Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι.


Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι.

Δεν έμαθαν τίποτα, δεν ξέχασαν τίποτα.
Σαθρό οικοδόμημα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, έτσι όπως στήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες.
Μήπως μπορούν να μας πουν πόσοι από αυτούς που τώρα ψήφιζαν στην Ένωση έχουν ψηφίσει και στο Σπάρτακο;
Πολλοί που νομίζουν πως είναι εργάτες του συνδικαλισμού, είναι απλώς εργαλεία.
=============================================
Ξεκινούν αύριο Κυριακή οι εργασίες του 35ου συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που θα διαρκέσουν τρεις μέρες. 

=============================
Kozanimedia: Το Πρωτοδικείο Κοζάνης ακυρώνει τη συμμετοχή των 7 από τους 17 αντιπροσώπους της «Ένωσης» στο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ!

Το Πρωτοδικείο Κοζάνης ακυρώνει τη συμμετοχή των 7 από τους 17 αντιπροσώπους της «Ένωσης ΔΕΗ» στο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ το οποίο ξεκινάει την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia! Η ακύρωση γίνεται έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε το Σωματείο ΔΕΗ «Σπάρτακος», θέμα το οποίο ανέδειξε χθες το kozanimedia.

Πλέον η συμμετοχή των 7 από τους 17 αντιπροσώπους της «Ένωσης ΔΕΗ» στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ έχει ήδη ακυρωθεί από το Πρωτοδικείο λόγω λαθών που έγιναν, ενώ υπάρχει και θέμα με τους υπόλοιπους 10 αντιπροσώπους της «Ένωσης» στο συνέδριο, γεγονός το οποίο θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο «Σπάρτακος» θα καταθέσει «ασφαλιστικά» μέτρα για υπόλοιπους 10 αντιπροσώπους της «Ένωσης» στο συνέδριο!

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η τακτική δικάσιμος για τους διπλοψηφισάντες και για αυτούς που υποστηρίζει ο «Σπάρτακος» ότι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο.

http://kozanimedia.gr/?p=101338
=============================
Σκληρή κόντρα και αλληλοκατηγορίες ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ- ΕΝΩΣΗΣ με φόντο τις εκλογές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Συνέχεια στο θέμα που προέκυψε χθες, μετά τις καταγγελίες του Προέδρου του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ», Γιώργου Αδαμίδη, για παρατυπίες στις εκλογές του σωματείου «ΕΝΩΣΗ» και την εκλογή των αντιπροσώπων στη ΓΕΝΟΠ, δόθηκε σήμερα μέσα από τη συχνότητα του veto fm.
Ο Πρόεδρος του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ», σημείωσε πως περίπου 245 άτομα τα οποία ψήφισαν στις εκλογές της «ΕΝΩΣΗΣ» δεν είχαν δικαίωμα εκλογής αντιπροσώπων στη ΓΕΝΟΠ, καθώς πριν από λίγους μήνες είχαν ψηφίσει για τον ίδιο λόγο στις εκλογές του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» ενώ αναφέρθηκε και σε συνταξιούχους που δεν είχαν καν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, όπως υποστήριξε.
Απαντώντας στις συγκεκριμένες καταγγελίες, ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ», Κώστας Θεοχάρης, είπε με νόημα πως «αυτά που κάνανε τη δεκαετία του ‘90 κάποιοι ας μη τα χρεώνουν σε εμάς», τονίζοντας πως όλα έγιναν με νόμιμες διαδικασίες κάτι που όπως είπε θα αποδειχτεί στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ.
Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» έχει ζητήσει τη προσβολή της εκλογικής διαδικασίας στο σωματείο «ΕΝΩΣΗ», με τα στελέχη της «ΕΝΩΣΗΣ» να χαρακτηρίζουν απαράδεκτη αυτή την ενέργεια μεταξύ συνδικάτων.
Το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ξεκινάει την Κυριακή το απόγευμα και ολοκληρώνεται την Τρίτη, με εφτά(7) συνδυασμούς να έχουν καταθέσει ψηφοδέλτια, ενώ δεν είναι σίγουρο πως όλοι θα φτάσουν μέχρι την εκλογική διαδικασία.
=============================

Ο Γ. Μπίτζας θα είναι ο επικεφαλής της «ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ»

Πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, Γιώργος Αδαμίδης είχε δηλώσει δημόσια ότι δεν θα είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με  τον Νίκο Φωτόπουλο αλλά θα κατέλθει στο 35 ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με την παράταξη «ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ».  

Η έκπληξη είναι ότι ο ίδιος δεν θα είναι επικεφαλής με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο αλλά ο Πρόεδρος της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας του μεγαλύτερου και αντιπροσωπευτικότερου σωματείο διοικητικών υπαλλήλων στον Όμιλο ΔΕΗ ενώ θα συμμετέχουν και αρκετά στελέχη της ΠΑΣΚΕ από το Σύλλογο Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΔΕΗ.


http://deinews.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8880.html
==============================
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:   Για ένα Συνέδριο Διεκδικητικού και Αγωνιστικού προσανατολισμού    
                           και όχι Συναίνεσης και Υποταγής
Στις 21 - 23 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιείται το 35ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝ.Ο.Π/Δ.Ε.Η σε μια νέα φάση συνέχισης της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και σε μία κρίσιμη περίοδο για την προοπτική της Επιχείρησης. Το Συνέδριό αυτό δεν είναι όπως τα προηγούμενα.
Η χώρα βρίσκεται υπό οικονομική κατοχή και ο λαός μας είναι υποτελής ενός χρέους που δεν δύναται να εξοφληθεί ή να εξυπηρετηθεί. Όλα τα «μέτρα σωτηρίας» που πάρθηκαν αποδείχτηκαν καταστροφικά για εργαζόμενους και μικρομεσαίους. Μόνοι ωφελημένοι οι τράπεζες και οι μεγαλοβιομήχανοι ενώ η χώρα βουλιάζει και δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα.
Οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι διεθνείς οργανισμοί της «παγκοσμιοποίησης» απαιτούν την εκποίηση της χώρας. Δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος, έδαφος και υπέδαφος, βουνά και θάλασσες ετοιμάζονται να πωληθούν και να παραχωρηθούν προς εκμετάλλευση με διαδικασίες fast track.
Ουσιαστικά δεν υπάρχει απόφαση του «ελληνικού κράτους» που να μπορεί να ισχύσει χωρίς την έγκριση των δυνάμεων κατοχής! Και η κατάσταση θα χειροτερεύσει αν περάσουν τα μέτρα που σχεδιάζουν.
Υπάρχει προοπτική! Όλοι μαζί μπορούμε!
Η λύση βρίσκεται στη μεταξύ μας αλληλεγγύη και στην κοινή αντίσταση ενάντια σε όσους μας κλέβουν τη ζωή και την ελπίδα. Ενάντια σε αυτούς που παραδίδουν τη χώρα και τις στρατηγικές της υποδομές, το δημόσιο πλούτο, τη ΔΕΗ, τους μισθούς και την περιουσία μας σε κάθε είδους συμφέροντα εγχώρια και ξένα. Που μας οδηγούν στην εξαθλίωση, που απαξιώνουν τη ζωή μας και καταργούν τα δικαιώματά μας.

Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Οι διεθνείς τοκογλύφοι, η τρόικα και η «ελληνική» κυβέρνηση αποφάσισαν ανάμεσα στα άλλα, το ολοκληρωτικό ξεπούλημα όλου του ενεργειακού δυναμικού της χώρας, μαζί και τη μεγαλύτερη Ελληνική Επιχείρηση, τη ΔΕΗ. Λιγνίτες και λιγνιτωρυχεία, νερά και υδροηλεκτρικά, γραμμές και δίκτυα, εργοστάσια και εμπορία. Μετά την παραχώρηση του 17% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ ήδη στο νέο μνημόνιο τη σειρά παίρνει και η παραχώρηση του 51% του ΑΔΜΗΕ.
Τα πάντα ξεπουλιούνται για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου. Αρνούμαστε να πουλήσουμε το ενεργειακό μας δυναμικό. Η ΔΕΗ, η ναυαρχίδα της βαριάς μας βιομηχανίας, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί σαν βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
Άμεσο και κεντρικό καθήκον μας είναι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με το λαό για να αποτραπεί το περαιτέρω ξεπούλημα της Επιχείρησης του ελληνικού λαού.
Η διεκδίκηση της ηλεκτρικής ενέργειας ως κοινωνικού αγαθού δεν περιορίζεται στον αγώνα κατά των χαρατσιών, αλλά προϋποθέτει την απόρριψη της ευρωενωσιακής πολιτικής των «απελευθερώσεων των αγορών» και ταυτίζεται με την επανάκτηση υπό Δημόσιο έλεγχο του ηλεκτρενεργειακού τομέα, μια ΔΕΗ Ενιαία και Καθετοποιημένη, 100% Δημόσια με Αποκλειστικότητα σε Παραγωγή - Μεταφορά - Διανομή, που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την ανάπτυξη της χώρας. Μόνο μια τέτοια ΔΕΗ μπορεί να εξασφαλίσει φθηνό ρεύμα για το λαό, χιλιάδες νέες θέσεις σταθερής εργασίας, ικανοποιητικούς μισθούς και δικαιώματα.
Αυτή είναι η ιδιαίτερη συμβολή του αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στον αγώνα όλων των εργαζόμενων της Ελλάδας για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, την συγκυβέρνηση και την τρόικα, για να κατοχυρώσουμε μια πραγματική δημοκρατία και αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα μας.


Απέναντι σε αυτή την πολιτική, το συνδ. κίνημα στην Δ.Ε.Η πρέπει να αντισταθεί υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα των εργαζομένων της Επιχείρησης και του ελληνικού λαού. Τα προηγούμενα χρόνια η ΓΕΝ.Ο.Π/Δ.Ε.Η με την στάση της δεν συνέβαλλε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην ανάδειξη και διεκδίκηση των προβλημάτων της Επιχείρησης.
Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να οικοδομηθεί ένα μέτωπο από τις δυνάμεις εκείνες που θα αλλάζουν τους συσχετισμούς στην ΓΕΝ.Ο.Π/ Δ.Ε.Η, θα προσανατολίσει σε πορεία αγωνιστικής διεκδίκησης. Είναι ώρα η Ομοσπονδία να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της με τους εργαζόμενους.

                             Να αλλάξουμε την κατάσταση στην ΓΕΝ.Ο.Π/Δ.Ε.Η
 
Το ξεκίνημα μίας πορείας ενίσχυσης της αυτονομίας της από τα κόμματα και την εργοδοσία, με βαθιά ανανέωση προσώπων, με ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων της, την τεκμηρίωση και στήριξη της συνδικαλιστικής δράσης (συγκρότηση κλαδικού ΙΝ.Ε, συγκρότηση Ε.Υ.Α.Ε, κ.λ.π), πλήρους διαφάνειας στο εσωτερικό της (κατάργηση αμαρτωλού ρόλου Ο.Κ.Δ.Ε, κ.λ.π). Την μετατροπή της σε ισχυρό εκφραστή των εργατικών συμφερόντων της ΔΕΗ, του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας και της ανάπτυξης της χώρας μας.
Στο 35ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όσοι συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιο «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ» προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Ο καθένας έχει τη δική του πορεία στο συνδικαλιστικό κίνημα, τις δικές του ιδεολογικές προτιμήσεις και αναφορές.
Έχοντας συναίσθηση όλων αυτών, αποφασίσαμε να κάνουμε πέρα τις διαφορές μας, να συγκροτήσουμε Μέτωπο συνδικαλιστικών Κινήσεων και προσώπων για να σηματοδοτήσουμε το κύριο και να διεκδικήσουμε το αναγκαίο: Την οριστική ρήξη με το σημερινό πολιτικό σύστημα και πριν απ’ όλα με αυτούς που έχουν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάντια, το μαύρο μέτωπο της εγκάθετης κυβέρνησης και των πολιτικών-συνδικαλιστικών στηριγμάτων της από τη ΓΣΕΕ ως το τελευταίο Σωματείο. Για να ανατραπεί η τρόικα, οι εγχώριοι συνεργάτες της και η πολιτική τους. Για να ανοίξει ο δρόμος, να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του. Για να αποκτήσουμε μια Δημοκρατία άξια της ιστορίας, των αγώνων και των θυσιών του λαού μας.
Γι’ αυτό ενώσαμε τις δυνάμεις μας κι απευθυνόμαστε σ’ όλους τους συναδέλφους, σε συνδικαλιστικές κινήσεις και σχήματα που θεωρούν ότι υπάρχει άλλος δρόμος και προοπτική.
Η Ενωτική μας αυτή προσπάθεια αποτελεί επιλογή μακράς πνοής για την παρέμβαση μας στο σ.κ της ΔΕΗ. Θεωρούμε ότι αποτελεί τη μόνη απάντηση στην σημερινή συγκυρία και φιλοδοξεί να συμβάλει στην αναζωογόνηση των Συνδικάτων και να αποτελέσει ισχυρή «ασπίδα προστασίας» απέναντι σε συνδικαλιστικές πρακτικές που απαξίωσαν και εξέθεσαν στην συνείδηση των εργαζομένων και της κοινωνίας τις πιο αγωνιστικές παραδόσεις, του ισχυρότερου Συνδικάτου της χώρας μας, της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

                                                       ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ  Σαράντος

Μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών Δ.Ε.Η  Μεγ/λης
Υποψήφιος με το Ψηφοδέλτιο της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
===============================


Κρίσιμες εκλογές στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο συνέδριο 21-23 Οκτωβρίου

Κρίσιμες θεωρούνται οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 35ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του συνδικάτου το οποίο διεξάγεται 21-23 Οκτώβρη, ενόψει της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, του “ξεπουλήματος” των δικτύων και των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, αυξήσεων στα τιμολόγια αλλά και εργασιακών αλλαγών, που σχεδιάζουν κυβέρνηση-τρόικα.

Στον χώρο της ΠΑΣΚΕ, με χωριστό ψηφοδέλτιο, από εκείνο του προέδρου της ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου κατεβαίνει στο εκλογικό συνέδριο ο Γ. Αδαμίδης, πρόεδρος του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου της ΔΕΗ “Σπάρτακος”. Η διάσπαση αυτή θεωρείται εν πολλοίς αναμενόμενη μετά τη ρήξη μεταξύ των δύο συνδικαλιστικών σε σχέση με τη συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ ο Ν. Φωτόπουλος είχει δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι στις εθνικές εκλογές δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και στον χώρο της ΔΑΚΕ υπάρχει διάσπαση καθώς ο Κ. Κατσαρός θα βρεθεί “αντιμέτωπος” με τον Α. Καρρά που προέρχεται από το σωματείο της ΕΤΕ-ΔΕΗ και τοποθετήθηκε πρόσφατα στο τιμόνι της ΔΑΚΕ, στη θέση του Κ. Κατσαρού.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε κι ένα συσπειρωτικό ψηφοδέλτιο με δυνάμεις του χώρου της Αριστεράς, η “Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΔΕΗ” στο οποίο συμμετέχουν οι συνδικαλιστικές κινήσεις Αυτόνομη Παρέμβαση Εργαζομένων ΔΕΗ, Αυτόνομη Συνδικαλιστική Συσπείρωση ΔΕΗ, Ταξική Συσπείρωση ΔΕΗ και συνεργαζόμενοι.
==============================

Γιατί η ΔΕΗ έστελνε συνέχεια "ENANTI";


Στην καθυστέρηση ανάδειξης εργολάβου και έγκρισης προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου, αποδίδει ο ΔΕΔΔΗΕ... (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) την επαναλαμβανόμενη έκδοση λογαριασμών «έναντι», αντί «εκκαθαριστικών», της κατανάλωσης ρεύματος.

Για το θέμα αυτό είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην Κρήτη, όπου η ΔΕΗ είχε αναθέσει την καταμέτρηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε εργολάβο, η σύμβαση με τον οποίο έληξε, και οι πελάτες της Επιχείρησης λαμβάνουν συνεχώς λογαριασμούς «έναντι» αντί για τους «εκκαθαριστικούς» και αμφιβάλλουν για τον τρόπο χρέωσης.

Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
- Ο ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνει κάθε έτος 24 εκατομμύρια ενδείξεις των μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας των περίπου 7,2 εκατομμυρίων καταναλωτών, που τροφοδοτούνται από τη Χαμηλή και τη Μέση Τάση. Η κάθε ένδειξη που λαμβάνεται γνωστοποιείται στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, που εκπροσωπεί τον συγκεκριμένο μετρητή/καταναλωτή, ο οποίος και τιμολογεί την καταναλωθείσα ενέργεια.
- Η συλλογή των μετρήσεων γίνεται από μόνιμο προσωπικό της εταιρείας αλλά και από ιδιώτες εργολάβους καταμέτρησης.
- Στην περίπτωση, όμως, που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν καταστεί δυνατή η λήψη ένδειξης ενός ή περισσοτέρων μετρητών, τότε ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά σε εκτίμηση των καταναλώσεων/μετρήσεων, με τρόπο που ορίζει η υφιστάμενη νομοθεσία.
- Κατά τους μήνες Μάρτιο έως και Μάιο 2012, υπήρξε πρόσκαιρη αδυναμία συλλογής ενδείξεων μετρητών στον νομό Ηρακλείου, η οποία αντιμετωπίστηκε με τη διαδικασία των εκτιμήσεων καταναλώσεων.
Όπως αναφέρεται, η εν λόγω αδυναμία οφείλεται σε προβλήματα που ανέκυψαν κατά τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εργολάβου καταμέτρησης, τα οποία καθυστέρησαν σημαντικά την ολοκλήρωσή του.
ΕπισημαίνεΠολλοί που νομίζουν πως είναι εργάτες του συνδικαλισμού, είναι απλώς εργαλεία.ται, επίσης, ότι στο μεσοδιάστημα, ο ΔΕΔΔΗΕ λόγω των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό δεν είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με άλλον τρόπο τις ανάγκες της καταμέτρησης. Η δε πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (μέχρι 8 μήνες απασχόληση), που είχε εγκριθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ τον περασμένο Φεβρουάριο και θα μπορούσε να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, καθυστέρησε, επίσης, σημαντικά, λόγω των πρόσθετων εγκρίσεων που έπρεπε να εξασφαλιστούν. Οι προσλήψεις αυτές εγκρίθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012.
===========================

Δεν υπάρχουν σχόλια: