Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Φουντώνει ο εμφύλιος μεταξύ «Βορείων και Βορείων» για 98 ευρώ και 36 λεπτά μεικτά στο 2 Μ.Κ. σε εργαζόμενο της βάρδιας των Ορυχείων

Φουντώνει ο εμφύλιος μεταξύ «Βορείων και Βορείων» για 98 ευρώ και 36 λεπτά μεικτά στο 2 Μ.Κ. σε εργαζόμενο της βάρδιας των Ορυχείων
=========================================
Πιέζει η Κομισιόν για την είσοδο τρίτων στην παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη
Να προχωρήσει η πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος πριν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που έχει προγραμματισθεί για το 2012, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την πέμπτη αναθεώρηση του μνημονίου, που συνοδεύει την εκταμίευση της έκτης δόσης από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με το κείμενο του μνημονίου που έχει στη διάθεσή του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κομισιόν προειδοποιεί για το ενδεχόμενο δημιουργίας ιδιωτικού μονοπωλίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, στη θέση της κρατικής ΔΕΗ.
Η υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα μας είναι να εξασφαλίσει πρόσβαση τρίτων (ιδιωτών) στην παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη, που να αντιστοιχεί στο 40% της ισχύος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Στο κείμενο σημειώνεται ακόμη ότι τον Οκτώβριο συμπληρώθηκαν δέκα μήνες καθυστερήσεων στον προσδιορισμό των μέτρων μέσω των οποίων θα υλοποιηθεί ο στόχος αυτός. Η κυβέρνηση, υπενθυμίζεται, έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς και σε ανταλλαγές ενέργειας.
Αναφέρεται ακόμη ότι δεν έχει εφαρμοστεί η πρόβλεψη για ανάθεση της διαχείρισης των υδροηλεκτρικών της ΔΕΗ σε ανεξάρτητη αρχή, καθώς και ότι ενόψει των σχεδίων ιδιωτικοποίησης στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, οι βασικές προκλήσεις τώρα είναι να προχωρήσει ο διαχωρισμός των δικτύων μεταφοράς και διανομής, να διασφαλισθεί η έγκαιρη μεταφορά των παγίων και του απαιτούμενου προσωπικού στις αντίστοιχες εταιρίες και να ενισχυθεί ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Για τον ηλεκτρισμό (ΔΕΗ) ο διαχωρισμός του δικτύου μεταφοράς πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου και του δικτύου διανομής στο πρώτο τρίμηνο του 2012.
Για τα τιμολόγια του ηλεκτρικού το μνημόνιο επαναλαμβάνει ότι πρέπει να απελευθερωθούν ως το τέλος του 2011, με εξαίρεση τις χρεώσεις για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις και ότι ως τον Ιούνιο του 2013 τα τιμολόγια λιανικής πρέπει να αντανακλούν τις αυξομειώσεις των χονδρικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.
Στο μεταξύ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επανήλθε σήμερα με νέα πρόταση για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που έχει επιβληθεί στο φυσικό αέριο από το Σεπτέμβριο και έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τη ΡΑΕ, δυσμενείς επιπτώσεις και στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η πρόταση της Αρχής είναι να διατηρηθεί μεν ο φόρος, αλλά να μην συνυπολογίζεται στη διαμόρφωση των τιμών χονδρικής.
==========================
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 8/12/2011
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ.
Το Σάββατο και την Κυριακή 10 & 11/12/2011 θα πραγματοποιηθεί το 50ο Γενικό Συμβούλιο της ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Παρακαλούμαι τους λαμβάνοντας μέρος στο Γενικό Συμβούλιο να βρίσκεται την Παρασκευή 9/12/2011 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο ATHENSIMPERIAL (πλατεία Καραϊσκάκη) Αθήνα.
Σαββάτο πρωί θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΤΕ/ΔΕΗ


=========================
Δυστυχώς εμφανίστηκαν οι σύγχρονοι επιμηθείς
Συνάδελφοι
Στις 8 Δεκέμβρη κυκλοφόρησε Ανακοίνωση Τύπου Πρωτοβάθμιου Συλλόγου, στην οποία αναφέρεται ότι με την πίεση του ίδιου, αλλά και της ΓΕΝΟΠ, “κατάφεραν” την πρώτη διόρθωση στις αδικίες που συντελέστηκαν σε βάρος των συναδέλφων της πρώτης γραμμής.
Στην τρίωρη συνάντηση που πραγματοποίησαν με τη Διοίκηση της ΔΕΗ (παρουσία της ΓΕΝΟΠ), οι σύγχρονοι επιμηθείς ευαγγελίζονται ότι ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ. Μάλλον, για μία ακόμα φορά, τα πραγματικά στοιχεία και δεδομένα θα διέλαθαν της προσοχής τους αφού:

 στις 22-11-2011 παρουσία της ΓΕΝΟΠ και του συνόλου των Σωματείων των ενεργειακών κέντρων στη συνάντηση με τη Διοίκηση, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν κάποιες διορθώσεις, με τις οποίες ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και όλα τα σωματεία που ήταν παρόντα διαφώνησαν αφού δε θα βρίσκονται στο πλαίσιο των προτάσεων μας ενώ κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε το συνδικάτο μας, εστάλη εξώδικο στη ΔΕΗ ΑΕ (στις 28 Νοεμβρίου) με αίτημα να αναληφθούν οι ευθύνες από την πλευρά της επιχείρησης για άρση των αδικιών σε βάρος των εργαζόμενων προειδοποιώντας τη διοίκηση για έναρξη κινητοποιήσεων.
 με επιστολή που απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ την 1-12-2011 προς όλο το προσωπικό, αναφέρει ότι θα γίνουν διορθώσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες αδικίες. Διορθώσεις που θα εφαρμοστούν από τον Δεκέμβριο με αναδρομική ισχύ από τον Νοέμβρη.

Τι πραγματικά συνέβη στο μεσοδιάστημα; Τι συνέβη από τη στιγμή που όλα τα σωματεία της περιοχής ενωμένα στη δράση, ενημερώναμε τους εργαζόμενους στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα και την Φλώρινα για το θέμα των περικοπών ενώ παράλληλα –στη λογική της διαφωνίας μας με την πρόταση της Διοίκησης- αποφασίσαμε και πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στις 29-11-2011, προχωρώντας στην παύση λειτουργίας όλων των Ορυχείων του ΛΚΔΜ;

Και τώρα αίφνης, δραστηριοποιούνται μόνοι τους; Έτσι αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν την ενότητα τη στιγμή μάλιστα που διακαώς υποστηρίζουν ότι «μεθοδευμένος και δυναμικός αγώνας, η καλή γνώση των πραγμάτων και όχι ο εγωισμός και η αλαζονεία, μπορούν να φέρουν τα όποια θετικά αποτελέσματα». Έπεα πτερόεντα!!

Συνάδελφοι
Η ¨επιτυχία¨ που ¨κατάφεραν¨ είναι 98 ευρώ και 36 λεπτά μεικτά στο 2 Μ.Κ. σε εργαζόμενο της βάρδιας των Ορυχείων. Να την χαίρονται. Εμείς διαφωνούμε και διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή.

Πέραν όλων αυτών θα πρέπει να αντιληφτούν ότι με την ΝΕΑ τους πρακτική ΚΑΙι τον εαυτό τους εκθέτουν αλλά εκθέτουν και τη ΓΕΝΟΠ εκτός και αν η Ομοσπονδία έχει συμφωνήσει.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για άλλη μια φορά θα καταθέσει την πρότασή του στη συνάντηση των Σωματείων των Ενεργειακών Κέντρων που θα γίνει με ευθύνη της ΓΕΝΟΠ.

Σε κάθε περίπτωση: το εξώδικο του Συνδικάτου είναι σε ισχύ και κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.
=================================
Η πίεση της "Ένωσης" αλλά και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατάφεραν την πρώτη διόρθωση (οχι όσο πρέπει) στις αδικίες που συντελέστηκαν σε βάρος των συναδέλφων της πρώτης γραμμής
Συναδέλφισσες –οι:
Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, το Προεδρείο του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ», μαζί με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συναντήθηκαν με τους Γενικούς Διευθυντές Ανθρωπίνων Πόρων, Παραγωγής και Ορυχείων και έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα:
α) Μεθοδεύσεις για την πώληση λιγιτικών μονάδων.
β) Αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΗ (ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V ΜΕΛΙΤΗ II).
γ) Έλλειψη Εργατοτεχνικού προσωπικού
δ) Μειώσεις μισθών των εργαζομένων της πρώτης Γραμμής.
Για όλα τα παραπάνω ζητήματα το προεδρείο έθεσε την Διοίκηση της ΔΕΗ προ των ευθυνών της.
α) ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ.
β) ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V 100% ΑΠΟ ΔΕΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ Η ΜΕΛΙΤΗ II.
γ) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
δ) Για τις μειώσεις που προβλέπει ο Νόμος 4024/11 και όπως αυτές ΑΔΙΚΑ έγιναν για τον μήνα Νοέμβριο εκφράσαμε την αντίθεση μας.
Μετά από διάλογο τριών ορών οι Γενικοί Διευθυντές μας διαβεβαίωσαν ότι, θα γίνουν οι εξής διορθωτικές κινήσεις, που θα αποκαθιστούν τις αδικίες και συγκεκριμένα:
α) Τα ειδικά επιδόματα, θα μειώνονται μία φορά κατά 35% και όχι δύο (2) φορές όπως έγινε για τον μήνα Νοέμβριο!
β) Οι μεταβλητές αποδοχές, θα μειώνονται μία φορά κατά 35% και όχι τρεις (3) φορές όπως έγινε για τον μήνα Νοέμβριο!
γ) Το ωρομίσθιο θα προκύπτει με το μισθολογικό κλιμάκιο του 2009 και δεν θα μειωθεί κατά 35% όπως τον μήνα Νοέμβριο και με τον τρόπο αυτό θα γίνετε ο υπολογισμός των ειδικών επιδομάτων και των μεταβλητών αποδοχών..
Τα παραπάνω θα έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρξει μία διορθωτική πράξη στην μείωση των αποδοχών.
Όμως, σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ικανοποιημένοι και στις προτάσεις που θα καταθέσουμε προς την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για την διαβούλευση που θα γίνει με την με την Διοίκηση της ΔΕΗ για να καταλήξουμε ΔΥΣΤΥΧΩΣ οριστικά με ποιόν τρόπο θα γίνει ο υπολογισμός των περικοπών, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτούμε να υπάρχει αδικία στους συναδέλφων της πρώτης γραμμής.
Συναδέλφισσες –οι:
Για ακόμη μία φορά αποδικνείετε ότι, ο μεθοδευμένος και δυναμικός αγώνας, η καλή γνώση των πραγμάτων και όχι ο εγωισμός και η αλαζονεία, μπορούν να φέρουν τα όποια θετικά αποτελέσματα διότι, η βιασύνη και οι σκοπιμότητες δεν είναι καλός σύμβουλος και κανείς από μόνος του δεν μπορεί να ΣΩΘΕΙ!
================================
Σχετικά με τις μειώσεις των μισθών μας

Αθήνα 5/12/2011
Συνάδελφοι –σες
Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπως ήδη σας είχαμε ενημερώσει ήμασταν σίγουροι ότι με τον τρόπο που η Διοίκηση έκανε τις μειώσεις των μισθών μας θα δημιουργούνταν αδικίες.
Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε. Επειδή όμως το ζητούμενο ιδίως τώρα δεν είναι απλά και μόνο να κάνουμε διαπιστώσεις αλλά κυρίως το να διορθώσουμε την κατάσταση, σας ενημερώνουμε ότι ήδη ξεκινήσαμε τη συζήτηση με τη Διοίκηση ώστε -όπως έχουμε συμφωνήσει- από αυτό το μήνα κιόλας να εξαλειφθούν οι όποιες αδικίες.
Με βάση τα παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πριν καταλήξουμε στο πως ακριβώς θα εξαλειφθούν οι όποιες αδικίες θα υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση με όλους τους συλλόγους.
Επιπροσθέτως, τις αμέσως επόμενες ημέρες και αφού έχουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα στα χέρια μας θα συνεδριάσει η Επιτροπή του άρθρου 48 του καταστατικού μας.
Τέλος, θυμίζουμε και καλούμε όλους τους συλλόγους να ετοιμάζονται για την έναρξη του διαλόγου μέσω του οποίου θα οριστικοποιηθεί (το αργότερο ως τις 15 Γενάρη) ο τρόπος για τον υπολογισμό των μισθών της κάθε κατηγορίας, της κάθε ειδικότητας. Δηλαδή, το πώς θα διαμορφωθούν τελικά οι μειώσεις.
=================================
Π.Α.ΜΕ.:Nα μην επιτρέψουν την ιδιωτικοποιήση μονάδων της ΔΕΗ.Οργανώνουμε την πάλη μας για να ανατρέψουμε την αντιλαική πολιτική, για ενέργεια στην υπηρεσία των λαικων αναγκων
Σε περίοδο κρίσης το κεφάλαιο για να επανακάμψει η κερδοφορία του γίνεται ακόμα πιο αδίστακτο και επιθετικό απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων. Βασικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί για το κεφάλαιο είναι η διέξοδος ικανοποιητικής κερδοφορίας για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια.
Ο τομέας της ενέργειας αποτελεί διέξοδο για αυτά τα κεφάλαια. Αυτή η ανάγκη της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων θα σημαίνει μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας, θα μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Θα επιδεινώσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων ,θα φορτώσει νέα βάρη για τα λαϊκά νοικοκυριά με την αύξηση της τιμής της kWh κοντά στο 20% για το 2012, θα συμβάλει στην ραγδαία αύξηση της ανεργίας. Θα συνεχιστεί η καταστροφική πολιτική για το περιβάλλον και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών.

Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται πιστά από τα κόμματα της αστικής τάξης , το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που είναι σύμφωνα με τη στρατηγική στόχευση του κεφαλαίου. Συνεχίζεται σήμερα, από την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΕΕ- πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) που προχωράει στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα σχεδιάζουν:
 Πώληση τεσσάρων μονάδων της ΔΕΗ (ΑΗΣ Αμυνταίου, Μελίτης, Μεγαλόπολης).
 Παράδοση του 40% των λιγνιτικών κοιτασμάτων στους ιδιώτες, με πρώτα της Βεύης.
 Την πώληση του πακέτου 17% των μετοχών της ΔΕΗ
 Διαχωρισμό των κλάδων μεταφοράς και διανομής από τη ΔΕΗ.
 Το κλείσιμο 14 από τις 16 μονάδες της περιοχής.

Η ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας, ειδικότερα για τους εργαζομένους σημαίνει ακόμα πιο ληστρική εκμετάλλευση. Οι μισθοί του 2012 θα είναι πάρα πολύ κάτω από το 50% σε πραγματικές τιμές σε σχέση με το 2009. Ανάλογες θα είναι και οι μειώσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ . Τα μέτρα αυτά είναι συνέχεια προηγούμενων περικοπών που επιδείνωσαν την θέση των εργαζομένων, που σε συνδυασμό και με τη διάλυση του ασφαλιστικού της ΔΕΗ, είχε σαν αποτέλεσμα την πολύπλευρη εξαθλίωση τους, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.
Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του “μαύρου κυβερνητικού μετώπου” (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό, αλλά να τον υποτάξουν , να τον οδηγήσουν σε ακόμα χειρότερο σφαγείο. Έρχονται να υπηρετήσουν και να επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου της Ελλάδας και των άλλων κρατών – μελών της Ε.Ε.
Οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ- ΣΑΔ, ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ και στα τοπικά σωματεία, έβαλαν πλάτη να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα. Συμφώνησαν με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την διάλυση του ασφαλιστικού, ισχυριζόμενοι ότι διασφάλισαν πλήρως τα ασφαλιστικά συμφέροντα των εργαζομένων με την εγγύηση του κράτους.
Στη συνέχεια, με τη λογική του «μικρότερου κακού» και τις εξαιρέσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, με εκφυλιστικούς συντεχνιακούς αγώνες οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα από ήττα σε ήττα, και τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Θέριεψε το δουλεμπόριο, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στη ΔΕΗ. Σήμερα τη στιγμή που η επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι συνολική και γενικευμένη, αυτοί συνεχίζουν στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, προωθώντας τη διασπαστική λογική χωρίζοντας τους σε βόρειους – νότιους , αδυνατίζοντας το ενιαίο μέτωπο που είναι αναγκαίο σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου απογοητεύοντας τους εργαζομένους.
Δεν αποτελεί λύση η αποστράτευση από τη συνδικαλιστική δράση, από τη συμμετοχή στις μαζικές διαδικασίες των σωματείων. Αυτή η στάση είναι βούτυρο στο ψωμί της αστικής τάξης και των συμβιβασμένων συνδικαλιστών που θέλουν όσο γίνεται λιγότερα εμπόδια στην πολιτική τους. Η καλύτερη καταδίκη τους είναι η συμμετοχή μέσα από τη δράση και την ψήφο με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ.
Συνάδελφοι
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και από το σωματείο στο οποίο ανήκουν, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Τώρα που ο ταξικός αντίπαλος, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν χρειάζεται καμία απογοήτευση, δεν πρέπει να τα μαζέψουμε, να σκύψουμε το κεφάλι. Συμπαράταξη με το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις, ενιαίος αγώνας της εργατικής τάξης, του ταξικού και λαϊκού κινήματος για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των οικογενειών και της τάξης μας, της χώρας και της περιοχής μας.Απέναντι στη στρατηγική του αντιπάλου, για πλήρη απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση του τομέα ενέργειας, να παλέψουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα για Ενιαίο Κρατικό Φορέα ενέργειας, που δεν θα υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, θα παρέχει φθηνό ρεύμα ως βασικό κοινωνικό αγαθό στο λαό αλλά και να αποτελέσει βασικό μοχλό για την ανάπτυξης της χώρας στα πλαίσια της Λαϊκής Οικονομίας με την εργατική τάξη στην εξουσία.
Να μην χαθεί άλλος χρόνος.

 Στήνουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς με μόνιμους, οχταμηνίτες, διμηνίτες, εργολαβικούς. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οργανώνουμε την πάλη μας για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
 Μαζικοποιούμε και ισχυροποιούμε το ΣΕΕΕΝ, τον ταξικό αγωνιστικό πόλο που παλεύει με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, και συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις, που παλεύει αταλάντευτα την αντιλαϊκή πολιτική
 Παίρνουμε μαζικά μέρος στις εκλογές του «Σπάρτακου» υπερψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Αγωνιστικής Συνεργασίας». Αποδυναμώνουμε, απομονώνουμε τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης, καταδίκης και απόρριψης των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ και της κυβέρνησης που οδηγούν στη χρεοκοπία τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Ενωμένη η εργατική τάξη σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τη νεολαία και τις γυναίκες οικοδομούμε το δικό μας μέτωπο που θα παρεμποδίσει τις κατασχέσεις, το κόψιμο τους ρεύματος, την αδυναμία πληρωμής των χαρατσιών. Να αντιδράσουμε συλλογικά και οργανωμένα ώστε μα μην μείνει κανένας άνεργος, απολυμένος, συνταξιούχος απροστάτευτος.
Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για τους ανέργους στις 20 του Δεκέμβρη.


Η ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ Η ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
========================================
Ανακοίνωση ΑΣΣΕΔΕΗ για το 50ο Γενικό Συμβούλιο της ΕΤΕ ΔΕΗ

========================================
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τετάρτη 7/12/2011

Εμείς οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι απολυμένοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 7 του Δεκέμβρη 2011 στην Εργατική Λαϊκή Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης διαπιστώνουμε πως:
Η παρατεταμένη βαθιά δομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος παροξύνεται και όλα τα δεδομένα δείχνουν πως αυτό θα συνεχιστεί. Ειδικά για τη χώρα μας βρισκόμαστε στο δεύτερο χρόνο μιας ανελέητης επίθεσης στα εισοδήματα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων. Εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται μια καταστροφική πολιτική που είχε σαν αποτέλεσμα την τρομαχτική αύξηση της ανεργίας, της φτώχιας, της εξαθλίωσης, την κατεδάφιση και των ελάχιστων κοινωνικών κατακτήσεων, στην υγεία, την παιδεία και γενικά σε ότι είχε απομείνει από το λεγόμενο «κράτος κοινωνικής πρόνοιας».
Με την απειλή της χρεοκοπίας της χώρας, οδηγούν σε καταστροφική χρεοκοπία την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τα μικρομεσαία στρώματα. Η ανελέητη φορολεηλασία μισθωτών και συνταξιούχων με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, η μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000€ στα 5.000€, η τρομαχτική αύξηση της ανεργίας, οι απολύσεις στο δημόσιο, έχουν σαν συνέπεια να φτάνει σε απίστευτα ύψη η μαύρη και ελαστική εργασία στην περιοχή μας και στον ήδη μεγάλο αριθμό εξαθλιωμένων και των νεόπτωχων να προστίθενται όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα.
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και με την ψήφο στήριξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Μπακογιάννη, συνεχίζει την άγρια βαθιά ταξική, αντεργατική πολιτική. Είναι αυτή που εφαρμόζει τον άδικο ταξικά νόμο, «χαράτσι» για τα ακίνητα και απειλεί να βυθίσει στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες κόβοντας το ηλεκτρικό ρεύμα αν δεν το πληρώσουν.
Όλα αυτά δεν είναι απλά μια προσπάθεια να μας τρομοκρατήσουν και να μας εκβιάσουν. Είναι ένας άγριος, αδίσταχτος και βάρβαρος ταξικός πόλεμος που έχει εξαπολύσει η άρχουσα αστική τάξη και το κεφάλαιο της χώρας μας με τη συνδρομή της ΕΕ και του ΔΝΤ. Έχουν κατακρεουργήσει το εργατικό εισόδημα καταργώντας καταχτήσεις γενεών της εργατικής τάξης και συνεχίζουν αδίσταχτοι στοχεύοντας στη διάσωση των ζωτικών συμφερόντων τους.
Με την πολιτική αυτή χαρίζονται δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, μελετούν και εφαρμόζουν νέες φοροαπαλλαγές στους πλουτοκράτες, κάνουν πως δεν μπορούν να χτυπήσουν το μεγάλο κεφάλαιο που φοροδιαφεύγει και κλέβει τις εισφορές των εργαζομένων για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Για όλα αυτά δηλώνουμε, πως για τη δική μας ζωή, για το μέλλον των παιδιών μας, όλοι εμείς σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και της νεολαίας αποφασίσαμε πως:
1. Η πολιτική ανυπακοή και η άρνηση πληρωμής στα χαράτσια είναι πράξη στοιχειώδους αλληλεγγύης για κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια που πλήττεται βάναυσα από τη βάρβαρη ταξική πολιτική των μνημονίων. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να οργανωθούμε και να οργανώσουμε την αντίστασή μας στη φορολεηλασία και τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
2. Κανένας μόνος του. Κανένα σπίτι δίχως ρεύμα, νερό και βασικά κοινωνικά αγαθά. Απαντάμε με μαζική απειθαρχία, με την αποτροπή στις διακοπές και επανασυνδέσεις όπου έγινε διακοπή. Δεν πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή, φόβο και τρομοκρατημένα τα θύματα της πιο άγριας λεηλασίας που έχει εξαπολυθεί ποτέ στα εισοδήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των μικρομεσαίων στρωμάτων. Ντροπή και φόβο πρέπει να αισθάνονται και να αισθανθούν η άρχουσα αστική τάξη και το κεφάλαιο της χώρας μας που βυθίζουν στην κόλαση τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ.
3. Απαιτούμε να καταργηθούν τα χαράτσια. Δεν χρωστάμε! Δεν πουλάμε! Δεν πληρώνουμε!
4. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους απολυμένους, τους άνεργους, τη νεολαία σ’ ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου του αστικού μπλοκ εξουσίας, της ΕΕ και του Ευρώ, χωρίς συντεχνιασμούς, με ξεκάθαρους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς στόχους, να δυναμώσουν το ταξικό μέτωπο πάλης. Στο μαύρο μέτωπο της άρχουσας αστικής τάξης και του κεφαλαίου δεν χωράει άλλη απάντηση: Κοινή δράση των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, με τις ταξικές τους οργανώσεις, πέρα και ενάντια στην υπονομευτική για τους αγώνες τους πολιτική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ σε συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που αποτελούν τμήμα του μαύρου μετώπου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

=====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: