Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο καλή Ανάσταση με υγεία, ευτυχία, ειρήνη και δημιουργικότητα


Καλή Ανάσταση


Η Ανάσταση του Θεανθρώπου ας φωτίσει το δρόμο και τις καρδιές μας, στέλνοντας μηνύματα χαράς, αναγέννησης, ενότητας και αγάπης.
Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο καλή Ανάσταση με υγεία, ευτυχία, ειρήνη και δημιουργικότητα.


==========================
ΣΔΟΕ: "Δεν προέκυψαν παραβάσεις και δεν διαπιστώθηκαν λήψη εικονικών τιμολογίων"

Το ΣΔΟΕ δεν βρίσκει παραβάσεις για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και "αδειάζει" την εγχώρια ενεργειακή διαπλοκή και τους τηλεοπτικούς εκφραστές του μνημονίου

Η ύποπτη χρονικά επίθεση που δέχτηκε ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο ενοχλεί η αγωνιστική της δράση και ο συγκρουσιακός της ρόλος. Μπορεί κανείς να την κατηγορήσει για λάθη παραλείψεις και υπερβολές όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι συγκριτικά με τς υπόλοιπες συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες είναι η μοναδική που παλεύει σκληρά ενάντια στην πολιτική του ΔΝΤ.
Τα τηλεοπτικά μέσα της διαπλοκής και οι εφημερίδες των εργολάβων επιτίθενται με μένος στην μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση με στόχο να φιμώσουν τις αντιμνημονιακές φωνές και οτιδήποτε αντιστέκεται στις κυβερνητικές πολιτικές των εκφραστών της τρόικας.
Μεγαλύτερο και πιο τρανό αποδεικτικό στοιχείο για το νόμιμο τρόπο λειτουργίας της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (αλλά και του ΟΚΔΕ) βρίσκεται στα συμπεράσματα του φορολογικού ελέγχου που άσκησε το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης πριν από λίγες μέρες ύστερα από το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή. Εκεί περιγράφονται με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο τα εξής για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:
"Σαν συνδικαλιστικός φορέας τηρεί βιβλίο εσόδων- εξόδων θεωρημένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών και υποβάλλει προβλεπόμενες δηλώσεις.
Από τον έλεγχο του βιβλίου, των παραστατικών και των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ και δεν διαπιστώθηκαν λήψη εικονικών τιμολογίων".
Οπότε με τις παραπάνω διαπιστώσεις του ΣΔΟΕ αποδεικνύεται με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι για όσα σκόπιμα κατηγορούν την Ομοσπονδία δηλαδή για υπερτιμολογήσεις και εικονικά τιμολόγια δεν ισχύει και όσα ανεύθυνα υποστηρίζουν τα παπαγαλάκια του μνημονίου είναι ψευδή και συκοφαντικά.
Όλες αυτές οι επιθέσεις συνδυάζονται ολοφάνερα με τα σχέδια της κυβέρνησης για πωλήσεις Λιγνιτικών Μονάδων.
Επίσης πονηρό και περίεργο παράδειγμα που δημοσίευσαν τα μέσα της διαπλοκής ήταν για κάποιο εξωφρενικό ποσό που κόστισε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου από συνδικαλιστές. Τελικά το συγκεκριμένο ποσό ανήκε σε ομαδική κράτηση 30 συνδικαλιστών και όχι για ένα μόνο δωμάτιο. Άλλη μία παραπλανητική πληροφορία για να διασπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στις τάξεις των εργαζομένων.
Τελικά όπως αποδεικνύεται το ύπουλο σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης να κτυπηθεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για γεγονότα, δράσεις και λειτουργίες που έχουν κατοχυρωθεί με συλλογικές συμβάσεις έχει τις ρίζες της στην εγχώρια ενεργειακή διαπλοκή.
Χρέος της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι να υπερασπιστεί με σθένος και αποφασιστικότητα την αγωνιστική και κοινωνική της δράση, τα δικαιώματα των εργαζομένων και να καθαρίσει το συνδικαλιστικό τοπίο από όσους την διαβάλουν με τις ενέργειες τους.
=================================
Περισσότεροι κλάδοι στον ΕΟΠΠΥ


Mε 47 αλλαγές που κατέθεσε στο νομοσχέδιο σκούπα του Υπουργείου Εργασίας, ο κ Κουτρουμάνης εντάσσει άμεσα περισσότερους κλάδους υγείας στον ΕΟΠΠΥ, μεταθέτει την έναρξη εφαρμογής ορισμένων μέτρων ενώ αφήνει στην επόμενη κυβέρνηση την νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα στον ΕΟΠΠΥ εντάσσονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος:

α) την 1/4/2012 του Οίκου Ναύτου β) την 1/5/2012 του Κλάδου Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ και του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και γ) την 1/6/2012 του ΕΤΑΑ, καθώς και οι κάθε μορφής μονάδες παροχής υγείας με το σύνολο του εξοπλισμού τους».

2. Παρατείνεται η προθεσμία ένταξης σε ρύθμισης χρεών για τους οφειλέτες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης έως τις 30.04.2012 και έως τις 31.05.2012 για την εφάπαξ καταβολή και την καταβολή πρώτης δόσης

- Μετατίθεται για ένα μήνα , την 1η Ιουνίου αντί της 1ης Μαΐου η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν συγχρόνως μέσω τραπεζών τη μισθοδοσία, τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ και το ΦΜΥ μετά την έντονη διαμαρτυρία της ΓΣΕΒΕΕ.

- Υπό την ....άπιαστη προϋπόθεση της αύξησης των εσόδων θα χορηγείται έκπτωση στις εισφορές ως μπόνους στους συνεπείς επιχειρηματίες.

- Όπως διευκρινίζεται μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την πρώτη εφαρμογή της διάταξης τ, ανά τέσσερις μήνες θα συντάσσεται έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

- Στην περίπτωση αύξησης των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με τις προϋπολογιζόμενες, δύναται να παρέχεται έκπτωση στις αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Η έκπτωση παρέχεται στις Κοινές Επιχειρήσεις πλην Δημοσίου, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, υπό την προϋπόθεση ότι καταβάλλουν ανελλιπώς τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και είναι ασφαλιστικά ενήμερες για την ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του προσωπικού που απασχολούν.
===============================
«Ζητάμε νέους για να μπουν στην αγορά εργασίας, συμβουλευτείτε το Eures» είπε και πρόσθεσε «Στη Γερμανία υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας και οι ανάγκες μας για εξειδικευμένο προσωπικό αυξάνονται εξ αιτίας της συρρίκνωσης του ενεργού πληθυσμού».Η κ. Λάινεν τόνισε ότι η ανεργία των νέων στη Γερμανία και στην Αυστρία ανέρχεται στο 8%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και χρόνια, ενώ αντίθετα στην Ελλάδα και την Ισπανία αγγίζει το 50%.
================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: