Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η δε ΔΕΗ σε πρωτοφανές black-out αποτιμάται στα 366 εκατ. ευρώ.



Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, ανακοίνωσε , την απόφαση που αφορούσε τις κινητοποιήσεις του «Σπάρτακου» στην Εγνατία Οδό, με κλείσιμο των διοδίων τον Αύγουστο του 2011. Η απόφαση είναι καταδικαστική για Αδαμίδη και Βασιλειάδη. Ειδικότερα:Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παρακώλυση συγκοινωνίας, κάθισαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης και Κώστας Βασιλειάδης. Η εισαγγελέας πρότεινε καταδίκη 6 μήνες με αναστολή, ενώ η τελική απόφαση του προεδρείου, είναι 3 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, χωρίς το δικαίωμα έφεσης.Κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση είναι τελεσίδικη.
---------------------------------------------------
Η ανακοίνωση του Σπάρτακου περί της απόφασης 3μηνης φυλάκισης στον Πρόεδρο και τον πρώην Γ. Γραμματέα του Σωματείου για παρακώλυση κυκλοφορίας



Μπορεί μία καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου να ποινικοποιήσει μία συνδικαλιστική αγωνιστική κινητοποίηση; Σαφέστατα και ΟΧΙ. Πόσο μάλλον όταν οι λόγοι που οδηγούν σε μία δράση έχουν να κάνουν, όχι απλά με την υγεία αλλά, με την ίδια την ζωή των εργαζόμενων και συνταξιούχων της ΔΕΗ.
Προκαλεί λοιπόν εντύπωση (αλλά συνάμα και πραγματική απογοήτευση), το γεγονός ότι η συμβολική κινητοποίηση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στον σταθμό των διοδίων Πολυμύλου (τον Αύγουστο του 2011), που είχε σαν «τυπική» συνέπεια την σύλληψη του Προεδρείου για ¨παρακώλυση κυκλοφορίας¨, έληξε με την επιβολή τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης -3μηνης φυλάκισης – για τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του Σωματείου κατά την εκδίκασή της στις 17/5/2012.
Μάλλον, η Δικαιοσύνη επιθυμεί να επιβεβαιώνει την ρήση ότι «είναι τυφλή» καθώς δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι δε μπόρεσε να «δει» τον εξαιρετικά σημαντικό λόγο/αιτία/κίνητρο/σκοπό της κινητοποίησης στην οποία είχε τότε προβεί το συνδικάτο. Μίας κινητοποίησης που ¨σφραγίστηκε¨ με την κατηγορία της «παρακώλησης» τη στιγμή που στο ουσιαστικό μέρος ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
Το μόνο που υπήρξε ήταν η κατανόηση του κόσμου και η υπομονή που επέδειξε στην προσπάθεια ενημέρωσης που έκαναν τότε τα συνδικαλιστικά μας στελέχη, με απώτερο στόχο να φθάσει το μήνυμα της δυσφορίας και αγανάκτησης των ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ/ΔΕΗ, στους υψηλά ιθύνοντες.
Όπως και να έχουν τα πράγματα ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όπως δε πτοήθηκε ποτέ από δικαστικές αποφάσεις, εμπόδια ή δυσκολίες που αντάμωσε στη πορεία του, έτσι και τώρα θα συνεχίσει με δυναμική πάντα διάθεση, χωρίς καμία αρνητική πρόθεση παρά μόνο για το καλό των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και της ίδιας της επιχείρησης.
=================================




--------------------------------------------------------------------------------------------------


======================================================




Πίκρα… πολλή πίκρα στο ΧΑ

Πλέον η χρηματιστηριακή αξία για παράδειγμα της Εθνικής υπολείπεται μόλις 170 εκατ. ευρώ από το να συρρικνωθεί χαμηλότερα του 1 δισ. ευρώ. Η Alpha Bank και η Eurobank δεν ξεπερνούν μαζί τα 600 εκατ. ευρώ. Η δε ΔΕΗ σε πρωτοφανές black-out αποτιμάται στα 366 εκατ. ευρώ. 
http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/151/articles/699982/ArticleMarketComment.aspx

===================================================
ΔΕΗ: Στις 29/5 τα οικονομικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου
Την Τρίτη 29 Μαΐου 2012, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2012 της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.
====================================================
ΔΕΗ: Τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η ΔΕΗ περιμένει οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών για τον τρόπο επιβολής του ΕΤΗΔΕ, το οποίο, σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς για το 2012, πρέπει να καταβληθεί σε πέντε δόσεις.Της Μανταλένας Πίου
Εν αναμονή των εντολών του υπουργείου Οικονομικών η ΔΕΗ εκδίδει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς το «χαράτσι» και συγκεκριμένα χωρίς την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012.
«Η ΔΕΗ εκδίδει κανονικά λογαριασμούς ρεύματος αλλά για λίγες ημέρες οι λογαριασμοί αυτοί δεν θα περιλαμβάνουν το ΕΤΗΔΕ (τέλος ακινήτων)» δήλωσε ο εκπόσωπος Τύπου της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο θα διαρκέσει το «πάγωμα» της είσπραξης του ειδικού τέλους.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η ΔΕΗ περιμένει οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών για τον τρόπο επιβολής του ΕΤΗΔΕ, το οποίο, σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς για το 2012, πρέπει να καταβληθεί σε πέντε δόσεις.
Πλήγμα
Η επιβολή του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς ρεύματος έχει πλήξει άμεσα τη ΔΕΗ, καθώς είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι απλήρωτοι λογαριασμοί και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο τέλος Μαρτίου να ξεπεράσουν το 1,1 δισ. ευρώ, προκαλώντας οξύ πρόβλημα ρευστότητας στη ΔΕΗ. Το μεγάλο «μπουμ» με τους απλήρωτους λογαριασμούς έγινε τους πρώτους μήνες του 2012, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για επιμήκυνση στις 80 ημέρες του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν διακόπτεται η παροχή ρεύματος, παρότι ο λογαριασμός έμενε απλήρωτος. Προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησαν και οι διάφορες δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν προσφυγές κατά της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν είχε εξοφλήσει το ΕΤΗΔΕ.
Στην πρώτη φάση του ΕΤΗΔΕ, το 2011, ο ρυθμός εξόφλησης των λογαριασμών παρέμενε στα ίδια περίπου επίπεδα, με αυτά που ίσχυαν προ της επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, προφανώς λόγω της απειλής διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Εξαρχής πάντως η ΔΕΗ, όπως και οι άλλες εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος είχαν ζητήσει να μη συνδέεται η εξόφληση του λογαριασμού με την πληρωμή του ειδικού τέλους. Τους προηγούμενους μήνες το υπουργείο Οικονομικών είχε εξετάσει για το 2013 σχέδια για την πληρωμή του ΕΤΗΔΕ μέσω των εφοριών ή άλλου συστήματος πέραν της ΔΕΗ.
Η ακυβερνησία όμως έχει «παγώσει» τα σχέδια αυτά, όπως και τις πληρωμές για το 2012.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112864722
======================================================
Στα 2 δισ. ευρώ περίπου το κόστος της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας
Πηγή: Express.gr  17/05/12-07:45


Η ΠΡΩΤΗ επίσημη παρουσίαση του φιλόδοξου σχεδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας γίνεται αύριο στην Κύπρο. Η παρουσίαση θα γίνει από την εταιρία Quantum Energy κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών Ελλάδας και Κύπρου. Για το σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Κύπρο ο πρόεδρος της ΡΑΕ Νίκος Βασιλάκος, ενώ στην εκδήλωση θα παραστεί ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Ν. Συλικιώτης.

Η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών με την επωνυμία Euro Asia Interconnector σχεδιάζεται από την εταιρία Quantum Energy, που ανήκει στον επιχειρηματία Νάσο Κτωρίδη. Η Quantum που συνεργάζεται με τη ΔΕΗ σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, έχει ήδη καταρχήν συμφωνήσει με την ελληνική εταιρία αλλά και την ισραηλινή κρατική εταιρία ηλεκτρισμού IEC.

Το κόστος κατασκευής της υποθαλάσσιας διασύνδεσης Euro Asia Interconnector θα καθοριστεί επακριβώς στην τεχνικοοικονομική μελέτη σκοπιμότητας που εκπονείται από την Quantum, ωστόσο οι αρχικοί υπολογισμοί κάνουν λόγο για 1,5 έως 2 δισ., χωρίς να υπολογίζονται οι μονάδες φυσικού αερίου που θα πρέπει να κατασκευαστούν σε Ισραήλ και Κύπρο. Η διασύνδεση μήκους 1.000 χιλιομέτρων και ισχύος 2 GW, θα φτάνει σε βάθος 2 χιλιάδων μέτρων. Αντίστοιχο έργο σε μήκος είναι η σύνδεση Νορβηγίας - Ολλανδίας, ενώ σε βάθος η διασύνδεση Ιταλίας - Σαρδηνίας. Η Ισραηλινή Κρατική Εταιρεία Ηλεκτρισμού (IEC) συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του έργου το οποίο θεωρεί εθνικής προτεραιότητας. Η κοινή εταιρία ΔΕΗ - Quantum Energy έχει αναλάβει την εξασφάλιση της πλήρους χρηματοδότησης του έργου, που μπορεί να αποπερατωθεί το 2016 σε 36 μήνες από την έγκριση των μελετών.

=============================================================
Τρόικα: Δυσαρέσκεια για το πάγωμα των αποκρατικοποιήσεων
Η αντίδραση αυτή ήρθε μετά την απόφαση του δ.σ. του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ν' αναστείλει τις εργασίες του μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
Tην έντονη δυσαρέσκεια της τρόικας προκάλεσε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία αναστέλλει την υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων μέχρι τις επόμενες εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Η τρόικα θεωρεί ότι η απόφαση ναρκοθετεί άλλη μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της χώρας παράλληλα με τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του Ταμείου από τις πολιτικές μεταβολές και επιρροές.
Η αντίδραση αυτή ήρθε μετά την απόφαση του δ.σ. του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ν' αναστείλει τις εργασίες του μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Η σχετική ανακοίνωση που διανεμήθηκε χθες από το Ταμείο αναφέρει ότι το δ.σ. «στη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου και μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα προκύψει από τις νέες εκλογές, θα απέχει από τη λήψη αποφάσεων οι οποίες είναι δεσμευτικές για το μέλλον.
Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη προσλάβει, με σύμβαση ενός έτους, την εταιρία Hill+Knowlton Strategies, ως εκπρόσωπο επικοινωνίας με το εξωτερικό, καθώς και την MRB, με στόχο τη διενέργεια πανελλαδικών δημοσκοπήσεων σχετικά με τη γνώμη των πολιτών για τις αποκρατικοποιήσεις.
====================================
Πάνω από 80 εκατ. ευρώ χρωστά στην ΔΕΗ η "Αλουμίνιον"
17 Μαϊου 2012, 13:55
Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, σχολιάζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, δήλωσε ότι «το 2012 θα είναι χρονιά που θα κλάψουν μανούλες», ενώ περιέγραψε τους τρεις πυλώνες της καταστροφής: Ένα κράτος που έχει πτωχεύσει, ένα τραπεζικό σύστημα που δεν δανειοδοτεί, υπερβολικοί φόροι που καταστρέφουν την επιχειρηματικότητα. Όμως ο κ. Μυτιληναίος «ξέχασε» να πει, ότι ο ίδιος χρωστάει περισσότερα από 80 εκατ. στη ΔΕΗ και αρνείται πεισματικά να τα πληρώσει, παρά το γεγονός ότι του έχει δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής μέσα από μία σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Το χρέος προς τη ΔΕΗ, της εταιρείας Αλουμίνιον του κ. Μυτιληναίου, έφτανε πριν από δύο μήνες τα 115 εκατ. ευρώ. Τα 74,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ τα 39,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν στο υπόλοιπο της ρύθμισης - haircut προηγούμενου χρέους. Η ΔΕΗ είχε καλέσει την Αλουμίνιον να πληρώσει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της, όμως η Αλουμίνιον κατέβαλε λιγότερα από τα μισά: Μόλις 35 εκατ. ευρώ. Και αυτό διότι η εταιρεία είχε υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία, για να παραπέμψουν τη διαφορά τους ως προς τα τιμολόγια χρέωσης στη διαιτησία. Ως όρος τέθηκε η Αλουμίνιον να πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος που θα της έστελνε η ΔΕΗ. Όμως, η Αλουμίνιον δεν τήρησε τη συμφωνία, καθώς μετά την υπογραφή σταμάτησε να πληρώνει.

Όταν η ΔΕΗ επιχείρησε να «θυμίσει» στον κ. Μυτιληναίο να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας, δηλαδή να πληρώνει τους λογαριασμούς του, εκείνος έκανε ακόμη μία τρίπλα. Προσέφυγε στη ΡΑΕ, ζητώντας αυτή τη φορά να της προσδιορίσει προσωρινή τιμή ρεύματος. Το ακόμη πιο απίστευτο είναι ότι, μέχρι η ΡΑΕ να πάρει την απόφαση, η Αλουμίνιον προσδιόρισε μόνη της την προσωρινή τιμή, που ήταν πολύ χαμηλότερη από αυτή που είχε συμφωνήσει προ μηνών με τη ΔΕΗ! Το αποτέλεσμα είναι σήμερα η Αλουμίνιον να χρωστάει στη ΔΕΗ περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή έπειτα από ερώτηση δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο όμιλος Μυτιληναίου έχει μπει και στο «μικροσκόπιο» του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος παρήγγειλε δικαστική έρευνα. Όσον  αφορά τη διαφορά με τη ΔΕΗ, αναμένεται ο ορισμός του επιδιαιτητή. Την ίδια ώρα ο κ. Μυτιληναίος ανακοινώνει υψηλές κερδοφορίες. Ενδεικτικά τα κέρδη προ φόρων για το 9μηνο του 2011 ανέρχονται σε 99,4 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρά και σε εξαγορές - μαμούθ…
===========================================================
Θεαματική αύξηση πωλήσεων του ομίλου Μυτιληναίου
17 Μαϊου 2012, 12:49
Αύξηση κατά 28% σημείωσε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Μυτιληναίου, στο πρώτο τρίμηνο του 2012, γεγονός που από τη διοίκηση αποδίδεται στη σταθερά θετική επίδοση της Μέτκα αλλά και στην αυξημένη συνεισφορά του τομέα της ενέργειας, ο οποίος πλέον αντιπροσωπεύει το 22% των συνολικών πωλήσεων.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 358,6 εκατ. ευρώ έναντι 281,1 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 40,9 εκατ. ευρώ έναντι 43,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας υποχώρησαν στα 10 εκατ. ευρώ από 15 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Ο τομέας έργων EPC (Μέτκα) αποτέλεσε για ακόμα ένα τρίμηνο τον τομέα που κατέγραψε την ισχυρότερη επίδοση. Ο τζίρος ανήλθε στα 170,7 εκατ. ευρώ έναντι 162,2 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011. Τα κέρδη ebitda ενισχύθηκαν στα 27,8 εκατ. ευρώ από 26 εκατ. ευρώ με το περιθώριο κέρδους να διατηρείται στο 16,3% και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από 17,7 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 αυξήθηκαν στα 23,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Ο τομέας μεταλλουργίας & μεταλλείων (Αλουμίνιο της Ελλάδος) αποτελεί τον τομέα που αντιμετωπίζει τις ισχυρότερες προκλήσεις το 2012. Η διεθνής συγκυρία που χαρακτηρίστηκε από την άνοδο των τιμών της ενέργειας, των πρώτων υλών και την αποδυνάμωση των διεθνών τιμών του αλουμινίου στο LME, επέδρασε αρνητικά στις επιδόσεις του τομέα. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν η μείωση του κύκλου εργασιών που διαμορφώθηκε στα 117,8 εκατ. ευρώ από 139,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

«Η πίεση, που δημιουργεί το υψηλό ενεργειακό κόστος στους ευρωπαίους παραγωγούς και οι συνθήκες αδύναμης ζήτησης στην Ευρωζώνη, αντιμετωπίζεται με την άμεση υλοποίηση του προγράμματος ''ΜΕΛΛΟΝ'' για την περαιτέρω δραστική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του Τομέα Μεταλλουργίας, που αρχίζει ήδη να έχει αποτελέσματα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο τομέας ενέργειας ενίσχυσε σημαντικά τα μεγέθη του ομίλου στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του τομέα ανήλθε σε 77,4 εκατ. ευρώ από 4,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 και αντιστοιχεί στο 22% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου.

Σημειώνεται ότι, το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει η συνεισφορά και από τη μονάδα ισχύος 437MW της Korinthos Power που ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία τον Απρίλιο του 2012. Τέλος, εκκρεμεί ακόμα η εμπορική άδεια της μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης του Αγίου Νικολάου.

Η πρόσφατη υπογραφή της τριετούς Συμφωνίας Συνδιαχείρισης για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ, εξασφαλίζει, τόσο την ομαλή τροφοδοσία των τριών θερμικών μονάδων παραγωγής ενέργειας του ομίλου, όσο και την ευελιξία να πραγματοποιεί εισαγωγές, σταθμίζοντας συνεχώς τις συνθήκες στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ - LNG).


Ο όμιλος με τη λειτουργία και των τριών θερμικών μονάδων αυξάνει το μερίδιό του στην εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχοντας πλέον ολοκληρώσει το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα της περιόδου 2006-2011.
http://www.hbnews.gr/permalink/131439.html
==========================================================
Από ΕΤΕΑΜ και ΤΑΠ ΔΕΗ δανείζεται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 200 εκ. για τις συντάξεις
Πηγή: Express.gr

ΜΕΣΩ «εσωτερικού δανεισμού» θα καταβληθούν και οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου την ερχόμενη εβδομάδα από το ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα προχωρά στον δανεισμό 200 εκατ. ευρώ από το επικουρικό του ΕΤΕΑΜ με σύμβαση 14 ημερών, ενώ τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ θα δοθούν από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ.

Η ταμειακή διευκόλυνση από το ΕΤΕΑΜ και το ΤΑΠ ΔΕΗ γίνεται για πέμπτο συνεχή μήνα προκειμένου να αντιμετωπιστεί «το πρόβλημα ρευστότητας που θα έχει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την πληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων έως το τέλος Μαΐου», όπως υπογραμμίζεται στη σχετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΚΑ μέσα στο πρώτο δίμηνο είχε απορροφήσει περίπου το 65% της μειωμένης για το 2012 συνολικής κρατικής επιχορήγησης, ενώ τον προηγούμενο μήνα εγκρίθηκε η αποδέσμευση επιπλέον 1 δισ. ευρώ από ειδικό κονδύλι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
=========================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: