Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Υπολογίζεται ότι η EKT έχει στην κατοχή της περίπου 50 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα και οι ελληνικές τράπεζες άλλα 60 δισ. ευρώ.

ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ
Δημοσιεύθηκε στις: 09-06-2011
Χιλιάδες, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, 'είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται καθημερινά η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών από αγανακτισμένους καταναλωτές και επιχειρήσεις της Κρήτης, που βρίσκονται αιφνιδιαστικά, χωρίς την παροχή ρεύματος της ΔΕΗ (λόγω ληξιπρόθεσμου χρέους, σύμφωνα με την ερμηνεία του διεθυντή της ΔΕΗ στα Χανιά)'.
'Οι εκκλήσεις', προστίθεται στην ανακοίνωση, 'των καταναλωτών για μια προσπάθεια μεσολάβησης από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ., για ρύθμιση των οφειλών και επανασύνδεση της παροχής ρεύματος οδήγησαν την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. να κάνει προσπάθεια - παρέμβαση επανασύνδεσης, αλλά δυστυχώς δεν ευδοκίμησε'.
Καταλήγοντας η Ενωση Καταναλωτών 'καταγγέλλει αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά της Δ.Ε.Η. στους τοπικούς άρχοντες της Κρήτης'.
Την ανακοίνωση υπογράφει η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, Ιωάννα Μελάκη.
http://www.haniotika-nea.gr
======================================
Εκλεβαν ηλεκτρικό ρεύμα από τη ΔΕΗ
Συνελήφθησαν δεκαοκτώ άτομα στην περιοχή των Μεγάρων
Αθήνα


Δέκα οκτώ άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς στην περιοχή Βλυχός Μεγάρων, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΔΕΗ, της Πολεοδομίας και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος - Δημόσιας Υγείας με την κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
Παράλληλα έγιναν 22 αφαιρέσεις μετρητών της ΔΕΗ λόγω της κλοπής και έγιναν 60 αποξηλώσεις παράνομων συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έλεγξαν 75 οχήματα και 220 άτομα εκ των οποίων προσήχθησαν τα 50.
Τελικά συνελήφθησαν 36 εκ των οποίων οκτώ λαθρομετανάστες, τέσσερις για παράνομες οικοδομικές εργασίες, δυο για παράβαση του νόμου περί Περιβάλλοντος, τρεις γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και ένα άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για έξι ληστείες.
========================================
«η Ελλάδα πωλείται φθηνά και η Γερμανία αγοράζει»
===========================================
Κίνα: Άρση επιδοτήσεων αιολικής ενέργειαςΔιεθνήΕνεργειακή
Σε άρση των επιδοτήσεων προς τους κατασκευαστές εξοπλισμού αιολικής ενέργειας προχωρά η Κίνα, κατόπιν προσφυγής των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Μέχρι σήμερα η Κίνα επιδοτεί τις επιχειρήσεις αιολικής ενέργειας οι οποίες χρησιμοποιούν εγχώρια εξαρτήματα και όχι εισαγόμενα, γεγονός που κατά τους Αμερικανούς κατασκευαστές τους προσφέρει αθέμιτο πλεονέκτημα ενώ παράλληλα οι εν λόγω επιδοτήσεις παραβιάζουν τις ρυθμίσεις του ΠΟΕ.
Την προσφυγή στον διεθνή οργανισμό κατέθεσε η ένωση των χαλυβουργιών των Ηνωμένων Πολιτειών.
===========================================
Γαλλικές και γερμανικές τράπεζες οι μεγαλύτεροι πιστωτές μας

Βάσει των στοιχείων της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), το 2010 οι γερμανικές τράπεζες κατείχαν τα περισσότερα, ελληνικά ομόλογα, ενώ και η έκθεση των γαλλικών τραπεζών διαμορφώθηκε σε υψηλά επίπεδα, στα 15 δισ. δολάρια.

Συνολικά για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι γαλλικές τράπεζες κατέχουν τα πρωτεία στον δανεισμό της χώρας μας, έχοντας χορηγήσει δάνεια ύψους 56,7 δισ. δολαρίων.
Στα τέλη του 2010 οι τράπεζες κατείχαν ελληνικούς τίτλους αξίας 54,2 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων το 96% ανήκει σε ευρωπαϊκές τράπεζες.
Σύμφωνα με την Barclays Capital, γερμανικές και γαλλικές τράπεζες ελέγχουν το 69% του χρέους των 54,2 δισ. δολ., ενώ οι 30 μεγαλύτεροι πιστωτές ελέγχουν τα 2/3.

Βάσει αυτού του δεδομένου, καθίσταται ευκολότερη μία ενδεχόμενη επιμήκυνση ή εθελοντική μετακύλιση χρέους που θα εντάσσεται στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Υπολογίζεται ότι η EKT έχει στην κατοχή της περίπου 50 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα και οι ελληνικές τράπεζες άλλα 60 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: