Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011





Η πλατεία είναι γεμάτη Ελικόπτερο βρίσκεται συνεχώς πάνω από την Βουλή.
Το προεδρικό αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Κάρολο Παπούλια φτάνει στην Ηρώδου Αττικού με ηλιγγιώδη ταχύτητα. Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν ανοίξει το δρόμο για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο προεδρικό μέγαρο αλλά και στο αυτοκίνητο. Οι διαδηλωτές τον γιουχάρουν.
Λίγο αργότερα το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού και η συνοδεία του περνάει “σφαίρα” μπροστά από τους διαδηλωτές και μπαίνει στην Ηρώδου Αττικού για να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Πετάνε αυγά και μπουκάλια στο αμάξι του πρωθυπουργού και της συνοδείας.
Νεράτζια και μπουκάλια πέταξαν και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη όταν προσπάθησε να φτάσει στην Βουλή.
Νωρίτερα είχαν γίνει προσαγωγές διαδηλωτών που δεν άφηναν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ.Γείτονα να μπει στην Βουλή.
Μολότωφ και χρήση δακρυγόνων και χημικών στο Σύνταγμα και στη Ρηγίλλης.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δέχθηκε πριν από λίγο προπηλακισμούς και αποδοκιμασίες κοντά στο άγαλμα του Τρούμαν. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτόκινητο του βουλευτή.
Παρόλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πτοούνται, γεγονός το οποίο ασκεί σημαντική πίεση στην ψυχολογία των Ελλήνων, οι οποίοι όσο πάει και χάνουν την εμπιστοσύνη τους .
==============================
Αποφασισμένος και να παραιτηθεί ο Αλ. Αθανασιάδης

Η χτεσινή δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αλέκου Αθανασιάδη, ότι θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αποτέλεσε έκπληξη παρόλο που τους τελευταίους δύο μήνες, είχε εκφράσει ανοιχτά τις ισχυρές αντιρρήσεις του για την πώληση της ΔΕΗ και δεν είχε αποκλείσει αυτή την εκδοχή. Πρώτον, γιατί σήμερα συγκαλείται εκ νέου το ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, όπου οι βουλευτές του κόμματος θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν αν έχουν εισακουσθεί από τον Γ. Παπακωνσταντίνου οι θέσεις και οι προτάσεις τους και δεύτερον γιατί μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του οργάνου, πριν από μια εβδομάδα, ο βουλευτής Κοζάνης με δηλώσεις του στον «Α» είχε αφήσει να διαφανεί ότι θα περίμενε τους εφαρμοστικούς νόμους - μετά την έγκριση του μεσοπρόθεσμου - και αναλόγως θα καθόριζε τη στάση του. Αλλωστε, σε συνέντευξή του στον «ΑτΚ» στα τέλη Απριλίου δήλωνε: «Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτήν την ώρα είναι πρώτα η σωτηρία της πατρίδας μας», εκφράζοντας παράλληλα και έντονες διαφωνίες στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Τετ α τετ με τον Παπακωνσταντίνου

Τι άλλαξε στο μεσοδιάστημα; Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στο περιθώριο του πρώτου ΚΤΕ είχε κατ' ιδίαν συνομιλία με τον υπουργό Οικονομικών από τον οποίο ζήτησε να αφήσει τη ΔΕΗ έξω από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να του είπε πως κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο, ζήτησε όμως από το βουλευτή πίστωση χρόνου για να δει τι αλλαγές μπορεί να επιφέρει.Ο κ. Αθανασιάδης έχοντας προφανώς εκτιμήσει ότι δεν πρόκειται ν' αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, προχώρησε χτες στη δήλωση στο «Βήμα FM» ότι έχει αποφασίσει να μην ψηφίσει το κυβερνητικό σχέδιο.«Εχω μάθει να υπηρετώ τις αξίες μου και τα πιστεύω μου. Δε θα το ψηφίσω, διότι πιστεύω ότι δε θα έπρεπε να έλθει πακέτο (σε ένα άρθρο). Επρεπε να έλθει αναλυτικά. Είμαι έτοιμος να αναλάβω και τις ευθύνες μου» , είπε.

«Θα παραιτηθώ»

Μάλιστα μιλώντας στον «Α» προχώρησε ένα βήμα περισσότερο αποκαλύπτοντας και τα επόμενα σχέδια του. Οπως είπε, και ως ανεξάρτητος βουλευτής - θεωρεί δεδομένη τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ όταν αρνηθεί ψήφο στο μεσοπρόθεσμο-, εφόσον και στους εφαρμοστικούς νόμους, δεν υπάρχουν εξειδικεύσεις οι οποίες να μεταβάλουν ουσιαστικά το κυβερνητικό πλάνο για την πώληση της ΔΕΗ «αν τα μέτρα είναι εις βάρος της ΔΕΗ, θα καταψηφίσω, και τότε θα παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα. Εμείς πρώτα θέλουμε να βάλουμε τα κεραμίδια και μετά τα θεμέλια. Πρώτα ψηφίζουμε και μετά συζητάμε». Εχει δε σημασία ότι πριν από αυτήν την τελευταία του δήλωση περί επικείμενης παραίτησής του είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες από υψηλόβαθμα στελέχη της Ιπποκράτους, που έδειξαν διάθεση για περαιτέρω συζήτηση.

«Πατριωτικό καθήκον η ψήφιση»

Ωστόσο, ο επίσης βουλευτής Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real», αν και σημείωσε ότι με το χειρισμό για το χρέος, η Ελλάδα παίρνει τρία χρόνια παράταση για τη μετάθεση και όχι την επίλυση του προβλήματος, σχολίασε ότι δεν τίθεται θέμα «αν θα ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο, τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος».

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Αθανασιάδη, κινήθηκε και χτες στη γραμμή της κατανόησης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές, τονίζοντας όμως ότι είναι πατριωτικό καθήκον η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. «Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση θέμα παραίτησης των βουλευτών. Εχουν την αγωνία τους και τις ενστάσεις τους. Θεμιτό είναι αυτό, αλλά μπροστά στο πατριωτικό καθήκον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθούν, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

ΑΝΝΙΤΑ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ
=====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: