Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Νέο «χαστούκι»Νέα μεγάλη μείωση του μισθού μας, πολύ μεγαλύτερη μείωση της προηγούμενης,

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ στους Δελφούς

Νέο «χαστούκι» -έστω και προσωρινό- της ελληνικής Δικαιοσύνης στο χαράτσι που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σε συνέχεια των αποφάσεων που λαμβάνονται από την Ελληνική Δικαιοσύνη ανά την επικράτεια σχετικά με το ΕΕΤΗΔΕ, έρχεται σήμερα 30/1/2012 από τα δικαστήρια της Άμφισσας η απόφαση εκδίκασης του αιτήματος κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων προς την ΔΕΗ, των κατοίκων του Δήμου Δελφών.

Μπροστά στον Πρόεδρο του μονομελούς Πρωτοδικείου οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τους κατοίκους και από την άλλη ο διάδικος που εκπροσωπούσε την ΔΕΗ, εξέθεσαν τα νομικά τους επιχειρήματα. Το δικαστήριο έκρινε θετικά το αίτημα των κατοίκων και όρισε ως δικάσιμο την 23η Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται τυχόν εντολές διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

================================
ΔΕΗ: Τί λέει για τα θέματα ρευστότητας


Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη ρευστότητα της εταιρείας προχώρησε η ΔΕΗ, με αφορμή δημοσιεύματα που επικαλούνται αδυναμία της να προβεί σε πληρωμές προς τον ΔΕΣΜΗΕ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΗ διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα αυτα και διευκρινίζει ότι δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν έχει ζητήσει μετάθεση πληρωμών προς τον ΔΕΣΜΗΕ.
Παράλληλα, με τα νέα τιμολόγια και τις ήδη δρομολογημένες περικοπές στις ελεγχόμενες δαπάνες (συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας), η κερδοφορία και οι χρηματοροές της εταιρείας αναμένεται να είναι σημαντικά βελτιωμένες σε σχέση με το 2011.
Επιπλέον, το Δ.Σ. της ΔΕΗ έχει ήδη εγκρίνει τους όρους αναχρηματοδότησης για αποπληρωμές χρεωλυσίων του 2012, σε επίπεδο ομίλου, ύψους 200 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία οριστικοποίησης οι όροι επιπλέον αναχρηματοδότησης που αφορά χρεωλύσια του 2012 συνολικού ύψους 510 εκατ. ευρώ.
Πηγή:www.capital.gr
==========================
http://etedakedei.blogspot.com/

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι


Η ώρα της κρίσεως για τη ΔΕΗ και τους εργαζομένους έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Η Τρόικα και η μνημονιακή πολιτική έχουν οδηγήσει τα πάντα σε οριακό σημείο για την επιβίωση μας.
Κινδυνεύουμε άμεσα αν εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο να έχουμε τις ακόλουθες επιπτώσεις:

Νέα μεγάλη μείωση του μισθού μας, πολύ μεγαλύτερη μείωση της προηγούμενης, είτε μέσω ενιαίου μισθολογίου, είτε οριζόντιων περικοπών και κατάργησης του συνόλου των επιδομάτων μας. Ο ιδιώτης θα μειώσει το μισθολογικό κόστος για να πετύχει άμεσα και ανέξοδα αύξηση κερδών. Άμεση σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα και με απόλυτο Διευθυντικό δικαίωμα.
2. Κατάργηση ΣΣΕ και ΚΚΠ/ΔΕΗ, όπου θα έχει ως επακόλουθο ατομικές συμβάσεις εργασίας, άμεσες απολύσεις και χωρίς ουσιαστική αποζημίωση, βάση του νέου εργασιακού νόμου. Επανακαθορισμό των εργασιακών σχέσεων εις βάρος μας, με εντατικοποίηση της εργασίας και καταστρατήγηση των υπαρχόντων σχέσεων εργασίας.
3. Ελεύθερες μετακινήσεις – μεταθέσεις υπαλλήλων με βάση τις ορέξεις του Στρατηγικού Επενδυτή.
4. Οι εργαζόμενοι θα είναι εκτός όλων των συλλογικών οργάνων της ΔΕΗ με ότι σημαίνει αυτό για τους Εργαζόμενους και όσον αφορά την εκπροσώπησή τους στα συμβούλια.
5. Μείωση του ποσοστού του Δημοσίου κάτω του 51% σημαίνει επί της ουσίας κατάργηση της ασφαλιστικής μας περιουσίας, κατ΄επέκταση οριστικός αφανισμός συντάξεων και εφάπαξ ( μετά από 40 χρόνια εργασίας) θα έχουμε συντάξεις «πείνας» για νυν και επικείμενους συνταξιούχους. Κατάργηση των κεκτημένων δικαιωμάτων, χρόνων π.χ. μειωμένο τιμολόγιο (έχει δοθεί αντί μισθολογικής αυξήσεως δεκαετίες τώρα).
6. Βαρέα και Ανθυγιεινά θα περάσουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
7. Προσλήψεις θα γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο και με καθεστώς μερικής απασχόλησης (βλέπε ιδιωτικό τομέα) χωρίς δικαιώματα. Η ανεργία θα φτάσει στα ύψη.

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι δίνουμε τη μάχη για να κρατήσουμε και την επόμενη μέρα τη συνοχή μας για τη καλύτερη λειτουργία προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας.
===============================

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΗ

Αναβολή, για ένα δεκαήμερο τουλάχιστον, παίρνει η διήμερη επίσκεψη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού στο ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης- Πτολεμαΐδας- Φλώρινας, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή και Δευτέρα, 29 και 30 Ιανουαρίου αντίστοιχα.
Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», είναι τόσο οι εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας που τον ανάγκασαν να παραμείνει στην Αθήνα, όσο και η αδυναμία να ανταποκριθεί στα πιεστικά αιτήματα φορέων και δη δημάρχων της περιοχής μας για συνάντηση μαζί του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα που στην ατζέντα της επίσκεψης του προέδρου της ΔΕΗ βρισκόταν θέματα που αφορούν τις σχέσεις της ΔΕΗ με τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται.
Το πρόγραμμα του προέδρου της ΔΕΗ στην περιοχή μας προέβλεπε άφιξη το απόγευμα της Κυριακής και αναχώρηση το μεσημέρι της Δευτέρας, και ήταν ιδιαίτερα «σφιχτό», καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες περιλάμβανε μία σύσκεψη με στελέχη της ΔΕΗ το βράδυ της Κυριακής σε ξενοδοχείο της Πτολεμαΐδας και μία σύσκεψη με συνδικαλιστικά στελέχη το πρωί της Δευτέρας, ενώ επρόκειτο να παραστεί στη συνέχεια σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας- όντας μέλος της διοικούσας επιτροπής του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει περιθώριο χρόνου για συνάντησή του με εκπροσώπους φορέων της περιοχής και δημάρχους των ενεργειακών δήμων, και ιδιαίτερα με τη δήμαρχο Εορδαίας η οποία επρόκειτο να θέσει το θέμα των προβλημάτων λειτουργίας της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας της εξ αιτίας αλλεπάλληλων βλαβών της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Η επίσκεψη, σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΕΗ, αναβάλλεται για το αμέσως προσεχές διάστημα, για ένα δεκαήμερο περίπου, ενώ οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι, ο Αρθούρος Ζερβρός κατά την έλευσή του στην περιοχή θα ενημερώσει για την πορεία υλοποίησης του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΗ στα ορυχεία, την ανέγερση της 5ης λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα και τη «Μελίτη ΙΙ» και θα συσκεφθεί με τα στελέχη του Λιγντικού Κέντρου για το πρόβλημα με το ορυχείο Αμυνταίου.
http://www.e-ptolemeos.gr
=================================
Η υποκρισία των «τηλεεισαγγελέων» στο θέμα της ΔΕΗ

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Είναι εκπληκτικό να βλέπει κανείς τηλεοπτικούς αστέρες της ενημέρωσης «τύπου Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη» σε «έγκυρα» κανάλια «τύπου MEGA και SKAI» να κλαίνε για τα 200 εκ. ευρώ που τσέπωσαν τα λαμόγια των ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας…
Την Ελλάδα, την χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», όπου δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, τύπου Κώνστα, Πρετεντέρη κλπ. αλλάζουν δημοσιογραφικό δέρμα πιο εύκολα και από τον χαμαιλέοντα, στηριζόμενα στη λήθη του εφήμερου και στη μνήμη χρυσόψαρου των Ελλήνων, φοβάμαι ότι θα έρθουν σε λίγο καιρό και θα μας «βάλουν χέρι» επειδή δεν αντιδράσαμε απέναντι στο Μνημόνιο!!!!
Αν θυμάμαι καλά, όλοι αυτοί έπνεαν τα μένεα κατά της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επειδή... «εμποδίζει» την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ… Όλοι αυτοί εξυμνούσαν το ρόλο των ιδιωτών που θέλουν να εμπλακούν στην ηλεκτρική ενέργεια, παπαγαλίζοντας ότι εμποδίζεται η αγορά, να έχει την ευκαιρία για φθηνότερο ρεύμα και πως χάνει πολλά χρήματα η εθνική οικονομία…
Όλοι αυτοί σήμερα «κλαίνε» θεωρώντας ότι όλοι μας έχουμε υποστεί λοβοτομή, ότι «ξεχάσαμε» τι ρόλο έπαιξαν, ώστε να μην μπορέσει να αντιδράσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία μπορεί να υπήρξε στο παρελθόν αναπόσπαστο κομμάτι του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, ωστόσο στο θέμα του Μνημονίου και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, κράτησε προς τιμήν της σωστή και υπεύθυνη στάση.
Όλοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες μήπως γνωρίζουν, τι είναι η Οριακή Τιμή Συστήματος; Ασχολήθηκαν ποτέ με το ΣΚΑΝΔΑΛΟ, που εφηύραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δηλαδή να πωλείται στους ιδιώτες φθηνότερο το ρεύμα και το ίδιο ρεύμα να αγοράζεται ακριβότερα από την ίδια τη ΔΕΗ, η οποία έμπαινε μέσα και οι ιδιώτες τσέπωναν τζάμπα ζεστό χρήμα, χωρίς να κάνουν τίποτα;
Βάλθηκαν να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και με όχημα τον «υπουργό» της συμφοράς κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έγιναν εις βάρος τους οι μεγαλύτερες μειώσεις, απ’ όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για να στραφούν εναντίον της ΓΕΝΟΠ!!! Με τι αξιοπιστία μπορούν να μιλήσουν σήμερα οι «πρετεντέρηδες» της ενημέρωσης; Οι εργολάβοι της παραπληροφόρησης. Οι προπαγανδιστές της διαφθοράς, της διαπλοκής και οι «αγαπητικοί» του μαύρου μέλλοντος που ετοιμάζουν για εμάς και τις οικογένειες μας. οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριοι νεροκουβαλητές τους;
Όλοι αυτοί οι «τηλεεισαγγελείς» όχι ΜΟΝΟ δεν έχουν «δικαίωμα να ομιλούν», όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Μένιος Κουτσόγιωργας, αλλά είναι εξίσου υπεύθυνοι με τους «Παπαδήμιους», για το μαύρο χάλι και το ΜΠΑΧΑΛΟ του Ελληνικού κράτους. Το έγκλημα που έχει γίνει κατά της Ελλάδος κάποια στιγμή θα «πληρωθεί» πολύ ακριβά και αυτή τη φορά, τον λογαριασμό δεν θα τον πληρώσουμε ΕΓΩ κι ΕΣΥ, δηλαδή τα συνήθη υποζύγια, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι… Θα το πληρώσουν ΚΑΙ οι «εργολάβοι» της παραπληροφόρησης…
http://stamparismata.blogspot.com/2012/01/blog-post_7200.html
============================
«Χρεοκοπεί» τη ΔΕΗ ο Παπακωνσταντίνου...
http://www.gpnews.gr/politiki/koinonia/4861-lr----
=============================
Ευάγγελος Μπουζούλας- Ενημερωτικό Δελτίο 26/1/2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι,
Αισθάνομαι την υποχρέωση μετά από παρέλευση τριών συνεδριάσεων να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας καταθέσω τις απόψεις μου – τοποθετήσεις στα σπουδαιότερα θέματα που άπτονται της επικαιρότητας και δημιουργούν ανησυχία και προβληματισμό στους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ. Θέματα περικοπών μισθοδοσίας – σύνταξη – παροχών υγείας.
Παρά τις αντιρρήσεις μου στις περικοπές που η Κυβέρνηση νομοθετεί και η ΔΕΗ υλοποιεί, αφουγκράζοντας την ανησυχία και την έλλειψη αντοχής, περαιτέρω περικοπών, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους θέλω να επισημάνω τα εξής:
Είναι άδικες, παράνομες και αντισυνταγματικές οι περικοπές και κατά δηλώσεις καθηγητών εργατολόγων στα ΜΜΕ, δεν συνάδουν με τις διεθνείς συνθήκες (Διεθνές Γραφείο Εργασίας), καταστρατηγούν ΕΣΣΕ που έχουν συνάψει τα συμβαλλόμενα μέρη ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ και πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση.
Οι επιπλέον μειώσεις μισθών πέραν της περικοπής του 35%, της μείωσης της μισθοδοσίας, εξουθενώνει τους εργαζόμενους και διαταράσσει το κλίμα εργασιακής ειρήνης.
Ακόμα και εάν δεχθούμε ότι οι εργαζόμενοι θα προσέφεραν οικειοθελώς το υστέρημά τους (γενόμενες παρακρατήσεις) για τη σωτηρία της, η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράξει τις οφειλές της τόσο από το Δημόσιο, όσο και από ιδιώτες πελάτες της, ποσό περίπου μισό δις ευρώ.
Έχω τονίσει προ πολλών ετών και επιμένω και σήμερα για την «μη ύπαρξη τελευταίου καταφυγίου ή ύστατου προμηθευτή» παρά το γεγονός ότι προβλέπεται στο Νόμο 4001/11, άρθρο 57, όπου τελευταίο καταφύγιο ορίζεται ο προμηθευτής με το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς δηλ. η ΔΕΗ.
Η οδηγία της ΕΕ 54 ορίζει τη διαδικασία επιλογής του τελευταίου καταφυγίου καθώς το εύλογο κέρδος, που καθορίζει το Κράτος – Μέλος για τις ευπαθείς ομάδες…..
Που προσδιορίζεται αυτό; Πουθενά.
Πως στη ΔΕΗ επιβάλλεται το τελευταίο καταφύγιο με ποια διαδικασία; Καμία.
Μετά τη διαγραφή των δύο εταιρειών προμηθευτών HELLAS POWER και ENERGA POWER τη ζημιά ποιός θα τη πληρώσει;
Η έντονη φημολογία ότι η ΔΕΗ φταίει ακόμα και για το χαράτσι των σπιτιών που της επεβλήθη ως φοροεισπράκτορας γιατί γίνεται; Ευκολονόητο ότι θέλουν να απαξιώσουν τη ΔΕΗ για να είναι εύκολη λεία τρωκτικών που επιβουλεύονται να τη κατασπαράξουν.
Έχουμε χρέος να τη περιφρουρήσουμε, επανειλημμένα έχω δηλώσει ότι η ΔΕΗ ως Α.Ε πρέπει μέσω Διαφήμισης στα ΜΜΕ πρέπει να πει την αλήθεια και να αντιδράσει.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.
Η επάνοδος στη ΔΕΗ περίπου 200.000 πελατών υποχρεώνει τη ΔΕΗ σε νέο προϋπολογισμό και νέες διαδικασίες προκειμένου να ανταποκριθεί επάξια στην ομαλή τροφοδότηση ΗΕ όλων των καταναλωτών.
Η επάνοδος αυτή μεγάλων πελατών δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ζημιώσει τη ΔΕΗ ούτε ένα ευρώ.
Θα πρέπει να επαναξιολογηθούν οι όροι χρηματοδότησης με πιθανότητα «πέναλτι» επανόδου.
Η ΔΕΗ πρέπει να ανοίξει τα φτερά της, ανενόχλητη, σε άλλες επωφελείς συνεργασίες εντός Ελλάδος και εκτός Ελλάδος διότι αυτός ο κολοσσός της ΗΕ πρέπει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών.
Ακούστηκαν διάφορα για τα χρέη της ΔΕΗ.
Η αλήθεια είναι ότι η ΔΕΗ προέβη σε μερική αποπληρωμή παλαιών δανείων της, αλλά όλοι πρέπει να απαντήσουμε ότι τα χρέη της σε σχέση με τα περιουσιακά της στοιχεία και τον ετήσιο τζίρο είναι μηδαμινά. Είναι σαν να είσαι ιδιοκτήτης μιας πολυκατοικίας και να χρωστάς ένα διαμέρισμα.
Η ΔΕΗ πρέπει να αναπτυχθεί τάχιστα με αξιοποίηση περιουσιακών της στοιχείων, με νέες επενδύσεις πέρα των μονάδων παραγωγής Αλιβερίου – Μεγαλόπολης – Πτολεμαίδας 5 και στη Μελίτη 2 με τη διάνοιξη του Ορυχείου της Βεύης που χρόνια τώρα οι Κυβερνήσεις το κρατούν κλειστό.
Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Η ΔΕΗ αναπτύσσεται κατά καιρούς με συνεργασίες (κοινοπρακτικά σχήματα) με άλλους φορείς και Εταιρείες, προκειμένου να ανοίξει νέους ορίζοντες.
Οι κινήσεις αυτές έπρεπε να έχουν αναπτυχθεί πριν πολλά χρόνια, όπως κάνουν και αντίστοιχες Ηλεκτρικές Εταιρείες της Ευρώπης προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τον ετήσιο τζίρο τους, φτάνοντας στο σημείο ο τζίρος να μην ζητά νέα δάνεια και η κερδοφορία να είναι τέτοια έτσι ώστε να μην υπάρχει ο βρόγχος της δανειοληψίας.
Ως αναφορά για τη τελευταία συνεργασία, πρόσφατη υπογραφή μνημονίου ΔΕΗ – SILCIO θέλω να τονίσω ότι αφού η ΔΕΗ εξετάσει την οικονομικότητα – απόδοση και το συμφέρον της (κερδοφορία – ανάπτυξη) τότε θα παρθεί η οριστική απόφαση από το ΔΣ της ΔΕΗ, εξάλλου σε αυτό το ΔΣ, στο πρόσφατο παρελθόν είχαν παρθεί αποφάσεις για αντίστοιχες συνεργασίες.
Σε ερώτηση των Εκπροσώπων των Εργαζομένων εάν διαταραχτούν έστω και στο ελάχιστο, στη ΒΕΜ Εμπορίας της ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι της, η απάντηση ήταν ΟΧΙ γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ψήφος μας θα ήταν αρνητική
Οι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ στο ΔΣ της ΔΕΗ και η μέχρι τώρα πορεία μας το έχει αποδείξει.
Ενδιαφέρον μας είναι η στήριξη και ανάπτυξη της ΔΕΗ και το συμφέρον των εργαζομένων.
Από πού αποδεικνύεται;
1) Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις οι δύο Εκπρόσωποι ζητήσαμε από το ΔΣ για το θέμα των οργανογραμμάτων – αναδιοργάνωση της ΔΕΗ τόσο από το Πρόεδρο όσο και από τα μέλη του ΔΣ την αναβολή της απόφασης προκειμένου να αναπτυχθεί διάλογος με το Συνδικαλιστικό Όργανο και μετά τις αποφάσεις τους να εισαχθεί στο ΔΣ.
2) Την αντίδρασή μας σχετικά με τις μειώσεις μισθών, με τις αιτιολογήσεις μας.
3) Την αντίδρασή μας για τη περικοπή του μειωμένου τιμολογίου, με τις αιτιολογήσεις μας.
4) Την αντίδρασή μας για τη πώληση μονάδων με τις αιτιολογήσεις μας.
Σημείωση: Υπάρχει περίπτωση, μονομερώς να πωληθεί μονάδα στη χρηματιστηριακή αξία, όταν οι πόρτες του Κορυδαλλού είναι ανοιχτές… αφού όλοι γνωρίζουν την υποτίμησή της μετοχικής αξίας.
Η θέση μας είναι κατά των πωλήσεων, υπέρ των επενδύσεων.
Τέλος για το θέμα του Ασφαλιστικού – συντάξεις, περικοπές κλπ θα επανέλθω με νέα ανακοίνωσή μου.
Δεν μπορώ όμως να μην πω δύο λέξεις για τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης στον ασφαλιστικό μας φορέα, όταν «στερεί» ακόμη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ετεροχρονισμένες πληρωμές με ουρές και δεν σέβεται την υπογραφή της και τις υποχρεώσεις της (Ν2773/99, άρθρο 34) ότι θα τις καταβάλλει στο ακέραιο. Όταν παίζουν με τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν πρέπει άμεσα να παρέμβει η Δικαιοσύνη; δεν σέβονται τον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια; πρέπει να ταλαιπωρούν ασθενείς και γεροντάκια που έδωσαν τη ζωή τους για την ανάπτυξη της ΔΕΗ;
ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ «ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ».

Ευάγγελος Μπουζούλας

==================================
Δυστυχώς μέχρι τώρα, πάμε από το κακό στο χειρότερο

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, γενικός διευθυντής της Βουλής με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει κύρια σύνταξη 5.169 ευρώ όταν του προέδρου του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου με 28,5 έτη είναι 4.785 ευρώ και με 35 έτη 5.906 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (πτέραρχος) με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει σύνταξη 2.937 ευρώ και με 35 έτη 3.619 ευρώ. Ο γενικός διευθυντής υπουργείου δε, παίρνει σύνταξη 2.306 ευρώ με 28,5 έτη υπηρεσίας και 2.782 ευρώ με 35 έτη υπηρεσίας.

Εφάπαξ 58 μισθοί
Οι υπάλληλοι της Βουλής κατά την αποχώρησή τους από την εργασία λαμβάνουν εφάπαξ από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ) πέραν του ποσού που λαμβάνουν από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Το εφάπαξ του ΤΑΥΒ ισούται με 2 μισθούς ανά έτος ασφάλισης, δηλαδή με 28,5 έτη λαμβάνουν 58 μισθούς ή κατά μέσον όρο 200.000 ευρώ. Οσο δε για το εφάπαξ από το ΤΠΔΥ υπολογίζεται σε περίπου 50.000 ευρώ. Συνολικά, με τη αποχώρησή τους λαμβάνουν κοντά 250.000 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΤΑΥΒ, εκτός από την εισφορά 5% των υπαλλήλων, επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό της Βουλής με τουλάχιστον 10%, 4% επί προμηθειών και εργασιών Βουλής, ενοίκια καφενείων και άλλων χώρων Βουλής, καθώς και από ποσά εκποίησης άχρηστου υλικού, χάρτου κ.λπ. της Βουλής και της Βιβλιοθήκης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: