Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Επιχειρηματίες κλέβουν ρεύμα από την ΔΕΗ


ΔΕΗ: Να απελευθερωθούν τα τιμολόγια, ζήτησε από τη ΡΑΕ


Πρόταση προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, κατατέθηκε από τη ΔΕΗ, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση των τιμολογίων του ρεύματος, το αργότερο έως το τέλος του Ιουνίου του 2013, όπως προβλέπεται από τους όρους του Μνημονίου με την τρόικα.
Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, που παράλληλα προτείνει μέτρα «για την άρση των στρεβλώσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας»: «η σημερινή προβληματική λειτουργία της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της ΔΕΗ (αλλά και άλλων φορέων της αγοράς), σε σημείο μάλιστα που να απειλείται η βιωσιμότητα της επιχείρησης και, ως εκ τούτου, του συνόλου του ελληνικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός στις διάφορες δραστηριότητες της αγοράς είναι η πλήρης και ουσιαστική, απελευθέρωση των τιμολογίων προμήθειας σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών και σε όλες τις τάσεις (δηλ. χωρίς ρυθμιστικές παρεμβάσεις, παρά μόνο για τις ειδικές κατηγορίες “ευάλωτων” καταναλωτών οι οποίες καλύπτονται από τις ΥΚΩ)».

Επίσης, η ΔΕΗ προτείνει αν δεν προχωρήσει η απελευθέρωση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η τρόικα, να υπάρξει μεταβατικό στάδιο με την παραχώρηση ισχύος/ ενέργειας μονάδων της σε τρίτους προμηθευτές, μέσα από διαφανείς «μηχανισμούς αγοράς», όπως είναι οι δημοπρασίες «εικονικών σταθμών παραγωγής» (VPPs) και να υπάρξουν αλλαγές στους κανόνες υποβολής προσφορών από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στην ημερήσια αγορά ρεύματος, αλλά και άμεση κατάργηση της προσαύξησης που εισπράττουν οι παραγωγοί με μονάδες φυσικού αερίου (κυρίως ιδιωτικές) για την ενέργεια που εγχέουν στο σύστημα.
=============================
Επικράτηση Φωτόπουλου με φόντο «σύγκρουσης και αντιμνημονιακού αγώνα» -«Ήττα» για τους υπερασπιστές της «συγκυβέρνησης» (του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Όπως φαίνεται από το κλίμα και τα δημοσιεύματα ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ είναι αρκετά ισχυροποιημένος και ηγείται σε συνδικαλιστικό επίπεδο του Αντιμνημονιακού αγώνα. Δεν είναι τυχαίο που φαίνεται μπροστά στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Ίσως γιατί καθαρά πήρε στάση αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική, ενώ άλλοι συνάδελφοί του παραμένουν στους κομματικούς σχηματισμούς που στηρίζουν την συγκυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ έχει προβάδισμα και ελεύθερο πεδίο αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση.

Η επικράτηση του φαίνεται από το γεγονός ότι μπαίνει μπροστά στη σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική, ενώ φαίνεται ότι έχει τις «πλάτες» από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, ακόμη και την σιωπηλή στήριξη από αυτούς που του επιτέθηκαν κατά καιρούς. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από την σιωπή που τους διακατέχει. Άλλωστε οι περισσότεροι από τους αντιπάλους του Φωτόπουλου φοβούνται να μιλήσουν γιατί έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα από το σιγοντάρισμα των πολιτικών των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Οι επιπτώσεις των νέων μέτρων στο συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι ραγδαίες, ανατρεπτικές και ανεπανόρθωτες. Αν και θα ισχυροποιηθεί σε γενικότερες γραμμές, οι ανακατατάξεις θα είναι ριζοσπαστικές. Κάτι ανάλογο που θα επικρατήσει και σε Εθνικό επίπεδο. Δεν μπορούμε να προκρίνουμε αν αυτό θα είναι καλό, η αντίδραση των νέων μέτρων θα χτυπήσει κυρίως τους συνδικαλιστές των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης και αυτούς που έχουν στιγματιστεί. Η πορεία αυτή είναι χωρίς επιστροφή και η αλλαγή πλεύσης ακατόρθωτη. Πλέον, είναι αργά.

Είναι λογικό να αλλάξει το τοπίο μετά τις εκλογές. Με μια Νέα Δημοκρατία αρκετά ανίσχυρη σε σχέση με παλιά. Με ένα ΠΑΣΟΚ που βαίνει όλο και σε βαθύτερη πτώση των ποσοστών και με μια ΔΗΜΑΡ που ενεπλάκη χωρίς λόγο στον κυκεώνα των μέτρων το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο, η πρόωρη αποχώρηση για πολλούς αναμφισβήτητη και η οργή των εργαζομένων κρίσιμη για τις περαιτέρω εξελίξεις.
http://www.kozan.gr/?p=40263
===============================
Σπάρτακος: Παραπομπή συνδικαλιστικών στελεχών στο πειθαρχικό

Με απόφαση που έλαβε κατά τη συνεδρίασή της στις 4/10/2012 η Εκτελεστική Επιτροπή του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο – για αναστολή της Συνδικαλιστικής τους ιδιότητας – πέντε (5) συνδικαλιστικά στελέχη τα οποία στην τελευταία απεργία της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ (26 Σεπτεμβρίου) δεν απέργησαν.
=================================
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Α.Ε. «Η ΕΝΩΣΗ»
4 Οκτωβρίου, 2012 01:39 ΜΜ | Επικαιρότητα
Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services


Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Α.Ε. <<Η ΕΝΩΣΗ>> πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία τις εκλογικές της διαδικασίες στις 25 -26 και 27 Σεπτεμβρίου 2012.



ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ :





A/A ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ
1 ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2 ΜΑΝΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
3 ΦΟΥΝΤΟΓΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
4 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5 ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6 ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7 ΜΗΤΣΙΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8 ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
9 ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
10 ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11 ΠΛΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
12 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13 ΝΑΟΥΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
14 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΘΩΜΑΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
15 ΠΑΝΤΟΦΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
16 ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
17 ΜΑΤΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
18 ΤΖΟΥΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
19 ΚΟΥΤΣΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΙΣΙΟΣ
20 ΦΡΑΓΚΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
21 ΣΑΡΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
22 ΓΑΛΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
23 ΠΕΣΛΗΣ ΖΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
24 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΩΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
25 ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗ
26 ΔΕΤΣΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
27 ΒΑΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
28 ΠΕΣΚΕΛΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
29 ΓΚΙΟΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
30 ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΗΝΟΓΕΝΗΣ
31 ΤΖΙΒΕΛΕΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΙΩΑΝΝΗΣ
32 ΖΑΡΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
33 ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
34 ΔΕΣΣΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
35 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
36 ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
37 ΖΗΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
38 ΒΟΙΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
39 ΓΚΟΓΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
40 ΣΟΦΙΑΝΝΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
41 ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 ======================
ΔΕΗ: Αποφάσεις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

 Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, στην οποία παρέστησαν 208 Μέτοχοι.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων είναι τα ακόλουθα:

Το Σχέδιο Σύμβασης Προμήθειας Φυσικού Αερίου ΔΕΗ - ΔΕΠΑ, το Σχέδιο Ιδιωτικού Συμφωνητικού συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών με τη ΔΕΠΑ και η έγκριση Σχεδίου Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ της ΔΕΗ και του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με το Δικαίωμα Προαίρεσης της ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ.
=================================
Επιχειρηματίες κλέβουν ρεύμα από την ΔΕΗ

Δεκάδες ευυπόληπτοι και υπεράνω πάσης υποψίας επιχειρηματίες σε ολόκληρη την Κρήτη, έχουν πιαστεί από τα συνεργεία της ΔΕΗ να κλέβουν ρεύμα για την λειτουργία της επιχείρησής τους.
«Το φαινόμενο της ρευματοκλοπής έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις» είπε στο Flashnews.gr ο διευθυντής δικτύων της ΔΕΗ στα Χανιά κ.Μανώλης Κουφάκης, επισημαίνοντας παράλληλα και τα εξής:
«Πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν, πως η μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται άμεσα αντιληπτή και τα συνεργεία μας πάντα εντοπίζουν εκείνον που κλέβει ρεύμα, είτε πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση, είτε για ένα σπίτι».

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην περίπτωση των επιχειρήσεων καθώς τα χρηματικά ποσά τα οποία κλέβονται από την ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλα.
Από την αρχή του 2012 μέχρι σήμερα, έχουν πιαστεί στο νησί εκατοντάδες μεγάλοι επιχειρηματίες από τους οποίους οι μισοί το τελευταίο τρίμηνο καθώς πρόκειται κυρίως για τουριστικές επιχειρήσεις.
Μόνο στα Χανιά εντοπίστηκαν 56 ρευματοκλοπές επιχειρήσεων και πάνω από 60 στο Ηράκλειο, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα σε Ρέθυμνο και Λασίθι.
Πρόκειται για ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, κ.α. συναφείς επιχειρήσεις στις οποίες το κλεμμένο ρεύμα αποτιμάται έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση.
Τα ονόματα δεν δίδονται στην δημοσιότητα λόγω των διατάξεων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά αφορούν εκπληκτικά μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών.
Το πλέον, ίσως, ανησυχητικό, είναι οι παρεμβάσεις που γίνονται στις παροχές μεσαίας τάσης που αφορούν σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Τέτοια παρέμβαση έγινε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στον Πλατανιά Χανίων, οι οποίες, όπως αποδείχθηκε έκλεβαν ρεύμα αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Όμως αυτή η παρέμβαση στην μεσαία τάση αποτελεί ειδικευμένους ηλεκτρολόγους, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες «έρχονται» από την Αθήνα.

Από κει και πέρα, υπάρχουν οι «συνήθεις» παρεμβάσεις στο «ρολόι» για την κλοπή ρεύματος, με την περιορισμένη «μόνωση» του καλωδίου της μιας φάσης έτσι ώστε να «καταγράφει» λιγότερο ρεύμα.
Όμως η ραγδαία εξάπλωση των ρευματοκλοπών, ειδικά από επιχειρηματίες που θεωρούνται υπεράνω πάσης υποψίας, έχει προβληματίσει την διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία έχει δώσει αυστηρές εντολές για συνεχείς ελέγχους μέσω των συστημάτων καταγραφής της κατανάλωσης στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Με την παραμικρή υποψία για περίεργη μείωση της κατανάλωσης, άμεσα δίνεται εντολή σε συνεργείο για την πραγματοποίηση επισταμένων ελέγχων.
Μόλις λοιπόν εντοπιστεί κάποιος να κλέβει ρεύμα, όπως διευκρίνισε ο κ.Κουφάκης, η διαδικασία προβλέπει αφαίρεση του «ρολογιού» της ΔΕΗ και σύλληψη με την διαδικασία του αυτοφώρου.
Βέβαια, στην πράξη, και ειδικά όταν πρόκειται για τουριστικές επιχειρήσεις, αποφεύγεται η αφαίρεση του «ρολογιού», γιατί εκ των πραγμάτων θα δημιουργείτο τεράστιο πρόβλημα εάν για παράδειγμα, σταματούσε η λειτουργία ενός ξενοδοχείου εν μέσω της τουριστικής περιόδου.
Όμως καταλογίζονται η αξία του ρεύματος που εκλάπη, τα έξοδα και τα ανάλογα πρόστιμα.
«Οι περισσότεροι έρχονται και πληρώνουν» είπε ο κ.Κουφάκης, ενώ για τους υπόλοιπους η ΔΕΗ ακολουθεί την δικαστική οδό, με μηνύσεις και αγωγές.
flashnews.gr
=================================

Συγκρούσεις και ρήξεις στην ΠΑΣΚΕ


Σφοδρή αντιπαράθεση, στα όρια της ρήξης, σημειώθηκε χθες στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ με αφορμή το θέμα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.
Η χθεσινή ευρεία 
σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των Ομοσπονδιών του ιδιωτικού, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και Εργατικών Κέντρων,
εξελίχθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος σε μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος, Μουτάφης) και στελεχών της ΠΑΣΚ από τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ (Φωτόπουλος), τις Συγκοινωνίες (Ηλιόπουλος), αλλά και των ΕΛΠΕ (Ορφανός) και του ιδιωτικού Τομέα (Βαμβακάς).
Οι οργανώσεις αυτές ζητούσαν να προχωρήσει η ΓΣΕΕ σε πρόγραμμα επαναλαμβανόμενων (48ωρων) 
απεργιακών κινητοποιήσεων, να οργανώσει και να ηγηθεί σε αγώνα διαρκείας με στόχο την ανατροπή των μέτρων και την οριστική ρήξη με την πολιτική των Μνημονίων, ενώ ταυτόχρονα άσκησαν δριμεία κριτική στη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που, όπως τόνιζαν, "απουσιάζει ακόμα και στις απεργίες"!

Οι τόνοι ανέβηκαν με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις όταν η πλευρά των συνδικαλιστών (ΔΕΚΟ, Συγκοινωνίες) κατηγόρησε την ηγεσία της ΓΣΕΕ για χλιαρές διαμαρτυρίες και απεργίες - "ντουφεκιές" που δεν ενοχλούν την κυβέρνηση και την τρόικα στην προσπάθειά της να περάσει ένα ακόμα βάρβαρο "πακέτο" μέτρων.
Οι κατηγορίες ήταν βαριές, με υπαινιγμούς για "φιλομνημονιακή" στάση της πλειοψηφίας, με την τελευταία να επιμένει στο γνωστό πρόγραμμα κινητοποιήσεων (απογευματινό συλλαλητήριο την ερχόμενη Δευτέρα μαζί με την ΑΔΕΔΥ και απεργία την ημέρα ψήφισης των μέτρων). "Δεν μπορείς να οργανώνεις κινητοποιήσεις και ταυτόχρονα να απουσιάζει η ηγεσία", είπε σε κάποια στιγμή στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, που παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση της ΓΕΝΟΠ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Αργότερα με δήλωσή του σημείωνε ότι "θα τους σταματήσουμε μόνο αν δεν φοβηθούμε να βγούμε στο ξέφωτο, αν δεν φοβηθούμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους".

Κοινή στάση με Επαγγελματοβιοτέχνες, ΤΕΕ
 
Να σημειωθεί ότι στην αναγκαιότητα για συνέχιση κοινών δράσεων και συντονισμού περαιτέρω ενεργειών εργαζομένων, αγροτών, εμπόρων, βιοτεχνών και κλάδων επαγγελματιών κατά των νέων μέτρων συμφώνησαν εκπρόσωποι των φορέων τους σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, μετά από πρωτοβουλία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).
Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός της ΓΣΕΒΕΕ, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, της ΕΣΕΕ (έμποροι), του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του ΤΕΕ και της ΓΕΣΑΣΕ, που συμφώνησαν στην πραγματοποίηση, άμεσα, νέας γενικής απεργίας προκειμένου να αποτραπεί η ψηφιση των νέων επώδυνων μέτρων. Μέχρι την οριστικοποίηση της νέας κινητοποίησης αποφάσισαν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια του Σαββάτου 6/10 για την προάσπιση της Υγείας και της Δευτέρας 8/10, που διοργανώνουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την κοινή τους ανησυχία και την αντίθεσή τους στα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τα “εκτός από άδικα και υφεσιακά και αναποτελεσματικά για την έξοδο από την κρίση και καταστροφικά για την ελληνική κοινωνία και οικονομία”. 
http://deinews.blogspot.gr/
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ (ΣΥΡΙΖΑ) ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Περισσεύουν οι αγωνιστικοί λεονταρισμοί
Απέρριψαν την πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» να γίνουν συνελεύσεις ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν για την πορεία των αγώνων τους
Να κηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στο νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων αποφάσισε η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (ΣΥΡΙΖΑ) - στην προχτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ομως ακόμα και από τη σχετική ανακοίνωση της πλειοψηφίας γίνεται καθαρό ότι οι δυνάμεις αυτές χρησιμοποιούν την απεργία όχι για να σταματήσουν τα μέτρα, αλλά για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους μέσα από αγωνιστικούς λεονταρισμούς. Οπως επισήμαναν στο ΔΣ, δεν πρέπει να δείξουν ότι «πέσαμε αμαχητί»!
Δεν παίρνουν κανένα μέτρο για να κάνουν πρωταγωνιστές του αγώνα τους ίδιους τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό είναι το εξής: Στην απόφασή τους προβλέπουν ότι αν η κυβέρνηση πάει να περάσει άμεσα τα μέτρα, οι απεργίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη. Αν όμως τα περάσει αργότερα θα αξιοποιήσουν το χρόνο όχι για να γίνει η απεργία υπόθεση των εργαζομένων, αλλά για να συνδιαλλαγούν σε επίπεδο κορυφής με τη ΓΣΕΕ.
Αυτές είναι οι πλειοψηφίες που τάχα θέλουν να σταματήσουν τα μέτρα και μιλούν δήθεν για συντονισμό όταν επί χρόνια καλλιεργούν το συντεχνιασμό. Προβάλλουν ως μοναδικό αίτημα να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, αφήνοντας στο απυρόβλητο το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και τους φορείς της. Η υποκρισία τους αποκαλύπτεται από το γεγονός της έμπρακτης στήριξής τους στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωσης των στρατηγικών τομέων της οικονομίας.
Το ρόλο τους, άλλωστε, αποκάλυψαν οι προτάσεις της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) στο ΔΣ. Με δεδομένα τα πολύ χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, πρότειναν να γίνουν γενικές συνελεύσεις όπου οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν και θα κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και κλιμάκωση των απεργιών. Χρόνος πραγματοποίησης των συνελεύσεων να είναι η Δευτέρα και η Τρίτη. Ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη. Επίσης, μπορούν να προχωρήσουν τις μέρες αυτές σε καταλήψεις ορυχείων και εργοστασίων.
Ακόμα, η «Αγωνιστική Συνεργασία» επισήμανε ότι δεν αρκεί να προβάλλεται το αίτημα να μην περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκρουστούν και να έρθουν σε ρήξη με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της, τις κυβερνήσεις και τα όργανα του κεφαλαίου. Να παλέψουν για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Η πρόταση αυτή δεν ψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

===================================


Δεν υπάρχουν σχόλια: