Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Να σταματήσει ο εμπαιγμός των ασφαλισμένων της ΔΕΗ


Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι η ΔΕΗ διαθέτει έμπειρο και κατηρτισμένο προσωπικό που την έφερε σε υψηλές θέσεις μεταξύ των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης. Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να κάμψετε το ηθικό αυτού του αξιόλογου προσωπικού σταματήστε τις φωτογραφικές διατάξεις που καταληστεύουν την ΔΕΗ.



ΔΑΚΕ-ΕΔΟΠ/ΔΕΗ:ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ;

ü Αληθεύει κύριε Πρόεδρε ότι αύριο στο Συμβούλιο Διεύθυνσης της Επιχείρησης συζητείται η πώληση παραθαλάσσιου οικοπέδου 16 στρεμμάτων συμπεριλαμβανομένων και κτισμάτων χιλιάδων τετραγωνικών στην Κεφαλονιά;
ü Αληθεύει κύριε Πρόεδρε ότι για την αγορά του εν λόγω οικοπέδου υπάρχει ένας και μόνο ενδιαφερόμενος που υπέβαλε προσφορά;

ü Αληθεύει κύριε Πρόεδρε ότι το τίμημα για την αγορά ανέρχεται στο 1.000.000 € περίπου;

Μήπως κύριε Πρόεδρε τα κτίσματα χιλιάδων τετραγωνικών που περιλαμβάνονται στο εν λόγω οικόπεδο μπορεί να θεωρηθούν διατηρητέα ή να γίνουν loft και ως εκ τούτου ανυπολογίστου αξίας όπως συμβαίνει και με το κτίριο της Θήρας και Αγαθουπόλεως;

Εάν τα παραπάνω ισχύουν τότε κύριε Πρόεδρε αυτός δεν είναι διαγωνισμός αλλά απευθείας ανάθεση γιατί δεν υφίσταται διαγωνισμός με μία και μόνο προσφορά.

Το τίμημα του 1.000.000 € περίπου για ένα οικόπεδο με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της επιχείρησης; Όπως σωστά ήταν το σκεπτικό της αναβολής του θέματος στο Συμβούλιο στις 7/11/2011.

Γι΄αυτό κύριε Πρόεδρε σας καλούμε να μην συζητηθεί το εν λόγω θέμα στο Συμβούλιο Διεύθυνσης και να επαναπροκηρύξετε τον εν λόγω διαγωνισμό, σε περίπτωση που οι υπηρεσίες κρίνουν ότι είναι αναγκαία η πώλησή του προκειμένου να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.


Γραφείο Τύπου
ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

==========================

Να σταματήσει ο εμπαιγμός των ασφαλισμένων της ΔΕΗ

Την οργή και αγανάκτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργαζομένων στη ΔΕΗ, προκαλεί η απόφαση των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να συνεχίσουν να εκτελούν συνταγές όλων των ταμείων, πλην αυτών της ΔΕΗ!
Οι ασφαλισμένοι στη ΔΕΗ, παρ΄ότι κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές τους, βρίσκονται μπροστά στην απαράδεκτη κατάσταση να είναι ανασφάλιστοι , εκείνοι και οι οικογένειές τους.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ενεργήσει άμεσα –σήμερα- για τον τερματισμό αυτής της απαράδεκτης κατάστασης ώστε οι συνταξιούχοι , οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και οι οικογένειες τους να μπορούν να έχουν φαρμακευτική περίθαλψη.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει το υπουργείο, το ΤΑΥΤΕΚΩ και τη Διοίκηση της ΔΕΗ, ήδη από το καλοκαίρι.
Διοργανώσαμε συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 18 Οκτωβρίου.
Κάναμε κατάληψη στο γραφείο του προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ στις 19 Οκτωβρίου.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.
ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.



================================
Ελληνική χρεοκοπία προβλέπει αξιωματούχος του οίκου S&P
Ο M. Κράμερ είναι ο υπεύθυνος του οίκου Standard & Poor's για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των ευρωπαϊκών χωρών.



«Προβλέπω ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Μοριτς Κράμερ, υπεύθυνος του οίκου Standard & Poor's για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των ευρωπαϊκών χωρών. Η δήλωση του Μ. Κράμερ προβάλλεται απόψε από μεγάλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».

Ο Κράμερ, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, πρόσθεσε από το Λονδίνο: «Υπάρχει μια μεγάλη στρατηγική που συνδέεται με υπολογισμούς του σχετικού κινδύνου. Μια άτακτη χρεοκοπία θα είχε επιπτώσεις και σε άλλες χώρες. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί θα ήθελαν να το αποφύγουν. Το παιχνίδι δεν έχει ακόμη λήξει».
=================================
Fitch: Η ελληνική χρεοκοπία θα συμβεί σύντομα

Δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Fitch Ratings στο πρακτορείο Bloomberg.

Η Ελλάδα είναι «αφερέγγυα» και θα χρεοκοπήσει, δήλωσε ο Έντουαρντ Πάρκερ, διευθύνων σύμβουλος της Fitch Ratings, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
Ο κ. Πάρκερ ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η πλέον υπερχρεωμένη χώρα της ευρωζώνης, και δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην εξόφληση του ομολόγου των 14,5 δισ. ευρώ στις 20 Μαρτίου. Ακόμη, χαρακτήρισε το PSI ως «χρεοκοπία», σχολιάζοντας ότι δεν θα είναι έκπληξη όταν η ελληνική χρεοκοπία συμβεί πραγματικά και «σύντομα».
=====================================
Κυβερνητική παρέμβαση στους μισθούς

Ανεξάρτητα από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων
Νομοθετική παρέμβαση για τη μείωση του μισθολογικού κόστους σε περίπτωση που οι κοινωνικοί εταίροι δεν καταλήξουν σε κάποια απόφαση που να ικανοποιεί και την τρόικα προανήγγειλε χθες η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσε ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από τη συγκράτηση των ημερομισθίων και την εσωτερική υποτίμηση τιμών και αμοιβών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται ότι θα υιοθετήσει μια ενδεχόμενη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για το θέμα του 13ου και 14ου μισθού. «Εφόσον υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, θα την δούμε και θα αποτελέσει βασική παράμετρο για τη θέση που θα λάβει στη συνέχεια η κυβέρνηση», είπε.

Αύριο Τετάρτη έχει προγραμματισθεί η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εργοδοτικών φορέων και της ΓΣΕΕ, η οποία εμμένει στη θέση της ότι δεν δέχεται καμία αλλαγή στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και συζητάει μόνο τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Εν τω μεταξύ, συνεδρίασε χθες η διακομματική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία έχει συσταθεί για τη μελέτη των επικουρικών συντάξεων. Οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισαν ότι είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση στο ΕΤΕΑΜ, επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ.
====================================
Επικουρικές/ασφαλιστικό, στις επαφές της τρόικα, με το υπ. Εργασίας
Διαδοχικές συναντήσεις με την γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Στρατινάκη και τη γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα θα έχει σήμερα, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα.

====================================
Γράφει ο Φώτης Μελέτης

"ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ..."

Τα ψέμματα τελείωσαν...
Οι απολύσεις στις ΔΕΚΟ, δηλαδή και στη ΔΕΗ, είναι πλέον προ των πυλών σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στις έγκριτες εφημερίδες ΝΕΑ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Δυστυχώς τις δικές μας πληροφορίες, τις επιβεβαιώνουν υψηλόβαθμοι συνδικαλιστικοί παράγοντες της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ από όλους μάλιστα τους ιδεολογικούς χώρους.
Όταν το φωνάξαμε και το γράφαμε πριν από λίγους μήνες στο DeiNews μήπως και αφυπνισθούν ορισμένοι καλοβολεμένοι και αργόσχολοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι στη ΔΕΗ , μας κατηγορούσαν για υπερβολικούς και λαϊκιστές.
Τώρα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση ανοίγει τα χαρτιά της και ξανάεκβιάζει ανοικτά και επίσημα με σχέδιο νόμου για τις ΔΕΚΟ(συγχωνεύσεις, μετατάξεις, απολύσεις) κάποιοι δήθεν αγωνιστές όλων των αποχρώσεων κρύβονται και ασχολούνται με το παρασκήνιο και την εσωστρέφεια της παράταξής τους.
Η ΔΕΗ, επί διοίκησης Ζερβού, κύριοι σας υπενθυμίζουμε ότι κατόρθωσε:
- Να βουλιάξει οικονομικά και να είναι έτοιμη να χρεοκοπήσει...
- Να ξεπουλά εργοστάσια και Ορυχεία και τον εγχώριο της πλούτο της μέσω του κ. Παπακωνσταντίνου που όλοι συνομολογούν ότι πρέπει να οδηγηθεί στο εδώλιο για εσχάτη προδοσία..
- Να διαλύει την δομή της Επιχείρησης με τις δύο νέες θυγατρικές και με τα κρυφά οργανογράμματα που σχεδιάζει.
- Να χαρίζει στους αεριτζήδες ιδιώτες ψευτοεπενδυτές την ενεργειακή περιουσία του ελληνικού λαού.
- Να μετατρέπει την Επιχείρηση σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό καταστρέφοντας τη δημόσια εικόνα της ΔΕΗ αλλά και τον κοινωνικό της ρόλο προς τους καταναλωτές.

Επίσης αξίζει να σας επισημάνουμε, κύριοι του Συνδικαλιστικού Κινήματος ότι η Κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ έχουν από κοινού:
- Πετσοκόψει τους μισθούς του προσωπικού και τις συντάξεις ενώ υπονομεύει τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα μας, μη υπογράφοντας Συλλογική σύμβαση εργασίας.

- Απαξιώνει με τις άδικες μισθολογικές μειώσεις την εξαντλητική και επικίνδυνη δουλειά τεχνιτών και ορύχων.

- Βαπτίζει πλεονάζοντες και υπεράριθμους τους διοικητικούς υπαλλήλους των πρακτορείων και της Εμπορίας.

- Εκβιάσει αρχικά με εφεδρείες και μετατάξεις και τώρα επιχειρεί να προαναγγέλλει απολύσεις μέσω του ημερήσιου τύπου.

- Κάνει στάχτη και αποκαιδια τον ασφαλιστικό μας φορέα.
Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι λόγοι ξεσηκωμού και αγώνα από την Ομοσπονδία αλλά και απο τα ισχυρά πρωτοβάθμια σωματεία τότε πότε πρέπει να δωθεί η μητέρα των μαχών;;;

ΈΦΤΑΣΕ η ώρα κύριε Φωτόπουλε και υπόλοιποι συνάδελφοι που είστε εκλεγμένοι στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να δράσετε αποτελεσματικά και άμεσα ώστε να διαφυλάξετε τις δουλειές μας και να μας προστάψετε από την λάβα του μνημονίου.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ:
- Σταματήστε να δημιουργείται επικοινωνιακά φιάσκα (καταλήψεις).
- Σταματήστε να παράγετε την εσωστρέφεια (ΠΑΣΚΕ-ΕΤΕ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ).
- Σταματήστε να κρύβεστε από τους εργαζόμενους(ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ).
- Σταματήστε να ασχολείστε με τα κόμματα και τα ρουσφέτια σας.
Προέχουν οι εργαζόμενοι και μετά οι ανούσιες προσωπικές ενασχολήσεις σας...
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ!!!
Πρώτα ενάντια στον κακό εαυτό σας και μετά εναντίον της πιο αποτυχημένης διοίκησή που πέρασε από τη ΔΕΗ αλλά και συνάμα επιτεθείτε και ανατρέψτε την πιο καταστροφική κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα.

http://deinews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: