Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Για να πάμε μετά σε ένα ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ γιατί τα πολλά επιδόματα δεν είναι ότι καλύτερο στη σημερινή εποχή.

http://deinews.blogspot.com/

Οργιάζουν οι φήμες το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι οι οφειλές των δύο ανταγωνιστών εταιριών ENERGA & HELLAS POWER προς τον ΔΕΣΜΗΕ πιθανον να της αναλάβει η ΔΕΗ!!!
Οι σοκαριστικές αυτές πληροφορίες (και ευχόμαστε να μην ισχύουν) πηγάζουν κυρίως από το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και από κορυφαίους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ που υποστηρίζουν ότι σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ το σενάριο ανάληψης χρεών των ιδιωτικών εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας και από τη ΔΕΗ παρά το γεγονός ότι οι ENERGA & HELLAS POWER έχουν εισπράξει από τους καταναλωτές τους τα οφειλόμενα.
Εύλογα είναι τα ερωτήματα που γεννιούνται προς την διοίκηση Ζερβού όπως:
- Αν διαψεύδει αυτές ή όχι τις πληροφορίες για την ανάληψη των χρεών από τη Επιχείρηση;
- Και αν σκέφτεται να αντιδράσει με επιθετικό τρόπο σε όσα μη ανταγωνιστικά πράττουν οι υπόλοιπες εταιρίες ηλεκτρικές ενέργειας και οι οποίες συνεχίζουν να φεσώνουν το κράτος;;
Επίσης ερωτήματα τίθενται και για την στάση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:
- Ο κ. Φωτόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν ενημέρωση για τα σχέδια του ΥΠΕΚΑ;
- Έχουν προνοήσει οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας να ζητήσουν εξηγήσεις ή ενημέρωση από την διοίκηση Ζερβού ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Επιχείρησης και να μην διαρρέονται από κύκλους του Υπουργείου αυτές οι πληροφορίες για ανάληψη χρεών ιδιωτικών εταιριών από τη ΔΕΗ.
- Γνωρίζουν ότι η ΔΕΗ είναι στο "κόκκινο" και αν η Επιχείρηση αναλάβει χρέη άλλων θα οδηγήσει σε πλήρη πτώχευση τη ΔΕΗ με τις ανάλογες τραγικές συνέπειες για χιλιάδες εργαζόμενους.
Αναμένουμε απαντήσεις...
====================================


Συναδέλφισσες-φοι,


ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ:
Σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. ζητήσαμε να αναβληθεί η συζήτηση που αφορά στην αναδιάρθρωση και οργανωτική δομή της ΔΕΗ Α.Ε. ώστε τόσο η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όσο και τα συνδικάτα μέλη της να φέρουν τις θέσεις και προτάσεις τους. Μετά την ενημέρωση-διάλογο μεταξύ της Διοίκησης και του Συνδικάτου να εισαχθεί στο Δ.Σ. για συζήτηση. Αίτημα το οποίο αποδέχτηκε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ:
Δικαιολογημένα υπάρχει αγανάκτηση-αναστάτωση στους εργαζομένους από τις μεγάλης έκτασης περικοπές μισθών με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να υπάρχει πρόβλημα διαβίωσης. Επιβάλλεται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα συνδικάτα μέλη της σε συνεργασία με τη Διοίκηση και την αρμόδια ιεραρχία να καταλήξουν στον τρόπο κατανομής των μειώσεων με δικαιοσύνη. Για να πάμε μετά σε ένα ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ γιατί τα πολλά επιδόματα δεν είναι ότι καλύτερο στη σημερινή εποχή.
ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ:
Δηλώνω την αντίθεσή μου στην πώληση λιγνιτικών Μονάδων. Η ΔΕΗ Α.Ε. και το κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι εξαρτημένοι από τρίτους ή από το Φ.Α. Η λιγνιτική KWh είναι αυτή που φέρνει πολλά κέρδη στην Επιχείρηση και την καθιστά βιώσιμη.

ΧΡΕΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΕΗ Α.Ε.:
Η ΔΕΗ Α.Ε. και το Δ.Σ. επιβάλλεται άμεσα να βρει τρόπους είσπραξης των χρεών γιατί τα οικονομικά της δεν είναι στην καλύτερη φάση.
ENERGA-HELLAS POWER:
Στις 24.1.2012 ο ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε. αποφάσισε τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ των δύο εταιριών από το μητρώο συμμετεχόντων στην αγορά Η/Ε και την ανάκληση των αδειών τους. Η ΔΕΗ Α.Ε. ως προμηθευτής Η/Ε τελευταίου καταφυγίου θα επαναηλεκτροδοτήσει τις περίπου 200.000 καταναλωτών.
ΟΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ της Energa και Hellas Power φέσωσαν τη ΔΕΗ Α.Ε. και το ελληνικό Δημόσιο με 207 εκ. € και τώρα ψάχνουμε να βρούμε πως θα εισπράξουμε τα χρέη τους.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ:
Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ., την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 και συζητήθηκαν το παρακάτω θέματα της Η.Δ.:
1. «Σύμβαση αρ. ΔΜΚΘ-1121302 για την εκτέλεση του έργου ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ-Μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Μονάδας Νο 5 συνδυασμένου κύκλου επί ενός άξονα καθαρής ισχύος 377,66 MW με φυσικό αέριο».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη
2. «Θέματα Σύμβασης ΔΥΠΟΡ-2007001-Τροφοδοσία ΑΗΣ Μελίτης».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη
3. «Εκμίσθωση εκτάσεων του ΛΚΔΜ στις εταιρίες ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ και ΗΛΙΑΚΟ ΒΕΛΟΣ ΕΝΑ Α.Ε.».
Αφορά το Φ/Β 200 MWστις αποθέσεις ορυχείων του Δήμου Εορδαίας. Είναι σε θετική ανάπτυξη.
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

4. «Ανάθεση χωρίς προηγούμενη προκήρυξη διαγωνισμού της προμήθειας εξοπλισμού του συμπιεστή του αεριοστροβίλου της Μονάδας συνδυασμένου κύκλου Νο 5 του ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου για την αποκατάσταση της βλάβης».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

5. «Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και του επιχειρηματικού ομίλου SILCIO».
Αφορά την κατασκευή και τοποθέτηση Φ/Β στέγης.
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

6. «Ορισμός εκπροσώπων της ΔΕΗ Α.Ε. στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.»
Στη θέση του κ. Σ. Βάσσου στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. ορίστηκε ο κ. Ν. Γκαγκαουδάκης.
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

7. «Θέματα ανανέωσης δανειακών συμβάσεων και λοιπά χρηματοοικονομικά θέματα».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

8. «Υποκατάσταση της εταιρίας ΕΔΡΑΣΗ Χ ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΤΕ από τη θυγατρική της εταιρίας EDRATEC ENERGEIAKH ABETE σε συμβάσεις προμήθειας τσιμεντόστυλων».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

9. «Σύμβαση αρ. 5098101/26.4.2010 για την προμήθεια συστημάτων τηλεχειρισμού με ακουστική συχνότητα (ΤΑΣ) με σειριακή έγχυση.».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

10. «Υποκατάσταση του αναδόχου του έργου: Δίκτυα περιοχής Τρικάλων».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη


11. «Συμβάσεις της ΔΚΣΔ για την εκτέλεση των εργολαβιών: Δίκτυα περιοχών Αθήνας, Καλλιθέας, Μεσογείων, Περιστερίου, Ελευσίνας και Φιλοθέης-Κηφισιάς της ΔΠΑ. Φιλική διαπραγμάτευση και επίλυση των διαφορών της ενιαίας εκκαθάρισης των πιο πάνω εργολαβιών».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

12. «Εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Βορείων διασυνδέσεων για το έτος 2012».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

13. «Σύμβαση αρ. ΔΜΚΘ-1159231 για την εκτέλεση του έργου: ΑΗΣ Αθερινόλακου, Μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο ίδιων ατμοηλεκτρικών Μονάδων εγκατεστημένης ισχύος 50 MWe εκάστη, με μαζούτ χαμηλού θείου και δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου μετά των βοηθητικών τους εγκαταστάσεων. Παράταση διαδικασίας φιλικού διακανονισμού».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

14. «Έκδοση και κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής και καλής εκτέλεσης στην «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» στα πλαίσια υπαγωγής του έργου της εταιρίας «ΗΛΙΑΚΟ ΒΕΛΟΣ ΕΝΑ Α.Ε.» «Φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 200 MW στο ΛΚΔΜ Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης, Νομός Κοζάνης» στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων του Ν. 3894/2010.».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

15. «Κατάθεση ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκλησης της ΔΕΗ Α.Ε. κατά του νόμιμου εκπροσώπου της Α.Ε. με την επωνυμία “HELLAS POWER” που εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 280, του τυχόν καθολικού διαδόχου αυτής καθώς και κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της υπεξαίρεσης».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

16. «Κατάθεση ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκλησης της ΔΕΗ Α.Ε. κατά του νόμιμου εκπροσώπου της Α.Ε. με την επωνυμία “ENERGA POWER TRADING A.E.” που εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 280, του τυχόν καθολικού διαδόχου αυτής καθώς και κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της υπεξαίρεσης».
Απόφαση Δ.Σ. - Ομόφωνη

Συναδελφικά,
Γιάννης Καραβασίλης
Χαλκοκονδύλη 30, 104 32, Αθήνα - Τηλ.: 210-5239192 - Fax: 210-5292692 - e-mail: i.karavasilis@dei.com.gr

====================================
Γράφει ο Φώτης Μελέτης

- Για το άνεργο παιδί... του Εναερίτη υπαλλήλου της ΔΕΗ!!!

- Για τον φτωχό αδερφό... του Ορύχου της ΔΕΗ!!!
- Για τον μεροκαματιάρη γείτονα... του Διοικητικού υπαλλήλου της ΔΕΗ!!!
- Για την γιαγιά... του Ταμία υπαλλήλου της ΔΕΗ!!!!
- Για τον μικροσυνταξιούχο πάτερα... του Καταμετρητή της ΔΕΗ!!!
Για όλους τους παραπάνω αλλά και για την κοινωνία καλά κάνουμε και δίνουμε το δίκαιο αγώνα για άδικο χαράτσι που μας επέβαλε ο σοσιαλιστής υπουργός κύριος Βενιζέλος...
Όμως...
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ;;;
- Πότε άραγε θα ξεκινήσουμε να κάνουμε πάλι εκείνες τις ωραίες μπούκες στην διοίκηση όχι αυτή την φορά για να σταματήσουμε τα οργανογράμματα και τις συνεργασίες αλλά γιατί χάνουμε τους ΜΙΣΘΟΥΣ και τα εργασιακά δικαιώματα από την κυβέρνηση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που η παράταξη σας ψήφισε.
- Πότε άραγε θα αγωνιστούμε πραγματικά για εκείνους τους συναδέλφους, όπου η κατηγορία τους είναι πρώτοι στα θανατηφόρα ατυχήματα και για εκείνους τους υπαλλήλους που δέχονται τις ύβρεις της κοινωνίας την ώρα που τους εξυπηρετούν!!!
- Πότε λοιπόν θα υπερασπίστε εμάς τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ απέναντι στη διοίκηση Ζερβού που επιμένετε να τη χαϊδεύετε και να χαριεντίζεστε μαζί της, ακυρώνοντας ΆΔΙΚΑ για εσάς, την ειλικρινή αγωνιστική σας δράση.
ΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;;;
Όταν λοιπόν βγάζετε πύρινους συνδικαλιστικούς λόγους στο ALTER και στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, θυμηθείτε να αναφέρετε και μια καλή κουβέντα και για τους εξαθλιωμένους μισθολογικά εργαζόμενους στη ΔΕΗ!
Βρείτε λίγο χρόνο και για εμάς που καταντήσαμε να αμειβόμαστε με μισθούς πείνας!
Ααα... και για να μη σας αδικήσω τα ίδια ισχύουν και για τους υπόλοιπους καλοβολεμένους και υπνωτισμένους συνδικαλιστές που στελεχώνουν το Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και οι οποίοι αρνούνται προκλητικά να αναλάβουν πρωτοβουλίες δράσης και μάχης απέναντι στη κυβέρνηση Παπαδήμου και απέναντι στην υποταγμένη διοίκηση Ζερβού.
Στο χέρι σας είναι κύριε Πρόεδρε της ΓΕΝΟΠ να μας αποδείξετε ότι πολεμάτε ΈΜΠΡΑΚΤΑ για τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν μας έχετε "πουλήσει" στις ορέξεις των μνημονιακών πρώην συντρόφων σας...

http://deinews.blogspot.com/
============================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: