Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στελέχη της ΔΕΗ χαρακτηρίζουν «ασύμφορο» το διακανονισμό, λέγοντας ότι αν δεν πληρωθούν οι λογαριασμοί εντός τριμήνου, επιβαρύνονται με επιτόκιο 6,5%

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2011 21:54 | | |
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
ΠΡΟΙΚΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟ ΜΕ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟ «ΔΩΡΑΚΙ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Με ζημιά δεκάδων εκατ. € ετησίως ξεκινά τη λειτουργία του ο νεοσύστατος Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ ΑΕ), μετά την σκανδαλώδη ρύθμιση που ψηφίσθηκε στο νόμο για τη «λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις».




Με φωτογραφική ρύθμιση στο άρθρο 197, με παράγραφο που δεν περιλαμβάνονταν στη δημόσια διαβούλευση του εν λόγω νομοσχεδίου, δίνεται η δυνατότητα στη Μονάδα Συμπαραγωγής του συγκεκριμένου ομίλου να εντάσσεται στο σύστημα κατά προτεραιότητα και για το σύνολο της ισχύος της χωρίς δυνατότητες ελέγχου των θερμικών φορτίων που πρέπει να εξυπηρετεί, και με εγγυημένες τιμές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και έξω από κάθε πρόβλεψη Ευρωπαϊκής Οδηγίας.


Η ρύθμιση αυτή, ως συνέχεια προηγούμενης του 2008 του τότε υπουργού του ΥΠΑΝ κ. Φώλια που μετέτρεψε εν κρυπτώ την άδεια της μονάδας από αυτοπαραγωγό σε συμπαραγωγό με περιορισμό τα 35 MW, ώστε να πουλάει στο σύστημα ακριβά στην τότε Οριακή Τιμή του Συστήματος (ΟΤΣ) και να αγοράζει φτηνά από τη ΔΕΗ με κέρδος πολλών εκατομμυρίων € σε βάρος της ΔΕΗ, θα έχει σαν συνέπεια σημαντική επιβάρυνση στο ειδικό τέλος ΑΠΕ που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος.


Για την ιδιαίτερα προνομιακή μεταχείριση που τυγχάνει σκανδαλωδώς διαχρονικά ο εν λόγω επιχειρηματικός όμιλος εμείς, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:

√ έχουμε δημόσια καταγγείλει την κυβέρνηση και τον υπουργό ΥΠΑΝ κ. Φώλια (12/5/2008)

√ διοργανώσαμε συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης (23/5/2008)

√ διοργανώσαμε συνέντευξη τύπου όπου καταδείξαμε το συντελούμενο έγκλημα ενάντια στους καταναλωτές και την ΔΕΗ (23/5/2008)

√ καταθέσαμε προσφυγή στην ΕΕ η οποία επιδίκασε κρατική ενίσχυση που είναι 17 εκ € τα οποία ο όμιλος υποχρεούται να επιστρέψει στη ΔΕΗ.



Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, διαχρονικά, με συνέχεια και συνέπεια στις θέσεις της καταγγέλλει αυτήν την απαράδεκτη και σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κυρίου Παπακωνσταντίνου και ζητά την ανάκληση της εν λόγω ρύθμισης ώστε να μην υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων, που υποβάλλουν τους εργαζόμενους σε συνεχείς θυσίες να κάνουν δώρα εκατομμυρίων € σε κρατικοδίαιτους ιδιώτες καλώντας τον λαό να πληρώσει το μάρμαρο.







ΟΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ
Ενα στα 10 σπίτια με κομμένο ρεύμα
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ


Ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ από νωρίς το πρωί σχηματίζουν εκατοντάδες πολίτες, προσδοκώντας σ' ένα διακανονισμό των οφειλών τους, μιας και αδυνατούν, εδώ και μήνες, να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. «Καλύτερα να πληρώνουμε τόκους παρά να μας κόψουν το ρεύμα», λένε οι περισσότεροι...
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΔΕΗ, το 8% των καταναλωτών καθυστερεί να πληρώσει το λογαριασμό περίπου για ένα εξάμηνο, ενώ το 2% δεν πληρώνει τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και πέραν του εξαμήνου. Από την επιχείρηση επισημαίνεται ότι από τα 250.000 νοικοκυριά στα οποία λόγω χρεών διέκοψε η ΔΕΗ την παροχή ρεύματος, περίπου 100.000 δεν επανασυνδέθηκαν. Ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετές μικρές επιχειρήσεις που κλείνουν. Στελέχη της ΔΕΗ χαρακτηρίζουν «ασύμφορο» το διακανονισμό λέγοντας ότι αν δεν πληρωθούν οι λογαριασμοί εντός τριμήνου, επιβαρύνονται με επιτόκιο 6,5%.

Συνεπείς οι μισθωτοί

Ως «συνεπείς» πελάτες κρίνουν τους μισθωτούς, οι οποίοι εξαναγκάζονται να εφαρμόζουν αυστηρό προγραμματισμό στις οφειλές τους. Υπέρογκες θεωρούν οι καταναλωτές, αλλά και οι εκπρόσωποι της επιχείρησης, τις έμμεσες επιβαρύνσεις που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς του ρεύματος: 13% ΦΠΑ, 1,2 δισ. ετησίως για δημοτικά τέλη, 300 εκατ. ευρώ υπέρ ΕΡΤ, πρόσθετα ειδικά τέλη, φόρος κατανάλωσης δικαιωμάτων τελωνειακών.

Καλλιτέχνες, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι και καταστηματάρχες, η γενιά των τριαντάρηδων, είναι ορισμένοι από τους εκατοντάδες καταναλωτές που περνούσαν την πόρτα με το ταμπελάκι «Αιτήσεις Διακοπών» στην κεντρική υπηρεσία.

«Οφείλω 531 ευρώ και είμαι φοιτητής. Αν δεν κάνω διακανονισμό, θα μείνω χωρίς ρεύμα. Οι πάγιες ανάγκες είναι αρκετές και δεν έχω εισόδημα. Στο εξοχικό των γονιών κάνω διακοπές», λέει ο Γιάννης Θεοδώρου.

Η τριαντάχρονη Κ. Σιδερίδου οφείλει 925 ευρώ: «Το ρεύμα είναι το λιγότερο. Τα τέλη που πληρώνουμε είναι περισσότερα από το ποσό της κατανάλωσης ρεύματος. Το μαγαζί με τα ψιλικά βγάζει τρία με τέσσερα κατοστάρικα το μήνα. Δεν θα πάω διακοπές για να τα πληρώσω. Γιατί δεν μπορώ να δουλέψω χωρίς ρεύμα».

«Μόλις 86 ευρώ χρωστάω, αλλά δεν μπορώ να τα πληρώσω γιατί ζω με τη σύνταξη του ΟΓΑ, δηλαδή με 340 ευρώ. Ψάχνω για δουλειά αλλά δεν βρίσκω», προσθέτει ο Μαν. Χαιρέτης.

Εμφανώς εκνευρισμένη η Αννα Χατζηβασιλείου: «Κόβουν τους μισθούς και ακριβαίνουν όλα. Πληρώνεις τους λογαριασμούς και δεν μένει τίποτα για το φαγητό. Αυτούς που χρωστάνε πολλά δεν τους αγγίζουν. Επιπλέον, στη βρόμικη πρωτεύουσα που κρύβει άπειρους κινδύνους, πληρώνουμε πανάκριβα τέλη».

«Ο λογαριασμός είναι υψηλός για το εισόδημά μας», λέει η συνταξιούχος Ι. Χριστοφάκη, προσθέτοντας: «Με τη σύνταξή μου πληρώνω και τα Ταμεία των παιδιών μου, γιατί δεν υπάρχει δουλειά. Η κατάσταση είναι δραματική και κάνουμε οικονομία. Φέτος δεν χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό».

«Εφόσον οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, θα πρέπει να μειωθούν αντίστοιχα και τα τιμολόγια. Αν ξεπουληθεί η ΔΕΗ, ο ιδιώτης θ' ανεβάσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος», προσθέτει ο Αντ. Καρπαθόπουλος. *

========================================
Ακόμη δεν ήρθαν οι ιδιώτες για ΔΕΗ και συνιστούν ακριβότερα τιμολόγια 6%


Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ θα βάλουν οι καταναλωτές, έαν η κυβέρνηση υιοθετήσει την πρόταση του τραπεζικού οίκου UBS, για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 6% τον χρόνο έως το 2016.
Η γενικότερη πρόβλεψη για αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με την αναδιάρθρωση του συστήματος τιμολόγησης και την πώληση παραγωγικών μονάδων της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η ΔΕΗ θα υποστεί προσεχώς σημαντική μείωση των κερδών της, εάν δεν προχωρήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγιά της για να καλύψει το αυξανόμενο κόστος παραγωγής.

Με την αύξηση των τιμολογίων, όπως υποστηρίζεται στην έκθεση, η ΔΕΗ θα παγιώσει την αξία της για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αναχρηματοδότησής της και να μειώσει το χρέος της.

* Την ίδια ώρα η ΓΕΝΟΠ καταγγέλλει τις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που αφορούν την πάταξη του φαινομένου των απλήρωτων λογαριασμών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται δημιουργία «Ενεργειακού Τειρεσία» και αύξηση των εγγυήσεων.

Οπως υποστηρίζεται, τα μέτρα που προτείνονται αποσκοπούν στη διασφάλιση των συμφερόντων των ιδιωτικών εταιρειών εμπορίας ρεύματος και όχι στην προστασία της ΔΕΗ, ενώ στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «ξέχασαν να προτείνουν την πρόσληψη φουσκωτών να δέρνουν τους ανέργους και τους μεροκαματιάρηδες που αδυνατούν να πληρώσουν».

* Εν τω μεταξύ, ρεκόρ στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και αύξηση στη χονδρική τιμή καταγράφεται τον φετινό Ιούλιο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου, το φορτίο έφτασε στη μεσημεριανή του αιχμή στα 9.979 MW έναντι 9.779 MW που ήταν το ανώτατο φορτίο στις 15 Ιουλίου 2010 και 9.761 MW που ήταν το αντίστοιχο υψηλό στις 24 Ιουλίου 2009.

Η χρονιά με την υψηλότερη κατανάλωση παραμένει ωστόσο το 2008, όπου απαιτήθηκαν περισσότερα από 10.000 MW.

Σημειώνεται, τέλος, ότι φέτος σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 10% στη μέση χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία κυμαίνεται στα 60,5 ευρώ / MMWh, έναντι 55,1 ευρώ /MMWh πέρυσι.

Ν.ΤΖ.
http://www.enet.gr
=========================================
Σε δάνειο 400 εκατ. ευρώ προχωρά το ΙΚΑ για να πληρώσει τις συντάξεις
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:


Σε δανεισμό 400 εκατ. ευρώ προσφεύγει άμεσα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που έχει.

Αν δεν προχωρούσε σε αυτο το δάνειο, το Ταμείο δεν θα είχε τα απαραίτητα χρήματα ούτε για την πληρωμή των ανελαστικών του υποχρεώσεων για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Συγκεκριμένα, στις 17 Αυγούστου θα βάλει ως «ενέχυρο» ομόλογα του Δημοσίου αξίας 200 εκατ.ευρώ που κατέχει για να λάβει μετρητά μέσω συναλλαγών repos 70 ημερών από τράπεζες οι οποίες θα επιλεγούν.

Επίσης, θα δανειστεί 100 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΜ και άλλα 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του «εσωτερικού», μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων, δανεισμού που έδωσε ο Ν. 3863/10.

Τα δύο δάνεια θα είναι έντοκα (με βάση το ποσοστό απόδοσης του κοινού κεφαλαίου ΝΠΔΔ και ασφαλιστικών φορέων) και θα έχουν διάρκεια 15 ημερών, από 18 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.

Ανάλογα προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει και το άλλο μεγάλο Ταμείο, ο ΟΑΕΕ. Μάλιστα, ο διοικητής του Γερ. Βουδούρης διεκδικεί πρόσθετη κρατική επιχορήγηση προκειμένου να αντεπεξέλθει το Ταμείο στις οικονομικές υποχρεώσεις του μέχρι το τέλος του 2011.

Συγκεκριμένα, ζητούνται επιπλέον 360 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί συνολικά 740 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2011: 130 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, 100 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο, 170 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, 80 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, 170 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο και 90 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

Ο ΟΑΕΕ οφείλει ακόμη 185 εκατ. ευρώ σε παρόχους υγείας και 255,5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (δηλαδή έχει ταμειακό άνοιγμα 800 εκατ. ευρώ).


===========================================
Με αφορμή την τιμή κλεισίματος της μετοχής της ΔΕΗ (8 Ευρώ!!!!!), σήμερα στο Χ.Α ,θα ήθελα να ενημερώσω τους Έλληνες μετόχους, για κάτι που ίσως τους διαφεύγει και μας το έκανε γνωστό, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, κκ. Φωτόπουλος , κατά την διάρκεια των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων του συνδικάτου .

Μας είπε λοιπόν ο κκ. Πρόεδρος ότι τα ορυχεία που τροφοδοτούν και ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑΝ (έχει σημασία κρατήστε το), τις μονάδες παραγωγής της επιχείρησης, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ,στο βόρειο και νότιο πεδίο , είναι περιουσία της ΔΕΗ και κατ επέκταση των μετόχων της.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, τα αποθέματα λιγνίτη των εν λόγω ορυχείων, επαρκούν με τις σημερινές συνθήκες εξόρυξης, για να τροφοδοτήσουν τις υπάρχουσες μονάδες, για 50 χρόνια και τα αποθέματα αυτά , αποτιμώνται με σημερινές τιμές στα 55 Δις Ευρώ.

Φέρτε στην θύμησή σας λοιπόν τα εξής :

α. Τις δηλώσεις Παπακ/νου παλαιότερα ότι είναι δύσκολο να αποτιμηθεί η αξία της ΔΕΗ, λόγω του ότι ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ των ορυχείων, ΚΡΑΤΟΣ--ΔΕΗ (Μέτοχοι), είναι κάπως ασαφές……ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ, τα ορυχεία ανήκουν στους νυν μετόχους της ΔΕΗ (σήμερα η αποτίμηση στο Χ.Α της εταιρείας είναι 1,8 Δις ευρώ), κάθε άλλη σκέψη είναι εκ του πονηρού.
β. Τι μεγάλη πρεμούρα έχει πιάσει τους Γερμανούς ,να επενδύσουν μέσω ΕΣΠΑ , σε φωτοβολταϊκά πάρκα στην χώρα μας, να πουλήσουμε τον ήλιο μας που είναι τσάμπα !!!!, μας είπε ο Σόϊμπλε θυμάστε τις δηλώσεις του ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. (μόνον που δεν μας είπε για ποιόν)
Που θα εγκατασταθούν αυτά τα πάρκα, που απαιτούν μεγάλες άγονες εκτάσεις αγαπητοί μέτοχοι ??? ,στα κλειστά ορυχεία της ΔΕΗ , για αυτό σας είπα κρατήστε στην μνήμη σας την χρησιμότητα των κλειστών ορυχείων ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΔΕΗ (και νυν μετόχων)
Σε ποιόν έχουν υποσχεθεί την ΔΕΗ οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ?? δεν είναι κουϊζ σε αυτούς που πήραν το 10% του ΟΤΕ στα 7,94 Ε/μετ. Πόσο είπε η UBS ότι αξίζει η μετοχή της ΔΕΗ ??? 8 Ευρώ.!!!! Θα τους αφήσετε να το κάνουν ???????? ΟΧΙ βέβαια είμαι σίγουρος.

http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/151/articles/651214/ArticleMarketComment.aspx
========================================
Για την ΕΕ, οι ΑΠΕ και οι ΣΗΘΥΑ μπαίνουν κατά προτεραιότητα στο σύστημα ενέργειας και αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, είπε ο Υπουργός. Διευκρίνισε, εξ άλλου, ότι με την αναδιατύπωση για την τιμολόγηση ενέργειας που παράγεται μέσω ΣΗΘΥΑ θα επιβαρύνονται ελάχιστα οι λογαριασμοί. Βάλαμε έναν τρόπο τιμολόγησης που προσδιορίζει μόνο τις ΣΗΘΥΑ και δίνει προτεραιότητα και υψηλότερη τιμή στις μικρές μονάδες, ενώ για τις μεγάλες μονάδες έχει φθίνουσα τιμή.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
«αιματηρή σύγκρουση συμφερόντων» για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο πακέτο. «Ο καθένας διαλέγει στρατόπεδο, είτε είναι όμιλος, είτε δημοσιογράφος, είτε κόμματα και κυβέρνηση»


==============================================
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Στο τελευταίο Δ.Σ. του Συλλόγου μας που
πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14-07-2011
συζητήθηκαν τα τελευταία ζητήματα που έχουν προκύψει και θα μας απασχολήσουν ως
εργαζόμενους στην ΔΕΗ.

Η συζήτηση για το ενεργειακό νομοσχέδιο που κυρίως αφορά τον
διαμελισμό της Επιχείρησης και την δημιουργία των θυγατρικών Μεταφοράς και
Διανομής οδηγείται στην ολομέλεια της Βουλής για την ψηφισή
του. Συνεχίζουμε να έχουμε διαφωνίες σε θέματα που αφορούν τα
εργασιακά ζητήματα αλλά και τις
υπερεξουσίες της ΡΑΕ. Ελπίζουμε ότι θα
γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου έστω και την τελευταία στιγμή,
να καταλήξει στην κατεύθυνση που επιθυμούμε.

Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ενώ όλοι
μας ασχοληθήκαμε με την υπόθεση της περαιτέρω μετοχοποίησης, βλέπουμε ότι ο νέος
Υπουργός Π.Ε.Κ.Α. έχει θέσει ως
προτεραιότητα του την πώληση Λιγνιτικών Σταθμών και Ορυχείων σε συνέχεια του “θεάρεστου” έργου
του της υπογραφής του μνημονίου. Με όπλο την τεράστια “επιτυχία του” στο Υπουργείο Οικονομικών,στο νέο του “θώκο” ήρθε ως “πωλητής” της ΔΕΗ, για να τιμήσει
την δουλειά του στο προηγούμενο Υπουργείο και να συνεχίσει να είναι αρεστός στα
ξένα και ντόπια συμφέροντα που ο ίδιος πρώτος “προσκύνησε” και με τις ενέργειες
του οδήγησε ένα Λαό στην υποτέλεια.

Πρέπει
η Διοίκηση της Εταιρείας (εάν υπάρχει), η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι συντεταγμένα
να καταδείξουν σε αυτόν τον “dealer” που νομίζει ότι είναι Υπουργός,
ότι η ΔΕΗ χτίζει τα εργοστάσια της και παράγει και ότι το μόνο που πουλάει
είναι το παραγόμενο προϊόν της, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Βλέπουμε ότι η σφοδρή επίθεση στους
εργαζομένους της ΔΕΗ εξαπλώνεται και μέσα από την υπόθεση του ασφαλιστικού μας.
Μας έφτασαν στο σημείο για το εφάπαξ να υπάρξει μείωση κατά 15%, με απόφαση του
πρώην “συνδικαλιστή” και νύν Υπουργού κου Κουτρουμάνη. Δηλαδή ο τέως συνδικαλιστής έγραψε τους νόμους που έχει ψηφίσει και το κόμμα που ανήκει, στα “παλιά του τα παπούτσια”.
Επιτέλους, εάν οι μηχανισμοί του ΤΑΥΤΕΚΩ δεν
μπορούν να υπερασπίσουν και να διαχειριστούν τους πόρους των εισφορών μας, τότε
να επιστραφούν οι εισφορές μας στην Επιχείρηση η οποία και να αναλάβει την
διαχείριση και απόδοση τους όπως γίνεται στον ΟΤΕ, στην Εθνική Τράπεζα
κ.α. Επιτέλους να τελειώνουμε δεν μπορούν να παίζουν με τα χρηματά μας.

Την ώρα που γίνονται όλα αυτά, “ευτυχώς” που υπάρχει η “ισχυρή”
Διοίκηση Ζερβού.

Στονελάχιστο χρόνο που του απομένει όταν σταματάει για λίγο να “πετάει” και ασχολείται ελαφρώς και με την ΔΕΗ, το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί την Επιχείρηση σε κακής ποιότητας Δημόσιο Τομέα “νίπτοντας τας χείρας του”.

Οδήγησε την Πειθαρχική διαδικασία της Επιχείρησης, στην δικαιοδοσία του Γενικού Επιθεωρητή
Δημόσιας Διοίκησης.

Οδήγησε την αποζημίωση του εκτός έδρας στα μεγέθη του αμιγώς δημοσίου λες και δεν ήμαστε Ανώνυμη
Εταιρεία.

Προχώρησε στηνδημιουργία οργανογράμματος της νέας θυγατρικής Διανομής, στην παλιά λογική των
πολυδαίδαλων διευθύνσεων για την δημιουργία διευθυντικών θέσεων και μόνο.

Τέλος, η Διοίκηση Ζερβού “παίζει” και με το ωράριο. ΄Εκαναν πράξη την αλλαγή του, χωρίς να
λάβουν υπ’ όψιν τα λειτουργικά προβλήματα της Εταιρείας και των Εργαζομένων.

Αλήθεια που εξαντλείται η δημοκρατικότητα της ; συζήτησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ;

Η Διοίκηση Ζερβού αφήνει έργο.

Έτσι όπως πάει την “μεγαλύτερη Επιχείρηση της Χώρας”, την μετατρέπει σε κακέκτυπο Δημόσιου του 1950.

Η Διοίκηση Ζερβού το μεγαλύτερο έργο που μπορεί να αφήσει, είναι να βρει την έξοδο από την
Επιχείρηση. Έτσι όπως λειτουργεί γίνεται επικίνδυνη.

Όπως καταλαβαίνουμε τελικά συνάδελφοι σε αυτήν την
υπόθεση της προάσπισης του τρίπτυχου, της Επιχείρησης, της εργασίας μας, του ασφαλιστικού
μας, είμαστε μόνοι μας.

Το Συνδικάτο για να αντιμετωπίσει όλα αυτά πρέπει
να επαναπροσδιορίσει τη στάση του. Η λογική της άρνησης και μόνο δεν οδηγεί πουθενά.

Πρέπει Σύλλογοι και Ομοσπονδία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις

προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτόγνωρη επίθεση εφ’ όλης της ύλης.

Χρειαζόμαστε και ο συνομιλητής μας να ενδιαφέρεται
για την ανάπτυξη και βελτιστοποίηση της λειτουργίας της Επιχείρησης και για το
μεγάλο περιουσιακό της στοιχείο που λέγεται Ανθρώπινο Δυναμικό.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Π.Μ.Τ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: