Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

η πολυαναμενόμενη προκήρυξη για τα 8μηνα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.


Στη δημοσιότητα δόθηκε η πολυαναμενόμενη προκήρυξη για τα 8μηνα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά 320 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας για τον νομό Κοζάνης, που εδρεύει στο 7 χιλ. Πτολεμαΐδας - Κοζάνης.
 
Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

Δ.Ε.
Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Μηχανοτεχνίτες) 64
Δ.Ε.
Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Ηλεκτροοξυγονοκολλητές)  13
Δ.Ε.
Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Τεχνίτες Ιμάντων) 20
Δ.Ε.
Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Μηχανοτεχνίτες Αυτοκινήτων) 10
Δ.Ε.
Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Εργων (Προωθητήρων ή Φορτωτών) 16
Δ.Ε.
Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Εργων (Καθολικών Εκσκαφέων) 7
Δ.Ε.
Τεχνικοί Ορυχείων  121
Δ.Ε.
Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Ηλεκτροτεχνίτες) 20
Δ.Ε.
Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Ηλεκτρονικοί) 4
Δ.Ε.
Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Ηλεκτροτεχνίτες Οχημάτων) 5
Δ.Ε.
Οδηγοί, Μηχανοδηγοί Χειριστές 20
Δ.Ε.
Βοηθοί Οδηγοί, Μηχανοδηγοί Χειριστές 9
Δ.Ε.
Οδηγοί Χωματουργικών Οχημάτων 5
Δ.Ε.
Οδηγοί Γεωργικών Ελκυστήρων 3
Δ.Ε.
Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Ηλεκτροτεχνίτες Εναερίων Δικτύων) 3

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν αντίστοιχο πτυχίο ΙΕΚ και άδδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Να σημειωθεί ότι η εντοπιότητα παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο για την πρόσληψη. Προηγούνται οι δημότες των τοπικών Κοινοτήτων ΚΛΕΙΤΟΥ και ΚΟΜΑΝΟΥ, οι οποίοι τελούν υπό μετεγκατάσταση λόγω των εξορυκτικών δραστηριοτήτων των ορυχείων, καθώς και οι δημότες των τοπικών Κοινοτήτων ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ & ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ, όπου δραστηριοποιείται η ΔΕΗ με τη διάνοιξη νέου ορυχείου.
Επονται οι δημότες των τοπικών Κοινοτήτων από τις οποίες απαλλοτριώθηκαν ή αγοράσθηκαν εκτάσεις για τις εγκαταστάσεις και τις ανάγκες ανάπτυξης των ορυχείων. Δηλαδή, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, ΑΚΡΙΝΗΣ, ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ, ΕΞΟΧΗΣ, ΕΡΜΑΚΙΑΣ, ΚΑΠΝΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΡΔΙΑΣ, ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ, ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ, ΠΤΕΛΕΩΝΑ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΡΥΑΚΙΟΥ, ΣΠΗΛΙΑΣ, ΧΑΡΑΥΓΗΣ (Β’ βαθμός εντοπιότητας).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας της ΔΕΗ/ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αυτοπροσώπως ή με νόμιμο εκπρόσωπο ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή (συμπληρωμένη με πλήρη δικαιολογητικά στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΕΗ Α.Ε./Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, 7ο χιλ. Πτολ/δος - Κοζάνης), μέχρι και τις 06/10/2012.

===================================
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ρίχνει το γάντι στη ΓΣΕΕ...

Πετρόπουλος Α.

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις την προηγούμενη Τετάρτη και την επιτυχία που σημείωσε η γενική απεργία.
Αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 1η Οκτώβρη και καλεί την πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας να αποφασίσει άμεσα κλιμάκωση των κινητοιπήσεων έναντια στα νέα βάρβαρα μέτρα
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, όπου η ΠΑΣΚΕ έχει την πλειοψηφία, αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε παρατεταμένες κινητοποιήσεις, με στόχο να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα και να ανατραπεί η πολιτική τρόικας και συγκυβέρνησης. Το σημαντικό όμως είναι ότι με την απόφασή της στέλνει τελεσίγραφο στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να ηγηθεί άμεσα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει, θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο.
Συγκεκριμένα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε χθες με μεγάλη πλειοψηφία (20 υπέρ - 6 λευκά) 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Οκτώβρη. Με την ίδια απόφαση καλείται η ΓΣΕΕ (η απεύθυνση αφορά την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) να προχωρήσει άμεσα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα περικοπών σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΕΝΟΠ, που τιτλοφορείται "Αντίσταση και όχι Αντίδραση":
1. Καλείται η ΓΣΕΕ το αργότερο μέχρι την Τρίτη να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να συντονίσει έγκαιρα τον αγώνα όλων των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή των μέτρων.
2. Αν δεν το πράξει ή αν η απόφαση της ΓΣΕΕ δεν αντιστοιχεί στο μέγεθος της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, τότε η ΓΕΝΟΠ θα καλέσει όλες τις Ομοσπονδίες και τα προεδρεία τους προκειμένου να συναποφασίσουν συντονισμένες αντιδράσεις.
3. Στην περίπτωση που η ΓΣΕΕ ανταποκριθεί στο κάλεσμα, η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παύει να ισχύει και θα αποδεχθεί την πρόταση που θα διαμορφωθεί από τη σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών.
4. Εάν δεν υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός, η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παραμένει σε ισχύ και η έναρξή τους θα καθορισθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα (και όχι 2-3 πριν η κυβέρνηση πάει για την ψήφιση των μέτρων), ώστε να ξεδιπλωθεί το μέγιστο της πίεσης.
============================
Δάνειο 140 εκατ. ευρώ στο ΛΑΓΗΕ από το ΤΠΔ
NAFTEMPORIKI.GR  

  Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο λειτουργός αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) θα λάβει δάνειο 140 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και έκτακτη εισφορά από παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Δάνειο 140 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και έκτακτη εισφορά από παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) θα λάβει ο λειτουργός αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) για να αποκατασταθεί η ρευστότητα στο ενεργειακό σύστημα, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Reuters o υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου.
Όπως είπε, η τρόικα έχει άρει τις επιφυλάξεις της για το δάνειο καθώς έκρινε ότι η κατάσταση στην αγορά ενέργειας είναι κρίσιμη.
Ήδη από τον Αύγουστο, το υπουργείο ανέστειλε την υποβολή και εξέταση εκκρεμών αιτημάτων για χορήγηση άδειας παραγωγής και για προσφορά σύνδεσης από φωτοβολταϊκούς σταθμούς. Παράλληλα, περιέκοψε και τις εγγυημένες τιμές για την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας από αυτούς.
To έλλειμμα στον ΛΑΓΗΕ διευρύνθηκε και από την κρίση χρέους στην χώρα, που οδήγησε σε χρεοκοπία δύο εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας και σε άρνηση πληρωμών από πολλούς πελάτες της ΔΕΗ.
Ο Παπαγεωργίου εκτιμά ότι και με τη δεύτερη δέσμη μέτρων για την αποκατάσταση της ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ, το έλλειμμα του Οργανισμού θα εξορθολογιστεί σε ένα με ενάμιση χρόνο.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει έως τα τέλη του έτους τα σχέδιά της για τη μεταρρύθμιση του ρυθμιστικού πλαισίου και για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
«Το μοντέλο που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα, δεν πέτυχε. Δεν γίνεται να διορθωθεί ως έχει γιατί έχει πάρα πολλές στρεβλώσεις. Αρα φτιάχνουμε καινούριο», πρόσθεσε.
Το νέο μοντέλο θα προσανατολίζεται σε αυτό που εφαρμόζεται στη Γαλλία και θα εφαρμοστεί από το 2013 με μεταβατική περίοδο τριών έως πέντε ετών, εξήγησε ο υπουργός.
Μέρος αυτού του νέου μοντέλου θα αποτελεί και η αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μία διαδικασία την οποία ο Παπαγεωργίου τοποθέτησε χρονικά εντός των επόμενων δύο ετών.
Αν και τα σχέδια για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ   δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί η καλύτερη επιλογή, όπως υποστήριξε, θα ήταν να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής για την εταιρεία. Παράλληλα, θα μπορούσαν να πωληθούν καθετοποιημένα τμήματα της ΔΕΗ για να δημιουργηθούν ένας ή δύο ανταγωνιστές της.
Τέλος σύμφωνα με τον υφυπουργό, η Ελλάδα συζητά επίσης το ενδεχόμενο απόκτησης ποσοστού στον Διαδριατικό Αγωγό φυσικού αερίου (ΤΑΡ), σχέδιο που προβλέπει την μεταφορά φυσικού αερίου από το αζέρικο κοίτασμα του Shah Deniz 2 στην Δυτική Ευρώπη.

Πηγή: Reuters
============================

"ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ" Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Προσωπικού ΔΕΗ


============================



Δεν υπάρχουν σχόλια: