς επενδυτές, ενώ για την τελευταία δεν αποκλείεται και η πώληση µονάδων.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ προς πλήρη ιδιωτικοποίηση είναι ο ΟΤΕ, όπου το ελληνικό Δηµόσιο θα πωλήσει στην Deutsche Telekom, που είναι ήδη ο µεγαλύτερος βασικός µέτοχος του οργανισµού, ολόκληρο το πακέτο του 16% των µετοχών, το οποίο κατέχει αυτήν τη στιγµή.

Ακολουθεί το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο, όπου η κυβέρνηση σχεδιάζει να πωλήσει ολόκληρο το ποσοστό που κατέχει το Δηµόσιο και το οποίο αντιστοιχεί στο 34% του µετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ ένα επιπλέον 10% που κατέχουν τα Ελληνικά Ταχυδροµεία θα πωληθεί και αυτό στον στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος και θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του Τ.Τ. Για τον έλεγχο του Τ.Τ. αναµένεται να εκδηλωθεί ισχυρό ενδιαφέρον από µεγάλες ελληνικές τράπεζες.
Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ Τ.Τ. εκτός από τα εισπρακτικά οφέλη που θα έχει για το ελληνικό Δηµόσιο θα επιταχύνει και τις διαδικασίες των ριζικών αλλαγών που κυοφορούνται στην ελληνική τραπεζική αγορά. Ριζικές αλλαγές αναµένεται να δροµολογηθούν και στην ελληνική ενεργειακή αγορά µετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του 17% του µετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, όπου το ελληνικό Δηµόσιο κατέχει σήµερα το 51%. Την τελευταία στιγµή και ενώ δεν ήταν στα κυβερνητικά σχέδια για άµεση ιδιωτικοποίηση, η ΕΥΔΑΠ µπήκε στη λίστα µε την πώληση µεγάλου πακέτου µετοχών της σε ξένο στρατηγικό επενδυτή. Στην ΕΥΔΑΠ το ελληνικό Δηµόσιο κατέχει πακέτο µετοχών ύψους 61%, ενώ 10% κατέχει η ελεγχόµενη από το κράτος Αγροτική Τράπεζα. Το ίδιο αναµένεται να συµβεί και µε την ΕΥΑΘ, στην οποία το ελληνικό Δηµόσιο κατέχει το 74% και σχεδιάζει να πωλήσει µετοχές µέχρι και 40% και φυσικά να αναλάβει το µάνατζµεντ της εταιρείας ξένος, κατά πάσα πιθανότητα, στρατηγικός επενδυτής.
Για τον Οργανισµό Λιµένος Πειραιώς προβλέπεται να απορροφήσει τα λιµάνια Λαυρίου, Ελευσίνας και Ραφήνας και στη συνέχεια η πώληση πακέτου µετοχών της νέας εταιρείας, ενώ για τον ΟΛΘ προβλέπεται η περαιτέρω µετοχοποίησή του. Ο δήµαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του λιµανιου ενώ το Δηµοτικό Συµβούλιο δεν συµφώνησε σε κοινό ψήφισµα.
==============================================
Συγκέντρωση αύριο ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της ΔΕΗ
Προσυγκέντρωση του κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας στις 5.30 μ.μ. στα γραφεία του, Αριστοτέλους 11-15


Συγκέντρωση πραγματοποιείται αύριο στις 6 μ.μ., έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30), ενάντια στην πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης. Το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας καλεί στη συγκέντρωση και την προσυγκέντρωση που οργανώνει το ίδιο στα γραφεία του (Αριστοτέλους 11-15) στις 5.30 μ.μ.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η εγκληματική πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ συνεχίζεται με το διαχωρισμό της μεταφοράς και της διανομής, με την παραπέρα μετοχοποίηση» και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους ενάντια σε αυτή την πολιτική, να παλέψουν για αποκλειστικά ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι αν και τη συγκέντρωση την έχει αποφασίσει η ΓΕΝΟΠ, είναι ξεκάθαρο ότι η συνδικαλιστική πλειοψηφία χρησιμοποιεί ακόμα μια κινητοποίηση προκειμένου να εκτονώσει και όχι να οργανώσει τις αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων. Προσφέρει απόλυτη στήριξη στην πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και, ταυτόχρονα, βάζει εμπόδια στο συντονισμό των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ, καθώς προβάλλει αποκλειστικά το ζήτημα της ΔΕΗ αφήνοντας στο απυρόβλητο τη γενικότερη πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
=====================================================
Σε κάθε πάντως περίπτωση η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού τα «αγκάθια» είναι πολλά (ενσωματωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην περιουσία της, ανενεργές επενδύσεις, κ.ά.),

Δεν υπάρχουν σχόλια: