Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Οι διαδικασίες για την εκλογή προεδρείου αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδαΟι συνδικαλιστικές παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν διασπασμένες με δύο ψηφοδέλτια η κάθε μία. Με βάση τα προηγούμενα αποτελέσματα (2010) οι δύο παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ αθροιστικά χάνουν δύο έδρες από 14 πέφτουν στις 12 και οι δύο της ΔΑΚΕ αθροιστικά κερδίζουν δύο έδρες από 11 ανεβαίνουν στις 13.
Έτσι, ο σημερινός πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δε διαθέτει πια τη δύναμη που είχε και συνεπώς θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες για πλειοψηφικό προεδρείο σε μία από τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Φωτόπουλος τις τελευταίες μέρες είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου διαφωνώντας με την συνδικαλιστική του στάση απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης. Η τακτική του προέδρου της ΓΕΝΟΠ έχει επίσης προκαλέσει και την αποδυνάμωση της θέσης του στην Ομοσπονδία με αποτέλεσμα τη διάσπαση της ΠΑΣΚΕ.
Οι διαδικασίες για την εκλογή προεδρείου αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα με τις παρατάξεις να ξεκινούν τις διεργασίες για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συμμαχιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: