Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012


Κοινωνική οργή για τα βάρβαρα μέτρα που αποφασίζουν κυβέρνηση και τρόικα παρ' ότι αναγνωρίζουν ότι δεν βγαίνουν και δεν θα είναι τα τελευταία




==================================

Φωτόπουλος: Υπέρ της αντίστασης και όχι της αντίδρασης

Υπέρ της αντίστασης και όχι της αντίδρασης τάσσεται ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «την μπουλντόζα της τρόικας τη σταματάς με ρουκέτες στις ερπύστριες και όχι με παρακάλια και γαρύφαλλα».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ έχει εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργίες και κύμα καταλήψεων σε υπουργεία, Οργανισμούς και ΔΕΚΟ. Επίσης ζητεί συντονισμό της δράσης της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ με στόχο να μην κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση τα μέτρα.

============================
Το ΠΑΜΕ προχώρησε στην κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή σύμβασης της περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη ΡΑΕ, για τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
26 Σεπτεμβρίου 2012

Κατάληψη της Περιφέρειας και του γραφείου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας

Τη συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη,
 στην Τρίπολη, έκαναν το μεσημέρι στελέχη του ΠΑΜΕ Αρκαδίας,
 μετά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού.


Το ΠΑΜΕ προχώρησε στην κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή σύμβασης της περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη ΡΑΕ, για τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος του ΠΑΜΕ
Βαγγέλης Γούργαρης, με δηλώσεις του είπε πως
"η πλειοψηφία της περιφέρειας Πελοποννήσου, οι σύμμαχοί της κι ο περιφερειάρχης, πρωταγωνιστούν στην παράδοση της ηλεκτρικής ενέργειας, στο μεγάλο κεφάλαιο για να κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού. Μέχρι στιγμής έχουν εγκρίνει εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας στην περιφέρεια, από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 2.500 MW. Πρόκειται για τεράστια ισχύ, τετραπλάσια και πλέον της συνολικής ισχύος του ενεργειακού κέντρου της Μεγαλόπολης που είναι 600 MW".

Το μέλος του ΠΑΜΕ πρόσθεσε ότι
 "σήμερα, ο πρωθυπουργός θέλει να υπογράψει σύμβαση με τη ΡΑΕ για το αν ξεπουλήσουν και τα δίκτυα μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό θα φέρει νέα οικονομικά βάρη στα λαϊκά στρώματα και μεγαλύτερα κέρδη στο κεφάλαιο. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, εμείς παλεύουμε για ενιαίο δημόσιο φορέα ενέργειας που να υπηρετεί λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες των καπιταλιστών".
==================================
Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε νεφρολογικό κέντρο !


Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/09/2012
H ΔΕΗ... ξαναχτυπά! Αφού σταμάτησε την παροχή ηλεκτροδότησης σε κάμποσες οικογένειες και ανθρώπους που αρνήθηκαν να πληρώσουν το ειδικό τέλος, έκοψε το ρεύμα και στο Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού στην Κυψέλη της Αίγινας, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ασθενών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωσή του υποστήριξε πως η διακοπή του ρεύματος "πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του προμηθευτή (ΔΕΗ Α.Ε)" και συνεχίζει αναφέροντας πως αποκαταστάθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια το ρεύμα κόβεται στα... τυφλά, χωρίς κάποια περαιτέρω κριτήρια.

"Η ενέργεια της ΔΕΗ είναι αχαρακτήριστη", σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Α' Πειραιά και Νησιών) Θοδωρής Δρίτσας προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα δείγμα του τι πρόκειται να επακολουθήσει της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Ο βουλευτής ζήτησε να "παρέμβει αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας και να ασκήσει αμέσως δίωξη εναντίον των υπευθύνων, ενώ ο αρμόδιος υπουργός να φροντίσει ώστε να ελεγχθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ". Αναφερόμενος τέλος στην τρικομματική κυβέρνηση, δήλωσε ότι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς αποδεικνύεται ότι τα πολιτικά της σχέδια έχουν καταστροφικές και εγκληματικές συνέπειες για την ανθρώπινη ζωή.
=====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: