Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Έδωσε στοιχεία στην Εισαγγελία για επιχειρήσεις που παρανόμησαν με το τέλος ακινήτων


"ΕΙΔΙΚΉ ΠΕΡΙΠΟΊΗΣΗ" ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΡΌΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΆ ΤΗΣ ΔΕΗ
9:19 Μ.Μ.  PANOSS  NO COMMENTS

Στο στόχαστρο της τρόικας έχουν μπεί, σύμφωνα με τις ενδείξεις, οι καλοί μισθοί που έχουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ σε σχέση με τους εργαζόμενους στο δημόσιο (αλλά και στον ιδιωτικό) τομέα, αλλά και οι γενικότερες ρυθμίσεις που αφορούν το εργασιακό status στην επιχείρηση και θεωρούνται ευνοϊκές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συζητήσεις που έχει η τρόικα με τα οικονομικά υπουργεία και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει θέσει θέμα υψηλού λειτουργικού κόστους της ΔΕΗ το οποίο πρέπει να μειωθεί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την αξιολόγηση του ήδη υφιστάμενου λειτουργικού κόστους της ΔΕΗ, η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση (είναι μέρος της νέας συμφωνίας που εξειδικεύει τις εκκρεμούσες υποχρεώσεις του δεύτερου μνημονίου) να παραδώσει στην τρόικα μελέτη, όπου θα συγκρίνει τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ με αυτές των εργαζομένων σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες.
Στη συνέχεια οι αμοιβές, αλλά και εν γένει το καθεστώς προαγωγών κ.λπ. θα αξιολογηθούν σύμφωνα και με τις συνθήκες που επικρατούν στις ιδιωτικές ελληνικές επιχειρήσεις. Στο βαθμό που αυτό λέγεται ρητά, είναι βέβαιον ότι προαναγγέλλει νέο μεγάλο μαχαίρι στους μισθούς της ΔΕΗ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ έχουν ήδη υποστεί πολύ μεγάλες μειώσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχει δραστική ελάττωση του συνολικού λειτουργικού κόστους της επιχείρησης, καθώς το μισθολογικό κόστος είναι περίπου το 90% των συνολικών λειτουργικών δαπανών της ΔΕΗ! Συνεπώς κάθε μεταβολή στο μισθολογικό κόστος έχει αυτόματα μεγάλη επίδραση στα συνολικά αποτελέσματα.


==================================
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Έδωσε στοιχεία στην Εισαγγελία για επιχειρήσεις που παρανόμησαν με το τέλος ακινήτων
Την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ για μειώσεις ή και για πλήρεις εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, προς μεγάλες επιχειρήσεις, ζήτησε ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού σωματείου των εργαζομένων Νίκος Φωτόπουλος, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο κ. Φωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο της ΓΕΝΟΠ Δημήτρη Περπατάρη, μετέβη στην Ευελπίδων και παρέδωσε σε εισαγγελέα, φάκελο με στοιχεία για τις επίμαχες επιχειρήσεις προκειμένου να ελεγχθεί η υπόθεση.

Πριν από λίγες ημέρες και αμέσως μετά την απελευθέρωση του ίδιου και συναδέλφων του- εργαζομένων στην Επιχείρηση ηλεκτρισμού για την κατάληψη του κέντρου πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ- ο κ. Φωτόπουλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα του λεγόμενου «χαρατσιού».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ είχε υποστηρίξει ότι από την καταβολή του τέλους ακινήτων, πολύ γνωστές μεγάλες επιχειρήσεις είτε εξαιρέθηκαν, είτε χρεώθηκαν κατά πολύ λιγότερα ποσά, από ό,τι θα έπρεπε, βάση τετραγωνικών και χρήσεων.

Μετά την παράδοση του φακέλου στην Δικαιοσύνη, ο Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν μπορεί να πληρώνουν χαράτσι μόνον οι φτωχοί», ο δε Δημ. Περπατάρης ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψής τους στην Εισαγγελία ήταν η ανάγκη διερεύνησης σε βάθος της υπόθεσης, ώστε να εξακριβωθεί αν ήταν νόμιμη η καταγγελλόμενη μεταχείριση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ
================================

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ CATASTROIKA και συζήτηση με τον Αρη Χατζηστεφάνου
KOZANH: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου Ώρα 8.00 μμ
Αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

Πτολεμαΐδα: Πέμπτη 18 Οκτωβρίου Ώρα 8.00 μμ
Στην καφετέρια splendor

Δεν υπάρχουν σχόλια: