Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ, τα δώρα στη διαπλοκή, και ο βρώμικος ρόλος της ΓΣΕΕ


Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ αύριο 18/10 στην Απεργία
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 18 Οκτώβρη συμμετέχουμε μαζικά στην Γενική Απεργία και στη συγκέντρωση στο Πεδίο Άρεως, που οργανώνουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Διαδηλώνουμε κατά των μέτρων που «ακρωτηριάζουν» τα εργατικά δικαιώματα και οδηγούν τον κόσμο της εργασίας στη φτώχια και την εξαθλίωση.
Βγαίνουμε στο δρόμο για να αντισταθούμε , να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα που εισηγούνται οι «Τροϊκανοί» και εφαρμόζουν οι «πρόθυμοι» της κυβέρνησης.  
Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία για να βάλουμε «φρένο» στην πορεία ερημοποίησης της χώρας,
Συμμετέχουμε για να σταματήσουν να «κλέβουν» το μέλλον των παιδιών μας.
Προσυγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 10:00



========================================
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΕΗ ΚΑΙ ΓΣΕΕ....Το ξεπούλημα της ΔΕΗ, τα δώρα στη διαπλοκή, και ο βρώμικος ρόλος της ΓΣΕΕ

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να χαριστεί η ΔΕΗ στη γερμανική RWE ώστε άρον άρον οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και η ενέργεια να περάσουν άμεσα στα χέρια των δανειστών-κατακτητών. Ήδη ο διαχειριστής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) οδεύει προς το ΤΑΙΠΕΔ, (ταμείο ληστείας δημόσιας περιουσίας) ώστε να παραχωρηθεί με συνοπτικές διαδικασίες και με ζημιά για το κράτος όπως έγινε με το GOLDEN-IBC. Για να πραγματωθεί ο στόχος, η ντόπια διαπλοκή προσπαθεί να εξαφανίσει από προσώπου γης τους εργαζομένους της ΔΕΗ και τις αντιδράσεις τους.
Πρωταγωνιστής, ο εκπρόσωπος της τρόικα στο συνδικαλιστικό κίνημα, Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, δίνει τον νυν υπερ πάντων αγών για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και την υπέρογκη αύξηση των τιμολογίων. Ο εν λόγω «κύριος» αφού δύο χρόνια τώρα στηρίζει με νύχια και με δόντια όλες τις κυβερνητικές- τροικανές επιλογές έχει αποδυθεί σε ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ σε όποιον δε συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις…
 . Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ που κατάπιε τη γλώσσα του για όσα καταγγέλθηκαν από τη ΓΕΝΟΠ σχετικά με τις χαριστικές ρυθμίσεις στα χαράτσια για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τη ντόπια διαπλοκή έχει ξεκινήσει λυσσαλέο αγώνα ενάντια στη ΓΕΝΟΠ και το Φωτόπουλο. Τελευταίο κρούσμα, η αγωνιώδης προσπάθειά του να πείσει δεκάδες συνδικαλιστές να συμμετάσχουν σε ψηφοδέλτιο ενάντια στο ψηφοδέλτιο του Φωτόπουλου.
 Με κάθε τρόπο, από παρακάλια μέχρι εκβιασμούς και απειλές τρομοκρατεί τους εκπροσώπους του συνεδρίου ώστε να βγουν απέναντι στο Φωτόπουλο και να στηρίξουν τα κελεύσματα της διαπλοχής εγχώριας και ξένης. Η προσπάθεια που κάνει έχει ξεπεράσει κάθε όριο καθώς νυχθημερόν τηλεφωνεί και καλεί συνδικαλιστές να στηρίξουν το διασπαστικό ψηφοδέλτιο που έχει επιλέξει ο ίδιος και οι εντολείς του. Βλέπετε εάν εκλεγούν οι εκλεκτοί του Παναγόπουλου, θα έχει πετύχει την άμεση παραχώρηση της ΔΕΗ στα χέρια της διαπλοκής χωρίς πολλές αντιδράσεις, θα έχει πετύχει την άμεση αύξηση του ρεύματος για τα νοικοκυριά και ταυτόχρονα θα έχει χαρίσει ασυλία και σιωπή για τις ανομίες της διοίκησης και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο ντόπιο οικονομικό κατεστημένο, μην πληρώνοντας ευρώ στην υγεία του κορόιδου, του λαού… Άλλωστε το Μάρτη έχει εκλογές η ΓΣΕΕ και η διαπλοκή τρέμει μην τυχόν και δεν εκλεγεί ο εκλεκτός της Γ. Παναγόπουλος  Σ. Κυριόπουλος
http://www.newsnow.gr/article/240765/kataggelia-gia-dei-kai-gseeto-xepoulima-tis-dei-ta-dora-sti-diaploki-kai-o-vromikos-rolos-tis-gsee.html
==========================================
ΡΑΕ και ΔΕΗ Στηρίζουν την Επιλογή Κουτζούκου για την Διαιτησία στην Υπόθεση ΔΕΗ-Αλουμίνιον
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του συνυποσχετικού μεταξύ ΔΕΗ και Αλουμίνιον, για να οδηγηθεί σε διαιτησία η υπόθεση της τιμολόγησης ηλεκτρικού ρεύματος που προμηθεύεται η δεύτερη από την πρώτη, φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Πριν από ένα περίπου μήνα ολοκληρώθηκε η σύνθεση του διαιτητικού σώματος, που θα έχει ως επικεφαλής, εκ μέρους της ΡΑΕ, τον αντιπρόεδρο Μιχάλη Θωμαδάκη και επιδιαιτητές, τον πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ Γιώργο Κουτζούκο και τη δικηγόρο και επίκουρη καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Λία Αθανασίου. Ο ορισμός των επιδιαιτητών έχει την ανεπιφύλακτη έγκριση των δύο μερών, ήτοι της ΔΕΗ και της Αλουμίνιον, γεγονός που εκτιμάται ότι προδικάζει τη διαφανή και επιστημονικά τεκμηριωμένη εκδίκαση της υπόθεσης και κυρίως την κοινά αποδεκτή απόφαση.
Η κ. Αθανασίου προτάθηκε από την πλευρά της ΔΕΗ και ο κ. Κουτζούκος από την πλευρά της Αλουμίνιον. Είχε προηγηθεί η πρόταση από την Αλουμίνιον δύο άλλων προσώπων (σ.σ. για λόγους δεοντολογίας το energia δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα τους), τα οποία, ωστόσο, δεν έγιναν αποδεκτά από τη ΔΕΗ. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του κ. Κουτζούκου στη διαδικασία εξασφάλισε πρώτα την ομόφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και στη συνέχεια έγινε η πρόταση προς τον ίδιο για να γίνει τελικά αποδεκτή.
Το γεγονός αυτό, όμως, φαίνεται ότι επιδιώκει να αγνοεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία σε χθεσινή οργίλη ανακοίνωση της επιτίθεται κατά του κ. Κουτζούκου, τον οποίο εγκαλεί για θεσμική ευθύνη απέναντι στη ΔΕΗ και την αγορά και τον καλεί να παραιτηθεί «από εκπρόσωπος του κ. Μυτιληναίου». Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ οφείλει να γνωρίζει, όπως επισήμαναν παράγοντες της αγοράς, για την απόφαση του δ.σ. της ΔΕΗ, καθώς εκπροσωπείται σε αυτό. Οι ίδιοι παράγοντες σχολιάζοντας την επίθεση της ΓΕΝΟΠ κατά του κ. Κουτζούκου επισήμαναν ότι επί της ουσίας έχει στόχο να πλήξει τον καινούριο θεσμό της διαιτησίας από τη ΡΑΕ, που καθιερώθηκε με βάση τον τελευταίο ενεργειακό νόμο. Επιπλέον, φαίνεται να αποσκοπεί σε εσωτερική κατανάλωση, ενόψει του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και της αντιπαλότητας που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης της Ομοσπονδίας και του σκληρού συνδικάτου Σπάρτακος.
Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο το γεγονός ότι η ΡΑΕ επιθυμεί να προστατεύσει και να αναδείξει το θεσμό, η συναίνεση των δύο μερών της διαιτησίας για τα πρόσωπα των επιδιαιτητών κρίθηκε απαράβατος κανόνας, προκειμένου να μην υπάρξει ουδεμία αμφισβήτηση για τη συμβολή τους στην όλη διαδικασία. Συνεπώς, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το energia, δεν τίθεται από την πλευρά του Ρυθμιστή κανένα ζήτημα αμφιβολίας για την αυστηρή ουδετερότητα και την αντικειμενικότητα που θα τηρήσουν απέναντι στα αντιμαχόμενα μέρη.
http://www.energia.gr/article.asp?art_id=62785
==========================================


================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: