Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τους πελάτες των ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και REVMAENA θα αναλάβει να τροφοδοτεί με ρεύμα από 30 και 31/5/2012 αντίστοιχα η ΔΕΗ


Εκτός αγοράς και η REVMA ENA λόγω χρεών
Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν σκληρήνει τη στάση τους - Μονοπώλιο καθίσταται πάλι η ΔΕΗ
Eκτός αγοράς στη λιανική προμήθεια ρεύματος τέθηκε από τον ΛΑΓΗΕ και η εταιρεία REVMA ENA λόγω χρεών.
Ο ρυθμιστής της αγοράς έχει σκληρήνει τη στάση του απέναντι στους παρόχους που εμφανίζουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους αφού χθες είχε διαγράψει από το μητρώο συμμετεχόντων και την Eλληνική Εναλλακτική Ενεργειακή.

Σε συνδυασμό με τη διαγραφή τον Ιανουάριο των εταιρειών Energa και Ηellas Power, πλέον η ΔΕΗ καθίσταται μονοπώλιο και στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.

Η REVMA ENA είχε χρέη περίπου 1 εκατ. ευρώ και η Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή 800.000 ευρώ. Η πρώτη έχει περίπου 20.000 πελάτες και η δεύτερη 200 από τη μέση τάση (καταστήματα).

Οι πελάτες των δύο εταιρειών για ένα διάστημα 3 μηνών θα εκπροσωπούνται από τη ΔΕΗ με βάση το θεσμό του τελευταίου καταφυγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της REVMA ENA με επιστολή της προς τον ΛΑΓΗΕ είχε ζητήσει διακανονισμό για να καταβάλει τα ποσά σταδιακά, μέχρι τις 7 Ιουλίου, ενώ η διοίκηση της Ελληνικής Ενεργειακής με ανακοίνωσή της αναφέρει πως τα 800.000 ευρώ είναι ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον πρώην ΔΕΣΜΗΕ από τον οποίο προήλθαν ο ΑΔΜΗΕ και ο ΛΑΓΗΕ και καταγγέλλει τα εξής:

«Το ποσό αυτό όχι μόνο είμαστε διατεθειμένοι αλλά και ικανοί να το καταβάλουμε άμεσα, πλην όμως το απαιτούσαν και οι δύο εταιρείες καθολικοί διάδοχοι του ΔΕΣΜΗΕ, δηλαδή τόσο ο ΑΔΜΗΕ, όσο και ο ΛΑΓΗΕ. Διαχρονικά εμείς ζητούσαμε και καλούσαμε τις δύο αυτές εταιρείες αμφότερες θυγατρικές της ανταγωνίστριάς μας ΔΕΗ Α.Ε. να μας διευκρινίσουν με κοινή τους δήλωση και ανεπιφύλακτα σε ποια από τις δύο θα καταβάλουμε το ποσό αυτό. Μέχρι και εχθές ο ΑΔΜΗΕ και ο ΛΑΓΗΕ δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν σε ποιο μέρος των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του πρώην ΔΕΣΜΗΕ υπεισήλθε η κάθε μία από αυτές! Ουδόλως δεσμεύονταν πως αν καταβάλουμε στην πρώτη από αυτές η δεύτερη δεν θα διεκδικήσει την αυτή οφειλή και το αντίστροφο».


Στη ΔΕΗ οι πελάτες των δύο εταιρειών
Τους πελάτες των ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και REVMAENA θα αναλάβει να τροφοδοτεί με ρεύμα από 30 και 31/5/2012 αντίστοιχα η ΔΕΗ, μετά τη διαγραφή τους από το ΛΑΓΗΕ. Σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΛΑΓΗΕ), με τις οποίες γνωστοποιήθηκε η διαγραφή δύο συγκεκριμένων εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Αγοράς, η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες των δύο αυτών εταιρειών για τα ακόλουθα:
Η ΔΕΗ, σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 άρθρο 57, ανέλαβε ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές των δύο εταιρειών από:
* την Τετάρτη 30/5/2012 και ώρα 00: 00 για τους πελάτες της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και από
* την Πέμπτη 31/5/2012 και ώρα 00: 00 για τους πελάτες της εταιρείας REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε.
* Οι καταναλωτές των δύο ανωτέρω εταιρειών θα συνεχίσουν να ηλεκτροδοτούνται αδιαλείπτως και δεν κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.

================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: