Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

60 θέσεις εργασίας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου


Έχετε δει πουθενά Υπουργό να δίνει ένορκη κατάθεση υπέρ συγκεκριμένης εταιρείας και εναντίον της ΔΕΗ;

===================================
«ΒΟΜΒΑ» ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
«Ο Χρήστος Φώλιας είναι λαμόγιο. Νομιμοποιούμαι να πιστεύω ότι τα έχει πιάσει!»
Ο εξωραϊσμένος φασισμός των off the record καταγγελιών, οι υποκριτικές επανορθώσεις σε περίπτωση αποκάλυψης για να σκεπάσουν τον θόρυβο, ο τρόμος της πρόκλησης του δήθεν πολιτικού κόστους, οι εκρήξεις αυτές ενός κοινωνικοπολιτικού πρωτογονισμού, έχουν οδηγήσει το πολιτικό σύστημα σε αδιέξοδο. Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν, γιατί υπάρχουν πολίτες, που φτάνουν να πτύουν επί των προσώπων των πολιτικών!
Αυτά τα συμπτώματα της σήψης  θα περισταλούν από μόνα τους ή θα παταχθούν οριστικά, μόνον όταν κανένας δεν θα μπορεί να κρύψει πλέον την αλήθεια.
Η νέα πρόκληση είναι μεγάλη. Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ δίχως μισόλογα και υπεκφυγές αξιολόγησε, ζύγισε το κόστος και προέβη αυτόκλητα, χωρίς ποτέ να του το ζητήσουμε, αλλά επικοινωνώντας αυτός μαζί μας, σε δραματικές καταγγελίες. Ξεκαθάρισε -όπως ήδη έχουμε εκτενώς παρουσιάσει- ότι  συνδικαλιστής και μέλος του σημερινού  ΔΣ της ΔΕΗ  «είναι λαμόγιο».
Μάλιστα, εξήγησε τους ακριβείς λόγους για τον χαρακτηρισμό, τον οποίο του έχει προσδώσει.
Στην συνέχεια, όμως, και μετά από συνάντηση μέσα στο γραφείο του κ. Αρθούρου Ζερβού, προέδρου της ΔΕΗ, οι δύο τα «βρήκαν», αφού όπως ισχυρίστηκε ο κ. Οικονόμου το «λαμόγιο» «το είπε με την καλή έννοια…».
Ωστόσο  ο νομικός σύμβουλος δεν διέψευσε τίποτα απολύτως από όσα παρουσιάσαμε και είχε συμπεριλάβει στο αφήγημα που μας ανέπτυξε, όταν μας τηλεφώνησε ζητώντας επιμόνως να μας εξηγήσει τι, κατά τη γνώμη του, συμβαίνει στην ΔΕΗ.
Παράλληλα  ο κ. Οικονόμου -στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας- αποκάλεσε «παράφρονα και λαμόγιο» ΣΗΜΕΡΙΝΟ πρόεδρο Ανεξάρτητης  Αρχής Ρυθμιστικής Αρχής  ο οποίος, μετά από επίσκεψη στο γραφείο του κ. Μάκη Παπαγεωργίου - υφυπουργού αρμόδιου για τα θέματα ενέργειας- δέχθηκε την συγγνώμη του κ. Οικονόμου.
Μια συγγνώμη, στην οποία δεν υπήρχε καμία διάψευση των λεγομένων του νομικού συμβούλου, αλλά απλά επρόκειτο για μια «comme il faut» νέα διατύπωση περί… ανέμων και υδάτων!
Όμως ουδείς έχει μιλήσει μέχρι σήμερα ξεκάθαρα για την ουσία των καταγγελιών του κ. Οικονόμου. Τα ερωτήματα που τίθενται, πρέπει πλέον να απαντηθούν από την πολιτική ηγεσία του τόπου, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ποιοι εν τέλει είναι τα λαμόγια; Τι εννοούσε με τις φράσεις αυτές ο κ. Οικονόμου; Μπορεί ένας «ψυχοπαθής» και εν προκειμένω και «λαμόγιο»  να είναι στην κορυφή Ανεξάρτητης Αρχής ; Γιατί δεν παίρνει θέση ο κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος (εάν θεωρεί ακόμα το εαυτό του αρμόδιο υπουργό)  ζητώντας τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο κ. Οικονόμου και με βάσεις αυτά τα στοιχεία προέβη στις καταγγελίες; Τι έκανε μέχρι σήμερα το Δ.Σ της ΔΕΗ  πέρα από τα… συμπεθεριά συμφιλίωσης με μοναδικό σκοπό  να πορευτεί το θέμα σε… χαμηλή πτήση;  Κάποιοι, λοιπόν, τα πιάνουν και κάποιοι άλλοι κάνουν το κορόιδο;

Εάν έχει δίκιο ο κ. Οικονόμου, γιατί τον βάζουν να ζητήσει συγγνώμες και δεν του ζητάνε -όπως άλλωστε επιτάσσει η λογική και οι νόμοι- τα στοιχεία που έχει στα χέρια του; Από πού αντλούν το δικαίωμα να χειρίζονται αυθαιρέτως  μια υπόθεση που αφορά σοβαρές καταγγελίες κατά ανθρώπων που χειρίζονται δημόσιο χρήμα και δημόσια εξουσία σαν υπόθεση μεταξύ φίλων;
Έρχεται όμως μια νέα δραματική, για το πολιτικό σύστημα, αποκάλυψη. Ο κ. Οικονόμου χωρίς κανέναν ενδοιασμό αποκαλεί «λαμόγιο» και τον πρώην υπουργό, Χρήστο Φώλια, παραθέτοντας τα δικά του στοιχεία, τα οποία ως φαίνεται θεωρεί απολύτως επαρκή, προκειμένου να καταγγείλει ευθέως  ότι ο κ. Φώλιας χρηματίστηκε από συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να καταθέσει ενόρκως στο δικαστήριο υπέρ της.

Η δήλωση του κ. Οικονόμου σχετικά με την περίπτωση του κ. Φώλια έχει ως εξής:

«Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της ΔΕΗ. Κατάφερα να ανατρέψω, και μάλιστα τρείς φορές, το στήσιμο που είχε γίνει. Μάλιστα και με τον Φώλια μέσα. Πήγαν στο ελεγκτικό συνέδριο προκειμένου να γνωμοδοτήσει για μια τιμολόγηση. Το τιμολόγια είχαν μια συγκεκριμένη τιμή  η κιλοβατώρα και για μια συγκεκριμένη εταιρεία ήθελαν να το κάνουν μείωση αυτής της τιμής. Τότε λοιπόν και κατόπιν εντολής του Φώλια, ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου, Ασημακόπουλος, προέβη σε εισήγηση υπέρ της εν λόγω εταιρείας. Όμως έχασαν την υπόθεση με 5-2 ψήφους! Ο Φώλιας για μένα είναι λαμόγιο. Έχετε δει πουθενά Υπουργό να δίνει ένορκη κατάθεση υπέρ συγκεκριμένης εταιρείας και εναντίον της ΔΕΗ;».

Στο σημείο αυτό ευλόγως απορήσαμε και ρωτήσαμε τον κ. Οικονόμου: «Μα είναι δυνατόν να προβάλλετε ένα τέτοιο ισχυρισμό; Ο κ. Φώλιας ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας πριν από την πολιτική. Του έλειπαν τα χρήματα για να κάνει κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν να χρηματίστηκε όπως ισχυρίζεστε;».
Και η απάντηση του κ. Οικονόμου ήλθε σαν κεραυνός: «Ναι. Εγώ νομιμοποιούμαι να το πιστεύω. Τα λεφτά για κανέναν δεν είναι ποτέ αρκετά!».
Τάκης Χατζής
==========================
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΩΛΙΑ
«Θα μηνύσω τον συκοφάντη Νομικό Σύμβουλο της ΔΕΗ»
Εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός, Χρήστος Φώλιας, με αφορμή τις καταγγελίες - βόμβα του Νομικού Συμβούλου της ΔΕΗ, Αργύρη Οικονόμου, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο newpost.gr. Ο κ. Φώλιας κάνει λόγο για «απροσδόκητες συκοφαντίες», δηλώνοντας πως άμεσα θα καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.


Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ευρισκόμενος στην Κίνα για επαγγελματικούς λόγους, πληροφορήθηκα των απροσδόκητων συκοφαντιών που εξαπέλυσε σήμερα εναντίον μου νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ.
Επειδή στη μέχρι τώρα διαδρομή μου, σε όλους τους δρόμους που επέλεξα να βαδίσω, τόσο στην αγορά όσο και στην κοινωνία ουδέποτε έδωσα δικαιώματα σε κανέναν, έχω ήδη εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο μου να καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.
Κάποιοι πρέπει επιτέλους να μάθουν οτι μερικά ονόματα δεν προσφέρονται για άθλια παιχνίδια.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τώρα τον λόγο.
Χρήστος Φώλιας»
=================================
Επίτροπος Ετινγκερ: Μειώστε το κόστος «πράσινης ενέργειας»

Τον κίνδυνο της υπερχρέωσης των νοικοκυριών στην πατρίδα του επισείει ο Γερμανός επίτροπος, αρμόδιος για την ενέργεια, καλώντας την κυβέρνηση να βάλει «φρένο» στο αυξανόμενο κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το λεγόμενο και ως «πράσινο τέλος».
«Χρειαζόμαστε ένα όριο ταχύτητας», δήλωσε με έμφαση ο Γκίντερ Έτινγκερ, αναφερόμενος στο κόστος για τη χρηματοδότηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως αιολική και ηλιακή, καθώς η Γερμανία επέλεξε να μειώσει την εξάρτησή της από την πυρηνική ενέργεια, τον άνθρακα και το εισαγόμενο πετρέλαιο.
Οι επιχορηγήσεις αυτές επιτάχυναν, πέρα από κάθε πρόβλεψη, τις εγκαταστάσεις σταθμών παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία κατέχει τη δεύτερη θέση στην ΕΕ στην ακριβότερη ενέργεια.
Μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία, ο Έτινγκερ δήλωσε πως η προβλέψεις των ειδικών για το κόστος των χρεώσεων για την πράσινη παράμετρο στο ρεύμα, στα πλαίσια του Νόμου για την Πράσινη Ενέργεια (EEG), αναμένεται να αυξηθεί πάνω από τα πέντε λεπτά/κιλοβατώρα το 2013, δηλ. 40% μέσα σε ένα χρόνο.
Όπως τόνισε ο ίδιος, μέσα στα επόμενα έτη η τιμή ενδέχεται να ανέβει στα 6 ή 7 λεπτά και εάν προστεθεί επίσης και ο ΦΠΑ να φθάσει και τα 9 λεπτά.
Μία αύξηση πάνω από τα 5 λεπτά μεταφράζεται σε 70 ευρώ επιπλέον στα 900 ευρώ που κατά μέσον όρο καλείται να πληρώσει μέσα στο 2012 ένα νοικοκυριό στη Γερμανία, εκ των οποίων τα 150 ευρώ διατίθενται για την πράσινη ενέργεια.
Για το τρέχον έτος το συνολικό κόστος του EEG θα φθάσει τα 16 δισ. ευρώ, ενώ το ερχόμενο έτος προϋπολογίζεται ότι θα φθάσει τουλάχιστον τα 20 δισ. ευρώ.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της κοινωφελούς εταιρείας ενέργειας RWE, Πέτερ Τέριουμ, δήλωσε από την πλευρά του πως οι χρεώσεις για την πράσινη ενέργεια ενδέχεται να φθάσουν τα 5,3, ή 5,4 λεπτά. «Αυτό είναι πολύ», τόνισε, προσθέτοντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος η κοινή γνώμη να στραφεί εναντίον αυτής της στρατηγικής για τις ανανεώσιμες πηγές.
Οι Έτινγκερ και Τέριουμ τόνισαν στο ίδιο συνέδριο πως η επιδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – οι οποίες χρειάζονται κάποια ώθηση στα αρχικά τους στάδια για να καταστούν ανταγωνιστικές στην αγορά ενέργειας – θα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αντιπροσωπεύουν τις τάσεις εναρμονισμού του συνολικού τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία υιοθέτησε την πολιτική αυτή δίχως να διαβουλευτεί με τους γείτονές της και στις επερχόμενες εκλογές του 2013 αναμένεται το θέμα του κόστους της ενέργειας να αποτελέσει ένα από τα κυριότερα στην προεκλογική ατζέντα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
=============================
Διαμαρτυρία για το ακριβό ρεύμα και από τους βιοτέχνες
Τις ενστάσεις του σχετικά με το ύψος των τιμολογίων της ΔΕΗ διατυπώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) σε σχετική επιστολή προς την επιχείρηση.
Οι ενστάσεις αυτές βρέθηκαν και στο επίκεντρο συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΑ, με τη συμμετοχή ανωτέρων στελεχών της ΔΕΗ.
Ειδικότερα, με την επιστολή του το ΒΕΑ ζητά από την ΔΕΗ την εφαρμογή διορθωτικών μέτρων τόσο για τους καταναλωτές υψηλής τάσης όσο και για τους καταναλωτές μέσης τάσης, που έχουν κοινά χαρακτηριστικά, με στόχο τη μείωση του συνολικού κόστους ισχύος και την παροχή εκπτώσεων για την έγκαιρη και τακτική εξόφληση των λογαριασμών τους.
Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΑ, χθες, στην οποία παραβρέθηκαν εκ μέρους της ΔΕΗ οι Φώτης Μανδάνας, διευθυντής, και Γρηγόρης Νταλής βοηθός διευθυντή από τη Διεύθυνση συναλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας, τα στελέχη της ΔΕΗ επεσήμαναν σε ό,τι αφορά στην κοστολόγηση, ότι "η ΔΕΗ κινείται στα όρια του κόστους και για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας θα πρέπει η πολιτεία να λάβει μέριμνα για τη μείωση της φορολογίας στα τιμολόγια της ΔΕΗ στη μεταποίηση".

=============================
Στο πλαίσιο αυτό, στο προσκήνιο έχει επανέλθει παλαιότερη μελέτη της ΔΕΗ που είχε εκπονηθεί το 2007 επί Τάκη Αθανασόπουλου σύμφωνα με την οποία η εταιρεία χάνει κάθε χρόνο 744 εκατ. ευρώ εξαιτίας της μικρής απόδοσης και της κακής λειτουργίας σε όλους τους τομείς συγκριτικά με τη μέση πρακτική ομοειδών εταιρειών. Η διαφορά στα κόστη, σημειωτέον, δεν περιλαμβάνει το μισθολογικό.
Αν και έχουν περάσει 5 χρόνια, η μελέτη της Booz Allen Hamilton διαπίστωνε απόσταση από τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές σε όλη την αλυσίδα λειτουργίας της ΔΕΗ από τα ορυχεία, την παραγωγή, τη μεταφορά, τη διανομή, την εμπορία, μέχρι τις κεντρικές υπηρεσίες. Πιο αναλυτικά η σπατάλη στα ορυχεία υπολογιζόταν σε 274 εκατ. ευρώ, στην παραγωγή σε 210 εκατ. ευρώ το χρόνο, στη μεταφοράστα 23 εκατ. ευρώ, στη διανομή σε 111 εκατ. ευρώ το χρόνο, στην εμπορία σε 13 εκατ. ευρώ και στον τομέα των κεντρικών διοικητικών υπηρεσιών σε 113 εκατ. ευρώ ετησίως. Έκτοτε, έχουν υπάρξει κάποιες βελτιώσεις (π.χ. στη μεταφορά) ωστόσο βασικοί τομείς όπως τα ορυχεία και η παραγωγή συνεχίζουν να βρίσκονται σε απόσταση από τις βέλτιστες πρακτικές

=============================
60 θέσεις εργασίας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου 

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εξήντα (60) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που εδρεύει στον Νομό Κοζάνης.

ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτης Σταθμών -Υποσταθμών 5
ΔΕ Μηχανοτεχνίτης 32
ΔΕ Τεχνίτες Ορυχείων 15
ΔΕ Συγκολλητές 2
ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Εκτέλεσης Τεχνικών Έργων (Χειριστής Αυτοκινούμενου Γερανού) 1
ΔΕ Οικοδόμοι Μονίμων Συνεργείων Συντήρησης 3
ΔΕ Οδηγοί Λεωφορείου 1
ΔΕ Οδηγοί ΦορτηγώνΧωματουργικών Μηχανημάτων 1

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.ΔΕΗ-ΛΙΓ/ΧΕΙΑ.ΑΗΣ/ΥΗΣ.ΑΣΠ/ΤΣΠ και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΑΗΣ/ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Τ.Θ 1350, Τ.Κ. 50100 – ΚΟΖΑΝΗ απευθύνοντάς την στους αρμόδιους υπαλλήλους κ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ Δημήτριο τηλ: 24610-54212, κ. ΜΑΚΕΔΟΝΑ Δέσποινα τηλ: 24610-54305.
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Υποβολή αιτήσεων γίνεται από 27/09/2012 έως και 06/10/2012
============================

Δεν υπάρχουν σχόλια: