Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

το plane B




Η προσπάθεια της διαπλοκής να χαρίσει τη ΔΕΗ στους λήσταρχους

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 21, 2012

Κουκουλόπουλος Πάρις, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιάννης Παναγόπουλος είναι τα τρία στελέχη του Βαγγέλη Βενιζέλου που «εργάζονται» μέρες τώρα, πιέζοντας συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΕΗ να διασπάσουν τη ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και δημιουργήσουν άλλη παράταξη.
Στόχος, με κάθε κόστος να φύγει ο Φωτόπουλος από πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ… ενοχλεί: συμφέροντά, κυβέρνηση και πάνω απ’ όλα το σχεδιασμό του Παναγόπουλου να παραδώσει τη ΓΣΕΕ «στο δικό του άνθρωπο» το σημερινό γραμματέα οργανωτικού της ΓΣΕΕ.
Το σχέδιο ξεκίνησε όταν ο Παναγόπουλος ατυχώς, προσπάθησε να διαγράψει το
Φωτόπουλο, αλλά «έσπασε τα μούτρα του» διότι του «θύμισαν» ορισμένοι συνάδελφοί του πως η πολιτική είναι πιο ισχυρή, από τους μηχανισμούς και τα παιγνίδια του «Βυζαντίου» της ΓΣΕΕ και αρνήθηκαν να συναινέσουν στη διαγραφή του Φωτόπουλου.
Έτσι δε μπόρεσε ο Παναγόπουλος να «καθαρίσει» για λογαριασμό του Βενιζέλου το «παιγνίδι από τα αποδυτήρια» όπως είχε υποσχεθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Εκτέθηκε άσχημα, αφού φάνηκε ότι «δεν ελέγχει» όπως υπεστήριζε σε ιδιωτικές συζητήσεις τους «πάντες». Έτσι αναγκάστηκε να θέσει σε ενέργεια το plane B.
Άρχισε να προσεγγίζει ο ίδιος τηλεφωνικά, στελέχη της ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ προκειμένου να φτιάξουν παράταξη κατά του Φωτόπουλου.
Αδιαφορώντας για το αν θα διαλυθεί η ΠΑΣΚΕ, η παράταξή που τον έκανε Πρόεδρο στη ΓΣΕΕ και του άλλαξε κοινωνικό και οικονομικό status ( αλλά αυτό είμαι μια άλλη κουβέντα που θα επανέλθουμε γιατί ο καθένας επιλέγει πως γράφει την ιστορία του).
Όμως ο Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια αυτών των τηλεφωνικών επαφών είχε μια «νέα έκπληξη» αντιλήφτηκε πρώτον, ότι η «μπογιά του δεν περνάει» στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, διότι ο ίδιος έχει χάσει κάθε αξιοπιστία. Εξαιτίας όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητα για τις χρηματικές αποζημιώσεις που λαμβάνει κάθε μήνα και δεύτερον συνειδητοποίησε ότι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ ξέρουν πως η διάσπαση της παράταξής σημαίνει σχέδιο παράδοση του συνδικάτου της ΔΕΗ στη ΔΕΞΙΑ ΔΑΚΕ.
Μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο που η κυβέρνηση απεργάζεται άμεσο σχέδιο πώλησης των ενεργειακών φιλέτων της επιχείρησης, άρα θα έχουν το αιώνιο «ανάθεμα» όποιοι φέρουν από την πίσω πόρτα τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη. Έτσι έλαβε καθολικό ΟΧΙ και «ξανά έσπασε τα μούτρα του» και εκτέθηκε πάλι στο Βαγγέλη Βενιζέλο.
Τελικά για να αποφύγει το «μεγάλο ρεζιλίκι» αναγκάστηκε να προσφύγει στον παλαιό του γνώριμο επίσης π. πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πρωτόπαπα, ο οποίος λόγω σχέσεων του με το Βενιζελικό μπλοκ απευθύνθηκε στο Πάρη Κουκουλόπουλο και από κοινού ανέλαβαν ηπιότερες παρεμβάσεις.
Με τον ίδιο πάντα σκοπό, να καταφέρουν να πείσουν ορισμένους συνέδρους της ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ, του συνεδρίου που ξεκινά αύριο, Κυριακή 21 Οκτ 2012, να «ενδυθούν το μανδύα του εφιάλτη» και να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του συνεδρίου προς ΔΑΚΕ. Φυσικά δεν το λένε καθαρά, αλλά το αποτέλεσμα μιάς διάσπασης δε μπορεί παρά να είναι πλήρης επικράτηση της ΔΑΚΕ άρα τα υπόλοιπα περιττεύουν.
Ώστε να μας « τελειώσει ο ενοχλητικός Φωτόπουλος» και να θέσουν έμμεσα τις προϋποθέσεις υποστήριξης των πολιτικών της κυβέρνησης, που επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους απολύσεις και μειώσεις μισθών και πωλήσεις για τα φιλέτα της ΔΕΗ.
Θαυμάστε τους!!!!! Από τη μία ψηφίζουν σε λίγες μέρες τα μέτρα αγχόνη για το λαό που τους έστειλε στη βουλή και από την άλλη εξαντλούν τις πρακτικές τους σε ίντριγκες διάλυσης κάθε θύλακα αντίστασης.
Αλλά για τον Παναγόπουλο τα πράγματα είναι ακόμα πιο επικριτικά γιατί έχει το θεσμικό ρόλο και ενώ από τη μία το «παίζει αντιμνημονιακός» και καταγγέλλει τη κυβέρνηση ενώ παράλληλα «μαλώνει» το λαό που δε κατεβαίνει κατά εκατομμύρια στο Σύνταγμα, από την άλλη προσπαθεί να φέρει τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για να πάψει η ΓΕΝΟΠ να ενοχλεί. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τι σχέση έχουν άραγε αυτοί με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και των αγωνιστών κατά της δικτατορίας που έφτιαξαν αυτό το πολιτικό κόμμα.
Είναι όμως τόσο μικρού βεληνεκούς το παιγνίδι τους, ή η κορύφωση του «πολιτικού μίσους» εναντίον του Φωτόπουλου οφείλεται στις αποκαλύψεις για τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ; Και άλλα παρόμοια τέτοια χαρτιά που έχει στη κατοχή του.
Ο Παναγόπουλος θέλει μόνο «καθαρίσει» το Φωτόπουλο «για να μη του χαλάσει τη σούπα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το Μάιο του 2013;» ή υπάρχουν κι άλλα κίνητρα πιο σοβαρά;
Ποιο μαγικό χέρι ένωσε τη ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ μέσα σε μια νύχτα;
Γιατί γνωστό στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς έβγαλε στη τελευταία Εκτελεστική Γραμματεία μένος κατά Φωτόπουλου και «μάλωσε» απόντα βουλευτή της ΔΗΜΑΡ που στήριξε το πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ. Μήπως τελικά το «παιγνίδι στη ΓΕΝΟΠ» δεν είναι ένα απλό συνδικαλιστικό παιγνίδι;

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο να βρουν «προδότες» ανάμεσα σε εργαζόμενους περιορίστηκε σε ελάχιστες γραφικές περιπτώσεις.

Σωκ. Κυριόπουλος
http://olympia.gr/
=================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: