Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΤΕ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;


ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ αδιαφορεί ...

κ. ΚΟΥΤΖΟΥΚΟ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΤΕ;
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;
Πριν από δύο εβδομάδες περίπου με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΑΔΜΗΕ προτάθηκε από την Αλουμίνιο ΑΕ ως επιδιαιτητής στο Δικαστήριο της ΡΑΕ για να προσδιορίσει το εύλογο τίμημα της κιλοβατώρας με την οποία θα τιμολογείται η ηλεκτρική ενέργεια που προμηθεύεται η Αλουμίνιο από τη ΔΕΗ.
Την αρχική μας έκπληξη διαδέχθηκε Αγανάκτηση και Θυμός αλλά και μία μικρή ελπίδα ότι ο πρόεδρος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Η/Ε έστω και καθυστερημένα θα αναλογισθεί τις ευθύνες του απέναντι στη ΔΕΗ, που του εμπιστεύθηκε αυτή την σημαντική θέση, αλλά και την θεσμική του ευθύνη στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην αγορά Η/Ε.
Δυστυχώς, τα γεγονότα μας διαψεύδουν και δεν φαίνεται ότι υπάρχει η παραμικρή ελπίδα.
Ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ αδιαφορεί
Ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ εμφανίζεται σήμερα πολύ Κατώτερος της θέσης που του εμπιστεύθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων της ΔΕΗ
Χωρίς κανένα Ηθικό φραγμό αναλαμβάνει την ουσιαστική εκπροσώπηση της Αλουμίνιο ΑΕ στη μακροχρόνια διένεξη της απέναντι στη ΔΕΗ.
κύριε Κουτζούκο, το φαινομενικά Νόμιμο δεν είναι και Ηθικό.
Αλήθεια, έχετε σκεφτεί
Πώς θα υποστηρίξετε στο διαιτητικό δικαστήριο τη θέση της Αλουμίνιο ΑΕ ενάντια στη ΔΕΗ που οδηγεί σε τεράστια κέρδη για την Αλουμίνιο σε βάρος της ΔΕΗ;
Πώς θα αντιμετωπίσετε τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ όταν θα συμβιβαστείτε και θα προτείνετε τιμή κιλοβατώρας κάτω από το κόστος ηλεκτροπαραγωγής για τη ΔΕΗ ;
Πως θα αντιμετωπίσετε στο μέλλον, ως πρόεδρος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή ,τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην αγορά ηλεκτρισμού όταν ξεπερνώντας τον θεσμικό σας ρόλο αναλαμβάνετε εργολαβία υπέρ της Αλουμίνιον ΑΕ ;
Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε έστω και τώρα να αναλογιστείτε την ευθύνη που έχετε απέναντι στη ΔΕΗ ΑΕ αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά Η/Ε και να παραιτηθείτε από εκπρόσωπος του κ.Μυτιληναίου.
Και μη μας πείτε ότι «δεν είναι έτσι» γιατί η αποδοχή της πρότασής του αυτό δείχνει.
Η θέση σας , όχι απλά ως πρόεδρος θυγατρικής της ΔΕΗ, αλλά ως θεσμικός παράγοντας της αγοράς δεν σας επιτρέπει να αποδέχεστε τέτοιες προτάσεις.
Παραιτηθείτε έστω και τώρα.
Σας βλέπουμε και σας βλέπει και όλη η αγορά.
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 15/10/2012
===============================
ΔΕΗ: Να πωλήσει το δίκτυο ηλεκτρισμού και υδροηλεκτρικών ζητά η Τρόικα

Να πωληθεί σε ιδιώτες και το δίκτυο ηλεκτρισμού και υδροηλεκτρικών, πέραν των λιγνιτικών, μονάδων της ΔΕΗ προβλέπει ένα από τα σενάρια για τις νέες ενεργειακές υποχρεώσεις της χώρας, στο πλαίσιο του Μνημονίου που συζητεί η κυβέρνηση με την τρόικα, καθώς και να πραγματοποιηθούν νέες αυξήσεις της ΔΕΗ στα τιμολόγια.

Το σχέδιο που παρουσιάζουν Τα Νέα και σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ δεν είναι και το τελικό πάνω στο οποίο γίνεται η διαπραγμάτευση, βάζει ρητά χρονοδιαγράμματα σε μια σειρά από θέματα: Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2012 πρέπει να έχει μεταφερθεί στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων τουλάχιστον το 51% του ΑΔΜΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ που ελέγχει τα δίκτυα, ώστε να δρομολογηθεί η πώλησή της.

Στην ίδια περίοδο, η κυβέρνηση πρέπει να έχει καταλήξει στο τελικό πλάνο των προς ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων. Εντός του Νοεμβρίου πρέπει να έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ (για οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις) και οι αυξήσεις πρέπει να ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2013.
=================================
Για τη «μητέρα όλων των μαχών» προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ αν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ

O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος.

 Τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ προβάλει η ΓΕΝΟΠ και δηλώνει ότι «και ετοιμάζεται να δώσει τη 'μητέρα όλων των μαχών' για να προστατέψει την επιχείρηση του ελληνικού λαού, με την τεράστια προσφορά σε εθνικό , κοινωνικό, οικονομικό και εργασιακό επίπεδο».
Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία καταργείται η υποχρέωση του κράτους να διατηρεί ποσοστό 51% στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης, «η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του σχεδιασμού της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».
«Με τροπολογία στη Βουλή (15/10/2012) ικανοποιεί την απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ, με πρόεδρο τον κ. Αθανασόπουλο, για άμεση πώληση μετοχών ποσοστού 17% σε πρώτη φάση ή την παραχώρηση της ΔΕΗ, που είναι η ναυαρχίδα της εθνικής οικονομίας, σε στρατηγικό επενδυτή, ίσως γερμανικής καταγωγής» προσθέτει η ΓΕΝΟΠ και σημειώνει ότι «θα σταθεί εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια».


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
==============================
Αυτή είναι η Ελλάδα πριν τα νέα μέτρα. 
http://fimotro.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6301.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: