Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αύριο Τρίτη φθάνει στη χώρα μας η εκπρόσωπος των τοκογλύφων της χώρας μας, η αρχιτέκτονας


Στις 5μμ το απόγευμα στα γραφεια της Ομοσπονδίας η συνέντευξη τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για το σκάνδαλο με το χαράτσι.

=============================
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Αύριο Τρίτη φθάνει στη χώρα μας η εκπρόσωπος των τοκογλύφων της χώρας μας, η αρχιτέκτονας των πολιτικών που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Αντιδρούμε στα βάρβαρα μέτρα, διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα που «κλέβουν» το μέλλον των παιδιών μας.

Δίνουμε το παρών σήμερα στο Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Αύριο Τρίτη 9/10 συμμετέχουμε μαζικά στην 3ωρη Στάση Εργασίας της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ και στο Συλλαλητήριο στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 1μ.μ.

Προσυγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 12:30  
========================================
ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΡΕΤΕ

ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ



Συνάδελφοι –σες,

Χθες το βράδυ για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο με εντολή της πολιτικής ηγεσίας και ύστερα από προτροπή μεγάλου καναλιού η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 18 συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας που είχαν καταλάβει το κτίριο πληροφοριακών συστημάτων στην Μεσογείων της ΔΕΗ, προκειμένου να αποκαλύψουν σκάνδαλα σχετικά με το χαράτσι και αυτό ενώ ο εισαγγελέας παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έλεγε πως δεν έχει διαπραχθεί κανένα αδίκημα .

Η ωμή αυτή παρέμβαση των πραγματικών κυβερνώντων του τόπου αποτελεί μία ακόμη απόδειξη για το πόσο σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα αφού η πολιτική ηγεσία δεν υπηρετεί τους νόμους αλλά τις εντολές των μεγαλοκαναλαρχών.

Για όλους αυτούς ,

τα πραγματικά αφεντικά του τόπου που επιχειρούν να χτυπήσουν και να φιμώσουν κάθε μορφή αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές,

τους λέμε ότι και να κάνουν δεν πρόκειται να μας κάνουν να σιωπήσουμε,

τους λέμε ότι και να κάνουν, όσες φορές και να μας σύρουν στις αίθουσες του δικαστηρίου δεν πρόκειται να μας φιμώσουν.

Θα μας βρίσκουν πάντα στην γραμμή του καθήκοντος και του χρέους. Δυνατά, σταθερά και αταλάντευτα συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα. Θα νικήσουμε γιατί είμαστε πολλοί, θα νικήσουμε γιατί είμαστε χιλιάδες, θα νικήσουμε γιατί είμαστε εκατομμύρια.



=================================
Στον εισαγγελέα Φωτόπουλος και οι καταληψίες της ΔΕΗ


Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα, Δευτέρα, οι 18 συλληφθέντες για την κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος.

Η αστυνομία χθες το βράδυ μπήκε μέσα στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ στο Χολαργό που τελούσε υπό κατάληψη από τη ΓΕΝΟΠ και συνέλαβε τους καταληψίες.

Σε βάρος των 18 σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι συνδικαλιστές προχώρησαν στην κατάληψη καταγγέλλοντας ότι έχουν αλλοιωθεί τα τετραγωνικά μέτρα μεγάλων επιχειρήσεων στα βόρεια προάστια, προκείμενου να πληρώσουν χαμηλότερο ειδικό τέλος στα ακίνητα. Ο κ. Φωτόπουλος είχε προαναγγείλλει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα για το θέμα.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήδη από την Παρασκευή είχε διαμηνύσει ότι «αυτή την ώρα η κυβέρνηση δίνει μια μάχη σε όλα τα μέτωπα, για την αξιοπιστία της χώρας και για τη σωτηρία της Πατρίδας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού. Απατώνται, λοιπόν, όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Και λυπάμαι ιδιαίτερα για εκείνους που γνωρίζουν τι θα πει και Νόμος και Δημοκρατία και οι οποίοι όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά βάζουν και εμπόδια και ρίχνουν και λάδι στη φωτιά. Ας γνωρίζουν όλοι ότι δεν αποπροσανατολιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια τόλμη και την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό αυτού του τόπου».
============================
Επίδειξη δύναμης με ΜΑΤ στη ΔΕΗ

Πυγμή και πολιτική βούληση επιλέγη να επιδείξει η κυβέρνηση απέναντι σε απεργούς και στασιαστές λίγο πριν την άφιξη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, Ετσι χρησιμοποίησε τα ΜΑΤγια να διαλύσει την καταλήψη του κτιρίου των πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ στη λεωφόρο Μεσογείων.
Η κατάληψη είχε οργανωθεί από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με πρωτοβουλία του προέδρου του συνδικάτου των εργαζομένων στην επιχείρηση Νίκου Φωτόπουλου.
Οι άντρες της αστυνομίας έχουν προβεί σε 18 προσαγωγές. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν προσαχθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών είναι και ο κ. Φωτόπουλος.
Την ώρα της αστυνομικής επέμβασης έξω από το κτήριο της ΔΕΗ βρίσκονταν τουλάχιστον 200 άτομα.

=============================
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»  ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ   
ΤΗΛ-ΦΑΞ:   24610 30668 www.seenerga.wordpress.com  e-mail seenerga@otenet.gr
                                                                                                         
Αποτρόπαια και χυδαία η σύλληψη των συνδικαλιστών της ΓΕΠΟΠ

Αργά το βράδυ της Κυριακής τα ΜΑΤ συνέλαβαν δεκαοκτώ συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανάμεσά τους και τον πρόεδρο της Φωτόπουλο στο χτίριο πληροφορικών συστημάτων της ΔΕΗ που είχαν κάνει κατάληψη,  για να βρουν στοιχεία σχετικά με τους λογαριασμούς καταναλωτών της επιχείρησης και να αποδείξουν ένα ακόμα μεγάλο σκάνδαλο της  διοίκησης η οποία απαλλάσσει τους πλούσιους από το χαράτσι, και κυνηγά τα μικρομεσαία στρώματα που δεν μπορούν να το πληρώσουν.
Αυτή η παρέα χρυσοκάνθαρων μάνατζερ της διοίκησης της ΔΕΗ που διόρισαν οι μνημονικές κυβερνήσεις και τα οικονομικά συμφέροντα, αφού κατέστρεψαν οικονομικά τους εργαζόμενους, νοικοκυριά αλλά και την επιχείρηση που είναι περιουσία του ελληνικού λαού προβαίνουν κάτω από τις διαταγές των αφεντικών  και σε συνεργασία με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους οπερέτα, σε ακραίες, επαίσχυντες και αποκρουστικές πράξεις που θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Τα πιράνχας των πολυεθνικών, η κυβέρνηση εθελόδουλων Σαμαρά, Βενιζέλου, Κυβέλη και τα τσιράκια τους στην διοίκηση της ΔΕΗ με αυτές τις ενέργειες  θέλουν να εκφοβίσουν όλους τους  εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους να κατασπαράξουν την περιουσία του ελληνικού λαού και να εξαθλιώσουν τελείως εργαζόμενους και λαϊκά νοικοκυριά.
Το συνδικάτο «εργατική αλληλεγγύη» και όλοι οι εργαζόμενοι στο λεκανοπέδιο Δ. Μακεδονίας.

 Καταδικάζουμε την σύλληψη των συνδικαλιστούν της ΓΕΝΟΠ και του πρόεδρου της,  απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους, χωρίς καμία ποινική  δίωξη εναντίων τους

Επίσης απαιτούμε η διοίκηση της ΔΕΗ να δώσει τα στοιχεία που ζητά η ΓΕΝΟΠ  ει-δάλλως οι καταγγελίες της ομοσπονδίας κρίνονται ως επιβεβαιωμένες από τους εργαζόμενους και τον λαό.

Κάνουν μέγα λάθος αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα τρομοκρατηθούν.

Να είναι σίγουροι ότι θα αγωνιστούμε με οποιοδήποτε τρόπο

                Ως την οριστική ανατροπή τους.

Δελτίο τύπου
====================================
Αντιπαράθεση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Αντιπαράθεση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παρέμβαση Στρατούλη για τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Κάνουν λάθος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εάν οραματίζονται μια Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη ΓΑΔΑ και δήλωση του Δ. Στρατούλη με την οποία ζητείτο απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενώ καταγγελλόταν η κυβέρνηση για «πρακτικές αστυνομικού κράτους».

«Απόπειρες –και μάλιστα βίαιες– που στόχο έχουν την υποκατάσταση του κράτους, πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα και τα συμφέροντα της χώρας.

Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υποκινούν ή στηρίζουν παρόμοιες πρακτικές, ας σκεφτούν, επιτέλους, τι μπορούν να προσφέρουν και όχι τι να πάρουν από την Πατρίδα.

Κάνουν λάθος εάν οραματίζονται μια Ελλάδα “ξέφραγο αμπέλι”. Διαπράττουν έγκλημα εάν παρακινούν καταστάσεις χάους και αναρχίας. Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Ανταπαντώντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «Όλοι γνωρίζουν ότι το «χάος» είναι παράγωγο της πολιτικής τους και όχι των ειρηνικών δημοκρατικών διαμαρτυριών των εργαζομένων».

ΑΜΠΕ

====================================
Πάτρα:Τέσσερις μήνες σε κώμα και χωρίς χέρια 41χρονος μετά από ατύχημα σε υποσταθμό της ΔΕΗ – Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση.
Ήταν 31 Αυγούστου 2011, 9 το πρωί, όταν στον υποσταθμό Πάτρα – 3 της ΔΕΗ, στο Ζαβλάνι, ένας υπάλληλος της ΔΕΗ από συνεργείο της Αθήνας παθαίνει ένα φοβερό ατύχημα, που τον ρίχνει σε κώμα για 4 μήνες, και του στερεί τη σωματική του ακεραιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του thebest.gr,  κατά τη διάρκεια εργασιών, ο 41χρονος, που γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας και κατοικεί στην Αθήνα, χτυπήθηκε από το ρεύμα και συγκεκριμένα με υψηλή  τάση 20.000 βολτ, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα επί 4μηνο, να του κόψουν τα δύο χέρια και γενικότερα να προκληθούν στον οργανισμό του διάφορα προβλήματα. Στο σημείο βρισκόταν και συνεργείο της ΔΕΗ από την Πάτρα.
Ο 41χρονος, μέλος  συνεργείου της ΔΕΗ από την Αθήνα , είναι σε κακή κατάσταση , ενώ η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.  Η Εισαγγελία Πατρών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες για το εργατικό ατύχημα και στο πλαίσιο αυτής  έχουν ξεκινήσει οι ανακρίσεις.
=================================
Κοντά σε οριστική λύση ΔΕΗ - Αλουμίνιον
Του Χάρη Φλουδόπουλου 

Με σύνθεση κοινής αποδοχής και πρόσωπα υψηλού επιστημονικού και επαγγελματικού κύρους, ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα τις εργασίες του το διαιτητικό δικαστήριο της ΡΑΕ το οποίο θα εξετάσει την πολύκροτη υπόθεση μεταξύ της ΔΕΗ και της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση που εξετάζει ο νεοσύστατος διαιτητικός μηχανισμός που λειτουργεί υπό την αιγίδα και το κύρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας
Τα πρόσωπα που αποφασίστηκε να απαρτίζουν τη σύνθεση του διαιτητικού δικαστηρίου επελέγησαν από κοινού και με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της ΔΕΗ όσο και της Αλουμίνιον: Πρόεδρος του οργάνου θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ Δρ. Μιχάλης Θωμαδάκης και επιδιαιτητές η δικηγόρος και επίκουρη καθηγήτρια Εμπορικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Λία Αθανασίου και ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Δρ. Γιώργος Κουτζούκος, επί δεκαετίες έμπειρο στέλεχος της ενεργειακής αγοράς. Η σύνθεση του διαιτητικού οργάνου αλλά και η συμφωνία ΔΕΗ - Αλουμίνιον επί της διαδικασίας, δημιουργεί προσδοκίες ότι πολύ σύντομα θα λάβει τέλος και θα επιλυθεί η χρόνια εκκρεμότητα για την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθεύεται η Αλουμίνιον από τη ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι και οι δύο πλευρές έχουν δεσμευτεί εκ των προτέρων να αποδεχθούν το αποτέλεσμα της διαδικασίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου τριών μηνών.

Η έναρξη της διαιτητικής διαδικασίας αναμένεται να «χαμηλώσει τους τόνους» μεταξύ των δύο πλευρών καθώς θα βρίσκονται εν αναμονή της κοινά αποδεκτής και δεσμευτικής διαιτητικής απόφασης.

Ο θεσμός της διαιτησίας από τη ΡΑΕ καθιερώθηκε στον τελευταίο ενεργειακό νόμο και αποτελεί μια νέα αρμοδιότητα της αρχής, με στόχο τη γρήγορη επίλυση των διαφορών μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων που ασκούν δραστηριότητες στον τομέα της ενέργειας. Στόχος του οργάνου είναι η αποφυγή των χρονοβόρων διαδικασιών των αστικών δικαστηρίων προς όφελος των δύο πλευρών, που εμπλέκονται στη διαφορά. Η διαιτησία διεξάγεται από τριμελές όργανο το οποίο συγκροτείται από πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε κατάλογο διαιτητών και επιδιαιτητών, ο οποίος καταρτίζεται κάθε δύο χρόνια με απόφαση του προέδρου της ΡΑΕ. Ο μηχανισμός έχει συγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας, στο πλαίσιο της Ρυθμιστικής Αρχής.
Πηγή:www.capital.gr
======================
Ρεύμα ανέχειας και απάτης για το δίκτυο της ΔΕΗ
  
Του Σωτήρη Μεταξά 

Από τους καταυλισμούς των αθίγγανων, στις επιχειρήσεις και από εκεί μέχρι τις βιομηχανίες και πλέον σε όλο και περισσότερα νοικοκυριά. Το φαινόμενο της ρευματοκλοπής παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, παράλληλα με τις κοινωνικές του προεκτάσεις που προβληματίζουν... Από τη μία οι επιτήδειοι και από την άλλοι αυτοί που αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά την ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους. Σκηνικό απάτης, αλλά και ανέχειας. Στην Κρήτη, κυκλώματα, που πουλούν συστήματα ρευματοκλοπής έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα την εμφάνισή τους, κινητοποιώντας τη ΔΕΗ και τα αρμόδια κλιμάκια της επιχείρησης που διενεργούν καθημερινούς και εντατικούς ελέγχους, προκειμένου να εντοπιστούν οι παραβάτες, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και ποινικές διώξεις.

Την ίδια ώρα όμως, στο προσκήνιο έρχονται και περιπτώσεις οικογενειών που παραπέμπουν στην εποχή κατάρρευσης των πρώην σοσιαλιστικών χωρών

 . Οι ρευματοκλοπές, φαινόμενο που μέχρι πρότινος περιορίζονταν σε καταυλισμούς αθίγγανων και σποραδικά σε κάποια αυθαίρετα κτίρια, έχουν επεκταθεί και ο αριθμός οικιακών καταναλωτών αλλά και εμπορικών επιχειρήσεων που διασφαλίζουν την ηλεκτροδότησή τους με παράνομους τρόπους, διότι αδυνατούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό ρεύματος, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, καθώς ακολουθεί τον αυξημένο αριθμό αποκοπών ρεύματος που κάνει η ΔEH προκειμένου να περιορίσει τις επισφάλειες από ανεξόφλητες οφειλές.

H πλέον συνήθης πρακτική είναι η παραβίαση του μετρητή και η επανασύνδεση του ρεύματος από τον ίδιο τον καταναλωτή. Διαστάσεις ωστόσο παίρνει και η πρακτική της απευθείας σύνδεσης με καλώδιο της ΔEH. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει την ανησυχία των τεχνικών της ΔΕΗ, κυρίως γιατί οι παραβιάσεις μετρητών εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας όχι μόνο τους παρανομούντες αλλά και τους ανυποψίαστους πολίτες.
prisma news
Tromaktiko
==================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: