Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σε αναθυμιάσεις της μπογιάς οφείλεται πιθανότατα η έκρηξη – Νεκρός 45χρονος εργαζόμενος σε εργολάβο. Ερωτηματικά για τα αίτια της έκρηξης

Σε αναθυμιάσεις της μπογιάς οφείλεται πιθανότατα η έκρηξη – Νεκρός 45χρονος εργαζόμενος σε εργολάβο. Ερωτηματικά για τα αίτια της έκρηξης


Πολλά ερωτηματικά καλύπτουν τα αίτια του τραγικού θανάτου του 45χρονου εργαζόμενου, σε εργολαβία της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη 1 το μεσημέρι, μετά από έκρηξη εντός δεξαμενής στο αντλιοστάσιο της τηλεθέρμανσης στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, όπου εκτελούσε εργασίες αμμοβολής. Ο άτυχος μαζί με δυο άλλους συναδέλφους που εργαζόταν σε γνωστό εργολάβο , που είχε αναλάβει τη συντήρηση, μπήκε στο εσωτερικό της δεξαμενής τηλεθέρμανσης από την ανθρωποθυρίδα για να βάψουν το εσωτερικό της. Όπως εικάζεται, πιθανότατα από τις αναθυμιάσεις της μπογιάς και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα ο άτυχος 45χρονος εργάτης (με τρία παιδιά) να βρει τραγικό θάνατο.

===============================
Σκληρό πόκερ για τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ
Σκληρό πόκερ παίζεται ήδη γύρω από τη ΔΕΗ, μετά το πράσινο φως που έδωσε η Κομισιόν για την πώληση λιγνιτικών μονάδων.
Όπως είχε αποκαλύψει το «Κ» από τις 4 Ιουνίου, η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η ΔΕΗ έχουν ρίξει στο τραπέζι την πρόταση να διατεθούν οι μονάδες του Αμύνταιου, μια λύση με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να «περπατήσει» χωρίς αντιδράσεις.
Στον αντίποδα ωστόσο, οι Βρυξέλλες, αλλά και οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι για τους λιγνίτες της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κ» πιέζουν για ακόμη πιο δραστικές λύσεις.
Διαβάστε αύριο στο «Κ» ποιο λιγνιτικό κέντρο προτείνει η Κομισιόν και πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα γύρω από την «καυτή» υπόθεση των λιγνιτών.
Πηγή:www.capital.gr


==============================
Αλέκος Αθανασιάδης: Είμαι περήφανος για τη στάση μου-Θα παραιτηθώ εάν πωληθεί η ΔΕΗ!
"Δεν μετάνιωσα που ψήφισα Ναι στο Μεσοπρόθεσμο. Είμαι περήφανος για τη στάση μου", τόνισε πριν από λίγο, στο δελτίο ειδήσεων του Top Channel, ο βουλευτής Νομού Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης! Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τον βουλευτικό θώκο στην περίπτωση που πωληθεί το 17% της ...


========================================
Ενημέρωση ΣΑΣΕΗΕ 21 Ιουλίου 2011

* Χωρίς την ενημέρωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η Διοίκηση της ΔΕΗ αλλάζει το ωράριο εργασίας από την 01/09/2011 για όλο το προσωπικό (08:00-16:00 ή 09:00-17:00), εκτός από τις βάρδιες και όσους συναλλάσσονται με το κοινό.


* Επίθεση με νέα μέτρα πρόκειται να πραγματοποιήσει η Κυβέρνηση ενάντια στους Εργαζόμενους των ΔΕΚΟ μετά τα σκληρά, αντιλαϊκά που επέβαλε στους Συνταξιούχους.

* Ο νέος υπολογισμός της σύνταξης θα ισχύσει για όσους έχουν ασφαλιστεί από 01/01/1992 και μετά.

* Η έκτακτη εισφορά για τους Συνταξιούχους που είναι κάτω από 60 χρονών στη ΔΕΗ ισχύει για όλους.

* Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα σε ποιους θα περικοπεί κατά 15% το ΕΦΑΠΑΞ.


======================================
Stop απο την Περιφέρεια στη ΔΕΗ για το θέμα της αποθείωσης. Δεν εγκρίθηκε η μετατροπή των περιβαλλοντικών όρων
Άρδην ανατροπή σκηνικού, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, προέκυψε στη χτεσινή της συνεδρίαση.Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Μπουλώτης, καθώς και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Σάββας Βατελτζής, παρουσίασαν αναλυτικά την επιχειρηματολογία, βάση της οποίας δεν θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων, την οποία είχε ζητήσει με έγγραφο της η ΔΕΗ, για το θέμα της αποθείωσης.

Μετά την παρουσίαση των στοιχείων και μετά τις διευκρινίσεις της σχετικής νομοθεσίας απο το αρμόδιο Υπουργείο, η πρόεδρος της επιτροπής κ. Σταθέλλη, εισηγήθηκε την μη τροποποίηση της απόφασης, εισήγηση η οποία έγινε τελικά, ομόφωνα αποδεκτή απο τα μέλη της επιτροπής.

======================================
Ξεπούλημα ΔΕΗ - ξεπούλημα λιγνίτη

Η ΔΕΗ είναι ένα «καλό» μαγαζί. Δεν είναι μόνο το μεγάλο της πελατολόγιο, παρά τις απώλειες του τελευταίου χρόνου από τους «ανταγωνιστές» της. Δεν είναι μόνο οι πολύ μεγάλες επενδύσεις που έχει βάλει μπροστά, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση σε πολλές περιπτώσεις, αποτελώντας ιδανική «ευκαιρία» για τον υποψήφιο αγοραστή.
Εκτός αυτών και πολλών ακόμη, η ΔΕΗ, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, είναι μια πολύ μεγάλη επιχείρηση, ουσιαστικά ανεκτίμητης αξίας. Γιατί κανένας ιδιώτης δεν θα έμπαινε καν στον κόπο να «χτίσει» μια ΔΕΗ. Γι' αυτό και το κόστος της το επωμίστηκε ο λαός.
Με το υστέρημά του δημιουργήθηκε η ΔΕΗ και - θεωρητικά - προς όφελός του, έστω και αν η ηλεκτροδότηση της χώρας «έκαιγε» και το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο επωφελήθηκε εξαιρετικά και στη συνέχεια με προνομιακούς όρους φτηνής ενέργειας.
Το με ποιον τρόπο θα πουληθεί ένα ακόμη σημαντικό τμήμα της ΔΕΗ στους ιδιώτες, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη από την κυβέρνηση. Κάτι για «στρατηγικό επενδυτή» για το 17% έλεγε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς να δεσμεύεται.
Πρόσφατα, μετά και τις συναντήσεις του με διάφορους επιτρόπους της ΕΕ, ο υπουργός συνέδεσε το θέμα της πρόσβασης τρίτων στο λιγνίτη, με την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Μια «λύση» που είχε απαιτηθεί εξαρχής από το κεφάλαιο και ποτέ δεν απορρίφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Αλλο ένα «φιλέτο» θα σερβιριστεί με διάφορους τρόπους στους πλουτοκράτες. Αλλο ένα κομμάτι δημόσιας περιουσίας.
Υπάρχει, όμως, μια εναλλακτική λύση. Να τα πάρει όλα πίσω ο λαός. Να επιβάλει τη δική του λύση, για το δικό του συμφέρον. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την πρότασή του για λαϊκή οικονομία και λαϊκή εξουσία, όπου ο τομέας της Ενέργειας θα είναι λαϊκή περιουσία και θα δρα σε όφελος του λαού, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο.
=============================

3 σχόλια:

santana είπε...

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011
ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Επανακαταμέτρηση των 11 δισ. που έχει η ΓΕΝΟΠ(εργαζομένων στη ΔΕΗ) μέσα στη ΔΕΗ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ
Σκοπός της νέας αναλογιστικής μελέτης είναι ο ακριβής προσδιορισμός και ο επιμερισμός της περιουσίας-ασφαλιστικού κεφαλαίου σε κάθε μια από τις διαφορετικές εταιρείες που θα απαρτίζουν τον όμιλο της ΔΕΗ μετά το διαχωρισμό του σε θυγατρικές.
Εχουν ήδη εκφραστεί υπουργικές αμφισβητήσεις για την περιουσία του προσωπικού της ΔΕΗ μέσα στην επιχείρηση
Δηλαδή στην εταιρεία που θα αναλάβει το δίκτυο μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), στην εταιρεία που θα διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) και στη μητρική που θα έχει τη δραστηριότητα της παραγωγής κ.ά.
Η αναλογιστική μελέτη θα συνταχθεί σε 6 μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου «στη βάση τεχνικά αποδεκτών αρχών, μεθοδολογίας και παραδοχών» και δεν αποκλείεται να ανατρέψει τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι σήμερα, με βάση την προηγούμενη αναλογιστική μελέτη του 1999.
Το 1999 και ενόψει τότε της μετοχοποίησης της ΔΕΗ, η αναλογιστική μελέτη του Δημοσίου αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ενσωματωμένα στην πάγια περιουσία της ΔΕΗ περίπου 11,3 δισ. ευρώ. Τότε με νόμο του Ευ. Βενιζέλου καταργήθηκε το μοντέλο ασφάλισης στον εργοδότη που ίσχυε στη ΔΕΗ και το Δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να καλύπτει από το 1999 και κάθε χρόνο το άνοιγμα μεταξύ εσόδων (εισφορών) και δαπανών (συντάξεων) του Ταμείου, έναντι της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα.
Η ΓΕΝΟΠ έχει προειδοποιήσει ότι θα κινηθεί δικαστικά, ώστε να διεκδικήσει αυτά τα χρήματα, εφ' όσον προχωρήσουν οι ενέργειες ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης είχε χαρακτηρίσει υπερβολικό το νούμερο των 12 δισ. ευρώ και είχε πει ότι θα εκπονηθεί νέα αναλογιστική μελέτη, που θα καταδείξει τα πραγματικά μεγέθη.
Διατήρηση δικαιωμάτων
Τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, εξάλλου, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις νέες θυγατρικές εταιρείες, διασφαλίζονται με κάθε τρόπο στο ενεργειακό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με προσθήκες στο σχετικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι για τη μεταφορά του προσωπικού και τους όρους εργασίας εφαρμόζονται οι διατάξεις του Π.Δ. 178/2002 (σ.σ. μέτρα σχετικά με την προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων).
Επιπλέον, διατηρούνται σε ισχύ τα προβλεπόμενα σχετικά με τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε νόμο, σε εφαρμοστέες επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κανονισμό κατάστασης προσωπικού ΔΕΗ, στις εν γένει υφιστάμενες υπηρεσιακές ρυθμίσεις της ΔΕΗ και σε ατομική σύμβαση εργασίας.
Η προϋπηρεσία, που έχει αναγνωριστεί από τη ΔΕΗ, αναγνωρίζεται πλήρως για όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή και δεν επιτρέπεται, συνεπεία της μεταβολής αυτής, βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας». *
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=295793

santana είπε...

Πωλούνται Αμύνταιο, Φλώρινα 2 και Ισως Καρδιά σε Ιδιώτες


23 IOYΛΙΟΥ 2011
Αποστολή με e-mailΑποστολή Εκτύπωση άρθρουΕκτύπωση

Οι συνολικής καθαρής ισχύος 550 μεγαβάτ δύο μονάδες του Αμυνταίου, ενδεχομένως άλλες δύο, ανάλογης ισχύος της Καρδιάς, καθώς και η προγραμματισμένη νέα μονάδα της Φλώρινας θα είναι, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα λιγνιτικά εργοστάσια που θα περάσουν στον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα. Ήδη η ΔΕΗ ξεκινά μια πρώτη διαδικασία αποτίμησης της αξίας των υφιστάμενων εργοστασίων, ενώ για την Φλώρινα επανέρχεται στο προσκήνιο της από κοινού κατασκευής με ιδιώτες, με την πλειοψηφία στον ιδιωτικό τομέα.

Αρχίζει να συγκεκριμενοποιείται ο σχεδιασμός της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ για την προοπτική παραχώρησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, με βάση βεβαίως τόσο τη γενικότερη κατάσταση των εργοστασίων και του δυναμικού της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού όσο και του ενδιαφέροντος που εκτιμάται ότι θα επιδειχθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Στις συζητήσεις που είχε στην αρχή της εβδομάδας στις Βρυξέλλες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόσο με τον Επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ όσο και με τον Επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια δεσμεύθηκε ότι η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα προχωρήσει άμεσα, προκειμένου να απελευθερωθεί και η συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται το energia .gr , προς ιδιωτικοποίηση βαίνουν τα ακόλουθα εργοστάσια της κρατικής επιχείρησης:

-Οι δύο μονάδες του Αμυνταίου, καθαρής ισχύος 273 μεγαβάτ η κάθε μία. Η ιδιωτικοποίησή τους θα συνοδευθεί και από την πώληση του ορυχείου της ΔΕΗ που τις τροφοδοτεί και αυτό θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό δέλεαρ για τον ιδιωτικό τομέα. Οι δύο μονάδες έχουν προγραμματιστεί προς σταδιακή απόσυρση από το 2013 και 2014, ωστόσο μια επένδυση σε εγκατάσταση αποθείωσης μπορεί να τις καταστήσει συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία και να παρατείνει τη λειτουργία τους για αρκετά χρόνια.

-Η νέα μεγάλη μονάδα, ισχύος άνω των 600 μεγαβάτ που θέλει να φτιάξει η ΔΕΗ στη Φλώρινα, γνωστή ως “Μελίτης 2”. To κόστος κατασκευής είναι τεράστιο – θα υπερβεί τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ανάλογο προς την επένδυση που ήδη έχει δρομολογήσει η ΔΕΗ για τη νέα μονάδα στην Πτολεμαϊδα – και φαίνεται ότι ενεργοποιείται μια παλαιότερη ιδέα για εκχώρηση της κατασκευής της σε κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ – ιδιωτών, με την πλειοψηφία στους δεύτερους. Προ τριετίας, είχαν και πάλι γίνει γνωστές ζυμώσεις για ανάλογη εξέλιξη, με τη συμμετοχή του συνόλου των ελληνικών ενεργειακών ομίλων της χώρας (Μυτιληναίος, ΓΕΚ-Τέρνα, Κοπελούζος, Ελλάκτωρ) χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί.

-Ενδεχομένως ένα ή δύο εργοστάσια της Καρδιάς, καθαρής ισχύος 275 μεγαβάτ το καθένα, σε μία εξέλιξη που μάλλον συγκεντρώνει λιγότερες, προσώρας, πιθανότητες.

Καλά πληροφορημένες πηγές φέρουν τη να ΔΕΗ ξεκινά άμεσα την αποτίμηση της αξίας των υφιστάμενων μονάδων που ενδέχεται να ιδιωτικοποιηθούν, ενώ προς τούτο είναι προφανές ότι θα προσληφθεί και ειδικευμένος σύμβουλος, πιθανότατα από κοινού με το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της ενεργειακής αγοράς, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα ως περισσότερο πιθανή αναδεικνύεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εγχώριους επιχειρηματίες, παρά από ξένους ομίλους (λ.χ. RWE , EDF κλπ) που κατά καιρούς εμφανίζονται ως επίδοξοι “μνηστήρες” για μία στρατηγική συμμαχία με την ΔΕΗ.

Ουσιαστικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα – ως προς το οποίο εξακολουθεί να υφίσταται εκκρεμότητα με την κατάληξη του τιμήματος που θα εισπραχθεί (ΔΕΗ ή δημόσιο και σε ποια αναλογία) – πρέπει να αναμένονται το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

santana είπε...

Τι είναι ΒΙΑ....;;;;;;



Βια ειναι...

«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»

«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»
...
«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»

«Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»

«Βία είναι να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος στο σπίτι μετά τις 9»

«Βία είναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του κόσμου τις μεταρρυθμίσεις,
να έχεις φτύσει αίμα για να μπεις σε μια σχολή και να βγαίνεις και άνεργος και αμόρφωτος»

«Βία είναι να στέκεσαι 5 ώρες στην ουρά στην εφορεία για να πληρώσεις.......................
να έχεις ανεβοκατέβει σε 3 ορόφους και τέλος ο υπάλληλος να δηλώνει αναρμόδιος»

«Βία είναι να παρακολουθείς τα σκάνδαλα να περνούν από μπροστά σου σαν παραμύθι, να κουκουλώνονται από όλους, να μην μπαίνει κανείς φυλακή και να τελειώνουν με ένα ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα»

«Βία είναι να πληρώνεις 1.40 ενώ περιμένεις μια ώρα ένα λεωφορείο
που όταν φτάνει χωράς μόνο στα πόδια του οδηγού»

«Βία είναι να σε παίρνουν 20 τηλέφωνα την μέρα από εισπρακτικές εταιρίες
επειδή καθυστέρησες την δόση του στεγαστικού»

«Βία είναι να κόβεις τα παιδιά από το φροντιστήριο γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά
ενώ έχεις ήδη πληρώσει για δωρεάν παιδεία»

«Βία είναι να βλέπεις τους πολιτικούς σου να τσακώνονται με μόνο γνώμονα τα ποσοστά του κόμματος τους
ενώ εσύ αγωνιάς για το μέλλον των παιδιών σου»

«Βία είναι ενώ σου ζητούν να πληρώσεις επίδομα αλληλεγγύης να διαβάζεις
ότι οι εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους και να εισπράξουν από το 1995»

«Βία είναι να είσαι 45 χρονών, να δουλεύεις και να πληρώνεις μια ζωή
και να καταντήσεις να ζεις από την σύνταξη των γονιών»

«Βία είναι το παραμύθιασμα από τα μέσα ενημέρωσης που συγκαλύπτουν
ή αποκαλύπτουν ανάλογα με τα deal που γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις επιχορηγήσεις»

«Βία είναι να σε ληστεύουν για τρίτη φορά και το όργανο της τάξεως να σου λέει
μην ελπίζεται πολλά, αφού δεν ήσασταν μέσα πάλι καλά να λέτε»

«Βία είναι να σου στερούν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, να τρως τόνους τα χημικά και να σε αναγκάζουν σε σιωπή παρακρατικοί, αντιεξουσιαστές, χρυσαυγίτες , πληρωμένοι ή προστατευόμενοι από όπου και αν προέρχονται»

«Βία είναι να πληρώνεις 3 ευρώ διόδια για να διανύσεις μια απόσταση 100 χιλ
και ταυτόχρονα να κάνεις τάμα στον Άγιο Χριστόφορο να φθάσεις ζωντανός»

«Βία είναι να βλέπεις όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα πάσης φύσεως να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να παρουσιάζονται στην δικαιοσύνη
όποτε θέλουν και αν τελικά παραπεμφθούν να συνεχίζουν το έργο τους μέσα από την φυλακή»

«Βία είναι να ακούς τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές να ανησυχούν για την βία μόνο όταν αγγίζει το δικό τους σπίτι και να ανακοινώνει επιτροπές στις οποίες ο κάθε βουλευτής θα πληρώνεται με 245 ευρώ για να παραβρεθεί στην συζήτηση»

«Βία είναι να ζεις την κάθε μέρα σαν τελευταία. Όχι για να την ζήσεις στο έπακρο αλλά επειδή απλά δεν ξέρεις τι θα υπάρχει αύριο και δεν έχεις λεφτά για μεθαύριο»