Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Θέλουν να αγοράσουν φθηνές μονάδες παραγωγής και εξαθλιωμένους εργασιακά και μισθολογικά εργαζόμενους!

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
Οι μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, αλλά και σ’ όλη τη χώρα, στοχεύουν μόνο στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των εργαζομένων. Το εισόδημα, που υφαρπάζεται από όλους εμάς οδεύει στις τσέπες των Τραπεζιτών και των ιδιωτών μετόχων και όχι για τις ανάγκες της χώρας.
Γι’ αυτό σαν ΣΕΠ/ΔΕΗ είμαστε αντίθετοι με κάθε μείωση μισθών και εισοδημάτων, με κάθε φοροαφαίμαξη, που επιβάλλεται στους εργαζόμενους.
Ρόλος των σωματείων και του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η υπεράσπιση του εισοδήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων μας, και όχι το μοίρασμα της φτώχειας και της μιζέριας μεταξύ μας.
Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια, που υποδαυλίζει το «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των συναδέλφων, κάθε πρακτική που οδηγεί σε αντίθεση και αντιπαράθεση μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών του προσωπικού και στοχεύει μόνο στη χειροτέρευση της ζωής όλων μας.
Ο ΣΕΠ/ΔΕΗ καλεί τα μέλη του, αλλά και όλους τους συναδέλφους να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας, μπροστά και στις νέες περικοπές που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.
Δε μας τα χάρισε κανείς, τα κατακτήσαμε με δεκαετίες αγώνων, δουλειάς και προσφοράς στη ΔΕΗ και την ηλεκτροδότηση της χώρας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ
==================================================
Εφιαλτική η κατάσταση για ακόμη μια φορά σε Ποντοκώμη και Μαυροπηγή - Υψηλά επίπεδα ρύπανσης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα,
Yψηλά επίπεδα ρύπανσης παρατηρούνται από χθες το βράδυ μέχρι και αυτή την ώρα στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα ακόμη και στην πόλη της Κοζάνης κατά το τελευταίο 6ωρο ο δείκτης βρίσκεται στο «6» με ελάχιστη τιμή τα 79 PM/10(mg/m3) και μέγιστη τα 103PM/10(mg/m3), ενώ ελαφρώς χειρότερη - με το δείκτη και πάλι στο «6» και μεγαλύτερες τιμές στα PM/10(mg/m3) - είναι στην Πτολεμαίδα.
Εφιαλτική κρίνεται η κατάσταση για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε Ποντοκώμη με το δείκτη να δείχνει 9/10 και στην Μαυροπηγή 10/10!!!
Το kozan.gr θα παρακολουθεί καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας τις τιμές των ρύπων, ενημερώνοντάς σας για οποιαδήποτε εξέλιξη.

====================================================
Διάλεξη για την υγεία από το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗΔΙΑΛΕΞΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ και ώρα 11,00 το πρωί

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ Καθηγητής καρδιολογίας

Πρόεδρος καρδιολογικής εταιρίας Αθηνών
———————–

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΗΠΟΥΡΙΔΗΣ Ειδικός καρδιολόγος

Εκπρόσωπος ΔΕΗ ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας

Η διάλεξη είναι ανοικτή στα μέλη, στους εν ενεργεία συναδέλφους

και στους φίλους του Σωματείου.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΑθαν. Ταγάρας Κων. Κωνσταντόνου
=====================================================
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 30 - 11 - 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αγώνας των εργαζομένων στο Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη συνεχίζεται…


Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011
ΚΑΤΑΛΗΨΗ
Τα Σωματεία ΔΕΗ Μεγ/λης έχουν προχωρήσει σε Κατάληψη του Διοικητηρίου του ΛΚΜ και του ΑΗΣ Μεγαλόπολης
Αναμένεται να επισκεφθεί τον ΑΗΣ - Μ ο Διευθυντής της ΔΕΘ με κλιμάκιο στελεχών της Γ.Δ/Π και της ΔΕΘ την ώρα της Κατάληψης


Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το ξεπούλημα Μονάδων της ΔΕΗ

ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ τις μεγάλες και άδικες μειώσεις
στους μισθούς των εργαζομένων «στην πρώτη γραμμή»,
στα Ορυχεία και τις Μονάδες
Τα Δ.Σ των Σωματείων


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πρόεδρο & Δ.Ν.Σ ΔΕΗ Α.Ε: κ. Ζερβό Α.
Γ.Δ/ΟΡ: κ. Νικολακάκο Π. - Γ.Δ/Π: κ. Κοπανάκη Ι.
Διευθυντή ΔΕΘ: κ. Παναγιάρη Ε. - Διευθυντή Λ.Κ.Μ: κ. Κουστέρη Π.
Διευθυντή ΑΗΣ - Μ: κ. Κάππο Β., Διευθυντή ΑΗΣ Μ - Β: κ. Λαμπρόπουλο Λ.
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Ε.Κ.Αρκαδίας - Μ.Μ.Ε
============================================
Κοζάνη 29/11/2011

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

Στην τελική φάση βρίσκονται οι διεργασίες διάλυσης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που λειτουργεί κάτω από τις εντολές της Τρόικα και των βιομηχάνων.
Η δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» που θα γίνει θυγατρική και θα πάει προς πώληση προ-βλέπει να περιέχει τέσσερις λιγνιτικές μονάδες (πιθανά Αμύνταιο, την 5η του Αγίου Δημη-τρίου, τον ΑΗΣ Μελίτης, Μεγαλούπολη) και δώρο δυο υδροηλεκτρικά (πιθανά ΥΗΣ Σφηκιάς και Ασώματα)! Όσον αφορά το καύσιμο και επειδή οι βιομήχανοι και οι αεριτζήδες της ενέργειας δεν θέλουν μπλεξίματα με ορυχεία θα υπογράψουν μακροχρόνιες συμβάσεις με τη ΔΕΗ για να τους προμηθεύει λιγνίτη σε τιμή κόστους. Δηλαδή οι εργαζόμενοι στα Ορυ-χεία και ο τεράστιος εξοπλισμός της επιχείρησης θα δουλεύει για να έχουν φθηνό καύσιμο και να βγάζουν αμύθητα κέρδη οι βιομήχανοι! Και εκτός των άλλων παραμένει και η μείωση του ποσοστού του κράτους από το 51% στο 34% όπως είχε ψηφιστεί στο μεσοπρόθεσμο αλλά και οι ανταλλαγές ισχύος, τα λεγόμενα swaps. Ταυτόχρονα προς πλήρη ιδιωτι-κοποίηση οδηγούνται και η μεταφορά και η διανομή-εμπορία!
Θέλουν να αγοράσουν φθηνές μονάδες παραγωγής και εξαθλιωμένους εργασιακά και μισθολογικά εργαζόμενους!
Γι αυτό και αρχής γενομένης από την εξόφληση του Νοεμβρίου αναμένονται τεράστιες μειώσεις μισθών από 17% έως και 25% που θα φτάνουν από 500 έως και 1500 ευρώ! Με-γαλύτερες θα είναι οι μειώσεις στους εργαζόμενους στην παραγωγή λόγω της μείωσης (35%) των μεταβλητών και των ειδικών επιδομάτων άλλο ένα (35%)!
Η γενικότερη πολιτική που επιβλήθηκε στη χώρα από την ΕΕ, την Τρόικα και την κυβέρ-νηση οδηγεί τους εργαζόμενους και το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και ολόκληρη τη δημόσια περιουσία και τη χώρα στο ξεπούλημα προς τέρψη των ξένων και Ελλήνων κεφαλαιοκρατών και χρηματιστηριακών αεριτζήδων!
Η κυβέρνηση του εκπροσώπου των Τραπεζιτών Λ. Παπαδήμου με τη στήριξη του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έχει αποστολή να εξαθλιώσει τους εργαζόμενους και το λαό, να ξεθεμελιώσει όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που καταχτήθηκαν με α-γώνες ενός αιώνα, να καταργήσει όλο το κοινωνικό κράτος (υγεία, παιδεία, πρόνοια) και να ξεπουλήσει όλο το δημόσιο προστατεύοντας τα κέρδη των Τραπεζιτών και των βιομηχά-νων!
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα (όταν δεν κάνει ανοιχτές προδοτικές συμφωνίες) δείχνει αμήχανο και αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών και στην καλύτερη περίπτωση προχωράει σε ντουφεκιές στον αέρα ή ασύνδετους κλαδικούς ή ακόμα και συ-ντεχνιακούς αγώνες που οδηγούν στην ήττα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι νέες μειώσεις των μισθών έγιναν σε συμφωνία με την κυβέρνηση αλλά και η Μεταφορά-Διανομή έγιναν θυγατρικές με σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των περισσότερων πρω-τοβάθμιων συνδικάτων.
Με αφορμή τις μειώσεις των μισθών αναπτύσσεται τελευταία στο Λεκανοπέδιο Πτολεμαί-δας μια έντονη κινητικότητα από τα συνδικάτα της περιοχής με συγκεντρώσεις εξώδικα και απειλές για κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους σταθμούς και τα ορυχεία!
Πατώντας πάνω στις πραγματικά τρομακτικές μειώσεις των μισθών που γίνονται με βάση τον νόμο 4024/11 (πολυνομοσχέδιο) και την «εξαίρεση» που οι ίδιοι συμφώνησαν για μεί-ωση μισθών (35% από το τέλος του 2009) στους εργαζόμενους των εισηγμένων στο χρη-ματιστήριο επιχειρήσεων προσπαθούν να διασπάσουν το προσωπικό της ΔΕΗ σε μια ε-ποχή που είναι αναγκαία η ενότητα και η συσπείρωση όχι μόνο όλων των εργαζομένων της ΔΕΗ αλλά όλων των εργαζομένων της χώρας.
Έτσι οι διαχωριστικές γραμμές που προβάλλονται δεν είναι ανάμεσα στους εργαζόμενους από τη μια και στην Τρόικα και την κυβέρνηση από την άλλη, αλλά ανάμεσα σε βόρειους και νότιους, ανάμεσα σε τεχνικούς και διοικητικούς, σε ημερήσιους και βάρδια στους Αθη-ναίους και επαρχιώτες κλπ.
Αυτοί που συμφώνησαν στο χάρισμα της ασφαλιστικής μας περιουσίας και των αποθεμα-τικών του ταμείου μας με τα γνωστά σημερινά επακόλουθα, αυτοί που συμφώνησαν στη διάσπαση της επιχείρησης, αυτοί που καθησύχαζαν τους εργαζόμενους ότι «εμάς δεν μας πιάνουν οι μειώσεις των μισθών», αυτοί που σαμποτάριζαν όλες τις Γενικές απεργίες και τις απεργίες των ΔΕΚΩ προβάλλοντας τις «δικές μας», αυτοί που ακόμα και τώρα δεν έ-χουν πρόβλημα να πουληθούν στον ιδιώτη μέσω της «μικρής ΔΕΗ» ακόμα και μονάδες που δεν έγιναν (Πτολεμαΐδα 5) επιχειρούν να ανοίξουν αγώνες μόνο με τους εργαζόμενους της παραγωγής! Το «διαίρει και βασίλευε» πάντα εκπορευόταν από τους κρατούντες και ευνοούσε την εξουσία!
Με τη δική τους συμφωνία και ανοιχτή στήριξη διατηρήθηκε τόσα χρόνια ένα φαύλο και παράνομο εργασιακό καθεστώς στις βάρδιες των ορυχείων αφού οι εργαζόμενοι σ’ αυτές εργάζονται επτά ημέρες και 63 ώρες την εβδομάδα επειδή στα ορυχεία λειτουργούν τέσ-σερις βάρδιες (φυλακές) και όχι πέντε όπως ισχύει από το 1983 σ ολόκληρη την υπόλοιπη ΔΕΗ! Αρνούνται ακόμα κα σήμερα τη δημιουργία της 5ης φυλακής στα ορυχεία που στερεί εκτός των άλλων τουλάχιστον 700 θέσεις εργασίας από τους ανέργους της περιοχής!
Το ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη” όπως εκφράστηκε μέσω των στελεχών του σε όλες τις συσκέψεις που έγιναν στην περιοχή είναι αντίθετο σε κάθε προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων με βάση τη θέση τους στην παραγωγή αλλά και την πολιτική τους τοποθέτη-ση και αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την πλατιά ενότητα των εργαζομένων όχι μόνο στη ΔΕΗ αλλά και σ ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
Συμμετείχε και θα συμμετέχει σ όλους τους αγώνες που αφοράν την προστασία των εισο-δημάτων, των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την ανα-τροπή αυτής της βάρβαρης και εξοντωτικής για τους εργαζόμενους και το λαό πολιτικής!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους συσπειρωθούν γύρω από τα ταξικά συνδικάτα, να ορ-γανώσουν τις δικές τους συλλογικότητες, να οικοδομήσουν την πιο πλατιά αγωνιστική και ακηδεμόνευτη ενότητα στη βάση των πραγματικών προβλημάτων και να μην πέσουν στην παγίδα των διαχωρισμών και της διάσπασης που στο βάθος κρύβουν διαπλοκή με κυβερ-νητικούς και επιχειρηματικούς κύκλους για να περάσει η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των μονάδων αλλά και ολόκληρης της επιχείρησης.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ:
 Να φύγει η Τρόικα και η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμα.
 Να μην περάσει η λεηλασία των εισοδημάτων και η κατάργηση των εργασια-κών και ασφαλιστικών μας κατακτήσεων.

Το γραφείο τύπου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ
=========================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: