Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Γίνεται κόψιμο και ράψιμο δραστηριοτήτων και διευθύνσεων

Ω, ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!!!

Περίτρανα αποδεικνύεται πόσο ψευδεπίγραφη είναι η απελευθέρωση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το κανόνι που έσκασε από τις ιδιωτικές εταιρείες εμπορίας Ηλεκτρισμού, Energa και Hellas Power, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι η αγορά ενέργειας βασίζεται σε αεριτζήδες, οι οποίοι επιδιώκουν το εύκολο κέρδος, ενώ οι οφειλές προς τη ΔΕΗ και το ΔΕΣΜΗΕ ξεπερνούν τα 207 εκατ. €.
Με αυτή την εξέλιξη δικαιώνεται η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, η οποία εγκαίρως έκανε λόγο ότι δεν μπορεί ένα κοινωνικό αγαθό να διέπεται με τους κανόνες και τους όρους της αγοράς, γιατί οι αγορές λειτουργούν με πλήρη ασυδοσία, χωρίς αρχές, χωρίς κρατικό έλεγχο αφού κινδυνεύουν τα νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ρεύμα και να επιστρέψουμε σε προηγούμενες εποχές, όπου κάθε πόλη είχε μία ηλεκτρική εταιρεία και η χώρα βυθιζόταν στο σκοτάδι.


- Άραγε τώρα ποιος πληρώνει το μάρμαρο;
- Γιατί να υποχρεώνει το κράτος τη ΔΕΗ να λειτουργεί ως τελευταίο καταφύγιο, για την προστασία των καταναλωτών και να μην αποπληρώνεται για αυτό;
- Ποιος θα αποδώσει στη ΔΕΗ και στο ΔΕΣΜΗΕ τα 207 εκατομμύρια €;
- Πως επιτρέπουν σε αεριτζήδες χωρίς οικονομικό υπόβαθρο – με ένα μόνο τσαντάκι – να παίζουν με τις τύχες των καταναλωτών, αλλά και να «φεσώνουν» τις Δημόσιες Εταιρείες Ηλεκτρισμού;

Είναι μία απάτη το όλο σύστημα; Ναι ή όχι;

- Τι λέει το «ακηδεμόνευτο όργανο», η ΡΑΕ αλλά και ο υπουργός ο οποίος είναι λάτρης των «ελεύθερων αγορών»;
- Τι λέει ο υπουργός οικονομικών ο οποίος μέσω του ρεύματος μετέτρεψε σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό τη ΔΕΗ και εμπιστεύτηκε τις προαναφερόμενες ιδιωτικές εταιρείες να εισπράττουν το χαράτσι. Άραγε ποιος θα απολογηθεί για αυτά, ποιες ευθύνες θα αποδοθούν;
- Δεν πρέπει επιτέλους να παρέμβει η δικαιοσύνη;



Ζητάμε την απόδοση ευθυνών από την Δικαιοσύνη και τις παραιτήσεις των υπευθύνων. Αποτελεί πλέον κρίσιμο ζήτημα η προστασία της ΔΕΗ από τέτοιους ψευτοεπενδυτές, ενώ η ΡΑΕ και η κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αποπληρώνοντας τη ΔΕΗ και τον ΔΕΣΜΗΕ, ενώ στο εξής να απαγορεύσουν κάθε δράση της κερδοσκοπικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας, θεσπίζοντας θεσμικό πλαίσιο το οποίο - εκτός των άλλων - θα προστατεύει την ομαλή τροφοδοσία της χώρας.

Εγγυητής αυτών των εξελίξεων για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται μόνο η ΔΕΗ, γι’αυτό πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της και όχι να αποσταθεροποιείται.

Υ.Γ. Η πρόσφατη υπογραφή μνημονίου για φωτοβολταϊκά στις στέγες (πανελ) ΔΕΗ – SILCIO (συμφερόντων Κοπελούζου), με 49% ΔΕΗ και 51% (SILCIO), προκαλεί ερωτήματα:

• Τι άλλαξε σήμερα και δεχόμαστε τα κοινοπρακτικά σχήματα; Έχει αλλάξει θέση το Σ.Κ. στη ΔΕΗ;
• Ποιο θα είναι το όφελος για τη ΔΕΗ; Γιατί η ΔΕΗ κρατά μειοψηφικό πακέτο; Ποια η βιωσιμότητα του σχήματος; Αληθεύει ότι το εργοστάσιο που τα κατασκευάζει πρόσφατα απέλυσε προσωπικό;
• Ποιος ο κίνδυνος για τα καταστήματα της εμπορίας με την ανάπτυξη 150 καταστημάτων franchising, αφού τα καταστήματα αυτά θα εξυπηρετούν και καταναλωτές; Μήπως ετοιμάζουν να κάνουν πάσα την εμπορία στον Κοπελούζο;
• Βάση ποιας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος με πιθανόν άλλους ενδιαφερόμενους κατέληξαν στο μνημόνιο συνεργασίας με την εν λόγω εταιρεία;
ΕΔΟΠ/ΔΕΗ
================================
Κ. Κατσαρός (Γ.Γ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ) : Η αποδιοργάνωση της ΔΕΗ



Καράβι χωρίς καπετάνιο και με χαλασμένη πυξίδα θυμίζει σήμερα η ΔΕΗ.

Όλα τα θέματα δήθεν και λόγω κρίσης, εκβιαστικά μπαίνουν στο τραπέζι να εξεταστούν από μηδενική βάση.
Πωλήσεις εργοστασίων , λιγνιτική παραγωγή, υδροηλεκτρική παραγωγή, μισθολογικές μειώσεις προσπάθειες για δημιουργία νέου μισθολογίου,

κατάργηση ΣΣΕ
κατάργηση επιδομάτων,
μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ,
προσπάθειες για εξαφάνιση πάγιου πόρου του ασφαλιστικού ,
είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε δυναμικά και ρεαλιστικά για να έχουμε αποτελέσματα.

Επιστέγασμα όλων αυτών των προβλημάτων είναι η επιβαλλόμενη αναδιοργάνωση που προσπαθεί κυρίως να περάσει η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΔΕΗ.

Γίνεται κόψιμο και ράψιμο δραστηριοτήτων και διευθύνσεων της σημερινής οργανωτικής δομής της επιχείρησης , χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένη στόχευση , πέρα βέβαια από κάποιες προσωρινές εξυπηρετήσεις υψηλόβαθμων στελεχών.


Επιχειρησιακό πλάνο και πρόγραμμα για την ανάπτυξη της επιχείρησης στο αύριο δεν υπάρχει,
πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και με σπασμωδικές ενέργειες προσπαθούν να επιβάλουν αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος , για να δείξουν ότι τάχα παράγουν έργο.

Δίπλα τους η χθεσινή αλλά και η σημερινή πολιτική ηγεσία , που τους πατρονάρει και τους νουθετεί για το πως θα δημιουργήσουν τον κατάλληλο εργασιακό αυτοματισμό , αλλά και που παρεμβαίνει η ίδια για να διασπάσει , να διχάσει και να τιμωρήσει τους εργαζόμενους , όταν δεν τα καταφέρνουν αυτοί που διοικούν.

Όλα γίνονται γιατί στο στόχαστρο των συμφερόντων έχει βρεθεί η ΔΕΗ , που θέλουν από δύναμη ανάπτυξης για το αύριο , να την μετατρέψουν στην κότα με τα χρυσά αυγά των ιδιωτικών επενδύσεων.

Με οδηγία υποχρεωτικά τη διαχώρισαν και τη μετέτρεψαν σε όμιλο.

Με το αναθεωρημένο μνημόνιο απαιτούν το 40% της λιγνιτικής και υδραυλικής παραγωγής.

Με το μνημόνιο επιχειρούν να καταργήσουν τις ΣΣΕ.

Με νόμους και διατάξεις μας μειώνουν συνεχώς μισθούς και συντάξεις .

Προσπαθούν να εξαφανίσουν τον πάγιο πόρο του ασφαλιστικού και του εφάπαξ.

Με μαεστρία μας βάζουν τον ένα απέναντι στον άλλο να κουβεντιάζουμε για μειώσεις μισθών , κατάργηση επιδομάτων , περικοπές και ίσως και για ένα καινούργιο μισθολόγιο .

Και όμως παρόλα αυτά η επιχείρηση λειτουργεί.

Λειτουργεί όχι από αδράνεια , αλλά από το φιλότιμο όλων αυτών , που με τον ιδρώτα τους έχτισαν τόσα χρόνια και δεν θέλουν να τη δουν να διαλύεται σε μια στιγμή και να γίνεται βορά των συμφερόντων των δανειστών μας.

Γι΄ αυτό και σήμερα επιχειρούν, παρά την αντίθετη γνώμη όλων μας, στην πλήρη αποδιοργάνωση των δραστηριοτήτων και των οργανωτικών της δομών , με το μανδύα του εκσυγχρονισμού και της αναδιοργάνωσης. Θέλουν να διαλύσουν ότι απέμεινε και λειτουργεί με ψυχή και φιλότιμο , για να μην υπάρχει αύριο ελπίδα ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Θέλουν να χτυπήσουν το κοινωνικό και πατριωτικό πρόσωπο της Επιχείρησης και να εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους σε σημείο που να είναι ελκυστικά και φθηνά εργατικά χέρια για να πουληθούν μαζί με τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ.

Αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα δεν θα προωθούσαν τώρα με την πολιτική, οικονομική, αλλά και επιχειρησιακή κατάσταση που υπάρχει την «αποδιοργάνωση» .

Αυτό που παλαιότερα επί δημοκρατικότερων κυβερνήσεων ονομαζότανε κομματικό ξεκαθάρισμα στελεχών και πολιτικές διώξεις, σήμερα αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας, διότι ξεπουλάνε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας στους δανειστές μας, στερώντας μας κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει, θα παλέψουμε γιατί θέλουμε τη ΔΕΗ πυλώνα σιγουριάς και ανάπτυξης στο αύριο.


===============================
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, καθώς και η εκτελεστική του επιτροπή, μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της κεντρικής διοίκησης και των οργάνων του Σωματείου.



ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Πρόεδρος: Αδαμίδης Γιώργος
Γεν. Γραμματέας: Μάστορας Αθανάσιος
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Βατάλης Άρης
Ταμίας: Τσιβελεϊδης Θεόδωρος
Αναπληρωτής Γραμματέας: Τσακυράκης Ιωάννης
Οργανωτικός Γραμματέας: Καραμπίκας Θεοφάνης
Β΄ Αντιπρόεδρος: Ντάμπης Βασίλειος
Αναπληρωτής Ταμίας: Μωυσιάδης Παύλος
Εκτελεστικός Σύμβουλος Ορυχείων: Μόσχου Μόσχος
Εκτελεστικός Σύμβουλος Σταθμών Παραγωγής: Καζαντσίδης Κωνσταντίνος
Έφορος: Προσκυνητόπουλος Αναστάσιος
Υπεύθυνος Πολιτιστικών: Παλάσκας Νικόλαος
Υπεύθυνος Τύπου: Μουρατίδης Παύλος

Εκκρεμεί η πλήρωση των θέσεων του Α’ Αντιπροέδρου και Υπευθύνου θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέσεις που θα καλυφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι εν λόγω θέσεις προτάθηκαν στην παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας, όμως δεν έγιναν αποδεκτές.
Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο θα ορισθούν οι επιτροπές ειδικοτήτων και τα υπόλοιπα όργανα του Σωματείου, ενώ άμεσα θα γίνει και η συγκρότηση των Σωματειακών Παραρτημάτων.
Το Προεδρείο και τα μέλη του σωματείου συνεχίζουν την μακροχρόνια προσπάθεια για την προάσπιση και την προαγωγή των συμφερόντων των εργαζόμενων, της Επιχείρησης και της τοπικής κοινωνίας.
Με ανανεωμένη την εντολή από τους εργαζόμενους που εμπιστεύονται και βασίζονται στο συνδικάτο, μπορούμε και θα πετύχουμε περισσότερα.
==============================
ΔΑΚΕ Ένωση:: Ο Μνημονιακός Υπουργός ΥΠΕΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ!!!!
ΑΙ ΣΤΟ…… Δ.Ν.Τ.

- Ο Μνημονιακός Υπουργός ΥΠΕΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ!!!!
- Συνεχίζει την εντεταλμένη υπηρεσία που του αναθέσανε οι φίλοι του!!!!!
- Με πολύ βιασύνη και τρομερό άγχος για να μην αποτύχει!!!!!

Συναδέλφοισες – οι:
O Υπουργός ΥΠΕΚΑ ευελπιστεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρώσει το ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ.
Αφού…έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία και την οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στο ….στόμα του Δ.Ν.Τ, τώρα με περίσσιο θράσος. έρχεται να βάλει βόμβα στα θεμέλια της Δημόσιας Επιχείρησης του Ελληνικού Λαού, την ΔΕΗ
Μέσα σε κλειστά δωμάτια, σκοτεινά μυαλά, απεργάζονται γκεμπελίστικες μεθόδους για το πώς θα ΞΕ-ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ την επιχείρηση, παραχωρώντας τις λιγνιτικές μονάδες στους φίλους του ιδιώτες οδηγώντας τον κόσμο της εργασίας σε απολύσεις, φτώχεια, ανέχεια και εξαθλίωση, για να μπορούν άφοβα και χωρίς καμία αντίδραση να τον εξουσιάζουν.

Υλοποιώντας την Χριστουγεννιάτικη δέσμευσή του, ο υπουργός ΥΠΕΚΑ και Αξιοποιώντας τους συμμάχους του Μεγαλοδημοσιογράφους και καναλάρχες, μέσω της γνωστής μεθόδου ότι « ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ », στα μέσα Φεβρουαρίου ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο πουλώντας τις δύο μονάδες του ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΜΕΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.

Απροκάλυπτα και δίχως ντροπή, ο υπουργός ΥΠΕΚΑ, με πρόσχημα την αναπροσαρμογή της μισθολογικής κλίμακας και την υποτιθέμενη αναδιοργάνωση της ΔΕΗ, ζήτησε από την διοίκηση της επιχείρησης να υπάρξει πλήρη καταγραφή του προσωπικού, Ανά επιχειρησιακή μονάδα, Ανά κατηγορία και ειδικότητα, λες και δεν το γνωρίζει.

Γίνετε μία προσπάθεια μέσα από αλχημείες να εμφανίσει ότι, η επιχείρηση έχει πλεονάζον προσωπικό σε συναδέλφους διοικητικούς, Αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο των Απολύσεων, ενώ για τις σοβαρότατες ελλείψεις που υπάρχουν στους τεχνικούς και είναι απόλυτα ενημερωμένη και η διοίκηση της ΔΕΗ αλλά και ο υπουργός ΥΠΕΚΑ, ποιούν την ΝΗΣΑ.

Αντιθέτως με πρωτοφανή παρέμβασή του στην ΔΕΗ υπέρ του μοναδικού ενδιαφερόμενου αγοραστή σε στ……….διαγωνισμό ΞΕ-πουλά έκταση 16 στρεμμάτων περιουσία της ΔΕΗ στο Αργοστόλι για ένα κομμάτι ψωμί.
Γνωρίζουμε πολύ καλά κ. υπουργέ ότι, όλες αυτές οι εντολές σας προς την διοίκηση, δεν έχουν να κάνουν με το ενδιαφέρον σας για την ΔΕΗ, την ανάπτυξη της και τους εργαζόμενους, αλλά για το πώς θα απαξιωθεί αυτή η επιχείρηση για να οδηγηθεί στα χέρια των ιδιωτών.

Ποιος όμως θα ενδιαφερθεί για το έγκλημα που γίνετε για την Ελλάδα και τη περιοχή, όταν πρωτοκλασάτοι υπουργοί άκουσον – άκουσον παραδέχονται ότι ψήφισαν το μνημόνιο χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενό του, ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης, πρόσφατα δήλωσε ότι, ο πυρήνας της φιλοσοφίας του Μνημονίου είναι ένα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ.

Κ. Παπακωσταντίνου, οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ αλλά και όλοι οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας σας περιμένουμε στην περιοχή μας και…… ελπίζουμε ότι, αυτή την φορά να μην βρεθεί κανείς να σας….προστατεύσει.

Ρε Κύριε Υπουργέ : Αι στο ……..Δ.Ν.Τ.
==========================

Δεν υπάρχουν σχόλια: