Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

''ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ'':ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Πρωθυπουργό
κύριο Λουκά Παπαδήμο
Θέμα: Ειδικό τέλος ακινήτων

http://www.genop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1148:2011-12-11-17-05-02&catid=1:2009-08-08-10-27-00&Itemid=2
=========================================
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ.
ΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Απ’ ότι φαίνεται ο Ελληνικός Λαός άρχισε να συνειδητοποιεί το στημένο παιχνίδι των κοινωνικών εξολοθρευτών, της Τρόικας με πειθήνιο όργανο τους, την ανύπαρκτη Ελληνική Κυβέρνηση και ένα γενικότερο πολιτικό σύστημα που “νίπτει τας χείρας του “.Ο στόχος τους είναι τριτοκοσμικοί μισθοί, τεράστια ανεργία, συντάξεις πείνας,μηδενική κοινωνική ασφάλιση.Η έκτη δόση δόθηκε Λείπουν άλλες τρείς για την ολοκλήρωση αυτού του πακέτου, με ότι αυτό συνεπάγεται!!!Σήμερα δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί ότι δεν καταλαβαίνει.
Σε ότι αφορά τους εργαζομένους στην ΔΕΗ, πέρα από τις μειώσεις μισθών και τον στραγγαλισμό της ασφαλιστικής μας δομής έρχεται και η διάλυση της Εταιρείας.Η ευθύνη για την τύχη μας ανήκει σε όλους μας.
Η τύχη του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτάται από τη βούληση των επικυρίαρχων. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, άλλα και το σύνολο της εργατικής τάξης, δεν αποδέχονται τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εξοντώνουν και φτωχοποιούν την κοινωνία..
ΟΛΟΙ MAZI μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

=========================================
''ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ'':ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ!

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!

Μία σημαντική και αισιόδοξη ως προς τις εξελίξεις απόφαση-σταθμός, αποφασίσθηκε από τον «Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Μεσολογγίου-Ναυπάκτου», υπόδειγμα και πρόταση προς όλες τις πρωτοβουλίες, κινήσεις, σωματεία, δημοτικές κινήσεις ,σε ότι αφορά την διακοπή ηλεκτροδότησης παροχών ηλεκτρικού ρεύματος για οφειλή από το ‘χαράτσι’.

Ο σύνδεσμος με την παρακάτω ανακοίνωση του αρνείται πλέον κατηγορηματικά να παρέχει τις υπηρεσίες του σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής!
Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι αποτέλεσμα παρέμβασης και πίεσης προς το Σύνδεσμο από το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου του οποίου ο πρόεδρος Μάκης Θεοφιλάτος αποτελεί ενεργό μέλος του κινήματος ενάντια στα χαράτσια.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής :

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ` ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο σύλλογος Ε.Δ.Ε. Μεσολογγίου –Ναυπάκτου , έχοντας υπ΄όψιν την επιβολή Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) μέσω της Δ.Ε.Η. Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παραπάνω εισφορά η οποία πλήττει άμεσα τα λαϊκά εισοδήματα , θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς που είναι αντίθετοι στην εισφορά και δεν θα συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κατακερματίζει τους συμπολίτες μας.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και οποιαδήποτε συμμετοχή σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΞΗΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


=========================================
Πλαφόν τα 2.000 ευρώ για τους μισθούς στις ΔΕΚΟ
Άμεση μείωση των αποδοχών για κάθε εργαζόμενο σε 11 ΔΕΚΟ ζητά με εγκύκλιο που απέστειλε στις διοικήσεις ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ Γιώργος Κυριακός. Δείτε αναλυτικά σε ποιες ΔΕΚΟ θα εφαρμοστεί το μέτρο. Διαβάστε όλη την εγκύκλιο και δείτε παράδειγμα μείωσης μισθού


Μαχαίρι έως 35% στους μισθούς των εργαζομένων και των εισηγμένων ΔΕΚΟ, σε σχέση με το 2009, βάζει το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο που απέστειλε στις διοικήσεις ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ Γιώργος Κυριακός.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα εφαρμοστεί αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου το πρώτο κύμα με ανώτατο όριο μείωσης 25% σε 11 φορείς.
Μάλιστα ως ανώτατο όριο αποδοχών ορίζονται τα 2.000 ευρώ και όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο "αν υπάρχει υπερβάλλουσα μείωση" να κατανεμηθεί ισόποσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών δηλαδή το 2012 και το 2013.
Οι 11 ΔΕΚΟ στις οποίες θα εφαρμοστεί το μέτρο

*Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ATEbank) Α.Ε.

*Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Α.Ε.

*Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε.

*Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) Α.Ε.

*Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) Α.Ε.

*Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ) Α.Ε.

*ΛΑΡΚΟ

*ΟΠΑΠ Α.Ε.

*Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Α.Ε.

*Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Α.Ε.

*Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε.

Από το μέτρο αυτό εξαιρέθηκαν μόνο ο ΟΤΕ και τα ΕΛΠΕ, καθώς πλέον ελέγχονται μετοχικά από ιδιωτικά κεφάλαια.

Παράδειγμα μείωσης μισθού
Υπάλληλος λαμβάνει κατά την 31/10/2011 μηνιαίες αποδοχές ύψους 3.000 ευρώ. Εάν με την εφαρμογή του νόμου οι αποδοχές του θα πρέπει να διαμορφωθούν στο ποσό των 2.000 ευρώ, τότε οι μηνιαίες αποδοχές του υπάλληλου αυτού θα μειωθούν ως εξής:
Από 1/11/2011 έως 31/10/2012: 3.000 – (3.000 x 25%) = 2.250 ευρώ.
Το ποσό των 250 ευρώ που απομένει, για να διαμορφωθούν οι αποδοχές στα 2.000 ευρώ, θα αφαιρεθεί σε δύο δόσεις ως εξής:
Από 1/11/2012 έως 31/10/2013: 2.250 - 125,00 = 2.125 ευρώ.
Από 1/11/2013 και εφεξής: 2.000 ευρώ.
Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο
Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 31 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α΄) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».
Την 27.10.2011 δημοσιεύτηκε ο Ν. 4024/2011 με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», στο αρ. 31 του οποίου περιέχονται διατάξεις που αφορούν ορισμένες εταιρείες του κεφαλαίου Β' του Ν. 3429/2005. Προκειμένου να σας διευκολύνουμε στην εφαρμογή των διατάξεων αυτών, που προβλέπουν αλλαγές και περιορισμούς στις μισθολογικές απολαβές, θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω:

Άρθρο 31
Παράγραφος 1β
Στην παράγραφο αυτή οριοθετείται το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 31 παρ. 1 β, στο οποίο εντάσσονται οι ανώνυμες εταιρείες που υπάγονται στο κεφάλαιο Β' του ν. 3429/2005, καθώς και οι θυγατρικές τους, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
-Το Δημόσιο ή τα νομικά πρόσωπα των παραγράφων 1, 2 και 3 του άρθρου 1 του ν. 3429/2005 διορίζουν ως μέτοχοι μόνα ή από κοινού την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου,
-το Δημόσιο είναι πλειοψηφών μέτοχος και γγ) η διοίκηση της επιχείρησης δεν ασκείται από το μέτοχο της μειοψηφίας.
Παράγραφος 2
Κατ' εφαρμογή της διάταξης αυτής ισχύει ως ανώτατο όριο αποδοχών και πρόσθετων παροχών για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Διοικητή του συνόλου των φορέων της παρ.1, αυτό που καθορίζεται στις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 3 του αρ. 2 του Ν. 3833/2010. Σήμερα το ποσό αυτό ανέρχεται στα 5.856 ευρώ μηνιαίως, ενώ με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργού επιτρέπεται υπέρβαση του ορίου αυτού μέχρι το διπλάσιο.
Παράγραφος 5
Κατ' εφαρμογή της διάταξης αυτής το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων κλπ. του πάσης φύσεως προσωπικού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλή αντίστοιχου κόστους του φορέα, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 31.12.2009. Για την ορθή εφαρμογή της διάταξης αυτής θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι πάσης φύσεως αποδοχές που καταβάλλονται από το φορέα, στο τακτικό προσωπικό, στο προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου κλπ. Αντιθέτως δεν συνυπολογίζονται οι αποδοχές που καταβάλλονται για συμβάσεις έργου ή παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ.
Στην έννοια των πάσης φύσεως αποδοχών περιλαμβάνονται οι τακτικές και έκτακτες αποδοχές, επιδόματα, δώρα, αποζημιώσεις καθώς και οποιαδήποτε άλλη απολαβή, παροχή ή δαπάνη, με όποια ονομασία και εάν καταβάλλεται αυτή.
Εάν με την εφαρμογή του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 5 το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων κλπ., εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, είναι μικρότερο των 1.900 ευρώ κατά μήνα, ισχύει ως όριο αυτό των 1.900 ευρώ μηνιαίως.
Επομένως εάν οι εταιρείες προβαίνοντας σε μείωση, π.χ. 30% (και όχι 35%) του κόστους μισθοδοσίας τους σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος την 31.12.2009, επιτυγχάνουν να έχουν μέσο κατά κεφαλή κόστος ίσο των 1.900 ευρώ, τότε περιορίζονται στη μείωση αυτή και δεν προβαίνουν σε μείωση ίση με το 35%.

Παράγραφος 6
Κατ' εφαρμογή της διάταξης αυτής, όλοι οι φορείς της παραγράφου 1 υποχρεούνται με το πέρας κάθε τριμήνου και εντός 20 ημερών να υποβάλλουν στην ΕΓΔΕΚΟ αναλυτικά ποσοτικά στοιχεία για τον έλεγχο τήρησης των ανωτέρω περιορισμών. Εάν υπάρχει υπέρβαση οι Φορείς υποχρεούνται σε περικοπές το επόμενο τρίμηνο, ώστε να συμμορφωθούν στα επιβαλλόμενα όρια και να αποκατασταθεί η υπέρβαση. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης διακόπτεται αυτοδικαίως η επιχορήγηση που τυχόν λαμβάνει ο φορέας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η παράλειψη από πλευράς των οργάνων της διοίκησης να προβούν σε αποκατάσταση των ορίων αποδοχών που ορίζονται στις προηγούμενες παραγράφους συνιστά αδικοπραξία σε βάρος του Δημοσίου για την αποκατάσταση της οποίας τα όργανα της διοίκησης ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρο με τον φορέα.
Επομένως όλοι οι Φορείς θα πρέπει να μεριμνούν για την έγκαιρη αποστολή των αιτούμενων ποσοτικών στοιχείων, καθώς και οποιουδήποτε άλλου στοιχείου είναι κατά την κρίση τους απαραίτητο στην Διεύθυνση Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, η οποία συνεπικουρεί την ΕΓΔΕΚΟ. Για την καλύτερη παρακολούθηση και επεξεργασία των αποστελλόμενων στοιχείων επισυνάπτεται πίνακας ο οποίος θα πρέπει να συμπληρώνεται κάθε τρίμηνο και να αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση deko@mnec.gr. Ειδικά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011, τα στοιχεία θα υποβληθούν στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Παράγραφος 7
Κατ' εφαρμογή της διάταξης αυτής, προβλέπεται η αναλογική εφαρμογή του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 2 του αρ. 29 του Ν. 4024/2011 και στους φορείς της παραγράφου 1. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι σε περίπτωση που η μηνιαία μείωση που επέρχεται στις αποδοχές των υπαλλήλων από την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων είναι μεγαλύτερη από 25% σε σχέση με τις αποδοχές που λάμβαναν πριν την έναρξη ισχύος του ως άνω νόμου τότε η μείωση κατανέμεται ως εξής:
α) 25% μείωση επί των αποδοχών που ελάμβαναν οι δικαιούχοι κατά τον τελευταίο μήνα πριν την έναρξη ισχύος των ως άνω διατάξεων, δηλαδή την 31.10.2011
β) η υπερβάλλουσα μείωση ισόποσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών από το τέλος του πρώτου έτους εφαρμογής, δηλαδή από 1.11.2012 και εφεξής.
Π.χ. υπάλληλος που λαμβάνει κατά την 31.10.2011 μηνιαίες αποδοχές ύψους 3.000 ευρώ. Εάν με την εφαρμογή του νόμου οι αποδοχές του θα πρέπει να διαμορφωθούν στο ποσό των 2.000 ευρώ τότε οι μηνιαίες αποδοχές του υπάλληλου αυτού θα μειωθούν ως εξής:
Από 1.11.2011 έως 31.10.2012: 3.000 – (3.000 x 25%) = 2.250 ευρώ.
Το ποσό των 250.00 ευρώ που απομένει για να διαμορφωθούν οι αποδοχές στα 2.000 ευρώ θα αφαιρεθεί σε δύο δόσεις ως εξής:
Από 1.11.2012 έως 31.10.2013: 2.250 - 125,00 = 2.125 ευρώ.
Από 1.11.2013 και εφεξής: 2.000 ευρώ.
Σε περίπτωση που σε κάποιες εταιρείες τον πρώτο ή/και το δεύτερο χρόνο εφαρμογής του νόμου, το μέσο κατά κεφαλή κόστος υπερβαίνει το όριο του 65%, όπως ορίζεται ανωτέρω, για το λόγο ότι εξάντλησαν το περιθώριο της μείωσης, δηλαδή το 25%, θα πρέπει στα στοιχεία που αποστέλλουν να περιέχεται σαφής και εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση από την οποία να διαφαίνεται ξεκάθαρα ο λόγος της απόκλισης, προκειμένου να μην υποστούν τις συνέπειες που προβλέπονται στην παράγραφο 6.

Παράγραφος 8

Το μέσο κατά κεφαλή κόστος αποδοχών των φορέων της παραγράφου 1, όπως καθορίζεται με τις διατάξεις της παραγράφου 4, δηλαδή στο ποσό των 1.900,00 ευρώ, ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Τονίζεται ότι η ισχύς των ανωτέρω διατάξεων αρχίζει από την 1.11.2011.
Σε περίπτωση οποιασδήποτε απορίας ή ερώτησης αναφορικά με την εφαρμογή των ανωτέρω, οι εταιρείες μπορούν να απευθύνονται στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ σύμφωνα με τα κατωτέρω:
Για ζητήματα χρηματοοικονομικής φύσης: κυρίες Μ. Γεωργίου (210.3375816) και Μ. Πρίγκουρη (210.3375818).
Για ζητήματα νομικής φύσης: κα Σ. Λυμπεροπούλου (210.3375821)
Ειδικά για ερωτήματα σχετικά με την αποστολή των στοιχείων οι εταιρείες μπορούν να απευθύνονται στις κυρίες Ο. Τσάμη (210.3375773) και Α. Οικονόμου (210.3375950).
Ο Ειδικός Γραμματέας

Γ. Κυριακός
http://news247.gr/oikonomia/ergasia/plafon_ta_2_000_eyrw_gia_toys_misthous_stis_deko.1509861.html?service=print
================================

Γράφει ο Φώτης Μελέτης
Τελευταία μετά λύπης διαπιστώνω ότι έχουμε γίνει μάρτυρες δυσάρεστων καταστάσεων από συνδικαλιστικούς εκπρόσωπους, οι οποίοι ενώ έχουν αναλάβει το χρέος να αντισταθούν και να τραβήξουν μπροστά τον αγώνα επιβίωσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ και να παλέψουν για τα εναπομείναντα δικαιώματα μας και να περισώσουν κατακτήσεις δεκαετιών( ΕΣΣΕ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ κ.α), εκείνοι ασχολούνται με την εσωστρέφεια, τη διχόνοια, τα αξιώματα και την ανέξοδη κριτική.
Πριν από πολλά χρόνια ο Κ. Καραμανλής είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση στη χώρα ως «απέραντο φρενοκομείο» και κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει στο μοναδικό συνδικαλιστικό φορέα που αντιστέκεται στη λαίλαπα του μνημονίου.
Είμαστε λοιπόν ένα βήμα πριν από την εφεδρεία, πριν από το ξεπούλημα Μονάδων και πριν από το πλήρη εργολαβοποίηση της ΔΕΗ και παράλληλα σε όλη αυτή τη μεγάλη κρίση που βιώνουμε προστίθεται και το σπάσιμο της Επιχείρησης με την δημιουργία θυγατρικών όπου σημαίνει το τέλος των εργασιακών σχέσεων αλλά και αποτελεί ένα έμμεσο προπομπό των απολύσεων.
Όσο ακραίο και αν ακούγεται συνάδελφοι η λέξη ΑΠΟΛΥΣΗ - δυστυχώς και μακάρι να διαψευστώ - θα είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης του Μνημονίου.
Στόχος των εκφραστών της τρόικας είναι η Επιχείρηση να βγει ζημιογόνα οικονομικά δηλαδή να κτυπήσει ΚΟΚΚΙΝΟ και να περάσει σε νομοθετικό πλαίσιο που θα τοποθετήσει την ΔΕΗ σε ειδικό νομικό καθεστώς που θα ορίζει εφαρμογή των μετατάξεων αλλά και πιθανόν απολύσεων. Δεν θέλουν οι ντόπιοι και ξένοι εξουσιαστές να παραδώσουν τη ΔΕΗ σε ιδιώτες με τόσα δήθεν «μεγάλα μισθολογικά προνόμια» και για αυτό είναι σε εντεταλμένη αποστολή ώστε να μειώσουν οι απολαβές μας για να ικανοποιήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα .
Η αναπαραγωγή του μίσους και η απαξίωση της εργασίας μας από τα δημοσιογραφικά μέσα της διαπλοκής αλλά από εμάς τους ίδιους, είτε δουλεύουμε σε εργοστάσιο, είτε σε ορυχείο, είτε σε πρακτορείο, είτε πάνω στη κολώνα, μόνο καταστροφική μπορεί να είναι για τους συναδέλφους που περιμένουν από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους να δώσουν μάχες και αγώνες για να μην εξαθλιωθούμε και να αποφύγουμε την εργασιακή λαιμητόμο.
Η λύση συνάδελφοι και συναγωνιστές του Σ/Κ σε όλη αυτή τη μεγάλη κρίση που βιώνουμε δεν είναι ούτε οι «γαλάζιοι» τσακωμοί, ούτε οι «πράσινες» ίντριγκες, ούτε οι «κόκκινες» κόντρες, ούτε βέβαια το κρυφτούλι ανάμεσα σε παρατάξεις και συλλόγους για να βολευτούν οι αδρανείς και οι ανίκανοι.
Η λύση δίνεται με ανοικτό συνέδριο στην Ομοσπονδία, με εκλογές και με πολυσυμμετοχικές διαδικασίες στη ΓΕΝΟΠ, σε όλες τις παρατάξεις αλλά και στα πρωτοβάθμια σωματεία διότι μόνο έτσι θα εκλεγούν οι δυνάμεις και τα πρόσωπα που θα σέβονται τη δημοκρατία, τον εργαζόμενο και φυσικά τους θεσμούς που υποτίθεται πως υπηρετούμε.

Συνάδελφοι αν δεν ενεργοποιηθούμε άμεσα, με αποφασιστικότητα και με σύγχρονο δυναμισμό και δεν σταματήσουμε να κινούμαστε με τις ξεπερασμένες λογικές δεκαετίας ’80, τότε ο πόλεμος με τα κόμματα του μνημονίου (ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ν.Δ, Λ.Α.Ο.Σ, ΔΗΜ.ΑΡ, ΔΗ.ΣΥ)και με εκείνους που έκαναν κόλαση τις ζωές μας θα χαθεί οριστικά.
Η μάχη δεν δίνεται στο γραφείο, στο τηλέφωνο και στον καναπέ αλλά στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στην ενημέρωση, στην επικοινωνία και φυσικά στα κέντρα εξουσίας τα οποία και πρέπει να ανατραπούν.
Οι οιωνοί και οι συνθήκες είναι εναντίον μας.
Στο χέρι μας είναι να τις αλλάξουμε.
http://deinews.blogspot.com/
=================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: