Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Aλίμονό,οι δέκα εντολές της τρόικας αποτελούν εισηγήσεις κάποιων συμφερόντων, τα οποία αποζητούν τη διάλυση της πατρίδας μας

Αγωνία για την καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους της ΔΕΗ

Τα χρήματα που αναμένονται δε θα φτάσουν ούτε για 80 απο τους 704 δικαιούχους της Εορδαίας!
Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας βάσει των καταστάσεων διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Κ. Ανδρεάδης
Έκδηλη είναι η ανησυχία για την καταβολή του εφάπαξ των συνταξιούχων της ΔΕΗ λόγω της υποχρηματοδότησης του ασφαλιστικού τους οργανισμού ΤΑΥΤΕΚΩ κατά 318 εκ. ευρώ, όπως διαφάνηκε και στη γενική συνέλευση του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Πτολεμαΐδα.
Ο λόγος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου, Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, είναι ότι ενώ ο ετήσιος προϋπολογισμός του οργανισμού για την κάλυψη των ασφαλισμένων ανέρχεται σε 906 εκ. ευρώ, δόθηκαν μονάχα τα 600 εκ. €, εκ των οποίων το 45% προοριζόταν για την καταβολή της κύριας σύνταξης, ενώ το μεγαλύτερο ποσό από τα 318 εκ. ευρώ που υπολείπονται από τον μη καταβληθέντα προϋπολογισμό του 2011 προορίζονται για την καταβολή του εφάπαξ, ποσό που ανέρχεται συγκεκριμένα σε 205 εκ. για δικαιούχους μέχρι 31/12/11, ενώ το υπόλοιπο ποσό προορίζεται για φάρμακα, νοσοκομειακές δαπάνες, ιατρικές αμοιβές και ασφάλιστρα.
Την ίδια ώρα, όπως κατήγγειλε, «οι εισπράξεις του ΤΑΥΤΕΚΩ που πήγαιναν για καταβολή εφάπαξ (8%) και για φάρμακα (3%) έγιναν κρατικά ομόλογα, με αποτέλεσμα όσο κατεβαίνει η αξία των κρατικών ομολόγων να μειώνεται και το ποσό που προοριζόταν για την καταβολή των συντάξεων». Σημείωσε μάλιστα ότι μόνο για την καταβολή των συντάξεων αυτών που βγήκαν στη σύνταξη το 2010 και το 2011 στην περιοχή της Εορδαίας και ανέρχονται σε 704 άτομα, απαιτούνται πάνω από 35 εκ. € και ότι απαιτούνται άλλα 3 εκ. ευρώ για το υπολειπόμενο ποσό για την καταβολή του 10%. «Τα χρήματα όμως που θα έρθουν στο ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας για καταβολή εφάπαξ ανέρχονται σε 2,5 εκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο εφάπαξ 70-89 ατόμων μονάχα, καθώς ενώ μειώνεται το ποσοστό του εφάπαξ αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων».
Επισήμανε ωστόσο ότι μετά από παρέμβαση του σωματείου «θα κρατηθεί αυστηρά η σειρά των καταστάσεων των δικαιούχων. Θα πληρωθούν οι συνάδελφοι κατά σειρά όπως έχουν οι καταστάσεις και όχι όπως δηλώνουν ορισμένοι, αυτό έχει διασφαλιστεί με παρέμβαση του σωματείου», καθώς οι καταστάσεις στάλθηκαν στην Αθήνα και «όπως μας διαβεβαίωσε η υπεύθυνη του αρμόδιου τμήματος του οργανισμού οι καταστάσεις αυτές θα αρχίσουν να έρχονται σταδιακά μετά τις 10 Μαρτίου για να αρχίσουν να πληρώνονται οι δικαιούχοι».
Δήλωσε ταυτόχρονα «ότι δεν υπάρχει φόβος για την κύρια σύνταξη», εξέφρασε ωστόσο αμφιβολίες για το κατά πόσο θα αντέξει το επικουρικό, λέγοντας πως «με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα αντέξει μέχρι τα μέσα του 2012 εάν δεν βρεθεί μια χρυσή τομή χρηματοδότησης του ταμείου», αφού «με τα χρήματα που θα εισπράξει το 2012 το ΤΑΥΤΕΚΩ ή θα πληρώσει χρέη, ή θα αρχίσει να πληρώνει δαπάνες του ’12 οπότε θα μείνουν τα χρέη του ’11».
Ο κ. Ανδρεάδης ενημέρωσε επίσης για την προσφυγή της ΠΟΣ-ΔΕΗ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων ΔΕΗ), της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και συλλόγων άλλων κλάδων συνταξιούχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση της παράνομης ,όπως την χαρακτήρισε, απόφασης για περικοπή των συντάξεων και του εφάπαξ, καθώς πρόκειται για χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους ίδιους τους ασφαλισμένους.
Αναφορά έκανε και στη λειτουργία του ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας, όπου μετά τη διευθέτηση που έγινε με την ανάρτηση καταστάσεων ασφαλισμένων αντί να πηγαίνουν 400 άτομα την ημέρα «προσέρχονται και εξυπηρετούνται ημερησίως γύρω στους 80 ασφαλισμένους, κι αυτό χάρη στο ότι οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτόν και εργάζονται ακόμα και πέραν του ωραρίου τους».
Σημείωσε όμως ότι ενώ υπάρχει πληθώρα αποδείξεων για πληρωμή φαρμάκων, τα χρήματα που έχουν βεβαιωθεί για το ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας «υπολογίζεται να φθάσουν μέχρι τέλος Μαρτίου και μετά θα υπάρξει ένα μεγάλο κενό, γιατί ο προϋπολογισμός δεν έχει εγκριθεί, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου θα σταματήσει η πληρωμή φαρμάκων και θα αρχίσει ξανά το φαινόμενο των ουρών» και τόνισε ότι το ΤΑΥΤΕΚΩ «οφείλει να περάσει γρήγορα τον προϋπολογισμό από το Δ.Σ. και να τον προωθήσει για έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο, διότι τα χρήματα είναι πάρα πολύ λίγα και δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

http://www.e-ptolemeos.gr/topics.php?category=7&topic=16256
==========================
Υπάρχει μια λαϊκή ρήση που λεει:"ΟΤΑΝ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ" .
Συνάδελφοι-φίλοι, Παρακολουθούμε εδώ και 25 μήνες τον πλήρη εξευτελισμό των εργαζομένων,την πλήρη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.Έχουμε την ατυχία,τα σωματεία μας να εκπροσωπούνται (πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο) απο ό,τι χειροτερο υπάρχει,στην πιο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Δ.Ε.Η. .Ζούσαμε με τις περιβόητες "μπούκες" της ΓΕΝΟΠ με θερμό υποστηρικτή το σημερινο Υ.Π.Ε.Κ.Α. Παπακωνσταντίνου γιατί τάχα δεν τα έκανε καλά ο Mr. "ΤOYOTA" !Αφελείς εμείς,απο δίπλα,φοβούμενοι την απαξίωση της ΔΕΗ και κατ' επέκταση την εργασία μας να "αβαντάρουμε τους μπουκαδόρους" δίχως να γνωρίζουμε τι έκρυβαν στο βάθος του μυαλού τους.Σε εκείνη την κορνίζα της μπούκας,βλέπουμε τον τότε και σημερινό πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο,τον αντιπρόεδρο Κάτανα,τον πρόεδρο του Ε.Κ.Π. Τσιλφίδη τον σύντροφο Αδαμίδη και αλλους. Σήμερα,πέντε χρόνια μετά,βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα στην κορνίζα αλλά απο διαφορετική σκοπιά.Ο υπουργός είναι το πρώτο βιολί στο ξεπούλημα της ΔΕΗ,ο αγωνιστής Φωτόπουλος "περί άλλων τυρβάζει",ο αντιπρόεδρος σημερα ασχολειται με την περιφέρεια εξοφλώντας εκείνες τις αγωνιστικές επιταγές,ο δε πρόεδρος του εργατικού κέντρου είναι εδω και 25 μήνες σε κατάσταση "νιρβάνα",βέβαια τώρα ασχολείται και με την τηλεθέρμανση προσπαθώντας να μας κάνει πολιτική,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ και εμείς,οι εργαζόμενοι,μη μπορώντας να αντιδράσουμε προσπαθούμε να μετρήσουμε τις απώλεις:Οι 14 μισθοί,έγιναν 8 !Οι συντάξεις 35% μείων !ΕΦΑΠΑΞ ;;;;;; Μειωμένο κατα 40% χωρις να είναι σίγουρο εαν θα δοθεί και πότε !Συζητήσεις επι των συζητήσεων για κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου !Πωλούνται οι Α.Η.Σ Μελίτης,Αμυνταίου και ορυχείο Αμυνταιου !τελειωμό δεν έχει το τσουνάμι,καθώς όλοι αυτοί παραπάνω "αντιστέκονται" και "πολεμούν" με ανακοινώσεις !ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΕΙΑ ;;;ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ALTER ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ;;;ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΑ ;;; Στους τελευταίους μήνες έχουμε περικοπές μέχρι 1000 ευρώ το μήνα και ούτε μια ώρα στάση εργασίας.Η ιστορία θα σας γράψει σαν συνδικαλιστές της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,σαν ηγετες που επί των ημερών σας γκρεμίστηκε ό,τι κατακτήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια."ΚΥΡΙΟΙ" ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ !Και ό,τι και αν γίνει νικητές σίγουρα δεν θα είσαστε εσείς.


ΥΓ.(1) :ΣΣΣσσσσσ..........Ησυχία μην ξυπνήσει το προεδρείο του εργατικού κέντρου Πτολεμαϊδας !ΥΓ.(2) :Σας θυμάμαι πρόεδρε Αδαμίδη και γραμματέα,των αρχών και αξιών,να δεσμεύεστε οτι μέχρι τισ 20 Γενάρη θα έχει λυθει το θέμα των περικοπών.Μήπως εννοούσατε το Γενάρη του 2025 ;;;
http://www.kozan.gr/news.php?item.18560.1
=========================
Μισθούς Βουλγαρίας ζήτησε η Τρόικα - Νέα συνάντηση αύριο με Κουτρουμάνη
Αμετακίνητη στις θέσεις της για άμεση λήψη όλων των μέτρων που έχει ζητήσει έμεινε η τρόικα που διεμήνυσε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο προς την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να προωθήσει, και μάλιστα αμεσότατα, όλες τις επώδυνες παρεμβάσεις στα εργασιακά.
Υστερα από συνάντηση τεσσάρων ωρών των επικεφαλής του κλιμακίου με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, οι εκπρόσωποι των πιστωτών ολοκλήρωσαν τις σημερινές επαφές αφήνοντας ένα αυστηρό τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά:
«Πάρτε όλα τα μέτρα χωρίς καθυστέρηση» ήταν η σκληρή γραμμή στην οποία επέμεινε η τρόικα που ζητεί πλέον άμεση εφαρμογή όλων των αλλαγών στα εργασιακά και συγκεκριμένα μειώσεις κατώτατου μισθού, περικοπή στον 13ο και 14ο, κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ – τράπεζες, πάγωμα αυξήσεων, ωριμάνσεων, επιδομάτων, κατάργηση της μετενέργειας στις κλαδικές συμβάσεις, προσφυγή στη Διαιτησία μόνο με τη σύμφωνη γνώμη εργοδοτών – εργαζομένων, μείωση εισφορών και μείωση επικουρικών συντάξεων.
Απέναντι στο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί του Υπουργείου Εργασίας -της συμφωνίας δηλαδή των κοινωνικών εταίρων- η τρόικα αντέταξε ότι αυτό που προέχει είναι η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας από την εληνική οικονομία.

Μάλιστα στα συγκριτικά παραδείγματα που αναφέρθηκαν για το μισθολογικό κόστος, εκτός από αυτά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, υπήρξε αναφορά και στις ανατολικές χώρες που «είναι δίπλα μας και συνεπώς μας ανταγωνίζονται με πολύ χαμηλότερο κόστος».
«Το θέμα είναι πλέον πολιτικό» ήταν η αντίοδραση του κ. Κουρτρουμάνη που πρόκειται να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Οι δραματικές -όπως εξελίσσονται- συνομιλίες του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με τα στελέχη της τρόικας θα επαναληφθούν αύριο το μεσημέρι.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63608301
======================================
Το σκάνδαλο του Αλιβερίου εις βάρος της ΔΕΗ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/01/blo
g-post_1731.html
============================
Οι εντολές και οι απαιτήσεις της τρόικας


Μείωση επικουρικών συντάξεων, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και «ευελιξία» στους μισθούς, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το υπόμνημα της τρόικας προς την κυβέρνησης εν όψει του νέου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.
Ακόμα, προβλέπονται πρόσθετα μέτρα 2,2 δισ. ευρώ, που θα καλύψουν το κενό του 2011. Η «μαύρη τρύπα» θα καλυφθεί από περιστολές στην δαπάνη για τα φάρμακα, από τον τομέα της Άμυνας και από κλείσιμο φορέων.
Σε ό,τι αφορά τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί, γιατροί, ένστολοι κ.ά.), το θέμα παραπέμπεται στην επόμενη κυβέρνηση, εφόσον συναινέσει και η τρόικα.
Την Πέμπτη, στην κυβερνητική σύσκεψη ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος έδωσε στους υπουργούς και έχει ήδη αποστείλει στους πολιτικούς αρχηγούς το 10σέλιδο κείμενο με τις βασικές αρχές του νέου Μνημονίου, το οποίο και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Οι πιέσεις από την πλευρά των δανειστών είναι έντονες, ειδικώς στο θέμα της μείωσης των μισθών, όπου εμφανίζονται αμετακίνητοι. Χαρακτηριστικό ήταν ότι κορυφαίος υπουργός κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου σημείωσε ότι η πίεση της τρόικας είναι αφόρητη στην κατεύθυνση κατάργησης έστω και ενός μισθού.
Για τα επικουρικά ταμεία αναφέρθηκε ότι για την επόμενη 3ετία απαιτούνται 650 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις.

Οι νέες εντολές

1) Επικουρικές: να υιοθετηθεί νομοθεσία που θα προβλέπει ενιαίο ταμείο, νέο σύστημα εισφορών και μείωση των επικουρικών συντάξεων για την περίοδο 2013-2014.
2) Άνοιγμα επαγγελμάτων: επιπρόσθετα μέτρα πέραν του πολυνομοσχεδίου, να καταργηθεί η παρουσία δικηγόρου σε συναλλαγές όπου απαιτείται και συμβολαιογράφος, να καταργηθεί η δυνατότητα που έχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις στους μηχανικούς που συμφωνούν σε «ασυνήθιστα χαμηλές τιμές», να αρθούν με νέα νομοθεσία οι περιορισμοί σε 20 επαγγέλματα, όπως ορκωτοί λογιστές, μεσίτες κ.λπ., να καταργηθεί η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών των εταιρειών σε εφημερίδες.
3) Δημόσιοι Υπάλληλοι: αυστηρότερο σύστημα ελέγχου των προσλήψεων με βάση τον κανόνα «1 προς 5», με παράλληλη εφαρμογή προγράμματος στοχευμένων μειώσεων προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 έως το 2015.
4) Μειώσεις μισθών: με ήπιο τρόπο το κείμενο ζητά την ενεργοποίηση της νομοθεσίας για τη βελτίωση της ευελιξίας των μισθών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τρόικα αναιρεί τη θέση της για την κατάργηση του κατώτατου καθώς και του 13ου - 14ου μισθού.
5) Μείωση εισφορών: κατά 5% τουλάχιστον των εργοδοτικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης με παράλληλη μείωση των μη σημαντικών δαπανών κοινωνικής ασφάλισης.
6) Φορολογία: αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 25% αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012, ανάκληση ευνοϊκών ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλαγή των προϊσταμένων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που δεν πιάνουν τους στόχους, τοποθέτηση γενικού γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων με εξειδίκευση στο αντικείμενο, επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών, εκδίκαση του 50% των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια έως το τέλος Ιουλίου 2012 και του υπολοίπου 50% έως τον Μάρτιο του 2013, προστασία πολιτών που καταγγέλλουν περιστατικά διαφθοράς.
7) Τράπεζες: να μειωθούν μισθοί και προσωπικό στις τράπεζες, να παρουσιασθεί σχέδιο για την Αγροτική έως τον Μάρτιο και να αλλάξει ο νόμος για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ειδικότερα, προτείνεται η τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας (συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού δικαίου και του νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) ώστε να επιτραπεί/απαιτηθεί η χρήση εργαλείων με κοινές άνευ ψήφου μετοχές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε βιώσιμες τράπεζες.
Επίσης, προτείνεται η Τράπεζα της Ελλάδας να εισάγει κανονισμό με τον οποίο οι απαιτήσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια (core tier) των τραπεζών θα διαμορφωθούν στο 9% από τις αρχές του 2012 και στο 10% από τον Ιούλιο του 2013.
8) Ιδιωτικοποιήσεις: να πωληθούν δύο ή τρεις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Πηγή: www.tanea.gr
=================================
Aλίμονό για να εκφράσουμε μεγάλη λύπη, απελπισία, συμφορά (μου), δυστυχία (μου)
Aλίμονό μου, αν χάσω τη δουλειά μου!
Aλίμονό τους που έμειναν ορφανά!
Aλίμονό στη μάνα που έβγαλε τέτοιο παιδί! (επιτατικά) Aλίμονό και τρισαλίμονο*.
ουαί* και Aλίμονό. (απειλή)
Aλίμονό σου, αν πας στο σχολείο αδιάβαστος.
Aλίμονό σου, αν ξαναπείς ψέματα.
Aλίμονό σου, κακομοίρη μου, αν σε πιάσω να κλέβεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: