Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Έστι δε τις οβολόν μη έχων;

Γέμισαν την Κλαυθμώνος, ξέσπασαν στη Βουλή
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ


Ενωμένοι οι εργαζόμενοι, κρατώντας μαύρες σημαίες γέμιζαν χθες από νωρίς την πλατεία Κλαυθμώνος. Οι περισσότεροι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, εργάζονται στις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ. Εμειναν πάνω από δύο ώρες στον καυτό ήλιο. Κι όταν έφτασαν μπροστά στη Βουλή ξέσπασε η αγανάκτησή τους και φώναζαν: «Κλέφτες, αίσχος. Ουστ!».
«Με 300 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ δεν σώζονται. Το 2010 υπήρχαν εντολές για διακοπή του ηλεκτρικού λόγω χρεών σε 1.116.000 νοικοκυριά, δηλαδή στο 20% του πληθυσμού. Εκτελέστηκαν 300.000. Οι 100.000 δεν επανασυνδέθηκαν, επιβιώνουν με κεριά και έχουμε την πιο φτηνή κιλοβατώρα στην Ευρώπη».

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ο Κ. Κατσαρός από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είπε ότι «η επιβάρυνση του καταναλωτή θα τριπλασιαστεί. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βασίζονται στα φτηνά τιμολόγια θα καταρρεύσουν. Οι εργαζόμενοι θα υποστούν μείωση μισθών, απολύσεις, επιπτώσεις στα ασφαλιστικά δικαιώματα».
===============================================
«ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015»


===================================
Κάποιοι απόφοιτοι του Harvard και άλλω βαρύγδουπων Πανεπιστημίων γνωρίζουνΜΕΝΙΠΠΟΣ: Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος [Δε μπορείς να πάρεις από αυτόν που δεν έχει]
ΧΑΡΩΝ: Έστι δε τις οβολόν μη έχων; [Υπάρχει κάποιος που δεν έχει οβολό;]

========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: