Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΟΧΙ φαύλο κύκλο του δανεισμού που οδηγεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη χώρα σε καθεστώς κατοχής και μόνιμης επιτήρησης

"Όχι δεν πουλάμε"
ΟΧΙ φαύλο κύκλο του δανεισμού που οδηγεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη χώρα σε καθεστώς κατοχής και μόνιμης επιτήρησης.


============================================
Ανακοίνωση ΑΣΣΕ-ΔΕΗ για την Απεργία της 9ης Ιούνη
============================================
Εργατική Αλληλεγγύη Ανακοίνωση

============================================
kozan.gr: O πρόεδρος του Σπάρτακου Γιώργος Αδαμίδης καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 250 ευρώ για εξύβριση δια τύπου

O πρόεδρος του Σπάρτακου και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αδαμίδης, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 250 ευρώ για εξύβριση συναδέλφου του δια τύπου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον Φεβρουάριο του 2009 ο κ. Αδαμίδης, ως πρόεδρος ΠΑΣΚΕ Σπάρτακος απέστειλε κείμενο - επιστολή που τιτλοφορούνταν: «Εκτός ΠΑΣΚΕ ο Νίκος Ταβελλάρης – ο ίδιος παρέδωσε τον εαυτό του στη δημόσια χλεύη και περιφρόνηση».
H συγκεκριμένη επιστολή μοιράστηκε και τοιχοκολλήθηκε διαμέσω τριών συναδέλφων του σε εργασιακούς χώρους στον ΑΗΣ Μελίτης, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Ταβελλάρη, ο οποίος θιγμένος με το περιεχόμενό της, προσέφυγε στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση.
Πρωτοδίκως ο κ. Αδαμίδης και οι τρεις συνάδελφοι του που μηνυθήκαν από τον κ. Ταβελλάρη, καταδικάστηκαν σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ στο σημερινό εφετείο στην Κοζάνη υπήρξε και πάλι καταδικαστική απόφαση σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 250 ευρώ έκαστος.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του kozan.gr, η δικαστική διαμάχη από την πλευρά του μηνυτή θα έχει και συνέχεια.
============================================
Δικαίωση εργαζομένων της ΔΕΗ για υπερωρίες-μαμούθ
Τον Μάιο του 2012 θα εκδικαστεί και άλλη αγωγή των εργαζομένων της ΔΕΗ για την καταβολή δεδουλευμένων
Δικαιώνει εργαζόμενους της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, θεωρώντας ότι καλώς διεκδικούν από την Επιχείρηση ποσά υπερωριών που σε αρκετές περιπτώσεις φθάνουν πολλές χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της ΔΕΗ που ζητούσε από τους υπαλλήλους επιστροφή των υπερωριών τις οποίες είχε καταβάλει το τετράμηνο Μαρτίου-Ιουνίου 2010.
Η Επιχείρηση στηρίχτηκε στην απόφαση που προβλέπει ότι οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις αποδοχές που λαμβάνει γενικός γραμματέας υπουργείου. Το "πλαφόν" που έχει οριστεί για την περίπτωση αυτή είναι 5.840 ευρώ μεικτά, ποσό που υπολειπόταν αισθητά από μισθούς και υπερωρίες που λάμβαναν σε μηνιαία βάση υπάλληλοι της Επιχείρησης.
Οι εργαζόμενοι απάντησαν με αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα. Χθες το δικαστήριο τους δικαίωσε καθώς στην απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το αίτημα της ΔΕΗ έρχεται σε αντίθεση με τις συνταγματικές Αρχές της ισότητας των πολιτών και της προστασίας της εργασίας.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι ήδη έχουν παράσχει την εργασία τους και η επιστροφή των δεδουλευμένων συνιστά προσβολή της προσωπικότητάς τους.
Τον Μάιο του 2012 πρόκειται να εκδικαστεί άλλη αγωγή που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2010.
===========================================
Οι πέντε εταιρείες με τα μεγαλύτερα προ φόρων κέρδη το 2010 ήταν ο ΟΠΑΠ με 893,2 εκατ. ευρώ, η ΔΕΗ με 726,1 εκατ. ευρώ, η Cosmote με 406,1 εκατ. ευρώ, τα Ελληνικά Πετρέλαια με 247,8 εκατ. ευρώ, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με 158,5 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 152,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ICAP. *

============================================
Στην αυριανή 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στις τράπεζες και στα λιμάνια.

============================================
Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μόλις κλέψατε την ψήφο του ελληνικού λαού και γίνατε κυβέρνηση, αμέσως ανοίξατε την κερκόπορτα να μπουν, καλεσμένοι από σας, οι βάρβαροι, έτοιμοι και ενημερωμένοι για όλες τις διόδους. Τους καλέσατε για να… σώσετε εμάς και την πατρίδα!!!
Με συνεργούς τις ηγεσίες των κυβερνητικών συνδικαλιστικών σας παρατάξεων δεν αφήσατε όρθιο κανέναν οργανισμό κοινής ωφέλειας, παραχωρώντας τους σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η τιμή των υπηρεσιών τους κατακόρυφα και πολλοί από μας να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες ακόμη πιο βαριές υποχρεώσεις! Θα γνωρίζετε πιστεύω ότι η ακόμη υπό δημόσιο, τυπικά τουλάχιστον, έλεγχο ΔΕΗ, έκοψε το τελευταίο διάστημα το ρεύμα σε πάνω από 250 χιλιάδες νοικοκυριά! Και αυτό για το καλό μας;
Αυξήσατε το χρέος της χώρας, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, τον πρώτο χρόνο του μνημονίου κατά τριάντα δις ευρώ, τριάντα φορές πιο πάνω από τις περικοπές που κάνατε σε μισθούς και συντάξεις. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Και όχι μόνο αυτό. Μας λέτε ότι θα αυξηθεί κι άλλο τα επόμενα χρόνια. Γιατί;
Αυτήν τη στιγμή, στο σημείο που φτάσατε τα πράγματα, έχετε δύο επιλογές.
Ή να παραιτηθείτε, να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα δεινά που του επιφέρατε και να σηκωθείτε να φύγετε ή να συνεχίσετε.
Αν όμως επιλέξετε να συνεχίσετε το ξεπούλημα της πατρίδας και την εξαθλίωση του λαού της, να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να κρυφτείτε στην ανωνυμία. Ένας- ένας έχει στο ακέραιο την προσωπική του ευθύνη γι αυτό το έγκλημα. Τα ονοματά σας θα είναι ανεξίτηλα γραμμένα στη λίστα της ντροπής, καθημερινά διαθέσιμα σε όποιον τα αναζητήσει τώρα και στο μέλλον.
Και μη νομίζετε ότι οι σημερινοί προστάτες σας θα συνεχίσουν να σας παρέχουν προστασία, όταν τους τελειώσετε τη «δουλειά». Δεν θα έχουν κανένα λόγο τότε. Ούτε ελικόπτερα για σας θα είναι διαθέσιμα. Αλλά και να ήταν πού θα πηγαίνατε;
«Λύσεις» οι επικυρίαρχοι θα βρουν μόνο για τους πρωτοκλασάτους. Θα βρουν για τον Γιώργο. Εξ άλλου αυτός έχει πατρίδα. Γνωρίζει άριστα και τη γλώσσα της! Στα Ελληνικά δυσκολεύετε. Το ξέρετε κι εσείς!
Εσείς όμως σε ποιο κοινό θα τολμήστε να αρθρώσετε λόγο; Απο ποιους θα ζητήσετε… επανεκλογή; Ποιο καφενείο θα σας δεχτεί και σε ποια ταβέρνα θα πάτε; Ποια θεατρική παράσταση θα δοθεί μόνο για σας; Σε ποια πλατεία θα κάνετε βόλτα και σε ποιο παγκάκι θα καθίσετε;
Πάντα στο μυαλό σας θα έχετε τη διαφυγή και ας μην σας δίνει πλέον κανένας σημασία.
Πάντα, καθημερινά, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, κάθε ώρα, θα ψάχνετε μια πίσω πόρτα, ένα ασφαλές σκοτάδι…
Άνθρωποι του σκότους και της πίσω πόρτας!
Τολμήστε…!
http://topontiki.gr/article/17887

===============================
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης

Στα πλαίσια της Κυβερνητικής πολιτικής του Μνημονίου και του Δ.Ν.Τ. η διαφαινόμενη πώληση πακέτου μετοχών 17% της Δ.Ε.Η. Α.Ε. οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ανεξάρτητα από το οποιουδήποτε χρηματικό τίμημα. Η ΔΕΗ θα χάσει το δημόσιο χαρακτήρα της και θα εκλείψει ο κοινωνικός ρόλος της, καθώς το Δημόσιο δεν θα έχει τον έλεγχό της επιχείρησης.
Πεποίθηση μας είναι πως μια σύγχρονη ΔΕΗ, και υπό Δημόσιο έλεγχο σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα όπως αυτός της ενέργειας σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού θα μπορεί να διασφαλίζει καλύτερα το Δημόσιο συμφέρον. Και αυτό διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και κάθε πολίτης πρέπει να έχει πρόσβαση σε σύγχρονες υπηρεσίες παροχής ενέργειας.
Εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια απαξίωσης της ΔΕΗ, ώστε από μία Επιχείρηση του Δημοσίου κερδοφόρα με προσφορά δεκαετιών στην Κοινωνία του Δήμου μας, αλλά και με την αποδοχή των δραστηριοτήτων της από την κοινωνία, να οδηγηθεί στα χέρια ιδιωτών χάνοντας το Δημόσιο χαρακτήρα της σε μια εποχή που ακριβώς το αντίθετο θα έπρεπε να συμβεί με τη στήριξη της ώστε να προσφέρει φθηνό το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας, που παράγει, στους καταναλωτές.
Πιστεύουμε , πως μια Δημόσια Επιχείρηση ηλεκτρισμού είναι το καταλληλότερο όχημα για την επένδυση στην πράσινη ανάπτυξη, προς όφελος της περιοχής, αλλά και ως εργαλείο διεξόδου από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.
Για τις περιοχές των Ενεργειακών Δήμων της χώρας οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές, καθώς θα απολεσθεί το όποιο κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΗ και θα καταλυθούν οι μέχρι σήμερα σχέσεις συνεργασίας.
Η λειτουργία της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο είναι προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της και την ύπαρξη κοινωνικής αποδοχής των τοπικών κοινωνιών στην περιοχή παραγωγής, η τοπική κοινωνία πρέπει να αποδεχτεί την καταστροφή της από μία ιδιωτική επιχείρηση, η οποία θα αποβλέπει κυρίως στο κέρδος.
Ο μέχρι τώρα δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης ήταν βασικός παράγοντας για να υπάρχει η κοινωνική αποδοχή στο έργο της παραγωγής ενέργειας, παρά τις δυσμενείς συνέπειες από τη δραστηριότητα αυτή ,της μόλυνσης του περιβάλλοντος, την καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.
Οι προωθούμενες αποφάσεις θέτουν σε αμφισβήτηση τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει η κυβέρνηση, αλλά και ο Πρωθυπουργός προσωπικά :
* για ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο με κοινωνικό χαρακτήρα
* για την κατασκευή της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας και της 2ης της Φλώρινας
* τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών
* τη θέση των λιγνιτών στον ενεργειακό σχεδιασμό
* στην διάθεση και διαχείριση των 150.000 στρεμμάτων που προκύπτουν από την εκμετάλλευση των λιγνιτών
* για τα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης ορυχείων και λιμνών
* για τον βιομηχανικό τουρισμό και την αξιοποίηση των λιμνών

* τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης στις πόλεις μας
* τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων
* για το ανταποδοτικό τέλος- πόρος

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ρητά ότι
Διαφωνούμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ και αγωνιζόμαστε για την βιωσιμότητα του τόπου μας.
Θεωρούμε απαράδεκτο να επιχειρείται το ξεπούλημα της ΔΕΗ ,που αποτελεί ένα από τους Πυλώνες της Οικονομικής ζωής της χώρας, με διαδικασία συζήτησης ενός μόνου άρθρου, υποβαθμίζοντας το διάλογο για ένα μείζονος σημασίας θέμα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Την ομαλή μετάβαση της περιοχής μας στη μεταλιγνιτική περίοδο με ευθύνη και χρηματοδότηση της Πολιτείας
· Να μη πωληθεί νέο μερίδιο της ΔΕΗ σε ιδιώτες
· Να αποδοθούν τα εδάφη στη Αυτοδιοίκηση-Πολιτεία
· Να προχωρήσουν οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών που αποφασίστηκαν
· Να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Πολυφύτου με γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον και υπέρ της τοπικής κοινωνίας
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
την συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου στη συγκέντρωση Συλλαλητήριο της Τετάρτης 8-6-2011 ,που διοργανώνουν οι μαζικοί φορείς του Δήμου στην Πλατεία της Κοζάνης, η οποία θα αποτελέσει την απαρχή κινητοποιήσεων για την αποτροπή των σχεδίων ξεπουλήματος της ΔΕΗ.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους Δημότες μας να συμμετέχουν στην συγκέντρωση της Τετάρτης για να αποτρέψουμε την πορεία προς την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την καταδίκη της περιοχής μας στην ανεργία και τη φτώχια.
==========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: