Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΣΩΣΤΆ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΆΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΉΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗΣ


Προς:   Τα Προεδρεία Συλλόγων Μελών  και τους Επικεφαλείς των Παρατάξεων
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ   Συνάδελφοι,
 Με την επιστολή μας αυτή για πολλοστή φορά θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω :
  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  Όπως όλοι γνωρίζεται η απόφαση για την επίσπευση του συνεδρίου μας ελήφθη κάτω από την πίεση της οικονομικής χρεωκοπίας της Ομοσπονδίας μας.
 Οικονομικής χρεωκοπίας που επήλθε γιατί για πρώτη φορά μετά από πολλά – πολλά χρόνια μας στέρησαν κάθε πηγή εσόδων μέσω των ΣΣΕ και γιατί οι περισσότεροι σύλλογοι αρνήθηκαν να ακούσουν τις απεγνωσμένες κραυγές αγωνίας της Ομοσπονδίας για αύξηση της συνδρομής.
  Συγκεκριμένα εντελώς παράνομα και αντικαταστατικά αρκετοί σύλλογοι όχι μόνο αγνόησαν τις αποφάσεις του ΔΣ για αύξηση συνδρομής αλλά επιπλέον έπαψαν να δίνουν και την πενιχρή συνδρομή των 0,53 € ανά μέλος.
  Όμως εάν θέλουμε να έχουμε Ομοσπονδία η έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του ΔΣ (ακόμα και εάν οι σύλλογοι μπορεί να έχουν παράπονα ή πικρίες με την ηγεσία της Ομοσπονδίας) δεν μπορεί να συνεχιστεί.
  Το να είμαστε οικονομικά εντάξει είναι καταστατική υποχρέωση του κάθε σωματείου μέλους και δεν μπορεί να εξαρτάται η καταβολή της συνδρομής (που είναι βασική υποχρέωση του κάθε μέλους) στο εάν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κάνει τα χατίρια του κάθε σωματείου, ή ακόμα (γιατί μπορεί να συμβαίνει και αυτό) από το εάν λειτουργούμε σωστά ή όχι, ή εάν έχουμε αδικήσει κάποιο σύλλογο.

   ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΣΩΣΤΆ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ  ΜΕ ΆΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΉΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗΣ

Υπάρχουν εργαζόμενοι που πρέπει να πληρωθούν, υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν.
  Επειδή λοιπόν παρανόμως και αντικαταστατικά μέχρι σήμερα δεν έγιναν σεβαστές κατ΄ επανάληψη οι αποφάσεις του ΔΣ της Ομοσπονδίας και αγνοήθηκαν οι αλλεπάλληλες επιστολές μας για αύξηση της συνδρομής ΑΎΞΗΣΗ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ ΆΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΈΑ μέχρι και τυπικά να εγκριθεί από το Πανελλαδικό συνέδριο «Άρθρο 59», για να μην έχουμε παρεξηγήσεις και επειδή η συμμετοχή στην Ομοσπονδία είναι εθελοντική κάνουμε γνωστό ότι έχουμε χρέος να τηρήσουμε το καταστατικό και θα το τηρήσουμε.
  Αυτό το οφείλουμε στην ίδια την Ομοσπονδία και κυρίως στους συλλόγους που όλους αυτούς τους μήνες αγόγγυστα στήριξαν την «μάνα τους» στήριξαν την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
   Συνεπώς,
   Στην βάση του άρθρου 9 που λέει : «Οι Οργανώσεις που απαρτίζουν την Ομοσπονδία υποχρεούνται να εκπληρώνουν όλες χωρίς εξαίρεση τις ηθικές και οικονομικές υποχρεώσεις τους»
   Στην βάση του άρθρου 15 που λέει : «Το Πανελλαδικό συνέδριο συγκροτείται από αντιπροσώπους των οργανώσεων που ανήκουν στην Ομοσπονδία, εφόσον αυτές έχουν εκπληρώσει τις προς αυτή οικονομικές υποχρεώσεις ….»
   Στην βάση του άρθρου 20 που λέει : «Απαραίτητη προϋπόθεση του δικαιώματος συμμετοχής ενός μέλους στο Πανελλαδικό συνέδριο είναι να έχει εκπληρώσει όλες τις προβλεπόμενες από το παρόν καταστατικό οικονομικές υποχρεώσεις του»

    ΞΕΚΑΘΑΡΊΖΟΥΜΕ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΔΕΚΤΉ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΚΑΝΕΝΌΣ ΣΥΛΛΌΓΟΥ εάν δεν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΔΣ .
  Απόφαση που στην ουσία αδικεί όσους συλλόγους αγόγγυστα στήριζαν της Ομοσπονδία μας όλους αυτούς τους μήνες που κάποιοι άλλοι αγνοούσαν τις αποφάσεις του ΔΣ.
  Θυμίζουμε ότι η απόφαση (που είναι προϊόν αλλεπάλληλων συμβιβασμών της Ομοσπονδίας) λέει ότι ο κάθε σύλλογος ξεχρεώνει ότι χρωστά στην Ομοσπονδία μέχρι τον Ιούνιο με 0,53 € και από τον Ιούλιο του 2012 πληρώνει με 2 €.
  Συνεπώς κανείς σύλλογος δεν θα συμμετάσχει εάν μέχρι την Παρασκευή 19/10/2012 δεν έχει εξοφλήσει όλες τις οικονομικές του υποχρεώσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο.        

 ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ
   Την Τρίτη 16/10/2012 στις 10:00πμ θα συνεδριάσει το γραφείο Οργανωτικού προκειμένου να κάνει την εισήγηση του για το αίτημα εγγραφής ή όχι των τριών συλλόγων που ζητούν την εγγραφή τους στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να ελέγξει τα πρακτικά των συλλόγων που έχουν κατατεθεί στην Ομοσπονδία.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ
   Την Τρίτη 16/10/2012 σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό της Ομοσπονδίας στο άρθρο 31 και μέχρι της 12:00 πρέπει να έχουν κατατεθεί από τους επικεφαλείς των παρατάξεων τα ψηφοδέλτια με τις υποψηφιότητες.
Τονίζουμε ότι οι συνάδελφοι που θα βρεθούν να είναι υποψήφιοι σε παραπάνω από ένα ψηφοδέλτια και επειδή αυτό δεν επιτρέπεται, αφού ενημερωθούν εντός της ημέρας θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποιο ψηφοδέλτιο επιθυμούν να είναι τελικά υποψήφιοι. Όσοι υποψήφιοι δεν βρεθούν εντός της ημέρας θα διαγράφονται από όλα τα ψηφοδέλτια.
Η κατάθεση των ψηφοδελτίων θα γίνει στο γραφείο Οργανωτικού της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι επικεφαλείς των παρατάξεων θα πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου ως αποδεικτικό κατάθεσης που θα αναγράφεται το όνομα του ψηφοδελτίου και ο αριθμός των υποψηφίων.
Τα στοιχεία αυτά εντός της ημέρας θα γνωστοποιηθούν με ανακοίνωση του γραφείου Οργανωτικού.

 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
   Την Τρίτη 16/10/2012 στις 15:00 θα συνεδριάσει η Ε.Ε της Ομοσπονδίας προκειμένου να ελέγξει τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν οι αντιπρόσωποι των οργανώσεων. να αποφανθεί επί της πρότασης του Οργανωτικού γραφείου και να ετοιμάσει τις εισηγήσεις προς το Π.Σ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

===================================
ΟΜΕΡΤΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Σ.Κ. ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

Της Νανής Πολίτου
Δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης
ο πλαστουργός της νιάς ζωής
εγώ είμαι τέκνο της Ανάγκης
κι ώριμο τέκνο της Οργής
                   Κ. Βάρναλης

Mπροστά στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ  είναι επιτακτική ανάγκη  για να μπορέσουμε να υπάρξουμε στο σοβαρό και στρατηγικής σημασίας χώρο της ΔΕΗ  και να δρομολογήσουμε εξελίξεις  πρέπει πρώτα από όλα να πετάξουμε από πάνω μας όλα αυτά που μας βαραίνουν σαν Αριστερά και μάλιστα σαν συνδικαλιστική έκφραση και πρακτική  εδώ και τόσα χρόνια..
Η παράταξη της  ΣΑΔ  που εδω και πάρα πολλά  χρονια όπως έχει εκτιμηθεί και  επισημανθεί  στα  κομματικά  όργανα για  τον  τρόπο  που δρούσε και λειτουργούσε μέσα απο τα συνδικάτα τόσο σε πρωτοβάθμια όσο και στα δευτεροβάθμια μας έκανε να βιώσουμε καταστάσεις  που μας εξέθεσαν και μέσα στην ΔΕΗ και στην κοινωνία   Εσίγησε  η φωνή της  δικής μας ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ μέσα στους εργαζόμενους  γεγονός  που μας στοίχισε πολιτικά σε ότι έχει να κάνει με την επιρροή των θέσεων μας.
Γεννήθηκε  λοιπόν από τα  ώριμα τέκνα της οργής και όχι από σπορά της τύχης η ελπίδα που θα δώσει νέα πνοή στο συνδικάτο  και  παρά  τις όποιες  αδυναμίες θα παλέψει για την χαμένη αξιοπρέπεια , την κατασυκοφαντημένη αριστερή συνδικαλιστική πρακτική και θα βάλει τέλος στην ΟΜΕΡΤΑ των διαφόρων παραγόντων που λυμαίνονται το χώρο και λειτουργούν εδώ και τόσα χρόνια σαν κλειστό club με χαρακτηριστικά που δεν συνάδουν στο πολιτικό υποκείμενο και την ιστορική του διαδρομή.
Γυρίζουμε σελίδα λοιπόν στο  συνδικαλιστικό κίνημα  της ΔΕΗ με την  έκφραση  του σύγχρονου ριζοσπαστικού αριστερού   λόγου  και τις θέσεις που  εκφράζουμε  μεσα από την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων  και συνταξιούχων,λέγοντας προς κάθε αποδέκτη ότι το πάρτυ τελείωσε, οι εργαζόμενοι έχουν εδώ και καιρό γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που καταχράστηκαν την ψήφο τους , και  κατασπατάλησαν τις εισφορές τους
Ζητούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ επι τέλους να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση . Ποιοί θα εκπροσωπούν την Αριστερά μέσα στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ?   Μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά η  κωλυσιεργία και η ατολμία  με την οποία  αντιμετωπίζουν  αρκετοί σύντροφοι της καθοδήγησης το όλο θέμα, για το οποίο είναι ενήμεροι  εδω και πολλά χρόνια .


=====================================
Ν.ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ:ΑΝΕΡΓΙΑ … ΕΦΙΑΛΤΗΣ ; Ή ΥΠΟΥΡΓΟΙ “ΕΦΙΑΛΤΕΣ”;
 ΔΗΛΩΣΗ

του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη


Για μια ακόμη φορά η ΕΛ.ΣΤΑ.Τ. ανακοίνωσε τα εφιαλτικά στοιχεία της ανεργίας που σκαρφάλωσαν στο ¼ του εργατικού δυναμικού της χώρας (25,1%- 54,5% στους νέους 15-24 ετών).

Η ελληνική κυβέρνηση παραδομένη στις ορέξεις των δανειστών φαίνεται ανίκανη να αντιδράσει και παρακολουθεί “αμήχανη” τα αποτελέσματα των Μνημονίων της καταστροφής της κοινωνίας και της οικονομίας.

Την ίδια ώρα οι αποτυχημένοι σε όλες τις προβλέψεις τους ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ συζητούν με τον ΠΡΟΘΥΜΟ Υπουργό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ο οποίος προσπαθεί να ικανοποιήσει ΠΛΗΡΩΣ κάθε παράλογη απαίτηση των κουκουλοφόρων εντός και εκτός συνόρων της χώρας, την ωμή παρέμβαση στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, την κατάργηση των τριετιών, την μείωση αποζημίωσης απόλυσης και του χρόνου προειδοποίησης !!!

Αφού λοιπόν κατάφεραν να … λύσουν το μείζον ζήτημα της ανεργίας, υλοποιώντας την προτροπή του Γ.Α.Παπανδρέου για έναν τουλάχιστον εργαζόμενο ανά οικογένεια, επινόησαν την “ΑΡΙΑΔΝΗ” για να δωρίσουν περίπου 10 εκατ. € στη συμπαθή ομάδα των συμβολαιογράφων, η απασχόληση των οποίων βαίνει μειούμενη !!!

Και να ήταν μόνον αυτό…

Οι τραγελαφικές προτάσεις Υπουργών της κυβέρνησης προκαλούν γέλια και κλάματα, σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται βάρβαρα και άδικα. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τις προτάσεις Κυβερνώντων που αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως ιθαγενείς!!!

Πώς να χαρακτηρίσουμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης για μείωση των τιμών στα “ληγμένα τρόφιμα” επειδή ο ΣΕΒ αρνείται να μειώσει τις τιμές στα προϊόντα;

Πώς να χαρακτηρίσουμε την απαίτηση της ΤΡΟΙΚΑ να μην πληρώσουν οι τραπεζίτες τα 555 εκ. € αλλά να κοπούν ο 13ος και 14ος μισθός, οι μισθοί και οι συντάξεις, για τους οποίους λίγους μήνες πριν ο σημερινός πρωθυπουργός έδινε … τάχα μάχη για να σωθούν;

Πώς να χαρακτηρίσουμε προτάσεις εκκένωσης νησιών ώστε να μειωθεί το ποσό της επιδότησης άγονων γραμμών;

Κύριοι της κυβέρνησης,

Η πραγματικότητα στη κοινωνία είναι πολύ σκληρή και δυστυχώς έχετε χάσει την επαφή σας με τους πολίτες !!!
Τα όρια ΑΝΟΧΗΣ και ΑΝΤΟΧΗΣ μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού!!! Δεν πάει άλλο,καταλάβετέ το !!!

Ο κίνδυνος για τα αστικά κόμματα που χρόνια τώρα εκπροσωπούσαν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας, να μετατραπούν εκπρόσωποι της κοινωνικής ΕΛΙΤ, των βιομηχάνων και των θαμώνων του Κολωνακίου, βρίσκεται προ των πυλών, αφήνοντας πεδίο δόξης λαμπρό σε ακραίες μορφές πολιτικής και συμπεριφορών, που δεν χάνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν κάθε ενέργεια του κράτους που στρέφεται… εναντίον της κοινωνίας !!!

Σε κάθε περίπτωση η … προσήλωση της κυβέρνησης στο αδιέξοδο και καταστροφικό μείγμα των Μνημονίων και το “ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ” ενός ολόκληρου λαού για τη διάσωση του ενιαίου νομίσματος, εξασθενεί όλο και περισσότερο την όποια αξιοπιστία της στο εσωτερικό της χώρας…

Αλλάξτε λοιπόν πολιτική, γιατί εάν δεν το πράξετε σύντομα θα αποτελέσετε μια κακή παρένθεση για την πολιτική ζωή του τόπου…
===========================

Δεν υπάρχουν σχόλια: