Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012


kozan.gr: 1 χρόνος φυλάκιση και στο εφετείο για N. Πιλαλίδη και Π. Λόφτσαλη

Mε χθεσινή απόφαση του Εφετείου Αθηνών, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 έτους (με αναστολή) σε καθένα από τους πρώην συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ κ. N. Πιλαλίδη και Π. Λόφτσαλη για υπόθεση που αφορούσε εικονικά τιμολόγια, όταν ο πρώτος ήταν πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και ο δεύτερος Γενικός Γραμματέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, οι δύο κύριοι πιθανότατα να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο.
===============================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η χθεσινή ( 8/10 ) συνέντευξη τύπου του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, φαίνεται ότι προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στο πολιτικό σύστημα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε. Τώρα γνωρίζει.

Οι αποκαλύψεις για τις σκανδαλώδεις μειώσεις του τέλους ακινήτων έως ποσοστό 60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τη στιγμή μάλιστα που οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικροί και μεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες, η μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, καταβάλουν σε ακέραιο ποσοστό το δυσβάσταχτο τέλος, προκαλεί τρόμο σε όλους όσοι εμπλέκονται στη σκανδαλώδη, αντισυνταγματική και σαφώς ταξική διάκριση.

Είναι αυτός ο λόγος που από συγκεκριμένους κύκλους επιχειρείται, με τη μέθοδο του αχταρμά, να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Για μια ακόμη φορά, κάνουμε σαφές ότι η συνέντευξη τύπου, όπως και χθες επισημάνθηκε με απόλυτο τρόπο, αποτελείτο από δύο μέρη.

Το πρώτο, που αφορά στην παραπάνω σκανδαλώδη μείωση και ενέχει τη θέση της καταγγελίας μιας πολιτικής, που ευνοεί τους ημέτερους του πολιτικού συστήματος, τους ολίγους και ισχυρούς και εμπαίζει το λαό μας επιβάλλοντάς του συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης.

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης τύπου, αφορά σε στοιχεία τα οποία περιήλθαν σε γνώση μας, τα οποία εγείρουν έντονα ερωτηματικά σε δύο κατευθύνσεις. Αφενός στον τρόπο με τον οποίο μεγάλες επιχειρήσεις, μετά την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ, παρουσιάζουν ξαφνική μείωση στα μέχρι πρότινος τετραγωνικά τους και άρα πληρώνουν μειωμένο τέλος, αφετέρου σε ακίνητα που παρουσιάζονται με μηδενικά τετραγωνικά και άρα δεν πληρώνουν τέλος.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, παρέθεσε τα στοιχεία αυτά και έθεσε εύλογα ερωτήματα. Από χθες αναμένουμε και θα αναμένουμε, όχι έμμεσες και παρελκυστικές εξηγήσεις, αλλά σαφείς, τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις, οι οποίες δε θα αφήνουν κανένα σκοτεινό σημείο. Η διατύπωση των ερωτημάτων αυτών σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το λαό μας, αποτελούν το αυτονόητο ηθικό και πολιτικό χρέος της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ. Όπως επίσης, οι πειστικές απαντήσεις αποτελούν τα αναγκαίο βήμα που θα ξεδιαλύνει το τοπίο και θα εμπεδώνει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εντός των επομένων ημερών θα παραδώσει στον εισαγγελέα το φάκελο με τα σχετικά στοιχεία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

==============================
Η ΔΕΗ συστήνει επιτροπή για τα προσωπικά δεδομένα πελατών που γνωστοποίησε η ΓΕΝΟΠ
Η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι τα μόνα έγκυρα στοιχεία είναι αυτά που γνωστοποιούνται στους ενδιαφερόμενους πελάτες και μόνο σε αυτούς

Επιτροπή διοικητικής ανάκρισης για να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες προσωπικά δεδομένα πελατών της επιχείρησης περιήλθαν σε γνώση μη αρμοδίων και τελικά γνωστοποιήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, συστήνει η ΔΕΗ.

Γίνεται προκείμενου να διαπιστωθεί πως οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια που αποτελεί παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού της ΔΕΗ.

Απαντώντας στο θέμα της ασφάλειας του πληροφοριακού συστήματος, η ΔΕΗ σε επίσημη ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι, πρόσβαση στα δεδομένα έχουν μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι και μόνο στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους.
==================================
Δείτε ποιοί δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ


Μία λίστα- φωτιά έδωσε στη δημοσιότητα χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, σχετικά με την καταγγελία ότι έχει στοιχεία πως «το χαράτσι της ΔΕΗ το πληρώνουν μόνο τα κορόιδα».Ο κ. Φωτόπουλος κατήγγειλε τον εμπαιγμό των Ελλήνων πολιτών που κλήθηκαν να καταβάλουν το δυσβάσταχτο χαράτσι, την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις είτε πλήρωσαν μειωμένο τέλος ακινήτων -ακόμη και σε ποσοστό 60%- είτε εξαιρέθηκαν του σχετικού μέτρου.

Τα ακίνητα που αναφέρονται στη λίστα Φωτόπουλου βρίσκουν «έρεισμα» σε μία παράγραφο που πέρασε «στα ψιλά» της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 16ης Δεκεμβρίου του 2011. Σύμφωνα με αυτή ο τότε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου και σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε τη δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις να πετύχουν τεράστιες εκπτώσεις στο χαράτσι των ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ειδικότερα και όπως δημοσιεύει το iefimerida.gr, για τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των χιλίων τετραγωνικών μέτρων, ο συντελεστής προσδιορισμού του τέλους του πίνακα α΄ υπολογίζεται μειωμένος κατά τριάντα τοις εκατό (30%) για το άνω των χιλίων τετραγωνικών μέτρων και κατά εξήντα τοις εκατό (60%) για το άνω των δύο χιλιάδων (2.000) τετραγωνικών μέτρων τμήμα του ακινήτου».

Η συνέπεια αυτής της ρύθμισης είναι η ενδεικτική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με βάση τα στοιχεία τα οποία υποστηρίζει ότι συλλέχθηκαν από την κατάληψη στο Πληροφοριακό Κέντρο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη λίστα αυτή μεταξύ αυτών που έχουν πετύχει μεγάλες εκπτώσεις στο χαράτσι που θα έπρεπε να πληρώνουν κανονικά είναι και:

Ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός για 4 παροχές ρεύματος σε κτίρια της οδού Κηφισίας, συνολική έκπτωση περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το REGENCY καζίνο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης του οποίου τα τετραγωνικά μηδενίστηκαν το 2012 και του επστράφησαν τα χρήματα που είχε καταβάλει το 2011

Το ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ το οποίο ενώ αρχικώς πλήρωσε, δεν πληρώνει πλέον ΕΕΤΗΔΕ

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι
Τα εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ ΓΕΙΤΟΝΑ
Η εκδοτική επιχείρηση Πήγασος
Τα ελαστικά ΜΙΣΕΛΕΝ
Το ΙΚΕΑ στα Σπάτα
Το Lamda Olympia Village
Το Κηφισός Mall (River West)
Το Lamda Estate Development Μαρούσι
Το Θεραπευτήριο Υγεία
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς
Το Media Markt
Η Πρόκτερ & Γκαμπλ
Η Αττική οδός
Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη
Ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος για το σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατήγγειλε μάλιστα ότι σε κάποιες περιπτώσεις, επιχειρήσεις εμφανίζουν μειωμένο αριθμό του εμβαδού του κτιρίου, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ…

Ενδεικτική είναι η περίπτωση τεσσάρων κτιρίων του επιχειρηματία κ. Μπάμπη Βωβού, επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Στην πρώτη παροχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα τ.μ από 15.578 έγιναν 9.985 και ο επιχειρηματίας γλίτωνε 196.585 ευρώ χαράτσι. Στη δεύτερη παροχή τα τ.μ από 33.705 έγιναν 19.981 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 446.626 χαράτσι. Στην τρίτη παροχή τα τετραγωνικά από 20.956 έγιναν 9.728 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 310.364 ευρώ. Στην  τέταρτη παροχή τα τετραγωνικά από 22.173 έγιναν 12.844 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 296.891 ευρώ.

Απάντηση από ΣΚΑΙ

Ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Φωτόπουλος είναι ψευδή. Όπως αναφέρεται, «το ψεύδος του κ. Φωτόπουλου έγκειται στο γεγονός ότι ο ΣΚΑΪ είναι ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης και άρα -σύμφωνα με το νόμο- δεν καταβάλλει τέλος ακινήτων». Ο ΣΚΑΪ συμπληρώνει ότι πληρώνει λογαριασμό μόνο για τις κεραίες εκπομπής του σήματος και γνωστοποιεί ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα του μετά τα συκοφαντικά και ψευδή στοιχεία σε βάρος του.
=================================

Όσον αφορά στην υπόθεση με τους λογαριασμούς που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Φωτόπουλος, μεταξύ των οποίων και ο λογαριασμός του ΣΚΑΪ, η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι τα μόνα έγκυρα στοιχεία είναι αυτά που γνωστοποιούνται στους ενδιαφερόμενους πελάτες και μόνο σε αυτούς.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος χαρακτηρίζει την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση χωρίς πραγματική βάση, κακόβουλη και ύποπτη, επισημαίνοντας ότι κατέβαλε μέχρι κεραίας το τέλος ακίνητων.

Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα σε ανακοίνωσή τους επίσης τονίζουν ότι κατέβαλαν κανονικά το έκτακτο ειδικό τέλος τόσο για το 2011 όσο και για το 2012 όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, όπως αυτό συμπεριλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ . «Διαθέτουμε – συμπληρώνεται στην ανακοίνωση - όλα τα ακριβή αντίγραφα των εξοφλημένων λογαριασμών της ΔΕΗ, όπου και περιλαμβάνεται το ανωτέρω τέλος».
================================
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ.Δ/ΝΤΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
   
ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: Γ.Δ/ντη Οικ. Υπηρεσιών                     Άρ. Πρωτ.:4626

κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο                              Ημερ. 8/10/2012

Θέμα: Ρύθμιση του ποσού δόσεων, από τις κρατήσεις των πρόσθετων ειδικών εισφορών .

Κύριε Διευθυντή

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 4 του Ν. 4075/12, επήλθε αλλαγή στην πρόσθετη ειδική εισφορά των ΥΒΑΕ που καταβάλλεται στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Η αλλαγή αυτή εφαρμόζεται και στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ Α.Ε και αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα Ορυχεία, στους Σταθμούς Παραγωγής και στα Δίκτυα. Η αναπροσαρμογή στο ποσοστό των κρατήσεων επί των αποδοχών των εργαζομένων προς όφελος του εργοδότη, (αφού μειώνεται η εισφορά του από 5% σε 2,7% και αντίστοιχα αυξάνεται η εισφορά των ασφαλισμένων από 2,5% σε 4,7%) είναι προφανές ότι συνιστά περαιτέρω αφαίμαξη των ήδη μειωμένων μισθών των εργαζομένων στους Σταθμούς Παραγωγής και τα Ορυχεία. Με βάση τους υπολογισμούς μας η μείωση αυτή ξεπερνά το ποσό των 80 ευρώ ανά μήνα.

Κύριε Διευθυντή

Επειδή η εφαρμογή της συγκεκριμένης απαράδεκτης διάταξης έχει αναδρομική ισχύ από 1 Μαΐου 2012 και επί της ουσίας η υλοποίηση της έχει να κάνει με το ό,τι θα επιστραφούν συγκεκριμένα ποσά στην επιχείρηση (τα οποία ποσά θα παρακρατηθούν από τους εργαζόμενους) επιβάλλεται να προχωρήσετε σε άμεση ρύθμιση έτσι ώστε το ποσό που αναλογεί στον κάθε μισθωτό -για το προηγούμενο πεντάμηνο- να παρακρατηθεί σε τουλάχιστον έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Για το Δ.Σ

Του Σωματείου Παραγωγής

Ηλεκτρικής Ενέργειας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
=================================
το κράτος  ο μεγάλος… δοσατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: