Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Εμάς δεν θα μας γράψει η Ιστορία με τους προδότες


ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ
ΓΕΝΟΠ: Εμάς δεν θα μας γράψει η Ιστορία με τους προδότες
Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΜΠΟΥ


Ετοιμοι για σύγκρουση είναι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και αποφασισμένοι να παραμείνουν όρθιοι μέχρι το τέλος για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος και προανήγγειλε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ημέρα κατάθεσης ή έναρξης της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
«Αλλους η Ιστορία τους γράφει στο βιβλίο με τους Εφιάλτες και τους προδότες και άλλους με αυτούς που δεν λύγισαν. Εμείς θα φροντίσουμε να μας γράψει στο δεύτερο βιβλίο», είπε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτήρισε «φέρετρο» το Μνημόνιο και όχι ευλογία, όπως το έχουν παρουσιάσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και άλλα μέλη της κυβέρνησης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεθοδεύει το «ξεπούλημα» της ΔΕΗ «για ψίχουλα, για ένα πιάτο φακή» και κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων να σκεφθούν τους ψηφοφόρους τους και να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίησή της.

«Υπάρχουν εισαγγελείς κι εμείς θα φροντίσουμε να πιάσουν δουλειά», επισήμανε και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε να προσέξουν τι θα υπογράψουν ενώ για τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως ενάμιση μήνα η ΓΕΝΟΠ ζητάει συνάντηση μαζί του και αρνείται να τους δει έστω και για δέκα λεπτά.

Αν το Δημόσιο χάσει το 51% της ΔΕΗ, τότε γρήγορα θα έρθει η ιδιωτικοποίηση και οι καταναλωτές θα πληρώνουν δύο και τρεις φορές παραπάνω το ηλεκτρικό ρεύμα. Παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2010 η ΔΕΗ έδωσε 1.160.000 εντολές διακοπής ρεύματος, σε 250.000 πελάτες το έκοψε και 100.000 δεν έκαναν επανασύνδεση, ανάμεσά τους και δεκάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά.*
================================
Ελλάδα: Σε "λαϊκό ξεσηκωμό" καλεί η ΓΣΕΕ απαντώντας στα νέα μέτρα
Για άγρια φοροεπιδρομή, περικοπή κοινωνικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εκποίηση του δημοσίου πλούτου έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Παναγόπουλος, και κάλεσε «σε λαϊκό ξεσηκωμό».

Η ΓΣΕΕ δρομολογεί γενική 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου «ανοίγοντας πυρ» κατά των νέων μέτρων λιτότητας και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Θα προηγηθεί στις 9 Ιουνίου 24ωρη απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα, το οποίο διοργανώνουν από κοινού οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έλαβε χώρα το πρωί στην Ομόνοια.

Το συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικοποιήσεων που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, πραγματοποιήθηκε με μικρή συμμετοχή.

Σε δηλώσεις τους, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών καταφέρθηκαν κατά της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών μισθών και συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι χτυπούν το σύνολο της κοινωνίας και τόνισαν ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ιδιαίτερα αιχμηρός στο θέμα της νέας δανειακής συμφωνίας με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος που είπε χαρακτηριστικά ότι "στο μάθημα της υποταγής θα μείνουμε μετεξεταστέοι".

Στη συνέχεια τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και περίπου 1.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν μέσω της Σταδίου πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και για την Τρίτη 21 Ιουνίου, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης των Συνδικάτων.

================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: