Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

το κόστος αναμένεται να αυξηθεί από την εξουδετέρωση των λιγνιτικών μονάδων.

ΔΕΗ: Εκτίμηση αποτελεσμάτων 2011


ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει ότι οι εκτιμήσεις των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου για το 2011 αναθεωρούνται ως ακολούθως:

- H μείωση των εσόδων από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται σε 7% περίπου σε σχέση με το 2010, με το αντίστοιχο ποσοστό μείωσης του κύκλου εργασιών να διαμορφώνεται σε 6% περίπου.

- Το περιθώριο EBITDA εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα του 14%. Η εκτιμώμενη μείωση του περιθωρίου EBITDA σε σχέση με το εννεάμηνο του 2011 οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση των δαπανών ενεργειακού ισοζυγίου, ειδικά λόγω και της σημαντική μείωσης της υδροηλεκτρικής παραγωγής και της επίπτωσης του μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους. Περαιτέρω αρνητική επίδραση στη διαμόρφωση του EBITDA μπορεί να έχει ο ενδεχόμενος σχηματισμός προβλέψεων σε σχέση με τις οφειλές τρίτων προμηθευτών.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του Ομίλου επηρεάζονται, μεταξύ άλλων, από μεταβολές της ισοτιμίας €/$ και των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και δικαιωμάτων CO2, καθώς και από μεταβολές του θεσμικού πλαισίου, γεγονός που μπορεί να οδηγεί σε αποκλίσεις των εκτιμήσεων από τα απολογιστικά μεγέθη.
Πηγή:www.capital.gr
===============================
ΔΕΗ: Σε €3,20 μειώνει τιμή-στόχο η JP Morgan

Σε 3,20 από 4,90 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής της ΔΕΗ η J.P. Morgan, σε έκθεση της με ημερομηνία 2 Μαρτίου στην οποία διατηρεί την σύσταση σε "neutral".

Αναλυτικά, ο διεθνής οίκος προβλέπει για το 2011 μείωση των εσόδων κατά 6% σε ετήσια βάση και περιθώριο 14%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για μείωση εσόδων κατά 5% και περιθώριο 16%-17%.
Παράλληλα, εκτιμά ότι το κόστος αναμένεται να αυξηθεί από την εξουδετέρωση των λιγνιτικών μονάδων.
Σύμφωνα με την J.P. Morgan η αύξηση των τιμολογίων παραμένει κλειδί για την μελλοντική πορεία της μετοχής.
Όπως αναφέρει στην έκθεση της η αύξηση μπορεί να μην φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, εξαιτίας της περαιτέρω επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας, των κοινωνικών αναταραχών και της πολιτικής αστάθειας.
=================================
Οικογένεια στον Πύργο ζει χωρίς ρεύμα από τον Αύγουστο
Ο πατέρας εργάζεται στην καθαριότητα του Δήμου αλλά με τις περικοπές, έφτασε να λάβει για την εργασία του το ποσό των... 8 ευρώ.
Κάπως έτσι, η τριμελής οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει τη ΔΕΗ, μένει χωρίς ρεύμα τους τελευταίους 7 μήνες, στο σκοτάδι και στο κρύο, με τον λογαριασμό της ΔΕΗ να αυξάνεται ολο και περισσότερο...
Όπως διαβάζουμε στο patrisnews.com τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, απευθύνθηκαν πολλές φορές στη ΔΕΗ - όπως είπαν - ζητώντας από τους αρμόδιους υπαλλήλους να κάνουν ένα διακανονισμό, για να μπορέσουν σιγά-σιγά να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς, που πια έχει ξεπεράσει το ποσό των 3.000 ευρώ, και παράλληλα να τους επανασυνδέσουν το ρεύμα. Ωστόσο, τα μέλη της οικογένειας λένε ότι πήραν αρνητική απάντηση...
"Πριν 9 περίπου χρόνια πήρα δάνειο για να αγοράσουμε αυτό το σπιτάκι, γιατί τόσα χρόνια ζούσαμε σε ενοίκια. Πήρα κι ένα ακόμα δάνειο για να βοηθήσω το παιδί μου που αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα και χρειάστηκε να πάει στο εξωτερικό. Τι να έκανα, να μη βοηθούσα το παιδί; Το σώσαμε το παιδί μας και τώρα είναι καλά και έχει την οικογένειά του", λέει ο κύριος Γιώργος, που μέχρι το καλοκαίρι, με το μισθό του κατάφερνε να "τα φέρει βόλτα"...
Η μόνη βοήθεια αυτή τη στιγμή έρχεται από τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας που δε ζουν στο ίδιο σπίτι.Ωστόσο, αυτή η βοήθεια δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις όλες ανάγκες.
Και... το ρεύμα εξακολουθεί να είναι κομμένο.

πηγή: NewsKosmos.Com/news.pathfinder.gr
=================================
Καβάλα: Επιχείρησαν να ανατινάξουν υποκατάστημα της ΔΕΗ

Συναγερμός σήμανε στις Αστυνομικές Αρχές στην Καβάλα, όταν εντοπίστηκε σάκος με εκρηκτικά σε υποκατάστημα της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν στην πλαϊνή είσοδο του καταστήματος ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε πέντε μπουκάλια βενζίνη, δύο μπουκάλια με υγρό άγνωστης σύνθεσης, κροτίδες και ένα γκαζάκι. Παράλληλα, έξω από το σάκο εντοπίστηκε μία κροτίδα, με την οποία οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να πυροδοτήσουν τον εν λόγω μηχανισμό, που απενεργοποιήθηκε και κατασχέθηκε.
Οι άνδρες της Αστυνομίας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
=================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: