Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η ΡΑΕ προειδοποιεί και την ΔΕΗ, με ανάκληση της άδειας προμήθειας σε περίπτωση που, ως τις 15 Μαΐου, δεν ανταποκριθει στις υποχρεώσεις της.




===============================
ΡΑΕ: Ολόκληρη η Επιστολή που Απειλεί με Ανάκληση Αδείας Ακόμη και την ... ΔΕΗ

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η ΡΑΕ τη χθεσινή της επιστολή προς τις εταιρείες προμήθειας ρεύματος που έχουν ανεξόφλητες οφειλές προς τον ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ. Όπως είχε γράψει εχθές το energia.gr η Αρχή προειδοποιεί με την επιστολή της όλες τις εταιρείες, και, άρα, ακόμη και την ΔΕΗ, με ανάκληση της άδειας προμήθειας σε περίπτωση που, ως τις 15 Μαΐου, δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΗ δεν έχει προβεί ούτε σε εξόφληση χρεών προς τον ΛΑΓΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ, αλλά ούτε και έχει προχωρήσει σε κατάθεση εγγυητικών επιστολών, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η επιστολή στόχο έχει να προλάβει επανάληψη φαινομένων όπως αυτά των Energa και Hellas Power , αλλά και της βουλγαρικών συμφερόντων εταιρείας προμήθειας Vivid Power, που τέθηκε εκτός λειτουργίας, αφήνοντας στον ΛΑΓΗΕ οφειλές 13 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ προς τον ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθεί η χθεσινή επιστολή της ΡΑΕ προς τις εταιρείες προμήθειας ρεύματος:

« Ληξιπρόθεσμες οφειλές και μη εκπλήρωση της υποχρέωσης παροχής εγγυήσεων της εταιρείας σας προς ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ

Σε συνέχεια σχετικών με το θέμα επιστολών που απέστειλαν πρόσφατα, τόσο ο Λειτουργός της Αγοράς όσο και ο Διαχειριστής του Συστήματος, σας επισημαίνουμε, με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, την επιτακτική πλέον ανάγκη άμεσης εξόφλησης των όποιων ληξιπρόθεσμων οφειλών σας και κατάθεσης των απαιτούμενων εγγυητικών επιστολών.

Σε αντίθετη περίπτωση, και εφ’ όσον οι ως άνω, εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις σας, δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, το αργότερο μέχρι την 15η.05.2012, η ΡΑΕ θα εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία επιβολής των κυρώσεων που προβλέπονται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων εκτός των διοικητικών προστίμων και αυτού της ανάκλησης της άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
================================
Προς κραχ η αγορά ηλεκτρισμού


Αναπόφευκτη η κατάρρευση μέχρι το καλοκαίρι αν δεν ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα
Tης Xρυσας Λιαγγου

Iσορροπία τρόμου επικρατεί στην αγορά ηλεκτρισμού μετά τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από την τρόικα για τη χρηματοδότηση του ΛAΓHE (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, πρώην ΔEΣMHE), του AΔMHE (Διαχειριστής Ηλεκτρικού Συστήματος) και της ΔEH από το Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Eπιβεβαιωμένες πληροφορίες φέρουν την τρόικα να έχει ζητήσει πρόσθετα στοιχεία για το έλλειμμα του ΛAΓHE, το οποίο φέρεται να αμφισβητεί και να έχει θέσει βέτο στη χρηματοδότηση της ΔEH, με το επιχείρημα της κρατικής ενίσχυσης, εξέλιξη που τινάζει στον αέρα το σχέδιο διάσωσης της αγοράς ηλεκτρισμού η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Tο υπουργείο Oικονομικών, που μέχρι πρότινος θεωρούσε την έγκριση από την τρόικα, τουλάχιστον για την χρηματοδότηση του ΛAΓHE, τυπική διαδικασία, αναζητεί εναλλακτικούς τρόπους άμεσης ενίσχυσης της ΔEH για να αποτρέψει τα χειρότερα. Oλα δείχνουν να κρέμονται σε μια κλωστή, ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα. O πανικός έχει εξαπλωθεί σε όλη την αγορά ηλεκτρισμού που «στενάζει» από το ντόμινο χρεών, καθώς η ΔEH αποτελεί, από τον Oκτώβριο που έσκασε το κανόνι των Energa και Hellas Power, τον βασικό «αιμοδότη» της.
Aπό όλες τις πλευρές η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και γίνεται λόγος για αναπόφευκτο «κραχ» πριν από το καλοκαίρι εάν δεν ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα της αγοράς. Πρωτίστως γίνεται λόγος για ενίσχυση της ρευστότητας της ΔEH, καθώς τα ταμεία της έχουν κυριολεκτικά στεγνώσει. H Επιχείρηση καλείται την Παρασκευή να αποπληρώσει στον AΔMHE περί τα 80-90 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε αγορές ενέργειας από το σύστημα. Aυτο σημαίνει ότι μέσα στο διήμερο θα πρέπει να εισρεύσει χρήμα στα ταμεία της. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από το υπ. Oικονομικών είναι η επιστροφή φόρου 110 εκατ. ευρώ που η ΔEH κατέβαλε στο Δημόσιο ως προκαταβολή για κέρδη του 2011, χρήση που έκλεισε όμως με ζημίες. Σε αντίθετη περίπτωση, ο AΔMHE είναι υποχρεωμένος, όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη του, να κινηθεί δικαστικά εναντίον της Επιχείρησης. H ΔEH αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο ανάκλησης της άδειας προμήθειας, λόγω μη προσκόμισης εγγυητικής επιστολής 21 εκατ. ευρώ για αγορές από το σύστημα το εξάμηνο Aπριλίου - Oκτωβρίου 2012. H Επιχείρηση βρίσκεται πρώτη στη λίστα της PAE με τις 15 συνολικά εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που δεν έχουν προσκομίσει εγγυητικές επιστολές και έχουν ειδοποιηθεί ότι εάν μέχρι τις 15 Mαΐου δεν καταθέσουν, θα τους ανακληθεί η άδεια. O AΔMHE έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει στη ΔEH ως ισοδύναμο μέτρο της εγγυητικής επιστολής τη δέσμευση περιουσιακών της στοιχείων, πρόταση που έχει απορριφθεί ήδη από την Επιχείρηση. Tο πρώτο αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας που ξεκίνησαν οι τρεις αρμόδιοι φορείς ήταν η πτώχευση της βουλγαρικής εταιρείας Vivid Power και το «φέσι» των 15-20 εκατ. ευρώ που άφησε πίσω της. H υπόθεση χαρακτηρίζεται από την αγορά «κραυγαλέα περίπτωση», ενώ διατυπώνονται αιχμές για την ανοχή των αρχών τους τελευταίους δύο μήνες. Mετά το «πάθημα» από τις Energa και Hellas Power και υπό την πιεση της εισαγγελικής έρευνας, οι αρμόδιες αρχές δείχνουν αποφασισμένες να επιβάλουν κανόνες και νομιμότητα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει την ανάκληση της άδειας του μεγαλύτερου προμηθευτή, της ΔEH. Tο κόστος από τη διαδικασία νομιμοποίησης των λοιπών προμηθευτών κρίνεται από όλους διαχειρίσιμο. Aυτό που κατά κοινή ομολογία κρίνεται μη διαχειρίσιμο είναι το ταμειακό έλλειμμα της ΔEH. Mια «στάση πληρωμών» από την ΔΕΗ είναι προφανές ότι τινάζει όλη την αγορά ηλεκτρισμού στον αέρα. H μετάγγιση του προβλήματος στη ΔEΠA θα είναι αναπόφευκτη, καθώς, όπως η ίδια η διοίκηση της εταιρείας έχει επισημάνει με δύο δραματικές επιστολές, που η «K» έχει αποκαλύψει, στους πολιτικούς της προϊσταμένους, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά ηλεκτρισμού, η ίδια δεν θα είναι σε θέση πολύ σύντομα να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους διεθνείς προμηθευτές της.
===========================================
Ισορροπία τρόμου στην αγορά ηλεκτρισμού με το ΥΠΕΚΑ θεατή

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Η μελέτη της PWC που ανακοινώθηκε, παρουσιάστηκε και υιοθετήθηκε χθες από τη ΡΑΕ, δε θα μπορούσε να γίνει πιο σαφής ως προς το μέγεθος του προβλήματος ρευστότητας και ελλειμμάτων που υπάρχει σήμερα στην αγορά: απαιτείται άμεσα η δανειοδότηση του ΛΑΓΗΕ με ποσό της τάξης των 350 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν μέχρι το φθινόπωρο ή το τέλος του έτους οι τρέχουσες ανάγκες της αγοράς και να ληφθούν τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα για την εξυγίανση του τρόπου λειτουργίας της.

Το πρόβλημα με το ντόμινο χρεών και ελλειμμάτων ωστόσο φαίνεται ότι γίνεται εξαιρετικά επείγον και ακουμπά το σύνολο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρισμού: πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 15 εταιρείες προμήθειας, μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ, να έχουν ανοιχτές οφειλές προς το λειτουργό ΛΑΓΗΕ και το διαχειριστή ΑΔΜΗΕ (οι δύο εταιρείες που διαδέχθηκαν το ΔΕΣΜΗΕ) και να μην έχουν καταβάλει ακόμη και τις εγγυήσεις που απαιτούνται με βάση τον κανονισμό. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και ο εκτοπισμός από την αγορά της Vivid Power, στην περίπτωση της οποίας ωστόσο εντοπίστηκαν και άλλα σοβαρά προβλήματα. Έτσι καθώς τις προηγούμενες ημέρες ζητήθηκαν από τη ΡΑΕ στοιχεία για τα χρέη όλων των εταιρειών προμήθειας διαπιστώθηκε ότι μόλις δύο εταιρείες έχουν καταβάλει εγγυήσεις, ενώ μεταξύ των εταιρειών που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς περιλαμβάνεται και η ΔΕΗ.

Μάλιστα προ ολίγου η ΡΑΕ ανακοίνωσε ότι έχει στείλει επιστολή προς τις εταιρείες αυτές με τις οποίες επισημαίνει «με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, την επιτακτική πλέον ανάγκη άμεσης εξόφλησης των όποιων ληξιπρόθεσμων οφειλών και κατάθεσης των απαιτούμενων εγγυητικών επιστολών». Όπως αναφέρει η επιστολή της ΡΑΕ «σε αντίθετη περίπτωση, και εφ’ όσον οι ως άνω, εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις σας, δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, το αργότερο μέχρι την 15η.05.2012,  η ΡΑΕ θα εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία επιβολής των κυρώσεων που προβλέπονται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων εκτός των διοικητικών προστίμων και αυτού της ανάκλησης της άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας».

H ΔΕΗ, εντός της εβδομάδας καλείται να καταβάλει ποσό της τάξης των 70 έως 80 εκατ. ευρώ για αγορές ενέργειας που πραγματοποιήθηκαν από το διεύθυνση προμήθειας, ενώ σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια μετράται και το ποσό που αντιστοιχεί για την εγγύηση που πρέπει να καταβληθεί.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προταθεί η δανειοδότηση από το Παρακαταθηκών, τόσο για να καλυφθούν τα ελλείμματα του ΛΑΓΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, όσο και της ΔΕΗ (με μικρότερο ποσό), με το δάνειο να βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης από την Τρόικα. Πληροφορίες θέλουν μάλιστα το θέμα να εξετάζεται θετικά ως προς το ΛΑΓΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ, όχι όμως και για τη ΔΕΗ, όπου εγείρεται ζήτημα κρατικής ενίσχυσης.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στους διαχειριστές και τη ΔΕΗ: τα ελλείμματα και η έλλειψη ρευστότητας καθιστά αδύνατη από την πλευρά του ΛΑΓΗΕ την εξόφληση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα τόσο οι θερμικές μονάδες όσο και τα ΑΠΕ να έχουν μείνει πίσω στις πληρωμές τους. Με τη σειρά τους οι παραγωγοί αδυνατούν ή καθυστερούν να πληρώσουν προμηθευτές καυσίμου (ΔΕΠΑ) και να εξυπηρετήσουν τη χρηματοδότησή τους (ΑΠΕ και κυρίως φωτοβολταϊκοί). Η ΔΕΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταφέρει προσώρας να πληρώνει στο ακέραιο και απολύτως εντός χρονοδιαγράμματος το βασικό προμηθευτή της χώρας σε αέριο τη ρωσική Gazprom, ωστόσο είναι σαφές και από την πλευρά της εταιρείας αερίου ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Και ενώ η κατάσταση στην αγορά μυρίζει μπαρούτι, εντύπωση προκαλεί η απουσία του ΥΠΕΚΑ, το οποίο θεωρητικά εποπτεύει την αγορά. Στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε πριν το Πάσχα ο αρμόδιος υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, είχε αναφερθεί στο θέμα λέγοντας ότι το πρόβλημα παρακολουθείται και εξετάζονται λύσεις ώστε να παραμείνει «διαχειρίσιμο». Οι πληροφορίες από την αγορά συντείνουν στο ότι , εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, ο στόχος που έθεσε ο υπουργός απέχει πολύ από το να είναι... ρεαλιστικός.
Πηγή:www.capital.gr
============================================
ΡΑΕ: Σήμα κινδύνου για την αγορά ενέργειας
Ζητά να καλυφθεί μέχρι το τέλος Απριλίου έλλειμμα 350 εκατ. ευρώ με χρημα-τοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
Με άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης της ενεργειακής αγοράς με πιθανές συνέπειες ακόμα και στην ομαλή ηλεκτροδότηση προειδοποιεί η ΡΑΕ και ζητά να καλυφθεί μέχρι το τέλος Απριλίου έλλειμμα 350 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σύμφωνα με μελέτη της PricewaterhouseCoopers που εκπονήθηκε για λογαριασμό της ΡΑΕ, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των διαφόρων φορέων ΛΑΓΗΕ, ΑΔΜΗΕ κ.λπ. προς τους ανεξάρτητους παραγωγούς ξεπερνούν τα 220 εκατ. ευρώ και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς παραγωγούς ΑΠΕ υπερβαίνουν τα 110 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2011 το έλλειμμα των ΑΠΕ, ένα έλλειμμα που κτίστηκε σταδιακά, ανήλθε στα 195 εκατ. ευρώ αλλά εκτιμάται ότι στο τέλος του 2012 θα συγκρατηθεί περίπου στα 200 εκατ. ευρώ, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί. Ωστόσο, πρόσθετα ελλείμματα της τάξης των 110 εκατ. ευρώ απειλούν να εμφανιστούν.
Μόνον το πρώτο τετράμηνο τα έσοδα από το τέλος ΕΡΤ που προορίζονται για τον λογαριασμό ΑΠΕ αναμένονται 10 εκατ. ευρώ λιγότερα, από το τέλος λιγντίτη 7 εκατ. ευρώ λιγότερα, από τις δημοπρατήσεις ρύπων 50 εκατ. ευρώ λιγότερα αφού η τιμή των δικαιωμάτων έχει καταρρεύσει στα 6,7 ευρώ/τόνο από 11,6 ευρώ/τόνο κ.λπ. Σε όλα αυτά δεν συνυπολογίζονται οι επιπτώσεις από την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ, οι ανεξόφλητες οφειλές των Energa και Ηellas Power σε ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ ύψους 172 εκατ. ευρώ, οι εκκρεμείς απαιτήσεις ΦΠΑ, ύψους 29 εκατ. ευρώ κ.λπ. Οι αυξανόμενες επισφάλειες της ΔΕΗ επιβαρύνουν την κατάσταση.
Προτάσεις
Η ΡΑΕ προτείνει μέσα στον Απρίλιο να εξεταστεί η δανειοδότηση με 350 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με ποσά από το «Πράσινο Ταμείο», οι πόροι του οποίου στο τέλος του χρόνου αναμένεται να υπερβούν το 1 δισ. ευρώ. Η χρηματοδότηση μπορεί να κατευθυνθεί άμεσα στον ΑΔΜΗΕ και το ΛΑΓΗΕ προκειμένου να αποπληρώσουν τους παραγωγούς ενέργειας, ενώ μέρος του ποσού πρέπει να διοχετευτεί άμεσα στη ΔΕΠΑ. Ταυτόχρονα προτείνεται η αποδέσμευση των λογαριασμών των Energa και Ηellas Power για την εξόφληση των ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ.
Μανταλένα Πίου
========================
Παπακωνσταντίνου: Σε επαφή με ΔΝΤ και ΥΠΟΙΚ για τα προβλήματα στην αγορά ηλεκτρισμού
Τη διαβεβαίωση ότι το ΥΠΕΚΑ έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού δίνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε στενή συνεργασία τόσο με το υπουργείο Οικονομικών όσο με τους αρμόδιους ενεργειακούς φορείς.
Όπως τονίζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου σε ανακοίνωσή του, εκτός από τη ΡΑΕ, το ΔΕΣΜΗΕ, το ΛΑΓΗΕ και τις ενεργειακές εταιρείες του Δημοσίου ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με τους θεσμικούς συνομιλητές της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΔΝΤ αλλά και με ιδιωτικούς ενεργειακούς φορείς, προκειμένου να συντονιστούν και να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή προβλημάτων ή δυσλειτουργιών στον τομέα ενέργειας.
Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αποδίδει τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ενεργειακή αγορά στα γενικότερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
==================================
Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ από το 2013
Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και νερού αλλά και στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς φέρνει το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα "Ελέυθερος Τύπος".
Αυτό προβλέπουν τα τριετή επιχειρησιακά σχέδια που καταθέτουν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ.
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", τα σχέδια αυτά έχουν προσαρμοστεί στο νέο μνημόνιο και θα είναι δεσμευτικά για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Σε ό,τι αφορά στα τιμολόγια ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  θα πρέπει το αργότερο μέχρι και το 2013 τα τιμολόγια να προσεγγίσουν το επίπεδο των (υψηλότερων κατά περίπου 65%) τιμολογίων της χονδρικής με εξαίρεση μόνο τα τιμολόγια των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
 Το μνημόνιο προβλέπει παράλληλα αυξήσεις των τιμολογίων για τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, οι οποίες αναμένεται να αποκρατικοποιηθούν περαιτέρω μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.
=====================================
Στις 26/6 η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ
Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, η οποία είχε αρχικά οριστεί για την 28.6.2012 θα διεξαχθεί στις 26.6.2012.
=====================================
ΔΗΛΩΣΗ                 Τρίπολη  24-4-2012

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
Και με την ψήφο μας υπερασπίζουμε τη δημόσια περιουσία

Η συνεχής και με προκλητικό τρόπο υπονόμευση της ΔΕΗ τα τελευταία δέκα χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν φέρει την Επιχείρηση στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.
Σήμερα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πώληση λιγνιτικών της Μονάδων βρίσκεται στην τελική φάση προώθησης με βάση τις αποφάσεις που έχει συμφωνήσει στο Μνημόνιο 2 η Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.
Μπροστά στις εκλογές της 6ης Μαΐου συνεχίζεται η διαδικασία για την πώληση των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ.
Η δήλωση πριν λίγες μέρες του κ. Βενιζέλου περί αναμονής της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου μετά την προσφυγή της ΔΕΗ και η πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά περί χαμηλής σήμερα τιμής - και η αναπαραγωγή τους τοπικά από υποψηφίους Βουλευτές Αρκαδίας - υπηρετούν εκλογικές σκοπιμότητες «ψαρεύοντας» σε θολά νερά.
 Τώρα είναι η ώρα να εκφράσουμε όλοι την αντίθεσή μας και να βρεθούμε σε αγώνα για την αποτροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης και της Τρόικας ενάντια στη πώληση των Μονάδων της ΔΕΗ - μεταξύ των οποίων και της Μεγαλόπολης 3 - που οδηγεί στη διάλυση της ΔΕΗ, αχρηστεύοντας έναν πυλώνα ανάπτυξης μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.
Τώρα είναι η ώρα για την ανατροπή της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, για μια άλλη πολιτική που θα αποδεσμεύει τη χώρα από την τρόικα και τα μνημόνια, σε σύγκρουση με τις πολιτικές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι Κοινωνικό αγαθό και δεν χαρίζεται σε κανένα.
Η διαμελισμένη και ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, δεν θα έχει τίποτε να προσφέρει στους πολίτες της χώρας. Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια σύγχρονη, 100% Δημόσια, Ενιαία,  ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί αποκλειστικά με αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, οι πολίτες του Νομού μας μπορούν και πρέπει και με την ψήφο τους να ματαιώσουν τα σχέδια τους, για να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τη δημόσια περιουσία, για την σωτηρία της ΔΕΗ, της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.

Ψήφο στο Ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ  Σαράντος
Υποψήφιος  Βουλευτής  Αρκαδίας
 ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: