Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο πλευρό της κοινωνίας.


Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο πλευρό της κοινωνίας.
Διανύσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα, όπου η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε σημαντικό τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, που έριξαν στο σκοτάδι χιλιάδες καταναλωτές.
Και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, ΜΕ ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, οι τεχνικοί της ΔΕΗ, με την συνδρομή της Διοίκησης στη Περιοχή, έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου.
Σε αυτό το προσωπικό, οφείλουν όλοι να αναγνωρίσουν την τεράστια πρόσφορα του. Είναι εκείνοι που με το φιλότιμο, την εργατικότητα αναδεικνύουν καθημερινά την αξιοπιστία και το ρόλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στην ελληνική κοινωνία.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση στον τιτάνιο έργο των συνάδελφων, αξιώνει από την Διοίκηση της ΔΕΗ να επιβραβεύσει έμπρακτα την αυταπάρνηση και τον αγώνα τους, για την αποκατάσταση του δικτύου και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Παράλληλα αξιώνει από την Διοίκηση της ΔΕΗ, την άμεση πρόσληψη τεχνικού προσωπικού, αξιοπρεπείς αμοιβές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής, πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.
Τέλος, η ΕΤΕ/ΔΕΗ, συγχαίρει θερμά τους συναδέλφους στη ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, οι οποίοι δουλεύοντας ατελείωτες ώρες κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, έπραξαν στο ακέραιο το κοινωνικό τους καθήκον και δεσμεύεται να απαιτήσει με κάθε τρόπο το τίμημα της προσφοράς τους.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

=====================================
Οι περισσότεροι φορολογούμενοι έχουν ήδη συγκεντρώσει ένα «βουνό» από αποδείξεις δαπανών που πραγματοποίησαν το 2011. Προκειμένου να καρπωθούν το μέγιστο δυνατό όφελος από τις δαπάνες αυτές, απαιτείται η ταξινόμησή τους.

Οι δαπάνες με αποδείξεις χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες:

1. Στις γενικές δαπάνες από τις οποίες οφείλει ο φορολογούμενος να συγκεντρώνει αποδείξεις προκειμένου να αποφύγει την χρέωση και πληρωμή επιπλέον φόρου εισοδήματος.

Πρόκειται για τις δαπάνες οι οποίες το 2010 συνδέονταν με την απονομή του αφορολόγητου ορίου και οδηγούσαν σε επιστροφή φόρου. Από τη χρήση 2011 αποσυνδέθηκαν από το αφορολόγητο όριο και κάθε φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή επιπλέον φόρου, να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας ίσης τουλάχιστον με το 25% του εισοδήματος που δηλώνει. Επίσης της αξίας των αποδείξεων που υπολείπεται μέχρι το ποσοστό αυτό του επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 10%.

Εφόσον συγκεντρώσει περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες δεν λαμβάνει επιστροφές φόρου. Στις δαπάνες με αποδείξεις που αναγνωρίζονται περιλαμβάνονται όλες οι συνήθεις δαπάνες που πραγματοποιεί ο φορολογούμενος (σουπερ μάρκετ, καύσιμα, ρούχα, διόδια, εστιατόρια κλπ.) πλην των λογαριασμών ΔΕΚΟ, τηλεφωνίας, των δαπανών που αποτελούν τεκμήρια (π.χ. δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, αγορά Ι.Χ. κλπ.), των εισιτηρίων για πάσης φύσεων μεταφορές και των δαπανών στις οποίες προσφέρεται ειδική φοροαπαλλαγή.

2. Οι δαπάνες με αποδείξεις στις οποίες προσφέρεται ειδική φοροαπαλλαγή. Οι δαπάνες αυτές ψαλιδίστηκαν αναδρομικά από την 1-1-2011. Το 10% κάθε δαπάνης μειώνει αντίστοιχα τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος. Οι δαπάνες αυτές που αναγνωρίζονται από την εφορία μόνο με τα αντίστοιχα παραστατικά είναι: οι ιατρικές δαπάνες, οι τόκοι των στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία, τα ασφάλιστρα ζωής, ενοίκιο πρώτης κατοικίας, ενοίκιο παιδιού που σπουδάζει στο εσωτερικό, δίδακτρα φροντιστηρίων, καταβολή διατροφής, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλαγής καυστήρα πετρελαίου σε αερίου, εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές προς τα ταμεία ασφάλισης, δωρεές προς κοινωφελή σωματεία ή το δημόσιο.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: