Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Εξοπλισμός της ΔΕΗ αξίας 100 εκ. δραχμών αφήνεται να καταστραφεί

Άρχισε η προπαγάνδα των γκάλοπ. Τρείς μετρήσεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι ανεβαίνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!
Και μια τέταρτη με πολλούς αναποφάσιστους...


Οι μηχανισμοί προπαγάνδας και αποπληροφόρησης άρχισαν να δουλεύουν. Με μπροστάρηδες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχουν Έλληνες που αγαπάνε τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα τον βλέπουν κι ως καταλληλότερο για Πρωθυπουργό!!! Διαβάστε τι γίνεται...

Το ότι οι ίδιοι οι "γκαλοπίστες" έχουν παραδεχθεί ότι δε διεξάγουν αντικειμενικά γκάλοπ είναι γεγονός. Το έχουν δημοσίως σε εκπομπές. Όχι γιατί δε θέλουν, απαραίτητα, αλλά γιατί ο κόσμος, πλέον δεν τους εμπιστεύεται και αρνείται να τους απαντήσει! Και πώς να τους απαντήσει, όταν βλέπουν τέτοια αποτελέσματα σε γκάλοπ κι αντί να πούνε "κάτσε ρε αδερφέ, κάτι δεν πάει καλά εδώ", τολμούν και τα βγάζουν στη δημοσιότητα! Δείτε τι έβγαλαν για τον Βενιζέλο... Σε λίγο θα μας πείσουν (και καλά, τώρα) ότι τον αγαπάμε κιόλας!

Οκτακομματική Βουλή, πρωτιά της ΝΔ αλλά χωρίς αυτοδυναμία και μάχη σώμα με σώμα Βενιζέλου-Σαμαρά σε δημοφιλία και καταλλληλότητα για πρωθυπουργία , προκύπτουν από την δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει αύριο το Έθνος της Κυριακής.

Συγκεκριμένα με αναγωγή των αναποφάσιστων ,στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,8%, το ΠΑΣΟΚ 18,4%,το ΚΚΕ 10,4%. η ΔΗΜΑΡ 10,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,4%, ο ΛΑΟΣ 3,5% και η Χρυσή Αυγή 3,2%.Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 28,5% έναντι 28,3% του κ. Βενιζέλου. Ωστόσο στην δημοφιλία ο κ. Βενιζέλος προηγείται με 32,5% έναντι 29,1% του κ. Σαμαρά.

Δημοσκόπηση της Kapa Research, για το Βήμα της Κυριακής τοποθετεί τη Νέα Δημοκρατία μόλις στο 18,1% και το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται ως δεύτερο κόμμα, στο 14,3%.

Με βάση, πάντα, τη δημοσκόπηση, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,2% ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%. Στην πέμπτη θέση είναι ο Σύριζα με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.

Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%.

"Πρώτο κόμμα" είναι οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι ξεπερνούν το 25%, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9%, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει το 21,7% και με το 52,5% να απαντά «κανένας από τους δύο» στη σχετική ερώτηση...

Χαμηλά ποσοστά στα δυο μεγάλα κόμματα δίνει και δημοσκόπηση της MRB για την Real News σύμφωνα με την οποία στη Βουλή εισέρχονται εφτά κόμματα, με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό να μένει εκτός. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 8,6%, ο Σύριζα 7,9%, η ΔΗΜΑΡ 7,4% οι Αν.Έλ 7%, οι ΟικΠρ 3%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η ΧρAυ 2,6% η ΔΗΣΥ 2,5%, το ΑρΠολ 1,5%, η Ανταρσυα 1,2%.Τέλος, σε τέταρτη δημοσκόπηση, για το Star, της εταιρείας Alco, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό ,στη πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, 24,5% , ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,5 % το ΚΚΕ με 10 % ,η Δημοκρατική Αριστερά με 9 % , οι Ανεξάρτητοι έλληνες 8 % , το ΣΥΡΙΖΑ 7,5% ,το ΛΑΟΣ 3,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημοκρατικοί Συμμαχία με 3 % , ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 2,6 %, η Κοινωνική Συμμαχία 2% και τέλος το Άρμα Πολιτών 1,2%. το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό συγκεντρώνοντας 10%. Ποιο κοντά στην πραγματικότητα μάς φαίνονται αυτά!
=================================
Τα μυστήρια της Ζακύνθου
Ο γρήγορος πλουτισμός, τα ρεκόρ εμπρησμών και η εξαφάνιση από τα κατάστιχα της Εφορίας ολόκληρων ξενοδοχείων
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=450100&h1=true
==================================

====================================
ΔΕΗ: O κοτσαμπάσης κύριος Παπακωνσταντίνου !!! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ο «Σωτήρας» μας, κ. Παπακωνσταντίνου, μας ετοιμάζει ακόμη ένα χαράτσι!

Σε χθεσινό άρθρο των aegeantimes.gr, περιγράφηκε η εριστικότητα και η αδιαντροπιά του κ. Παπακωνταντίνου, σε τηλεοπτική παρουσία στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με κεντρικό παρουσιαστή τον κ. Παπαδάκη.

Σ’ αυτή την εκπομπή με περισσό θράσος ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσπάθησε να βγάλει «τρελούς» τους Έλληνες, υποστηρίζοντας ότι ήταν από τους ανθρώπους που έσωσαν την χώρα.

Το γεγονός βέβαια αυτό, φιλοξενήθηκε και πάρα πολλές ιστοσελίδες και σίγουρα θα έχετε σχηματίσει την δέουσα γνώμη για τον κατήφορο που έχουν πάρει τόσο ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και οι λοιποί «Σωτήρες» της χώρας.

Το καινούργιο γεγονός της σωτηρίας στην οποία μας έχουν βάλει, αγαπητοί συνοδοιπόροι, είναι το γεγονός που προέκυψε στην προχθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά την διάρκεια του οποίου, ενημερώθηκαν οι μετέχοντες στην κυβέρνηση, δια στόματος κ. Παπακωνσταντίνου, για τον νέο «πονοκέφαλο» που θα προκύψει οσονούπω αφού μια νέα «βόμβα» ετοιμάζεται να σκάσει.

Αναφέρομαι στο γεγονός να υποχρεωθεί η ΔΕΗ, να επιστρέψει το ποσό του 1,8 δις. ευρώ που έχει εισπράξει μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος και αφορά τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ).

Το συμβούλιο της Επικρατείας (Δ΄ τμήμα) δικαίωσε την εταιρεία Verbund - Art Energa Hellas S.A. που ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης του έτους 2009 για τον καθορισμό των συντελεστών επιμερισμού του ετήσιου ανταλλάγματος προς κάλυψη δαπανών παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και την έγκριση του ετήσιου ανταλλάγματος για την κάλυψη των δαπανών παροχής ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας) του έτους 2008.

Για όσους δεν γνωρίζουν, να αναφέρω ότι δυνάμει του ν. 2773/99, είχε καθορισθεί η αύξηση μέχρι 39% της χρέωσης που επιβάλλεται από τότε, ανά κατηγορία κατανάλωσης για τις ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας) και το χαράτσι αυτό το πληρώνουμε ανελλιπώς έως τις μέρες μας, έστω και αν δεν το είχαμε καταλάβει.

Γι’ αυτό λοιπόν το χαράτσι είχε καταφύγει στην δικαιοσύνη από το 2010, η εταιρεία Verbund - Art Energa Hellas S.A. (μια από τις ιδιωτικές εταιρείες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος που έριξε «κανόνι» στην αγορά) και δικαιώθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μετά λοιπόν απ’ αυτή την εξέλιξη, υπάρχει η πιθανότητα να τιναχθούν στον αέρα τα οικονομικά της ΔΕΗ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από το 2009, μέχρι σήμερα, έχει εισπραχθεί από την ΔΕΗ το ποσό του 1,8 δις. ευρώ και που θα πρέπει να επιστραφεί στους καταναλωτές.

Μπροστά λοιπόν σ’ αυτόν τον κίνδυνο, ενημερώθηκε το υπουργικό συμβούλιο, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου, για τους κινδύνους που έχουν προκύψει και προσπάθησε να τους καθησυχάσει μάταια. Μάλιστα την Παρασκευή που μας πέρασε υπήρξε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, της πολιτικής ηγεσίας και της Διοίκησης της ΔΕΗ, προκειμένου να βρεθεί λύση, έτσι ώστε να μην επιστραφούν τα χρήματα αυτά.

Η πρόταση που κατατέθηκε είναι να μετατραπεί το χαράτσι αυτό, σε ένα ακόμη είδος φόρου όπως «εισφορά αλληλεγγύης».

Σ’ αυτή όμως την περίπτωση, θα πρέπει να βρεθεί παράλληλα φόρμουλα κάλυψης της ΔΕΗ, αφού θα κατηγορηθεί για μια ακόμη φορά ως φοροεισπράκτορας και επιπλέον δεν μπορεί να έχει αναδρομή ισχύ η επιβολή φόρου, πέραν του ενός έτους.

Άρα λοιπόν αφού εισπράττει η ΔΕΗ την χρέωση αυτή από το 2009, δημιουργείται εύλογα πρόβλημα κάλυψης αναδρομικότητας.

Άρα η ΔΕΗ μένει ακάλυπτη στις πιθανές απαιτήσεις καταναλωτών για τα προηγούμενα χρόνια και επιπλέον, δεδομένου του ότι το χαράτσι για τις ΥΚΩ ήταν ανάλογο με την κατανάλωση, δηλώνεται ξεκάθαρα ότι η επιβολή τέτοιου φόρου, έχει χαρακτηριστικά μόνον εισοδηματικού τύπου.

Επιπλέον δε, μέγιστο ζήτημα θα προκύψει αφού ο ν. 2773/99 με τον οποίο καθορίσθηκε η επιβολή χρέωσης υπέρ ΥΚΩ, καταργήθηκε με τον ν. 4001/2011 (άρθρο 159) και ως εκ τούτο θα πρέπει να αιτιολογήσει την θέση της η διοίκηση της ΔΕΗ για ποιο λόγο εισπράττονται ακόμη τα χρήματα αυτά και επιπλέον που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα. Πηγαίνουν πράγματι για τις ΥΚΩ ή καταλήγουν σε αδιαφανείς λογαριασμούς;

Κατόπιν όλων των παραπάνω εξελίξεων, μοναδικός δρόμος, διαφαίνεται η λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης από το ΥΠΕΚΑ, αφού ακόμη και οι ορκωτοί λογιστές που διαχειρίζονται τις λογιστικές καταστάσεις της ΔΕΗ, δεν προθυμοποιούνται να τις υπογράψουν.

Μπροστά σ’ αυτόν τον κίνδυνο λοιπόν η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2011 αφού κατατεθεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου η τροπολογία για τη ρύθμιση με τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), προκειμένου να μην εγγραφούν επισφάλειες στον ισολογισμό της τάξης του 1,8 δισ. ευρώ.

Άρα, εντός των επομένων ημερών, ο «Σωτήρας» μας, κ. Παπακωνσταντίνου, μας ετοιμάζει ακόμη ένα χαράτσι, μας ετοιμάζει ακόμη μια ταφόπλακα.
------------------------------------------------
Εξοπλισμός της ΔΕΗ αξίας 100 εκ. δραχμών αφήνεται να καταστραφεί

Στα 100 εκ. δραχμές ανερχόταν η αξία υποσταθμού της ΔΕΗ το 1990, όταν αγοράσθηκε, κι όμως σήμερα παραμένει ακόμη ανενεργός και αναξιοποίητος στις κεντρικές αποθήκες της Αγχιάλου – Θεσσαλονίκης.
Την αλόγιστη αυτή συμπεριφορά δημόσιων υπηρεσιών επεσήμανε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. κ . Άγγελος Κολοκοτρώνης, ο οποίος και υπέβαλε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στις 21 Μαρτίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξηγήσει τους λόγους της μη χρήσης του εν λόγω υποσταθμού της ΔΕΗ, αλλά και να αναφέρει πιθανές άλλες περιπτώσεις μη αξιοποίησης παρόμοιου εξοπλισμού.
Η αδράνεια και η μη χρήση πανάκριβου υλικού, επισημαίνεται στην ερώτηση, γεννά πολλά ερωτήματα και απορίες, τη στιγμή που καταγγέλλονται καθημερινά περιστατικά για σπατάλες και γενικότερα είναι αισθητό ένα πνεύμα απαξίωσης της εταιρείας, εν όψει των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων οργανισμών και Α.Ε. με συμμετοχή του δημοσίου.

Από:www.spnews.gr
=================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: