Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Είναι προφανές ότι η Απόφαση αυτή ζημιώνει τη ΔΕΗ, υποχρεώνοντάς την να πουλάει κάτω του κόστους.


Η ΔΕΗ υποχρεώνεται να πουλάει κάτω του κόστους της
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 



                                                            ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ



Αναφορικά με την Απόφαση 822/2012 της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), με την οποία καθορίζεται προσωρινή τιμή 50 €/MWh για τη συνολική ενέργεια που καταναλώνει η Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, η ΔΕΗ επισημαίνει τα ακόλουθα:
• Σεβόμενη, κατά πάγια πρακτική, το θεσμικό ρόλο της ΡΑΕ, αποφεύγει να σχολιάζει Αποφάσεις της Αρχής.
• Επί της ουσίας όμως, και για τη συγκεκριμένη Απόφαση, ισχύουν τα αναφερόμενα στο από 22.5.2012 Δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε η Επιχείρηση με αφορμή ανάλογη απόφαση της ΡΑΕ για την τιμολόγηση της Α.Ε. ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.
Είναι προφανές ότι η Απόφαση αυτή ζημιώνει τη ΔΕΗ, υποχρεώνοντάς την να πουλάει κάτω του κόστους. Ως εκ τούτου η ΔΕΗ προτίθεται να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα μέσα κατά της εν λόγω Απόφασης της ΡΑΕ ενώπιον κάθε Αρχής, Εθνικής ή Ευρωπαϊκής.





Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2012                                                      ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


=========================================
Συνέδριο ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Δρομολογεί εξελίξεις η επικράτηση Φωτόπουλου


Εξελίξεις στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ, αλλά και της ΓΣΕΕ, θεωρείται βέβαιο ότι θα δρομολογήσει η καθαρή νίκη του ψηφοδελτίου Φωτόπουλου (ΠΑΣΚΕ - ΓΕΝΟΠ) στο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ΠΑΣΚΕ - ΓΕΝΟΠ έλαβε 79 ψήφους και 9 έδρες έναντι 30 ψήφων και 2 εδρών του ψηφοδελτίου ΠΑΣΚΕ - Συνεργαζόμενοι με επικεφαλής τον Γ. Αδαμίδη, επιρροής του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου. Αν και συνολικά τα δύο ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ έχασαν σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές 2 έδρες, με αποτέλεσμα τα επίσης δύο ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ να συγκεντρώνουν τώρα μία έδρα περισσότερη στο Δ.Σ., η επικράτηση Φωτόπουλου υπήρξε καθολική όσον αφορά τους αντιπροσώπους για το προσεχές συνέδριο της ΓΣΕΕ, καθώς εξέλεξε 5 αντιπροσώπους έναντι κανενός του άλλου ψηφοδελτίου της ΠΑΣΚΕ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: ΠΑΣΚΕ - ΓΕΝΟΠ (Ν. Φωτόπουλος), 79 ψήφοι, 9 έδρες. ΔΑΚΕ - ΓΕΝΟΠ (Α. Καρράς, μέλος Δ.Σ.), 64 ψήφοι, 8 έδρες. Νέα Δημοκρατική ΑΚΕ (Κ. Κατσαρός, γεν. γραμματέας Δ.Σ.), 45 ψήφοι, 5 έδρες. ΠΑΣΚΕ - Συνεργαζόμενοι (Γ. Αδαμίδης, Σπάρτακος), 30 ψήφοι, 3 έδρες. Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ), 29 ψήφοι, 3 έδρες. ΣΑΔ (Ρίζος Ρίζος, πρώην μέλος Δ.Σ.), 17 ψήφοι, 2 έδρες. Αγωνιστική Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ), 10 ψήφοι, 1 έδρα.
=======================================
Αγωγή στο «Πρώτο Θέμα» από Γιάννα και Θεόδωρο Αγγελόπουλο
Ζητάνε 2 εκ. ευρώ για το δημοσίευμα σχετικά με το χαράτσι της βίλας στο Π. Ψυχικό

Με αγωγή που κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι Θεόδωρος Αγγελόπουλος και Γιάννα Αγγελοπούλου ζητάνε ως αποζημίωση 2 εκατομμύρια ευρώ για το δημοσίευμα της Κυριακής 14 Οκτωβρίου σχετικά με το τιμολόγιο της ΔΕΗ και το χαράτσι του σπιτιού τους στο Παλαιό Ψυχικό.

Το ζευγάρι στην ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για δημοσιεύματα που τους συκοφαντούν και «πλήττουν βάναυσα» την τιμή και την υπόληψη τους ως προς την τιμολόγηση του ρεύματος στο σπίτι τους στο Παλαιό Ψυχικό και την πληρωμή του «χαρατσιού.»

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η συμπεριφορά του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, στο όνομα του οποίου και εκδίδεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ, είναι απολύτως νόμιμη, η δε Γιάννα Αγγελοπούλου ουδεμία σχέση έχει με τον λογαριασμό της ΔΕΗ».

Ζητούν δε, την επιδίκαση αποζημίωσης για ηθική βλάβη από την προσβολή της προσωπικότητάς τους από 1 εκατομμύριο στον καθένα, τα οποία-όπως σημειώνουν-θα διαθέσουν για κοινωφελείς σκοπούς. Ακόμη, ζητούν να σταματήσει η εφημερίδα στο μέλλον «καθ ΄ οιονδήποτε τρόπο να θίγει την τιμή και υπόληψή τους».
===========================
Φωτοβολταϊκά: Ο νόμος δεν ισχύει για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες;

Εύλογα ερωτηματικά και απογοήτευση προκαλεί στην αγορά των φωτοβολταϊκών η πρόθεση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες να πουλήσει δύο θυγατρικές της εταιρίες, που κατέχουν άδειες για 8,15 μεγαβάτ, κίνηση που καταστρατηγεί το πνεύμα του νόμου που απαγορεύει τη μεταβίβαση αδειών και την επίσημη τιμολόγηση της αξίας τους.

Και το σημαντικότερο, παρότι η εταιρία δηλώνει αδυναμία υλοποίησης των έργων για τις οποίες έλαβε τις άδειες, δεν θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται, δηλαδή την απώλεια της άδειας, κάτι που θα συνέβαινε με οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο επενδυτή, ακόμα κι αν δεν ευθυνόταν ο ίδιος για την αδυναμία υλοποίησης του έργου.

Πέραν αυτών, η απόφαση πώλησης των αδειών μαρτυρά και τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, την οποία προηγούμενες κυβερνήσεις σχεδίαζαν να πουλήσουν έναντι υψηλού τιμήματος μαζί με τα υπερ-φιλόδοξα έργα που είχε αναλάβει.
Όσο για τα τελευταία, το φωτοβολταϊκό των 50 μεγαβάτ στη Μεγαλόπολη ακυρώθηκε, ενώ στην ίδια κατεύθυνση οδεύει και το ακόμη μεγαλύτερο των 200 μεγαβάτ στην Κοζάνη.

Ουσιαστικά στην εταιρία έμεινε μόνο η εκμετάλλευση των μικρών μονάδων που κληρονόμησε από τη Διεύθυνση Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας της ΔΕΗ. Η συνολικά η εγκατεστημένη ισχύς των υπό εκμετάλλευση μονάδων –σε κάποιες περιπτώσεις σε συνεργασία με ανεξάρτητες εταιρίες-  είναι 144 μεγαβάτ.

Το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικότητας αυτής προέρχεται από τα μικρά υδροηλεκτρικά που είχε κατασκευάσει η ΔΕΗ και μεταβιβάστηκαν στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: