Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΗ «πού θα κάτσει η μπίλια»μετά τις γιορτές ;έντονο παρασκήνιο


==================================
Το έντονο παρασκήνιο των εξελίξεων στη ΔΕΗ


Του Χάρη Φλουδόπουλου

Από τη γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ ενημερώθηκαν χθες τα πέντε μέλη του Δημοσίου που προσήλθαν για την προγραμματισμένη συνεδρίαση, ότι έχει προηγηθεί η αντικατάστασή τους από την έκτακτη γενική συνέλευση.

Όπως πληροφορείται μάλιστα το Capital.gr έγινε απόπειρα από κάποια μέλη του Δ.Σ. που αντικαταστάθηκαν να καταγγελθεί η διαδικασία ως παράνομη. Μάλιστα ξεκίνησαν διαδικασίες για την έκδοση ανακοίνωσης η οποία θα μιλούσε για... «πραξικόπημα», ωστόσο ένα από τα μέλη, που χθες απομακρύνθηκε, ο Κ. Πανέτας διαφώνησε με τη συγκεκριμένη μεθόδευση. Καθώς λοιπόν η ομάδα των απομακρυνθέντων θα εμφανιζόταν ως διασπασμένη, δεν επελέγη η μέθοδος της ανακοίνωσης για να αμφισβητηθεί η διαδικασία.

Βεβαίως ο κ. Πανέτας, στην πραγματικότητα δεν περιλαμβανόταν στην ομάδα των «αμφισβητιών», η οποία αποτελείτο από τέσσερα μέλη του Δ.Σ. που ορίζονται από το Δημόσιο (Μπαράτσης, Τσαρούχας, Νέλλας, Πετρόπουλος) και έναν εκπρόσωπο των μελών μειοψηφίας (Κατσουλάκος).

Ο κύβος των χθεσινών εξελίξεων ερρίφθη όταν στο προηγούμενο Δ.Σ. εκδηλώθηκε ευθεία κίνηση αμφισβήτησης εναντίον του Ζερβού με αφορμή την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς προς τη ΓΕΝΟΠ. Η κίνηση αμφισβήτησης εκδηλώθηκε από τον κ. Πετρόπουλο και δεν ήταν η μοναδική.

Να θυμίσουμε ότι το μπλοκ της αμφισβήτησης του κ. Ζερβού, επί της ουσίας συγκροτήθηκε με αφορμή την υπόθεση της εξαγοράς των αιολικών της BCI (Καραγκουλές). Τότε είχε επιχειρηθεί να χρεωθεί στον Α. Ζερβό η υπόθεση της εξαγοράς, όταν ήταν γνωστό τοις πάσι, ότι οι συζητήσεις και η συμφωνία είχαν ουσιαστικά κλείσει επί προηγούμενης διοίκησης στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες του Α. Γκαρή.

Εν πάσει περιπτώσει, η αμφισβήτηση του κ. Ζερβού είχε ως προφανή στόχο να αλλάξει τις ισορροπίες καθώς στην πραγματικότητα στο 11μελές Δ.Σ. είχε διαμορφωθεί ένας συσχετισμός με ένα μπλοκ πέντε μελών που περίμεναν την αφορμή για να υποβάλουν μομφή εναντίον του επικεφαλής της εταιρείας.

Όπως όλα δείχνουν ότι η αφορμή αυτή είχε βρεθεί και επρόκειτο να εκδηλωθεί μια νέα κίνηση αμφισβήτησης στο έκτακτο Δ.Σ. που ζητήθηκε για χθες το πρωί με πρωτοβουλία των 5. Ωστόσο, ο μέτοχος πρόλαβε τις εξελίξεις συγκαλώντας έκτακτη Γ.Σ. με αντικείμενο την αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. που είχαν αμφισβητήσει τον πρόεδρο.

Σε αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις, συνέβαλε και η επιθυμία του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, εδώ και καιρό, να προχωρήσει σε αλλαγές στο Δ.Σ. της επιχείρησης, προκειμένου να τοποθετηθούν άνθρωποι της αγοράς. Ο υπουργός εκτιμά ότι υπήρχε ανάγκη ενίσχυσης της διοικητικής ομάδας της εταιρείας, με ανθρώπους που θα βοηθήσουν τόσο στο κομμάτι του σχεδιασμού και της διοίκησης, όσο και στο κομμάτι της χρηματοδότησης. Υπό το πρίσμα αυτό, η αναταραχή του έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσει στις αλλαγές και να μπουν στο Δ.Σ. άνθρωποι της αγοράς και του τραπεζικού χώρου.

Η Διαδικασία

Σε σχέση τέλος με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, όπως σημειώνουν πηγές της εταιρείας, αυτή προβλέπεται από το καταστατικό της ΔΕΗ, η οποία έχει αποκλίσεις από τον εταιρικό νόμο. Στην πραγματικότητα δεν έγινε τίποτα περισσότερο από το Δημόσιο να ασκήσει το δικαίωμά του να εκλέξει μέλη του Δ.Σ. με μία διαδικασία που έχει επαναληφθεί πολλάκις στο παρελθόν. Η διαφορά ίσως με τις προηγούμενες είναι ότι χθες οι σύμβουλοι ανακλήθηκαν...



Πηγή:www.capital.gr
================================
"Η ευφυΐα έχει τα όριά της, αλλά η βλακεία δεν έχει αυτό το μειονέκτημα"
"Άπαντες γνωρίζουν την ενεργή και ενωτική μου δράση μόνο στο προσκήνιο με συνέπεια και επιμονή.
Στη μακρόχρονη συνδικαλιστική μου διαδρομή δεν είχα ποτέ και φυσικά ούτε και τώρα καμία εμπλοκή σε "χοντρά επεισόδια" με συναγωνιστές μου.
Τα ανώνυμα δημοσιεύματα και η λάσπη των υποτακτικών της κόντρας και του παρασκηνίου μόνο οργή και θλίψη μου προκαλεί.
Η ευφυΐα έχει τα όριά της, αλλά η βλακεία δεν έχει αυτό το μειονέκτημα."
Ευάγγελος Μπουζούλας
=====================================
Ενισχυμένος ο Ζερβός, έφυγαν από το Δ.Σ. οι "αμφισβητίες"


Με την αποχώρηση πέντε μελών του Δ.Σ. που ορίζονται από το Δημόσιο έληξε σήμερα η υποβόσκουσα κρίση στη διοίκηση της ΔΕΗ.
Από το διοικητικό συμβούλιο αποχώρησε και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Μπαράτσης, ο οποίος πέρυσι είχε έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αρθούρο Ζερβό.
Τα μέλη του Δ.Σ. που αντικαθίστανται είναι Απ. Μπαράτσης, Ι. Τσαρούχας, Γ. Νέλας, Κ. Πανέτας, Ε. Πετρόπουλος.
Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ έχουν διπλή ανάγνωση σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα η πρώτη αφορά την πλήρη στήριξη της διοίκησης του Α. Ζερβού, καθώς στο Δ.Σ. της εταιρείας είχε εκδηλωθεί αμφισβήτηση από τα μέλη που αντικαταστάθηκαν προς το πρόσωπό του. Η δεύτερη ανάγνωση, σύμφωνα με κύκλους το ΥΠΕΚΑ αφορά στις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν το προσεχές διάστημα για το μέλλον της επιχείρησης.
Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει το Δ.Σ. της εταιρείας με πρόσωπα κύρους, όπως ο αν. διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Λ. Θεόκλητος άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στο κομμάτι των χρηματοοικονομικών. Το ίδιο ισχύει και για τον Ν. Βερνίκο άνθρωπο της αγοράς, σημειώνουν πηγές του ΥΠΕΚΑ, ενώ τα νέα μέλη συμπληρώνονται από τον πρώην γ.γ. επενδύσεων με εμπειρία στο διοικητικό κομμάτι Κ. Θέο αλλά και την αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλο της ΔΕΗ Ρ. Αικατερινάρη, η οποία έχει στην ευθύνη της το κομμάτι της χρηματοδότησης
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι στην Έκτακτη Αυτόκλητη (Καθολική) Γενική Συνέλευση του Μετόχου της πλειοψηφίας που πραγματοποιήθηκε στις 14.12.2011, το Ελληνικό Δημόσιο προέβη στην εκλογή των εξής πέντε νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε.:
− Αικατερινάρη Ουρανία, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος ΔΕΗ, Μη Ανεξάρτητο Μέλος
− Βασιλογεώργης Χαρίλαος, Ανεξάρτητο Μέλος
− Βερνίκος Νικόλαος, Ανεξάρτητο Μέλος
− Θεόκλητος Λεωνίδας, Ανεξάρτητο Μέλος
− Θέος Κωνσταντίνος, Ανεξάρτητο Μέλος.
των οποίων η θητεία λήγει στις 29.06.2013.
Η συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ. θα γίνει κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Κατόπιν τούτου τα έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που εκπροσωπούν το Ελληνικό Δημόσιο είναι τα ακόλουθα:
− Αρθούρος Ζερβός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ
− Αικατερινάρη Ουρανία, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος ΔΕΗ, Μη Ανεξάρτητο Μέλος
− Βασιλογεώργης Χαρίλαος, Ανεξάρτητο Μέλος
− Βερνίκος Νικόλαος, Ανεξάρτητο Μέλος
− Θεόκλητος Λεωνίδας, Ανεξάρτητο Μέλος
− Θέος Κωνσταντίνος, Ανεξάρτητο Μέλος.
Χάρης Φλουδόπουλος
Πηγή:www.capital.gr
================================================
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!!!



Χωρίς να έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους αντικαταστάθηκαν σήμερα εν ριπή οφθαλμού 5 από τα 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, που είχαν οριστεί από το Δημόσιο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η εκλογή νέων μελών έγινε σε έκτακτη γενική συνέλευση, που συνεκλήθη σήμερα.
Στο διοικητικό συμβούλιο, από την πλευρά του Δημοσίου, πέραν του Ζερβού μετέχουν πλέον οι Αικατερινάρη Ουρανία, Βασιλογεώργης Χαρίλαος, Βερνίκος Νικόλαος, Θεόκλητος Λεωνίδας και Θέος Κωνσταντίνος.
Εκτος βρέθηκαν οι Πετρόπουλoς Ευάγγελος, Μπαράτσης Απόστολος, Νέλλας Γιώργος, Πανέτας Κων/νος και Τσαρούχας Ιωάννης.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ουδέποτε συνεδρίασε το Δ.Σ. της εταιρίας, προκειμένου να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση, ενώ δεν υπήρξε καμία από τις δημοσιοποιήσεις που προβλέπει ο νόμος περί ανωνύμων και δη εισηγμένων εταιριών.
Tουναντίον, μέλη του ΔΣ ενημέρώθηκαν ότι έχουν απομακρυνθεί μέσω γενικής συνέλευσης των μετόχων, την ώρα που προσέρχονταν για να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρίας, απο την γραμματέα του οργάνου, η οποία και τους ενημέρωσε ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και ο νομικός σύμβουλος της εταιρίας, βρίσκονταν "στο Υπουργείο"!
Σε επικοινωνία του Euro2day.gr με την εταιρία, ο εκπρόσωπος Τύπου επικαλέστηκε γνωμάτευση του νομικού συμβούλου, σύμφωνα με την οποία, ο νόμος περί ανωνύμων εταιριών επιτρέπει τη σύγκληση «αυτόκλητης» συνέλευσης (δηλαδή χωρίς τις απαιτούμενες κανονικά από τον νόμο απαιτήσεις δημοσιότητας) εφόσον υπάρχει μέτοχος πλειοψηφίας που κατέχει το 51% και το θέμα αφορά αλλαγή μελών διοικητικού συμβουλίου, και χωρίς να απαιτείται η παρουσία του 100%, όπως προβλέπει ο νόμος για τις αυτόκλητες συνελεύσεις.
Μετά απο επίμονες ερωτήσεις του Euro2day.gr, εκ μέρους της ΔΕΗ μας γνωστοποιήθηκε ότι η μεθόδευση έγινε με βάση τα άρθα 18 (παράγραφος 4) και 19 (παράγραφος 2) του νόμου περι Ανωνύμων Εταιριών.
Στη συνέχεια το Εuro2day επικοινώνησε με έγκριτους νομικούς προκειμένου να διαπιστωθεί η πιστότητα της γνωμάτευσης. Οι νομικοί, ειδικευμένοι σε θέματα ανωνύμων εταιριών, δήλωσαν την έκπληξη τους για τη συγκεκριμένη μεθόδευση τονίζοντας ότι απο τις συγκεκριμένες διατάξεις δεν προκύπτει τέτοια ευχέρεια και ότι τόσο η σύγκληση της Συνέλευσης, όσο και οι αποφάσεις της, ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους ακυρότητας εφόσον προσβληθούν!
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για πρωτοφανή εξέλιξη σε εισηγμένη εταιρία, που ελέγχεται από το Δημόσιο, και φανερώνει επίσης ότι τα συγκεκριμένα μέλη δεν είχαν πρόθεση να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του εκπροσώπου του Δημοσίου, δηλαδή του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου!
Όπως έγραφε νωρίτερα το euro2day, την αλλαγή των πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου είχε ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Αρ. Ζερβός.
«Αφορμή» του αιτήματος Ζερβού εμφανίζεται η διαμαρτυρία μελών του Δ.Σ. για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν, έστω τηλεφωνικά, πριν ο κ. Ζερβός παραπέμψει στον εισαγγελέα τους συνδικαλιστές που είχαν αποκλείσει την είσοδο του Κέντρου Πληροφορικής της ΔΕΗ, μια και επρόκειτο για ενέργεια που δεν είχε προηγούμενο στην ιστορία της εταιρίας.
Δεδομένων όμως των στενότατων σχέσεων που διατηρούσε παλαιότερα ο κ. Ζερβός με τη ΓΕΝΟΠ (και είχαν καυτηριαστεί πολλάκις από το Euro2day.gr ως υπερβαίνουσες τα εσκαμμένα), η αφορμή δεν αντέχει σε δεύτερη ανάγνωση.
Και πράγματι, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που διαδίδονται εντός και εκτός της ΔΕΗ, οι πραγματικές αιτίες αυτής της σύγκρουσης στην κορυφή της πυραμίδας είναι πολύ βαθύτερες και σχετίζονται άμεσα με την αδυναμία του κ. Ζερβού να ανταποκριθεί στις επείγουσες επιχειρησιακές ανάγκες της εταιρίας.
Επί των ημερών του η ΔΕΗ αντιμετωπίζει μεγάλα επιχειρησιακά προβλήματα (που αντικατοπτρίζονται και στα οικονομικά αποτελέσματα), χωρίς ο κ. Ζερβός να έχει κάνει ουσιαστικές ενέργειες για την επίλυσή τους. Το τελευταίο διάστημα, δε, ακούγεται επίμονα ότι η εταιρία αντιμετωπίζει ταμειακό πρόβλημα, για το οποίο είχε ενημερωθεί έγκαιρα, αλλά δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα.
Ταυτοχρόνως, βεβαρημένο είναι και το εργασιακό κλίμα ακόμη και σε επίπεδο στελεχών, αφού ο -στενά σχετιζόμενος με τον κ. Ζερβό- Γενικός Διευθυντής προχώρησε σε αλλαγές στο οργανόγραμμα και στις αποδοχές που δημιούργησαν ευρύτατη δυσαρέσκεια.
Σαν... κερασάκι στην τούρτα σημειώνονται και οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Ζερβός φρόντισε να ανανεώσει το συμβόλαιο εργασίας του συγκεκριμένου διευθυντή, παρότι βγήκε στη σύνταξη από τον περασμένο Οκτώβριο. Μια «ευκαιρία» που όμως δεν έχει δοθεί σε κανέναν άλλον από τους χιλιάδες εργαζόμενους της εταιρίας που έχουν βγει στη σύνταξη τα τελευταία 2 χρόνια.
Το σημαντικότερο, όμως, αναφέρουν στελέχη, είναι ότι, παρά τα προβλήματα αυτά και την πολύ κρίσιμη για το μέλλον της ΔΕΗ συγκυρία, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος δεν έχει καταφέρει ως τώρα να φέρει προς έγκριση από το Δ.Σ. το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο. Όπως δηλώνουν πηγές μέσα από την εταιρία, «η ΔΕΗ πηγαίνει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, τη στιγμή που γίνονται κοσμοϊστορικές αλλαγές στον κλάδο της ενέργειας».
Πρόσωπα που έχουν σχέσεις μαζί του αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι προσφιλής του έκφραση όταν γίνεται αναφορά σε θέματα σχεδιασμού και στις ελλείψεις της ΔΕΗ στον συγκεκριμένο τομέα εξακολουθεί να είναι: «Να δούμε πρώτα πού θα κάτσει η μπίλια»!
Όπως οι ίδιοι τονίζουν καυστικά, επί υπουργίας Μπιρμπίλη, ο κ. Ζερβός είχε στενές σχέσεις αλληλοϋποστήριξης με τη ΓΕΝΟΠ και προσωπικά με τον πρόεδρό της κ. Φωτόπουλο. Τότε η… μπίλια είχε κάτσει στην περίφημη «πράσινη ανάπτυξη» και στη «Δημόσια ΔΕΗ».
Προφανώς, ως οπαδός της πράσινης ανάπτυξης, δεν δίστασε να προτείνει επίμονα η ΔΕΗ να επενδύσει στην αγορά τριών ιδιωτικών αιολικών πάρκων σε τιμή σχεδόν τριπλάσια από την τιμή της αγοράς.
Το σκάνδαλο αποφεύχθηκε τότε μετά από διαφωνίες μελών του Δ.Σ αλλά και από καταιγισμό δημοσιευμάτων, που στηλίτευαν την υπόθεση. Περίπου την ίδια περίοδο, ο κ. Ζερβός δήλωνε ότι θα παραιτηθεί εάν το ποσοστό του Δημοσίου στην εταιρία πέσει κάτω από το 51%, προκαταβάλλοντας τις προθέσεις του μετόχου.
Η φορά της… μπίλιας άλλαξε, όμως, λένε οι ίδιες πηγές, με την έλευση του νέου υπουργού. Οι πρώην «κολλητοί» της ΓΕΝΟΠ που χρηματοδοτούνταν από την εταιρία, εστάλησαν στο εισαγγελέα για την κατάληψη, ενώ ο ίδιος δείχνει να αποδέχεται(;) το ενδεχόμενο πώλησης λιγνιτικών μονάδων, ακόμη και υδροηλεκτρικών εργοστασίων, ίσως περιμένοντας να δει και πάλι «πού θα κάτσει η μπίλια».
Στο μεταξύ, όμως, κι ώσπου «να κάτσει η μπίλια», ο επικεφαλής της ΔΕΗ δεν φαίνεται να έχει άποψη και θέση για το μέλλον της εταιρίας, όπως θα περίμενε κάποιος από έναν τεχνοκράτη στη θέση του, που αναμφίβολα καλείται και να «συμβουλέψει» επί των θεμάτων της εταιρίας τον αρμόδιο υπουργό.
Όπως είναι επόμενο, τα φαινόμενα αυτά προκαλούν αντιδράσεις στους κόλπους του διοικητικού συμβουλίου της, καθώς αρκετά από τα μέλη του -σχεδόν τα μισά- αντιλαμβάνονται ότι φέρουν μέρος της ευθύνης για τις πράξεις αλλά και τις παραλήψεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, δεδομένης και της πολύ κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.
Στην πράξη, αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, η κίνηση του κ. Ζερβού να θέσει θέμα αντικατάστασης πέντε μελών του Δ.Σ. (που διορίζονται από το Δημόσιο), και μάλιστα επιτακτικά, λέγοντας «ή αυτοί ή εγώ», δεν οφείλεται στις διαφωνίες άσκησης πολιτικής (οι καταγεγραμμένες διαφωνίες στη λήψη αποφάσεων είναι ελάχιστες), αλλά στην αντίδρασή τους για την έλλειψη πολιτικής που τον εκθέτει.
========================================
Εμφύλιος στη ΔΕΗ!!!
O κολλητός του Νίκου Παπανδρέου επικεφαλής της «πεντάδας» κατά του Αρθούρου Ζερβού
«O χρυσός μας φέρνει ποιο κοντά». Θυμάστε τη διαφήμιση της Fa Ca ntoro; Ε, λοιπόν ο επικεφαλής της ήταν το σημερινό νούμερο δυο της ΔΕΗ, ο οποίος αργότερα διετέλεσε και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ και μέλος του Δ।Σ। του ΟΤΕ, μέχρι που τσακώθηκε με τον πρώην Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΤΕ κ। Παναγή Βουρλούμη।Πρόκειται για τον Απόστολο Μπαράτση, η αλλιώς κολλητό, ή τοποτηρητή, ή άνθρωπο του Νίκου Παπανδρέου। Είναι ο άνθρωπος που θέλει να γίνει «αφεντικό» της ΔΕΗ, με ότι αυτό συνεπάγεται… Φαίνεται πως ο κ। Μπαράτσης ανέκαθεν είχε πρόβλημα με τους ανωτέρους του (και με τους πολλούς κατωτέρους του, λένε πληροφορίες μας μέσα από τη ΔΕΗ), ειδικά με όσους τυχαίνει να μην θαυμάζουν τον Γιώργο και το Νίκο Παπανδρέου… Μία από τις χαρακτηριστικότερες ατάκες του είναι ότι περιτριγυρίζεται από πολλούς «δεξιούς», την στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν είχε και εξακολουθεί να έχει την πλειοψηφία και την πρωτοβουλία στη ΔΕΗ, τόσο σε διοικητικό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο…Ο κ. Μπαράτσης λοιπόν θεωρώντας ότι έχει Παπανδρεϊκές πλάτες, προσπαθεί να εκπέμψει (χωρίς να τα καταφέρνει) μια προεδρική αύρα στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να το παίξει κουμάντο και αρχηγός, την στιγμή που η Επιχείρηση έχει πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο διεθνούς φήμης στέλεχος και μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρό άνθρωπο. Ο κ. Μπαράτσης λοιπόν μαζί με την τετράδα Τσαρουχά, Νέλλα, Πετρόπουλο και Κατσουλάκο – όλοι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου - επιχειρούν να κάνουν συνεχώς δύσκολη τη ζωή του προέδρου, ιδιαίτερα μετά την απομάκρυνση της κ. Μπιρμπίλη από το εποπτεύον υπουργείο.Η «πεντάδα» λοιπόν, ποτέ με σύστημα ζώνη, πότε με μαν του μαν και πότε με κλείσιμο στην περιοχή, επιχειρεί να καρφώσει τον Αρθούρο Ζερβό στους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου, χρεώνοντας του «την Άρτα και τα Γιάννενα». Ακόμα και στην τελευταία κατάληψη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το «χαράτσι», η οποία κατέληξε σε επικοινωνιακό θρίαμβο Φωτόπουλου κι ενώ ήταν οι βασικοί θιασώτες της πολύ σκληρής γραμμής απέναντι στο «απολωλός πρόβατο», επιχείρησαν να μεταφέρουν την ευθύνη για την διαχείριση της κατάληψης που κατέληξε στις προσαγωγές και στην Ευελπίδων στον κ. Ζερβό, την στιγμή που οι ίδιοι είχαν κρυφτεί στα γραφεία τους, μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν την επικοινωνιακή χαρισματικότητα και τη δημοφιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Νίκου Φωτόπουλου στις τάξεις των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Ο κ. Αρθούρος Ζερβός όμως ως ένας αυτόφωτος και ιδιαίτερα σοβαρός τεχνοκράτης και όχι τοποτηρητής των συμφερόντων του Νίκου Παπανδρέου, έθεσε πάνω από όλα την υπόληψη του και διαμήνυσε στην πολιτική ηγεσία πως αν δεν αντικατασταθεί η «πεντάδα», θα παραιτηθεί. Από ότι φαίνεται η υπόθεση ξεκίνησε ως Fa και θα καταλήξει ως cherchez la femme।Δηλαδή η ώρα της αναδιάρθρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου πλησιάζει… Και απ’ ότι φαίνεται η «πεντάδα» θα πάει μια ώρα αρχύτερα στο σπίτι της…

Πηγή paspa:http://paspa-dei.blogspot.com/2011/12/blog-post.html
==========================================
ΣΚΟΤΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚΕ

Σκοτωμός στην ΠΑΣΚΕ όπου όλοι θέλουν φάνε τον Φωτόπουλο και είπαν να αρχίσουν με ορεκτικό τον Κατσινή που είναι πρόεδρος στην ΕΤΕ και δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Συμβούλιο του Συλλόγου του που έγινε πριν από λίγες μέρες.
Παλιοί και νέοι σύντροφοι μαχαιρώνονται για τις καρεκλίτσες και προσπαθούν αρχίζοντας από την ΕΤΕ τις αλλαγές για να δώσουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Όλοι οι αποτυχημένοι πασκιτες(Κουτσοδήμας, Γκαραβέλας, Μπίτζας, Παπαδόπουλος, Κάτενας) προσπαθούν να επιβιώσουν με τάσεις διάλυσης και υπονόμευσης.
Όμως όλοι τα έχουν και με τον Αδαμίδη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ που σαν μέγας Ναπολέων έχει ψωνιστεί και νομίζει ότι είναι ο νέος Τσε Κε Βάρα και με τις μα@@κίες που λέγει και κάνει έχει χάσει τη μπάλα.
Τον προκαλούμε για άλλη μια φορά να μας αποκαλύψει πόσα χρήματα παίρνει αυτός και οι σύντροφοί του.
Πόσες εργολαβίες έχουν αναλάβει δικοί του άνθρωποι στα Ορυχεία...
Και επίσης να μας ομολογήσει αν είναι με τη Διαμαντοπούλου, με τον Παπακωνσταντίνου ή με τον Κουκουλόπουλο και τι συναλλαγές έχει ανοίξει με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ...
===========================================
Σκοτωμός στην ΠΑΣΚΕ ΔΕΗ!
Σκοτωμός στην ΠΑΣΚΕ ΔΕΗ, με ορισμένους να θέλουν φάνε τον Φωτόπουλο. Παλιοί και νέοι σύντροφοι (Βoρρά και Νότου) μαχαιρώνονται για τη ΘΕΣΗ του προέδρου. Την ίδια στιγμή στελέχη της ΠΑΣΚΕ κατηγορούν τον πρόεδρο του Σπάρτακου Γιώργο Αδαμίδη ότι πορεύεται με καθαρά προσωπική στρατηγική, αγνοώντας το συμφέρον της παράταξης.
Χαρακτηριστικό είναι το προσωνύμιο «Τσε Γκεβάρα - χωρίς αιτία» που του προσάπτουν, ενώ πολλά και επαναλαμβανόμενα είναι τα χτυπήματα που δέχεται κάτω από τη «μέση» με αστήρικτες αναφορές σε μπλογκς για «παιχνίδια» με εργολάβους – υπουργούς και μεγαλοστελέχη της ΔΕΗ.
Δε γνωρίζουμε αν όλα αυτά προμηνύουν τάσεις διάλυσης, πάντως μέχρι στιγμής κανένα από τα υψηλά στελέχη της ΠΑΣΚΕ δεν δείχνει ικανό αλλά και πρόθυμο να κατευνάσει τα πνεύματα, στρέφοντας το ενδιαφέρον και την προσοχή των στελεχών της παράταξης στα πραγματικά προβλήματα, όπως περικοπές μισθών, πωλήσεις μονάδων κτλ.
==================================
Αιχμές από τους Σοσιαλιστές Αγωνιστές της ΕΤΕ ΔΕΗ
Σύντροφοι

Τα τελευταία άσχημα γεγονότα που συμβαίνουν στην ΕΤΕ-ΔΕΗ σκορπούν απογοήτευση στα χιλιάδες μέλη της.
Διάφοροι νεόκοποι αγωνιστές της ΠΑΣΚΕ που βρίσκονται κοντά στο Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ προσπαθούν με δόλια μέσα να ανατρέψουν με πραξικοπηματικό τρόπο τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο, Βαγγέλη Κατσινή.
Όσα λάθη και σφάλματα και αν καταλογίσεις στο σημερινό Πρόεδρο μόνο για ένα δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για το ήθος και την αγωνιστικότητα του.
Οι σταλινικού τύπου ενέργειες από μία ανίερη συμμαχία παραπλανημένων και καιροσκόπων «συντρόφων μας» εναντίον ενός έντιμου ηγέτη και αγωνιστή της παράταξης και του Συνδικαλιστικού Κινήματος μόνο τα συμφέροντα άλλων εξυπηρετεί.
Δυστυχώς μία μικρή μερίδα «συνοδοιπόρων των Κινήματος» επιθυμούν τη διάσπαση και το διχασμό στο Σωματείο που έχει τεράστια ιστορία αλλά και τους περισσότερους νεκρούς από εργατικά ατυχήματα.
Η ΕΤΕ-ΔΕΗ σύντροφοι για να μην ξεχνιόμαστε εκπροσωπεί εργάτες, τεχνίτες, ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου και δεν διαλύεται από τις μωροφιλοδοξίες κάποιων. Κυρίως όμως παλεύει ταξικά και με δύναμη για τα συμφέροντα των εργαζομένων στην Επιχείρηση.
Σύντροφοι,
Όλοι εμείς που αποτελούμε την ΠΑΣΚΕ, μας δένει η ίδια μήτρα και οι κοινοί αγώνες άρα ας φροντίσουμε να μην γίνουμε οι νέοι Οιδίποδες για να ικανοποιήσουμε τα ΕΓΩ μας.
Καλούμε λοιπόν τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ που προέρχεται κι αυτός από την ίδια μήτρα να μην γίνετε θύμα όπως έγινε ο πρωτόπλαστος Αδάμ που δάγκωσε το μήλο και καταδίκασε, μόνο μιας την ανθρωπότητα (δηλαδή τους εργαζόμενους στη προκειμένη περίπτωση) στο θάνατο και στην αμαρτία.
Ας φροντίσει ο Πρόεδρος να παρέμβει και να εγγυηθεί για δίκαιες και έντιμες λύσεις καθώς επίσης να μην υποχωρεί τόσο εύκολα στις μισθολογικές ορέξεις των «Βόρειων» φίλων του.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Οι Σοσιαλιστές Αγωνιστές της ΕΤΕ ΔΕΗ
========================================
Μετά τις γιορτές τα νεότερα για τα επικουρικά

Για μετά τις γιορτές μετατίθεται η κατάθεση των ρυθμίσεων για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συζήτηση υπουργείου Εργασίας και τρόικας. Στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση προόδου σε όλα τα θέματα (εργασιακό και ασφαλιστικό).

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε πως θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου οι προβλεπόμενες αυξήσεις στο πλαίσιο της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΕΓΣΣΕ), και δεσμεύτηκε για έναρξη των συναντήσεων με τους κοινωνικούς εταίρους μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους, αφού προηγουμένως διαμορφωθεί η ατζέντα στις ξεχωριστές επαφές που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο δεν ετέθη θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ούτε κατάργηση των κατώτατων ορίων. Ωστόσο, υπήρξε επιμονή ως προς το ύψος των αυξήσεων που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ.

Επίσης, εκφράστηκε ικανοποίηση για την κινητικότητα που εκδηλώνεται στο πεδίο των επιχειρησιακών συμβάσεων, καθώς μέσα σε ένα μήνα υπεγράφησαν 17.

Ταυτοχρόνως, η ηγεσία του Εργασίας δήλωσε ότι θα καλύψει τις ατομικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μέσω του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας (άρθρο 37). Τόνισε, δε, ότι ούτε οι επιχειρήσεις και οι εκπρόσωποι των κλάδων θέτουν ζήτημα μείωσης των κατώτατων ορίων, αλλά ζητούν μείωση των κλαδικών συμβάσεων.

Αναλυτική συζήτηση έγινε για το ύψος των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Ο υπουργός Εργασίας φέρεται να παραδέχτηκε πως όταν οι εισφορές αντιστοιχούν στο 45% του μισθού είναι εύκολο να αποφύγει η επιχείρηση την καταβολή στα Ταμεία . Δεσμεύτηκε πως η μείωση των εισφορών θα ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου σε ποσοστό 10% για τις επιχειρήσεις που θα υιοθετήσουν την ηλεκτρονική κάρτα ελέγχου. Η δεύτερη μείωση προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουλίου.
==============================================
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος παρά τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, τις αντιδράσεις των Συνδικάτων των εργαζομένων της ΔΕΗ ακόμα και από το Περιφερειακό Συμβούλιο προχωρά σε τελικές αποφάσεις για πακέτο ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών Μονάδων.

Τα σχέδια ιδιωτικοποίησης που εξυφαίνονται είναι βλαπτικά τόσο για την περιοχή μας όσο για τους εργαζόμενους και για τα νοικοκυριά δεδομένου ότι θα συνδυαστούν με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης και τα Σωματεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης καλούν όλους τους φορείς της περιοχής, στην Σύσκεψη που διοργανώνουν στην Μεγαλόπολη στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΟΛΥΒΙΟΣ», την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 13.00 μ.μ., με θέμα συζήτησης:
«Πώληση λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ - Ενέργειες δράσης για την αποτροπή των σχεδίων ιδιωτικοποίησης και πώλησης λιγνιτικών Μονάδων».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

==============================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: