Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

ΟΠΑΠ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΗ ΘΑ ΣΥΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ,. ΧΟΡΟ
Ξεπούλημα «ασημικών» με διαδικασίες-εξπρές.
Και στην άλλη δόση τι;
Πουλημένοι οι συνδικαλιστές ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΕΚΟ και τα ΜΜΕ;

===================================
Γ. Παπανδρέου: ...Μέχρι και εξάλειψη της συμμετοχής του κράτους σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.ΕλλάδαΕνεργειακή
Επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση του «Economist» τονίζοντας πως θα μειωθεί ή και θα εξαλειφθεί η συμμετοχή του κράτους στις μεγάλες ΔΕΚΟ.
"Έχουμε βάλει στόχο 50 δισ. ευρώ έσοδα που μπορούν να μειώσουν κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες το δημόσιο χρέος. Ταυτόχρονα θα χρησιμοποιήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις για να ενισχύσουμε και πάλι κρίσιμους τομείς της οικονομίας και να ενισχύσουμε και πάλι την ανάπτυξη. Θα επισπεύσουμε τη διαδικασία αυτή ανακοινώνοντας εκ των προτέρων τη μείωση ή εξάλειψη του μεριδίου του κράτους σε εταιρείες οι οποίες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο: τηλεπικοινωνίες, λιμάνια, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Όλα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θα πάνε για την μείωση του χρέους και κάθε άλλη συζήτηση είναι παραπλανητική και "δεν την δεχόμαστε". Απευθυνόμενος στα διεθνή μέσα ενημέρωσης επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται "ούτε κολλητούς ούτε συκοφάντες".
Αναφερόμενος στην μείωση του δημόσιου τομέα ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως τα επόμενα χρόνια θα μειωθεί ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων κατά 150.000 χωρίς να γίνουν απολύσεις λέγοντας: "Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα κατά 150.000 άτομα την περίοδο αυτή ή 20% συνολική μείωση που θα επιτευχθεί κατά κύριο λόγο με τη μη αντικατάσταση όσων βγαίνουν στη σύνταξη αλλά επίσης και με εθελοντικές εξόδους, όπου είναι απαραίτητο".

Περιγράφοντας αναλυτικά τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για τα επόμενα τρία χρόνια σημείωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένοι να πάρουν όποια μέτρα χρειάζονται για να βγάλουν την χώρα από την κρίση.
"Θα αναλάβω οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα πολιτικής που είναι απαραίτητα για να διασφαλίσουμε ότι θα πληρούμε τους πρωταρχικούς δημοσιονομικούς στόχους που θέσαμε το 2011" είπε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι "η μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική μας στρατηγική θα είναι πλήρως ποσοτικοποιημένη και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα είναι πλήρως εξειδικευμένα".


===================================
Συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με Γ.Δημαρά
Γ.Δημαράς: Η ΔΕΗ πρέπει να ανήκει στο Δημόσιο
Με τον επικεφαλής του κόμματος Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Γιάννη Δημαρά και τα στελέχη του κόμματος Βασίλη Οικονόμου και Μάκη Γιομπαζολιά συναντήθηκε σήμερα το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, στο πλαίσιο των συναντήσεων με πολιτικά κόμματα, κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο Γιάννης Δημαράς τόνισε ότι διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση και πως η θέση του κόμματος είναι ότι η ΔΕΗ πρέπει να ανήκει στο δημόσιο με το 51% στο κράτος.
===================================
Δελτίο Τύπου - Απαράδεκτες και Καταδικαστέες Προτάσεις για απολύσεις στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και στις ΔΕΚΟ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη ριζική και έντονη διαφωνία της στις εξαγγελίες και στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για απολύσεις εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Είναι απορριπτέα και καταδικαστέα κάθε τέτοια σκέψη ή πρόταση (ακόμα και αν έχει επενδυθεί με τον μανδύα αξιολόγησης του ΑΣΕΠ) για απολύσεις εργαζομένων, σε φορείς του δημοσίου.

Σε μία εποχή μάλιστα, που η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 20%, το να στοχοποιούνται και να «εκτελούνται» εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα τον οποίο δημιούργησαν οι διαχρονικά εγκληματικές ασκούμενες πολιτικές, είναι παντελώς απαράδεκτη, αντεργατική και αντικοινωνική και γι’ αυτό θα αντιμετωπισθούν δυναμικά απ’ τα συνδικάτα και τη κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
============================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: