Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

ως το τέλος Νοεμβρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει παραδώσει μελέτη στην τρόικα που να συγκρίνει τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ


35ο Συνέδριο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Αρχισαν σήμερα 21/10 και συνεχίζονται αυριο Δευτέρα οι εργασίες του 35ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Αύριο γίνονται οι εισηγήσεις του Προέδρου (απολογισμός δράσης) και του Γ.Γραμματέα (προγραμματισμός δράσης) οι οποίες και ψηφίζονται απο το Σώμα των συνέδρων ενω την Τρίτη θα γινουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, των μελών της ΕΕ και των αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

===============================
Χαιρετισμός του Θανάση Πετράκου στο 35ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
   
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας χαιρετίζω το 35ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μιας ιστορικής και μαχητικής ομοσπονδίας η οποία έχει αποδείξει με τη διαχρονική της δράση ότι αγωνίζεται όχι μόνο για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ αλλά και για όλους τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο.
Αγαπητοί φίλοι. Η Τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού αποφάσισε το ολοκληρωτικό ξεπούλημα όλων των ενεργειακών επιχειρήσεων της χώρας, του ενεργειακού δυναμικού και φυσικά της μεγαλύτερης ενεργειακής επιχείρησης που είναι η ΔΕΗ. Λιγνίτες και λιγνιτορυχεία, νερά και υδροηλεκτρικά, γραμμές και δίκτυα, εργοστάσια και εμπορεία. Μετά την παραχώρηση του 17% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ, ήδη στο νέο ενεργειακό μνημόνιο προβλέπεται το ξεπούλημα του δικτύου ηλεκτρισμού.
=============================
"Προίκα" η ΓΣΕΕ στο φλέρτ ΣΥΡΙΖΑ- Φωτόπουλου
Σχέδιο για την ανατροπή της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας

Παρασκηνιακές συζητήσεις, ανοικτές συμμαχίες αλλά και διαφωνίες ως προς την τακτική συμμαχιών που πρέπει να ακολουθήσουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ με αντιμνημονιακούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ είναι ο καμβάς πάνω στο οποίο «ζωγραφίζεται» το σχέδιο «ανατροπή της υφιστάμενης πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ».
Η είδηση ότι συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ θα συνεργαστούν με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις τόσο από την επίσημη ηγεσία της ΠΑΣΚΕ όσο και από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Ωστόσο, και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μια συζήτηση για τις συμμαχίες και μέχρι πού μπορεί να φτάσουν, χωρίς μέχρι στιγμής να φαίνεται πού θα γείρει η πλάστιγγα.
Οι φήμες ότι ο Νίκος Φωτόπουλος θα διεκδικήσει, όταν έρθει η ώρα, την προεδρία στο συνέδριο της ΓΣΕΕ τον Μάρτιο αποτέλεσε την αφορμή να ξεκινήσει μία ακόμη συζήτηση ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ βρίσκεται πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η συζήτηση αυτή, πολύ πιθανόν, ανάγκασε τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει πριν από τρεις μέρες - για πρώτη φορά με ανακοίνωση δημοσιοποίησε ποιες δυνάμεις στηρίζει στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, καθώς είχαν φουντώσει οι φήμες περί συνεργασίας με τον «αντάρτη» Νίκο Φωτόπουλο.
Παρ' όλα αυτά, ουδείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι εάν επιτρέψουν οι συσχετισμοί τον Μάρτιο, στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, να βρεθούν από κοινού συνδικαλιστές «αντάρτες» της ΠΑΣΚΕ με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο το προεδρείο της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Δηλώσεις
Αλλωστε και ο ίδιος ο Νίκος Φωτόπουλος δεν έχει κρύψει με δηλώσεις του ότι στις εκλογές δεν ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι κινείται σε τροχιά σύγκρουσης με την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ (Γ. Παναγόπουλο) την οποία θεωρεί «συμβιβασμένη». Μόλις πριν από δύο μέρες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, δήλωσε ότι οι απόψεις του Φωτόπουλου δεν εκφράζουν την ΠΑΣΚΕ και ότι αποτελεί μια μεμονωμένη φωνή.
Σημειώνεται, σε πρόσφατη σύσκεψη στελεχών - εκπροσώπων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που συγκάλεσε η ηγεσία της ΓΣΕΕ -εν όψει των κινητοποιήσεων για να μην περάσει το νέο πακέτο των μέτρων- διαπιστώθηκε κοινή σύμπλευση από τους Γ. Γαβρίλη, Ζ. Πέπε (Αυτόνομη Παρέμβαση - συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΝ) με τον Ν. Φωτόπουλο (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) και Α. Κολλά (Μεταφορές/ΠΑΣΚΕ).
Στη σύσκεψη αυτή ο Ν. Φωτόπουλος είπε ότι «στα βάρβαρα μέτρα απαιτείται αντίσταση και όχι αντίδραση», ενώ ο Α. Κολλάς απευθυνόμενος προς την ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν δίστασε να πει: «Εχετε τελειώσει... απαιτείται πολιτικός αγώνας για να φύγει η συγκυβέρνηση».
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και ο καταιγισμός των μέτρων θα επιφέρουν δραματικές αλλαγές και στα συνδικάτα καθώς θα αυξήσουν τη ριζοσπαστικοποίηση και θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ.
Ολα αυτά θεωρούν ότι μπορεί να οδηγήσουν και σε αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήδη αποτελεί τον κύριο αποδέκτη των δυσαρεστημένων από την κυβερνητική πολιτική συνδικαλιστικών στελεχών που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ.
Υπόγειες διεργασίες με διαφωνούντες ΠΑΣΚίτες
Οι παρασκηνιακές συζητήσεις με συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ γίνονται αλλά δεν... λέγονται. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι η «Αυτόνομη Παρέμβαση» για πρώτη φορά προχώρησε σε συμφωνία να καταθέσει κοινό ψηφοδέλτιο, με διαφωνούντες συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, στη Θεσσαλονίκη, ενώ αντίστοιχες ζυμώσεις γίνονται και σε άλλα Εργατικά Κέντρα. Ταυτόχρονα δεκάδες μεσαία συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ βρίσκονται σε τροχιά ανεξαρτητοποίησης, ενώ δεν κρύβουν ότι βλέπουν με συμπάθεια τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για «κινούμενη άμμο» που κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαθέσεις στη συνδικαλιστική βάση δείχνουν ανατροπή των συσχετισμών. Μάλιστα σημειώνουν ότι δεκάδες συνδικαλιστές, πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων, ζητούν σχέδιο κινητοποιήσεων και συνολική αναμέτρηση με την πολιτική των μνημονίων.
Η κατεύθυνση
Σε αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες, κινούνται συνδικαλιστές από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι τάσεις αυτές σχολιάσθηκαν εμμέσως και από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο, ο οποίος μόλις προχθές δήλωσε ότι «ο κάθε χώρος έχει την αυτονομία του. Οι όποιες αποφάσεις είναι σεβαστές» για να προσθέσει ωστόσο ότι το ζήτημα είναι να έχουν κοινωνική νομιμοποίηση, διότι, απεργία χωρίς απεργούς δεν γίνεται, καθώς αυτοί νομιμοποιούν την κινητοποίηση». Φωτογραφίζοντας με αυτή τη δήλωση και τη δράση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και κυρίως του Ν. Φωτόπουλου.
Προβληματίζουν οι «πράσινες» μεταπηδήσεις
Η κινητικότητα των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και οι ανοικτές συμμαχίες με συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει συζητήσεις και στο εσωτερικό της παράταξης. Συνδικαλιστικά στελέχη ζητούν να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία, αποκλείοντας κάθε άλλη «συμμαχία», ενώ άλλα βλέπουν καχύποπτα τις μεταπηδήσεις συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ. Για «λανθασμένες συμμαχίες» κάνει λόγο και ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος (Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο) καθώς προτάσσει τη διάκριση μεταξύ των υποταγμένων στο μνημόνιο συνδικαλιστών και των αντιμνημονιακών συνδικάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, «ανεξαρτήτως των προσώπων, δεν μπορεί να λειτουργεί μια ''αντικειμενική'' νομιμοποίηση της γραφειοκρατίας, ούτε αυτόνομοι συνδικαλιστές μπορούν να μεταβληθούν στο άλλοθί της, προκειμένου να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη συμμαχία στα ηγετικά κλιμάκια...».
Δύο «γραμμές»
Εν όψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ ο κ. Μητρόπουλος θέτει δύο «γραμμές». Ή παρέμβαση μέσω της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στο θεσμικό εποικοδόμημα ή παρέμβαση στη παραγωγική βάση για τη δημιουργία ενός νέου αυτόνομου ενωτικού, ταξικού συνδικάτου. Εν κατακλείδι υποστηρίζει πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για ''νεκρανάσταση'' των εκπροσώπων της συστημικής υπευθυνότητας». Ούτως ή άλλως, πάντως, και όσο θα πλησιάζει η κομβική ημερομηνία του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, θα ανοίξει ακόμη περισσότερο η συζήτηση, καθώς καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνδυαστεί και με το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα.
Οι συζητήσεις αυτές θα καταγραφούν και στα κείμενα -ιδρυτική διακήρυξη αλλά και το πρόγραμμα της νέας παράταξης- και αναμένεται να προκαλέσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ το συνδικαλιστικό κίνημα και τι χαρακτήρα θέλει να του αποδώσει...
Κάλεσμα Κολλά για κοινό μέτωπο
Ενα πρόσωπο από τα παλιά φιλοξενήθηκε προσφάτως με άρθρο του στην εφημερίδα της Αριστεράς, την «Αυγή». Ο Ανδρέας Κολλάς κατέθεσε τη γνώμη του για την «αναδιάταξη του συνδικαλιστικού κινήματος» υπογράφοντας ως μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ. Το άρθρο του Ανδρέα Κολλά παραμένει ακόμη σήμερα αναρτημένο στoν ιστότοπο της «Αυτόνομης Παρέμβασης», συνδικαλιστικής παράταξης του Συνασπισμού.
Ο κ. Κολλάς στο συγκεκριμένο άρθρο πρότεινε ότι «μαζί με τη συνέχιση του αγώνα για ανατροπή αυτής της πολιτικής στην Ελλάδα και την ΕΕ να υπάρξει και άμεση αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος». Επί της ουσίας εισηγήθηκε την ανατροπή της υπάρχουσας δομής και λειτουργίας της ΓΣΕΕ και όχι μόνο.
«Ο στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να ξανασυναντήσει τις πιο βαθιές φιλοδοξίες της εργατικής τάξης μέσα από καθημερινούς αγώνες ενάντια στην απληστία της αγοράς», έγραψε, προτείνοντας ταυτόχρονα να διαμορφωθούν «σταθερές συμμαχίες με κοινό στόχο τη δημιουργία μετώπου που θα αποτελέσει το αντίβαρο στις νεοφιλελεύθερες στρατηγικές».
Ανατροπή συσχετισμών
Οι αναφορές αυτές ήταν καθαρές καθώς επί της ουσίας ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ πρότεινε συμμαχία με τις δυνάμεις και του ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να το πει- που θα οδηγήσει στην ανατροπή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σημειώνεται ότι ο συνδικαλιστής του ΟΟΣΑ Ανδρέας Κολλάς βρέθηκε στις πρόσφατες εκλογές κοντά στο κόμμα της Λούκας Κατσέλη, μαζί με άλλους «παλαιούς» συνδικαλιστές του... '80.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ
ptsoutsias@pegasus.gr
==========================

Μίλησε για μπλόκο στη λειτουργία του συστήματος
Πολυήμερες απεργίες πρoτείνει ο Φωτόπουλος

Μπλόκο στη λειτουργία του συστήματος με πολυήμερες απεργίες και χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ πρότεινε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος από το βήμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας την Κυριακή στην Αθήνα.
Ο κ. Φωτόπουλος καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης από το συνέδριο κάνοντας λόγο για ασέβεια απέναντι στο θεσμό του συνδικαλιστικού κινήματος.
Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.
Ο κ. Φωτόπουλος χαρακτήρισε "ντουφεκιές στον αέρα" τις 24ωρες απεργίες λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος δεν συμμετέχει και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του "σε εμάς που τον εκπροσωπούμε".
Για να σταματήσουμε τις μπουλντόζες της τρόικας πρέπει να αντισταθούμε, είπε και ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να υιοθετήσει το σύνθημα "Η εμείς ή αυτοί".
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προέβαλε αιτήματα που περιλαμβάνουν: να σταματήσει η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται ως φοροεισπράκτορας, να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια οι οποίες, όπως είπε, δεν θα χρειαστούν αν σταματήσει η αφαίμαξη της ΔΕΗ με ευθύνη των ρυθμιστών, να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά (το κονδύλι για τις υπερωρίες, όπως είπε, αρκεί για τη μισθοδοσία 3500 εργαζομένων) και να μην προχωρήσει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ έχει αποδείξει πως αγωνίζεται για όλο το κοινωνικό σύνολο αναφέροντας χαρακτηριστικά "τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια" ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά στο ξεπούλημα όλων των ενεργειακών εταιρειών.

Ο Γ. Μανώλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες) ανέφερε ότι η ΔΕΗ "είναι ένα εργαλείο που πρέπει να έχουμε στα χέρια μας" και σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αμαρτίες αλλά δημοκρατία χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Μ. Παπαδόπουλος (ΚΚΕ) δήλωσε αντίθετος με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας.

Άρση των στρεβλώσεων της αγοράς ενέργειας και των παρεμβάσεων στη χονδρική αλλά και τη λιανική αγορά προκειμένου να αναπτυχθεί ανταγωνισμός ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός. Ο ίδιος τόνισε ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ωστόσο κρατήθηκε όρθια και συνεχίζει να επενδύει ενώ χαρακτήρισε "εθνική" την ευθύνη της επιχείρησης απέναντι στην κοινωνία, στις σημερινές συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
===============================
Αφιέρωμα Ενέργεια: Τι φέρνει το νέο «ενεργειακό μνημόνιο»
Σε ιδιώτες τα δίκτυα ηλεκτρισμού και υδροηλεκτρικά έργα


Τη διεύρυνση της συμμετοχής των ιδιωτών στην Ενέργεια με την είσοδό τους στα δίκτυα ηλεκτρισμού και την αύξηση της συμμετοχής τους στην ηλεκτροπαραγωγή προβλέπει το νέο μνημόνιο, δηλαδή η δανειακή συμφωνία στην οποία καταλήγει η κυβέρνηση με την τρόικα προκειμένου να αποδεσμευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ για τη χώρα μας.
Στις επίπονες διαπραγματεύσεις που έγιναν ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην τρόικα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να μεταφερθούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, δηλαδή το 51% τουλάχιστον των μετοχών της θυγατρικής της ΔΕΗ που τα ελέγχει, σε ιδιωτικά κεφάλαια.
Παράλληλα, εκτός από λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, το σχέδιο για το νέο «ενεργειακό μνημόνιο» επεκτείνεται για είσοδο ιδιωτών και σε υδροηλεκτρικές μονάδες ώστε αφενός να εισρεύσουν νέα κεφάλαια και αφετέρου να προχωρήσει η παράλληλη αξιοποίηση των έργων που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν.
Επίσης για πρώτη φορά αναφέρεται ρητώς ότι εντός του Νοεμβρίου πρέπει η κυβέρνηση να εκδώσει υπουργική απόφαση για την αύξηση των τιμολογίων στους καταναλωτές χαμηλής τάσης (οικιακούς και μικρές επιχειρήσεις), που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2013.
Σύμφωνα με το κείμενο με τις νέες μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας στον ενεργειακό τομέα που ήρθε στη δημοσιότητα, τα δίκτυα ηλεκτρισμού βγαίνουν προς ιδιωτικοποίηση με την κυβέρνηση να καλείται να ανακοινώσει άμεσα τη μεταφορά τουλάχιστον του 51% των μετοχών του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Ο ΑΔΜΗΕ, που συστάθηκε το 2011, είναι κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ και έχει στην κυριότητά του τα δίκτυα ηλεκτρισμού της χώρας. Σύμφωνα πάντως με το σχέδιο, η πώληση του ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να οδηγήσει στην ένταξή του σε μια καθετοποιημένη εταιρεία του ενεργειακού χώρου. Το προηγούμενο μνημόνιο μιλούσε μόνο για τον νομικό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος και έχει πραγματοποιηθεί.
Νέο στοιχείο είναι ότι, εκτός από λιγνιτικές, πωλούνται και υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ.
Στο κείμενο ορίζεται ότι ως το τέλος Οκτωβρίου του 2012 θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει καταλήξει στο τελικό σχέδιο των προς ιδιωτικοποίηση μονάδων, ενώ ως τον Σεπτέμβριο του 2013 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εισόδου ιδιωτών.
Τα τιμολόγια
Για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, που εξακολουθούν να επιδοτούν ορισμένες κοινωνικές ομάδες, το νέο μνημόνιο ορίζει ότι ως το τέλος Νοεμβρίου πρέπει να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για την αύξησή τους στους οικιακούς καταναλωτές και στις μικρές επιχειρήσεις. Οι αυξήσεις βέβαια θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2013. Παράλληλα ως τον Δεκέμβριο του 2012 η ΔΕΗ πρέπει να αλλάξει τον τρόπο έκδοσης των λογαριασμών της.
Και αντί για κάθε δίμηνο ή τετράμηνο (εκκαθαριστικός) πρέπει στο εξής να προβαίνει στη μηνιαία έκδοση των λογαριασμών ή εναλλακτικά στον καθορισμό μηνιαίων δόσεων.
Εντός του β' τριμήνου του 2013 θα πρέπει να καταργηθούν τα ρυθμιζόμενα τιμολόγια για όλους, πλην των ευπαθών καταναλωτών (π.χ. εκείνων που υπάγονται σήμερα στο κοινωνικό τιμολόγιο), ενώ ως τον Ιούνιο του 2013 θα πρέπει να έχει απελευθερώσει πλήρως τα οικιακά τιμολόγια.
Αμοιβές
Οι νέες υποχρεώσεις προβλέπουν ότι ως το τέλος Νοεμβρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει παραδώσει μελέτη στην τρόικα που να συγκρίνει τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ με αυτές των εργαζομένων σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες. Τόσο οι αμοιβές όσο και οι προαγωγές θα αξιολογούνται και σε σύγκριση με τις αντίστοιχες σε ιδιωτικές ελληνικές επιχειρήσεις.
===================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: