Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ο Μονόφυλλος Λογαριασμός ΔΕΗ ,πολύ πιο βαρύς ...



- Όταν είδα τον τελευταίο λογαριασμό του ρεύματος έπαψα να έχω φοβία για το σκοτάδι κι άρχισα να φοβάμαι το φως…!!
=========================
ΔΕΗ: αυξήσεις “φωτιά” στη χαμηλή κατανάλωση – Εξορθολογίζουν το Κοινωνικό Τιμολόγιο


Σε ποσοστό έως 40% μπορεί να κυμανθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 800 Κιλοβατώρες, όπως προκύπτει από τα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ και τις απαιτήσεις της τρόικας για την αγορά ενέργειας.
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, στο κόστος αυτό η ΔEH δεν έχει συμπεριλάβει την επιβάρυνση από την κατάργηση των δικαιωμάτων ρύπων που βάση σχετικής Oδηγίας της E.E., τίθεται σε ισχύ από την 1η Iανουαρίου 2013 και η οποία θα κυμανθεί σε ποσοστό 7-8%.
Τα παραπάνω μεταφράζονται σε ένα ακόμα πλήγμα για το μέσο νοικοκυριό, καθώς στις μικρές καταναλώσεις έως 800 Κιλοβατώρες, εμπίπτουν 2,2 εκατομμύρια καταναλωτές.
Η μεγάλη απόκλιση της χαμηλής κλίμακας κατανάλωσης από το κόστος παραγωγής οφείλεται στις ελαφρύνσεις για αυτή την κατηγορία χαμηλών εισοδημάτων, παρότι σύμφωνα με τη ΔΕΗ το μεγαλύτερο μέρος της κλίμακας αφορά σε δεύτερες ή και τρίτες κατοικίες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διοίκηση της ΔEH έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της, ανάλυση της συγκεκριμένης κατηγορίας καταναλώσεων, για να στηρίξει στο YΠEKA πρόταση κατάργησής της με παράλληλη διεύρυνση του Kοινωνικού Oικιακού Tιμολογίου (ΚΟΤ) και αποφυγή ελαφρύνσεων σε βίλες και εξοχικά.
Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αναμένονται σε τρεις δόσεις από το 2013: 1 Ιανουραρίου 2013 η πρώτη, από το Μάιο η δεύτερη, και από την 1 Ιουλίου η τρίτη.

==========================
Φθηνότερη ενέργεια για τις βιομηχανίες ζητεί το υπουργείο
Xρυσα Λιαγγου

Mείωση του κόστους ενέργειας για τις βιομηχανίες της χώρας ζήτησε από τις διοικήσεις της ΔEH, της ΔEΠA και των EΠA Aττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Eνέργειας και Kλιματικής Aλλαγής, αναγνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται όχι μόνο για την ανταγωνιστικότητά τους αλλά για την ίδια τη βιωσιμότητά τους. O κ. Παπαγεωργίου κάλεσε, την περασμένη εβδομάδα, τις διοικήσεις των παραπάνω εταιρειών στις οποίες και έθεσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εγχώριες βιομηχανίες και ζήτησε να εξετάσουν όλες τις δυνατότητες περιορισμού του ενεργειακού κόστους, συνυπολογίζοντας και τις πρόσφατες αποφάσεις της Pυθμιστικής Aρχής Eνέργειας για προσωρινή τιμή ρεύματος σε Aλουμίνιον και Λάρκο. H ΔEH φέρεται να άφησε ως μοναδικό τέτοιο παράθυρο τις δημοπρασίες ισχύος, τις οποίες έχει προτείνει η PAE, και μπορούν να απευθύνονται στους μεγάλους καταναλωτές διασφαλίζοντας φθηνότερο ρεύμα. H ΔEΠA, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι το τελευταίο οκτάμηνο έχει προχωρήσει σε μειώσεις προς τους βιομηχανικούς πελάτες της σε επίπεδα που της επιτρέπουν τα περιθώρια προμηθευτών, ενώ ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι έχει υποβάλει αίτημα προς τους προμηθευτές της, επικαλούμενη την ειδική κατάσταση της χώρας, για μείωση της τιμής φυσικού αερίου με στόχο να μεταβιβαστεί στο σύνολό της στους βιομηχανικούς πελάτες της. Tο θέμα θα απασχολήσει και επόμενη συνάντηση του υφυπουργού με τις διοικήσεις των ενεργειακών εταιρειών. O κ. Παπαγεωργίου έθεσε στους συνομιλητές του το πρόβλημα βιωσιμότητας κυρίως των εξαγωγικών ενεργοβόρων επιχειρήσεων και τις επιπτώσεις στην απασχόληση. H άλλη πλευρά έθεσε, πάντως, στον υπουργό και την παράμετρο των EΦK στη διαμόρφωση του υψηλού ενεργειακού κόστους.
===============================
Κρήτη: Πασίγνωστα ξενοδοχεία λειτουργούσαν κλέβοντας ρεύμα
Είχαν καταφέρει να γλιτώσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ πολύ απλά ... κλέβοντας ρεύμα !
Ο λόγος για δυο πολύ γνωστά ξενοδοχεία στη Χερσόνησο που, σύμφωνα με το prismanews.gr, όπως αποδείχτηκε το είχαν εφεύρει μια ευφυέστατη πατέντα που χρησιμοποιούσαν για μήνες !
Η κλοπή διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχων στους οποίους προχώρησαν συνεργεία της ΔΕΗ ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς ο τρόπος που γινόταν η κλοπή προκειμένου να μην καταγράφεται όλη η ενέργεια που καταναλώνεται εντυπωσίασε τους τεχνικούς που έκαναν τη σχετική έρευνα. Διαπιστώθηκε ότι άτομο που γνώριζε τι πρέπει να κάνει επενέβη στους μετρητές ώστε να μην καταγράφεται η κατανάλωση στο σύνολό της.
Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος των ιδιοκτητών η οποία τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει στα χέρια του εισαγγελέα.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/247970/kriti-pasignosta-xenodoheia-leitoyrgoysan-klevontas-reyma#ixzz2AmqUaPgP
============================
Συνέλαβαν τους επικεφαλής των ENERGA και HELLAS POWER για το «κανόνι» των 200 εκατ. ευρώ!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 30, 2012

Με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής για υποθέσεις διαφθοράς, συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER, καθώς το κανόνι του χτύπησαν οι εταιρίες στο δημόσιο ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ, την ώρα που για το ίδιο ποσό κόβονται συντάξεις.

Μάλιστα, εκδόθηκε διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων πέντε στελεχών των δυο εταιριών και ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Να θυμίσουμε ότι την ώρα που το θέμα ήταν ..στα πάνω του, (για το κανόνι αναφερόμαστε) ο φωτογραφικός φακός είχε συλλάβει τους δυο επικεφαλής των εταιριών να ανταλλάσουν λουλούδια σε νυχτερινό κέντρο που είχαν βρεθεί τυχαία!

Οι πέντε, είναι ήδη κατηγορούμενοι καθώς έχει ασκηθεί εδώ και καιρό ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος.
===================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: