Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

η ΔΕΗ δεν ενημέρωσε για την υπερχείλιση των υδάτων και την κατολίσθηση των εδαφών, καθώς και για την ρύπανση - υποβάθμιση του περιβάλλοντος

kozan.gr: Άρον άρον παίρνουν πίσω τη χθεσινή διαδικασία στη ΔΑΚΕ Σπάρτακος και καλούν σε ολομέλεια παράταξης αύριο Παρασκευή
Άρον άρον παίρνουν πίσω τη χθεσινή διαδικασία στη ΔΑΚΕ Σπάρτακος και καλούν σε ολομέλεια παράταξης αύριο Παρασκευή 19/08 στις 18:00 στα γραφεία του συνδικάτου με μοναδικό θέμα: «Αντικατάσταση Γραμματέα λόγω συνταξιοδότησης».
Τι τελικά μεσολάβησε και η χθεσινή εκλογική διαδικασία express με την ανάδειξη του κ. Μάστορα ως αντικαταστάτη του κ. Βασιλειάδη, καταλήγει - με τα σημερινά δεδομένα - ως μη γινόμενη και προς τι το νέο κάλεσμα;
Μήπως έγιναν αποδέκτες της δυσαρέσκειας των υπολοίπων μελών της ΔΑΚΕ για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε (και ενδεχομένως περί του νομότυπου των διεργασιών της) ή μήπως θα ισχυριστούν ότι τίποτα δε συνέβη χθες και όλα όσα ακούστηκαν ή γράφτηκαν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας;
Μένει να το δούμε …καθώς στη δεύτερη περίπτωση ο χαμαιλέων ιθύνων νους παραβλέπει μια σημαντική λεπτομέρεια!
----------------------------------------------------------------
Ο Αθανάσιος Μάστορας αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα Γ. Γραμματέα στο Σπάρτακο
Ο Αθανάσιος Μάστορας αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα Γ. Γραμματέα στο Σπάρτακο μετά την αποχώρηση - τον επόμενο μήνα - του Κων/νου Βασιλειάδη λόγω συνταξιοδότησης .
Σε σημερινή συνεδρίαση της παράταξης της ΔΑΚΕ, ψήφισαν 9 από τα 11 μέλη (δε συμμετείχαν οι Βατάλης, Μουστάκας) και με ψήφους πέντε – τέσσερα, ο Αθανάσιος Μάστορας έναντι του Τσακυράκη Ιωάννη, αναδείχτηκε «αντικαταστάτης» του κ. Βασιλειάδη.
Η συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθήθηκε σήμερα, φαίνεται να ενόχλησε μερίδα μελών της ΔΑΚΕ Σπάρτακος, αφού στην αποχώρηση του πρώην Γ.Γ. Γιάννη Δίκα, είχε προηγηθεί μια σειρά διευρυμένων διεργασιών της παράταξης.
Μάλιστα η εκλογή του κ. Βασιλειάδη είχε προέλθει από εκλογική διαδικασία όλης της παράταξης και όχι του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ όπως συνέβη αυτή τη φορά.
===================================
ΟΙ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ...ΟΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Σφαγή αναμένεται να γίνει με όσους εργαζόμενους μετακινηθούν στη νέα θυγατρική της Διανομής αφού κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι και τι θα ισχύσει με τα εργασιακά.
Εκεί όμως που γίνεται πραγματικός σκοτωμός είναι ποιοι εκλεκτοί του συστήματος δηλαδή του νέου ΠΑΣΟΚ (Μπαράτσης, Ζερβός) θα επιλέξουν να μείνουν στη "μαμά ΔΕΗ" ή ακόμη και να ζητήσουν να πάρουν μεγάλη θέση στη νέα θυγατρική.
Χρήματα καλά θα πάρουν οι συνήθως ευνοημένοι του συστήματος ΔΕΗ . Όλοι οι χρυσοκάνθαροι διευθυντάδες, οι ανίκανοι τομεάρχες και οι βολεμένοι μηχανικοί θα απολαύσουν για άλλη μία φορά τα οικονομικά αγαθά της....κερδοφόρας ΔΕΗ.
Πάντα εκτός κριτικής και πάντα να βρίσκουν τις άκρες για να επιβιώνουν.
Αλίμονο στους υπόλοιπους....
http://deicontra.blogspot.com/
====================================
"Γη και ύδωρ"... δίνει η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Ένας νόμος ηλικίας 29 ετών (1264/82) «ευθύνεται» για την... «υποχρέωση» της ΔΕΗ να διαθέτει στη συνδικαλιστική οργάνωση της επιχείρησης με τα περισσότερα μέλη κατάλληλο χώρο για την εξυπηρέτηση των συνδικαλιστικών της σκοπών.
Με αφετηρία λοιπόν το νόμο του 1982, στις αρχές του μήνα το Δ.Σ. της ΔΕΗ ενέκρινε με απόφασή του τη συνέχιση της χρήσης από τη ΓΕΝΟΠ, δύο ορόφων σε κτίριο της επιχείρησης επί της οδού Βεραντζέρου. Όπως διευκρινίζεται μάλιστα η παραχώρηση περιλαμβάνει και τα λειτουργικά έξοδα (λογαριασμοί, κοινόχρηστα, θέρμανση) τα οποία καλύπτονται από το ταμείο της ΔΕΗ.
Οι δύο όροφοι της Βεραντζέρου, δεν είναι το μόνο κτίριο που παραχωρείται στη ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ. Παλαιότερα η εταιρεία μίσθωνε κτίρια προκειμένου να στεγάζεται η ομοσπονδία των εργαζομένων, ενώ από το 1999 αποφασίστηκε, έπειτα από σχετική μελέτη, ότι ήταν ασύμφορο για τη ΔΕΗ να πληρώνει ενοίκια. Έτσι στις αρχές του 2000 αγοράστηκε το κτίριο της οδού Στουρνάρη, όπου σήμερα βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ΓΕΝΟΠ. Και στο συγκεκριμένο κτίριο τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από τη ΔΕΗ. Στο πρόσφατο πόρισμα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζή, αναφερόταν ότι η παραχώρηση είναι νόμιμη. Ωστόσο ο επιθεωρητής διατύπωνε ορισμένες παρατηρήσεις. Συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει συμβόλαιο παραχώρησης του κτιρίου της Μάρνη. Επιπρόσθετα δεν γνωστοποιήθηκε το ύψος των λειτουργικών εξόδων που καλύπτει η ΔΕΗ και δεν κατέστη εφικτή η εκτίμηση του συνολικού κόστους της δαπάνης που επιβαρύνει την επιχείρηση. Σημειώνεται πάντως ότι το κτίριο παραμένει στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ και απλά χρησιμοποιείται από τη ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία της.
Να θυμίσουμε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΗ αποφάσισε να παράσχει ευκολίες... «πληρωμής» στους απεργούς του Ιουνίου. Έτσι καθώς η αφαίρεση των μεροκάματων από τους απεργούς, δεν έγινε τον Ιούνιο «για τεχνικούς λόγους» (όπως ενημέρωσε σχετική εγκύκλιος της ΓΔ Ανθρωπίνων Πόρων), η λύση δόθηκε από το Δ.Σ. που αποφάσισε ότι θα υπάρξει διακανονισμός, που προβλέπει να παρακρατηθούν εν είδη δανείου 50 ευρώ το μήνα μέχρι να εξοφληθεί το ποσό που θα πρέπει να αφαιρεθεί από όσους απέργησαν στη δεκαήμερη κινητοποίηση προ διμήνου.
Πηγή:www.capital.gr
---------------------------------------------------------
Η αλήθεια είναι ότι ένας σοβαρός και συγκροτημένος άνθρωπος, ιδιαίτερα όταν διατυπώνει δημοσίως μια γνώμη – ευχέρεια και δυνατότητα που δεν έχουν πολλοί, και μάλιστα με δυνατότητα απήχησης και επηρεασμού αυτού που αποκαλούμε «κοινή γνώμη» – οφείλει συνήθως να είναι ψύχραιμος, τεκμηριωμένος, νηφάλιος και να επιχειρεί, επιτυχώς ή όχι, να αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο τον ισχυρισμό του.
========================================
ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για τα προβλήματα τροφοδοσίας του ΑΗΣ Μελίτης
Σε διευκρινίσεις σχετικά τα προβλήματα τροφοδοσίας του ΑΗΣ Μελίτης προχώρησε η ΔΕΗ, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρονται σε ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
1. Ως γνωστόν ο ΑΗΣ Μελίτης σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη ΔΕΗ με προγραμματισμένη τροφοδοσία από δύο διαφορετικές πηγές:
• Το δημόσιο λιγνιτωρυχείο Βεύης
• Το ορυχείο Αχλάδας που εκμεταλλεύεται η εταιρεία «ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε»
2. Η σύμβαση της ΔΕΗ με την εταιρεία «ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ ΑΜΕΤΒΕ», στην οποία ήταν τότε μισθωμένο το δημόσιο λιγνιτωρυχείο Βεύης, δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ, λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ως άνω εταιρεία. Την 25.07.2003, με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, η εταιρεία «ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ ΑΜΕΤΒΕ» κηρύχθηκε έκπτωτη από τα μισθωτικά της δικαιώματα στο δημόσιο λιγνιτωρυχείο Βεύης, λόγω παραβίασης των συμβατικών της υποχρεώσεων. Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΔΕΗ προχώρησε στην καταγγελία της Σύμβασης.
3. Για την κάλυψη των αναγκών τροφοδοσίας του ΑΗΣ Μελίτης η ΔΕΗ προχώρησε εσπευσμένα στη διάνοιξη νέου ορυχείου στο κοίτασμα Κλειδιού. Η διάνοιξη του ορυχείου Κλειδιού ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2004 με εργολαβικό εξοπλισμό. Λόγω σημαντικών γεωτεχνικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν και επεκτάθηκαν τόσο στο χώρο εκσκαφής όσο και στο χώρο απόθεσης οι εργασίες στο ορυχείο Κλειδιού διακόπηκαν στις 23.05.2008.
4. Από την έναρξη λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης (Απρίλιος 2003) μέχρι τη διακοπή των εργασιών στο ορυχείο Κλειδιού (23.05.2008) η τροφοδοσία του σταθμού στηρίχθηκε σε ποσοστό 69% στο ορυχείο Αχλάδας που εκμεταλλεύεται η εταιρεία «ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε», ενώ για το διάστημα μετά τον Μάιο 2008 σε ποσοστό έως και 100%.
5. Με δεδομένα, ήδη από τις αρχές του τρέχοντος έτους, τα διαφαινόμενα προβλήματα της εταιρείας «ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε» για περαιτέρω αποκλειστική κάλυψη των αναγκών τροφοδοσίας του ΑΗΣ Μελίτης, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Ορυχείων της Επιχείρησης προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επαναλειτουργία του ορυχείου Κλειδιού.
Ήδη βρίσκεται σε διαδικασία διακήρυξης το πρώτο σχετικό έργο, που αφορά διακίνηση 8 εκατ. κυβικών μέτρων αγόνων υλικών με ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού την 29.08.2011.
6. Με στόχο πάντα τη διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας του ΑΗΣ Μελίτης η Επιχείρηση προγραμματίζει τη μεταφορά των απαιτούμενων ποσοτήτων λιγνίτη από το ορυχείο Αμυνταίου, ενώ παράλληλα προβαίνει σε ενέργειες για προμήθεια μικρών ποσοτήτων λιγνίτη υψηλής θερμογόνου δύναμης από τρίτους (Βουλγαρία, ΛΑΡΚΟ, ΜΕΤΕ κλπ).
7. Επισημαίνεται ότι ο πιο πάνω προγραμματισμός δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα στο ισοζύγιο λιγνίτη, δεδομένου ότι η ομαλή και ασφαλής τροφοδοσία όλων των υπόλοιπων μονάδων της Επιχείρησης είναι εξασφαλισμένη.
Ο ετήσιος προγραμματισμός των ορυχείων της Επιχείρησης περιλαμβάνει πάντοτε τη δυνατότητα αντιμετώπισης επιπλέον αναγκών παραγωγής λιγνίτη, εφόσον απαιτηθεί αυτό, ενώ διαχρονικά ουδέποτε υπήρξε αδυναμία κάλυψης σε λιγνίτη των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών (ΑΗΣ) της Επιχείρησης.
Πηγή:www.capital.gr
======================================
Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη ΔΕΗΠρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, για παραβάσεις περιβαλλοντικών όρων στο λιγνιτωρυχείο «Κλειδίου», της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Το πρόστιμο επεβλήθη συγκεκριμένα επειδή δεν προσκομίστηκαν τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των υδάτων της λίμνης των ορυχείων, ενώ δεν υποβλήθηκαν οι ετήσιες εκθέσεις - αναλύσεις της ποιότητας περιβάλλοντος του έτους 2007.
Παράλληλα, η ΔΕΗ δεν ενημέρωσε για την υπερχείλιση των υδάτων και την κατολίσθηση των εδαφών, καθώς και για την ρύπανση - υποβάθμιση του περιβάλλοντος από την υπερχείλιση υδάτων στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού Βεύης – Αμυνταίου στο ύψος του «Κλειδίου».
====================================
ΕΣΕΕ: Κανένα όφελος από τις αποκρατικοποιήσεις λόγω απώλειων στην χρηματιστηριακή αγορά"Οι ιστορικά χαμηλές τιμές των μετοχών δεν διαμορφώνουν καθόλου ευνοϊκές προϋποθέσεις για την είσπραξη επαρκών εσόδων από την πώλησή τους", επισημαίνει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωση της.
Αμφιβολίες για τα οφέλη που θα έχει το ελληνικό Δημόσιο από τις αποκρατικοποιήσεις εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η οποία εκτιμά ότι "η πώληση μέρους των συγκεκριμένων εταιρειών την παρούσα χρονική στιγμή, μόνο συμφέρουσα δεν πρόκειται να αποδειχθεί για την χώρα μας, ενώ η διατήρηση των πλειοψηφικών πακέτων σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.λπ. που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο δεν σημαίνει τίποτε απολύτως".
Η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της παραθέτει στοιχεία με τις τιμές των μετοχών δεκατριών (13) εισηγμένων κρατικών εταιρειών από το σύνολο των 48 εταιρειών και οργανισμών με υψηλή συμμετοχή του Δημοσίου, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ως ημερομηνίες αναφοράς τέθηκαν η 16η Ιουνίου των δύο τελευταίων ετών και η 16η Αυγούστου του 2011.

"Οι ιστορικά χαμηλές τιμές των μετοχών δεν διαμορφώνουν καθόλου ευνοϊκές προϋποθέσεις για την είσπραξη επαρκών εσόδων από την πώλησή τους", επισημαίνει η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει: "Δεδομένης και της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, η τιμή στην οποία θα πουληθούν οι μετοχές των κρατικών εταιριών θα αποφέρει κατώτερα του αναμενόμενου έσοδα, με αποτέλεσμα να ξεπουληθούν στην κυριολεξία κερδοφόροι οργανισμοί, πολύ χαμηλότερα της πραγματικής τους εμπορικής αξίας".

Από τις μεταβολές στη συνολική αξία των εισηγμένων εταιρειών, διαπιστώνεται μια διαρκής και ευμεγέθης μείωσή τους, καθώς από τα 7,9 δισ. ευρώ στα οποία ανερχόταν η αξία τους το 2009 αυτή κατρακύλησε μέσα σε μία διετία, δηλαδή μέχρι και το τέλος του α΄ εξαμήνου του 2011, στα 3,6 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας μία κατακόρυφη μείωση της τάξεως του -53,81%.

Η ελεύθερη πτώση του χρηματιστηρίου στις 1.000 μονάδες, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου διαμόρφωσε, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, μια δραματική κατάσταση με τη μείωση να φθάνει το -56,59% και την συνολική αξία των εισηγμένων προς πώληση μετοχών να πέφτει στα 2,78 δισ. ευρώ, καταγράφοντας συνολικές απώλειες άνω των 5 δισ. ευρώ το εικοσιτετράμηνο, 2,1 δισ. ευρώ το δωδεκάμηνο και 842 εκατ. ευρώ το τελευταίο δίμηνο.

Ειδικότερα, επισημαίνεται η τελευταία τεράστια πτώση της χρηματιστηριακής αξίας κολοσσιαίων εταιρειών (ΔΕΚΟ) που ανήκουν στο Δημόσιο, κερδοφόρων και μη, κατά την διάρκεια της διετίας 2009-2011, όπως του ΟΤΕ (-60,68%), της ΔΕΗ (-59,08%), του ΟΠΑΠ (-53,95%), της ΕΥΔΑΠ (-54,36%), του ΟΛΠ (-27,95%) αλλά και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όπως η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας (-90,76%), η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (-74,67%) και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (-62,76%).
Η ΕΣΕΕ θα πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση και στον Ανεξάρτητο Οργανισμό Εθνικού Πλούτου (NWF), πριν προχωρήσουν στην σημερινή εκποίηση, να επιχειρήσουν να επενδύσουν πρώτα σε μια αναπτυξιακή αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων προς πώληση, ώστε να επανακτήσουν τουλάχιστον μέρος της αξίας που έχουν απωλέσει την τελευταία διετία και ιδιαίτερα το διάστημα των δύο τελευταίων μηνών.

"Μάλιστα θα ήταν σκόπιμη, υπό την τρέχουσα συγκυρία, μια μεταφορά κάποιων μηνών στο χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων για να δοθεί η δυνατότητα της ανάκαμψης των τιμών των μετοχών των εισηγμένων Δημόσιων επιχειρήσεων ώστε το τίμημα που θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο να είναι υψηλότερο. Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, ίσως είναι η τελευταία ελπίδα μείωσης του επικίνδυνου δημόσιου χρέους - περισσότερο από το 22% του ΑΕΠ - αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να επιδιώξουμε να πουλήσουμε τα «ασημικά» μας, που αποτελούν και τις μόνες εγγυήσεις μας, όταν πρέπει, όπως πρέπει και όσο πρέπει", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
=========================================
Πόσο κοστίζει η ΔΕΗ σύμφωνα με τη UBS;
Για την αναβάθμιση της σύστασης του ελβετικού οίκου σχετικά με τη ΔΕΗ μπορείτε να διαβάσετε σε διπλανή στήλη. Εκείνο που μου έκανε … «κλικ» όμως ήταν η διατήρηση της τιμής στόχου των 8 ευρώ. Τι σημαίνει αυτή η τιμή; Με 232 εκατ. μετοχές, το 17% της ΔΕΗ που έχει τεθεί προς πώληση στην καλύτερη περίπτωση κοστίζει σύμφωνα με τον οίκο μόλις 315,52 εκατ. ευρώ και αντίστοιχα η κεφαλαιοποίηση μόλις 1,856 δις. Καθώς μάλιστα αυτές οι αξιολογήσεις αποτελούν βαρόμετρο ενόψει και της αποκρατικοποίησης, επί της ουσίας οι Ελβετοί δεν άλλαξαν κάτι σε σχέση με τον Ιούλιο.
http://www.energypress.gr/portal/
=============================================
Οργή και αγανάκτηση για το νέο εργατικό ατύχημα
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ απαιτεί την όσο το δυνατόν ταχύτερη έκδοση του πορίσματος για το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο Κρήτης. Ένα ατύχημα που προκαλεί οργή και αγανάκτηση στους χιλιάδες εργαζομένους της ΔΕΗ καθώς είναι το τρίτο, από τις αρχές του καλοκαιριού, που σημειώνεται σε εργασίες της επιχείρησης στην Κρήτη.
Για το σοβαρό τραυματισμό των δύο συναδέλφων μας υπάρχουν ευθύνες και υπεύθυνοι και πρέπει να αναζητηθούν άμεσα. Οποιαδήποτε ολιγωρία εκθέτει ακόμα περισσότερο –την ήδη εκτεθειμένη- διοίκηση της ΔΕΗ.
Κάθε καθυστέρηση, είτε στην αναζήτηση των αιτιών, είτε στην λήψη μέτρων, συνιστά έγκλημα κατά των συναδέλφων – τεχνικών που εργάζονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης κάτω από δύσκολες συνθήκες και με δεδομένη τη δραματική μείωση του αριθμού των τεχνικών της ΔΕΗ λόγω συνταξιοδοτήσεων.
===============================================
"EΓΩ ΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ";
Αγαπητοί συνάδελφοι,οδεύουμε δυστυχώς στο θλιβερό χρονικό διάστημα των δυο ετών που δεν μας έχει καταβληθεί η εφαπαξ αποζημίωση απο το ΤΑΥΤΕΚΩ.
Τα χρήματα που καταβάλαμε όλοι εμείς τόσα χρόνια με συνέπεια, «φαγώθηκαν» στην πορεία μαζί με τα υπόλοιπα δις. των δημοσίων ταμείων χωρίς να υπάρχει κανένας ένοχος.Χωρίς να έχει επιβληθεί ούτε ΜΙΑ ποινή!
Ερχονται δε στη συνέχεια και με θράσος οι κυβερνώντες, να μας πουν το «ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος».
Ετσι απλά και ξεδιάντροπα.Χωρίς την υπευθυνότητα και τη συναίσθηση του πολιτικού-υποθάλποντος που...συμπτωματικά συμμετέχει σε ποινικό αδίκημα (υπόθαλψη) που επισύρει ποινή φυλάκισης.
Επειδή το απλό θράσος έχει ξεπεράσει εδω και καιρό τα οριά του,έρχονται σήμερα με το...νέο φορολογικό νομοσχέδιο να ποινικοποιήσουν τους ωφειλέτες των 5000 ευρω,απειλούμενους με φυλάκιση.
Εγω ο απλός πολίτης που πλήρωνα επι 35 ολόκληρα χρόνια στο ασφαλιστικό μου τα ταμείο την εισφορά ανταπόδωσης (εφάπαξ),ποιον πρέπει να βάλω στη φυλακή για το ποσό της μη αποδιδόμενης ωφειλής που ξεπερνάει κατα πολύ τα 5000 ευρω;
Τον αρμόδιο υπουργό που τον «προστατεύει» ο νόμος περί ευθύνης ή τον πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ που θα με παραπέμψει πάλι στον υπουργό;
ΑΙΣΧΟΣ

Γιάννης Παπακώστας
Συνταξιούχος ΔΕΗ
=======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: