Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που τελικά δεν θα είναι μόνο κατά 2 έτη αλλά θα φτάνουν ως και τα 5 χρόνια!






Τα νέα ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα βαθαίνουν την κρίση, μεγαλώνουν την ανασφάλεια και πληθαίνουν τους ανέργους. Σιγά-σιγά χωρίς να το καταλάβουμε θα βρεθούμε να είμαστε δούλοι σε μια Ελλάδα που θα ανήκει σε Γερμανούς, Κινέζους και Αμερικανούς.

Η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67, οι μειώσεις συντάξεων, εφάπαξ και μισθών, η αύξηση εργατικών εισφορών και η μείωση ταυτόχρονα των εργοδοτικών, η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, η μείωση του κατώτερου μισθού και άλλα πολλά που έγιναν σχέδιο νόμου και θα ψηφισθεί τις ημέρες που όλοι οι Έλληνες θα απεργούν.

Έγκλημα κατά της Ελλάδας η απόφαση της πλειοψηφίας των βουλευτών να ιδιωτικοποιηθούν η ΔΕΗ και οι άλλες ΔΕΚΟ. Οι κυβερνήσεις παλαιότερα όχι μόνο δεν έθεταν ζήτημα ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας αλλά στηρίχθηκαν σε αυτήν για δημιουργήσουν ανάπτυξη στην χώρα. Για πρώτη φορά στην ιστορία βρέθηκε τόσο εθελόδουλη κυβέρνηση που βγάζει τα πάντα στο σφυρί. Οι δικαιολογίες που ακούγονται από την τρόικα που κυβερνά, πως έτσι θα πάρουμε την δόση και θα σωθούμε, πως η θέση μας είναι στην ευρωζώνη και θα κάνουμε κάθε τι για να μείνουμε, δείχνουν απλώς το μέγεθος του εξευτελισμού της.

Ευθύνες για την σημερινή άθλια πραγματικότητα έχει και η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος που συνέβαλε με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της στην χρεοκοπία της χώρας και την κατάργηση των στοιχειωδέστερων κατακτήσεων της εργατικής τάξης.

Όμως το μέλλον συνεχίζει να είναι στα χέρια μας, αρκεί να πιστέψουμε στην δύναμή μας και να δείξουμε με την συμμετοχή μας στην 48ωρη απεργία πώς είμαστε εδώ και

  • Λέμε ΟΧΙ στα νέα μέτρα
  • Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και όλων των ΔΕΚΟ,
  • Λέμε ΝΑΙ στην δίκαιη ανακατανομή του πλούτου που βρίσκεται στην Ελλάδα,
  • Λέμε ΝΑΙ στο Δημοκρατία παντού.

  

   Με το ΠΑΜΕ                
         
  Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.30πμ στην Ομόνοια
 
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 5.00μμ στην Ομόνοια


=============================
Σκάνδαλο Energa- Hellas Power
Τρώγανε το χαράτσι στον Μαζωνάκη
Το όνειρο του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού κατέληξε σε εφιάλτη για τον Αρη (Αριστείδη) Φλώρο και τον Βασίλη Μηλιώνη. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού, όσο και αν τους βγήκε για αρκετούς μήνες η «δουλειά», κάποια στιγμή το Δημόσιο θα ανακάλυπτε ότι οι δύο ιδιωτικές εταιρείες, που έδιναν ρεύμα σε περίπου 200.000 κόσμο, είχαν παρακρατήσει τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ (χαράτσια στα ακίνητα, τέλη για τους δήμους κ.λπ.) που είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους για λογαριασμό του κράτους και δημόσιων φορέων και δεν τα είχαν αποδώσει ποτέ…

Την οικογένεια Φλώρου τη συναντάμε για πρώτη φορά στα ενεργειακά μας πράγματα στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο πατέρας Αχιλλέας Φλώρος είχε εμφανιστεί ως μεσάζων της βελγικής Tractebel στην υπόθεση της κατασκευής του πρώτου ιδιωτικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Λαύριο. Ηταν μια δουλειά, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αρμόδιου υπουργού του Στέφανου Μάνου, η οποία δεν προχώρησε ποτέ λόγω αντιδράσεων. Αργότερα, το 2005 ο γιος Αρης Φλώρος, 34 ετών σήμερα και με σπουδές στην εμπορία ηλεκτρισμού, εμφανίζεται με την Energa να πουλά ρεύμα σε μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες, όταν είχε αρχίσει να απελευθερώνεται η αγορά. Πολύ γρήγορα, όμως, λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των καυσίμων -η οποία είχε οδηγήσει στο «μαύρο» 2008 με ζημίες 400 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ- συνέφερε την εταιρεία του να πουλά το ρεύμα που εισήγαγε μόνο στη χονδρική, επιβαρύνοντας βεβαίως την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού που το αγόραζε και βγάζοντας εύκολα κέρδη μέχρι να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο.


Υπερβολές και φλυαρία
Ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια είχε κρατήσει ένα σαφώς συντηρητικό lifestyle. Σε αντίθεση με τον ιθύνοντα νου της Hellas Power, τον Βασίλη Μηλιώνη, που πολύ γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς της κοσμικής Αθήνας, μιας χλιδάτης διαβίωσης και μιας συνεχούς φλυαρίας περί των στενών σχέσεών του με σημαίνοντα πρόσωπα. Τριάντα δύο ετών σήμερα ο Μηλιώνης, είχε ως «κληρονομιά» τα όσα είχε αποφέρει στη μητέρα του η εταιρεία μεταφορών που διατηρούσε και η οποία εμφανιζόταν να έχει αρκετές δουλειές με το Δημόσιο. Τον συνόδευε επίσης κλίμα στενής φιλίας με τον Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και με σημερινό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, γιο παλαιότερου πανίσχυρου κομματικού παράγοντα επί κυβέρνησης Καραμανλή. Οι δε εμφανίσεις του σε κοσμικά στέκια, με πανάκριβα ντυσίματα και αυτοκίνητα τύπου Porsche, που συχνά έκαναν «πλατείες» στο Κολωνάκι και στο Ψυχικό, ανέκαθεν προκαλούσε συζητήσεις. Στην Ελλάδα η εταιρεία του εμφανίστηκε αρχικά ως Blue Energy και, μάλιστα, είχε αγοράσει μια μεγάλη έκταση στους Αγίους Θεοδώρους προκειμένου να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ηλεκτρισμού που θα λειτουργούσε μόνο σε ώρες αιχμής. Μάλιστα, σε ενεργειακό νομοσχέδιο που είχε προωθηθεί επί Τίνας Μπιρμπίλη, μια διάταξη που τελικά αποσύρθηκε από την ίδια την υπουργό, είχε εκτιμηθεί ως φωτογραφική για την προνομιακή τιμολόγηση της ενέργειας που θα πωλούσε το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο δεν κατασκευάστηκε, όμως, ποτέ. Και οι δύο νέοι είχαν βρεθεί κάποια στιγμή με γνωστούς επιχειρηματικούς εταίρους. Ο Φλώρος με την αυστριακή Verbund και ο Μηλιώνης με την Aegean του ομίλου Μελισσανίδη. Αμφότεροι αποχώρησαν αρκετά γρήγορα από το σκηνικό, αντιλαμβανόμενοι ίσως πού έμπλεκαν.



Εξαγωγές με ζημιά
Η αφορμή για να ξεσκεπαστεί το παιχνίδι που είχε στηθεί δόθηκε όταν η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται τη μεταφορά ηλεκτρισμού στη χώρα μας (πρώην ΔΕΣΜΗΕ, νυν ΑΔΜΗΕ) παρατήρησε κάτι ιδιαίτερα παράδοξο: οι δύο εταιρείες εμφανίστηκαν να πραγματοποιούν μεγάλες εξαγωγές ρεύματος προς τα Σκόπια και την Αλβανία, εισπράττοντας τιμές χαμηλότερες από αυτές που είχαν πληρώσει για να εισάγουν το ρεύμα που πωλούσαν στους πελάτες τους! Με λίγα λόγια, πωλούσαν με ζημία, ζημιώνοντας και τον ΔΕΣΜΗΕ, δηλαδή το κράτος. Η εξέλιξη δημιούργησε οσμή λαθρεμπορίας και έφερε την παρέμβαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το μπλοκάρισμα των λογαριασμών των δύο εταιρειών και την εισαγγελική παρέμβαση. Η συνέχεια παίζεται αυτές τις μέρες ανάμεσα στο γραφείο του ανακριτή και τη ΓΑΔΑ.


Το κατηγορητήριο αποκαλύπτει τη μεγάλη κομπίνα

Την απίστευτη κομπίνα με την απευθείας κλοπή μέσα από τις τσέπες εκατοντάδων καταναλωτών ρεύματος και τη μεταφορά των χρημάτων αυτών σε τράπεζες του εξωτερικού αντί της απόδοσής τους στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου φέρνει στο φως το πολυσέλιδο κατηγορητήριο της Δικαιοσύνης για το μεγάλο σκάνδαλο των εταιρειών Energa και Hellas Power. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση υπεξαίρεσης με τους κατηγορουμένους εκπροσώπους των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που οδηγούνται ήδη στις Φυλακές Κορυδαλλού να μην αποδίδουν ποτέ στο Δημόσιο περί τα 152 εκατ. ευρώ, χρήματα που εισέπρατταν από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, τέλη και άλλες επιβαρύνσεις. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, στο οποίο αν συνυπολογιστούν και τα χρήματα που άλλαζαν χέρια για να ξεπλυθούν μέσω offshore εταιρειών, ακόμη και μέρος των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, που τώρα προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα ίσως και να είχαν αποφευχθεί. Το πολυσέλιδο «κατηγορώ» της Δικαιοσύνης σε βάρος των επτά κατηγορουμένων περιγράφει καρέ-καρέ τον χορό των εκατομμυρίων και τα ιλιγγιώδη ποσά που υπεξαιρέθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο και επιχειρήθηκε να ξεπλυθούν στη συνέχεια κάνοντας τον γύρο του κόσμου μέσω offshore εταιρειών σε Ευρώπη, Ασία, Κίνα, ακόμη και στη Βουλγαρία.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=234151
=============================
Ερχονται μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος

Τα σχέδια του ΥΠΕΚΑ για τον επιμερισμό των επιβαρύνσεων που θα προκύψουν
Tης Xρυσας Λιαγγου

Eξαιρετικά δύσκολη αποδεικνύεται για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (YΠEKA) η διαχείριση της υποχρέωσης, εκ του Μνημονίου, για τη μετάβαση σε τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που να αντανακλούν το πραγματικό κόστος μέχρι και το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Aν και η υποχρέωση έχει τεθεί από το 2010, παρέχοντας τη δυνατότητα μιας πιο ομαλής προσαρμογής μέσα στην τριετία, η επιλογή των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών να αποφύγουν τα δύσκολα μεταφέροντας το βάρος για το 2013 υποχρεώνει τη σημερινή ηγεσία του YΠEKA να πάρει δύσκολες αποφάσεις για μεγάλες αυξήσεις τιμολογίων, σε μια συγκυρία οικονομικής αφαίμαξης των οικογενειακών προϋπολογισμών. Tο γεγονός ότι με το σημερινό ύψος τιμολογίων οι ανεξόφλητες οφειλές των νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων προς τη ΔEH φθάνουν τα 400 εκατ. ευρώ είναι ενδεικτικό της οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρίσκονται οι οικιακοί καταναλωτές και αυτό είναι που προβληματίζει κυρίως την κυβέρνηση. Σε μια προσπάθεια να οριοθετήσει το πλαίσιο της προσαρμογής, καθώς οι ημερομηνίες τρέχουν, η πολιτική ηγεσία του YΠEKA έχει θέσει τις πρώτες σταθερές στις οποίες θα κινηθεί.

Kατ’ αρχάς φέρεται να έχει αποφασισθεί η συνολική αύξηση, που θα προσδιορισθεί από τον έλεγχο που θα κάνει η PAE στα κοστολογικά στοιχεία της ΔEH και που εμφανίζεται της τάξης του 30% μεσοσταθμικά και για τις μικρές καταναλώσεις στο 40%, να επιμεριστεί σε τρεις δόσεις. Φέρεται, επίσης, να έχει τεθεί ως οροφή στην πρώτη δόση που θα ισχύσει από 1ης Iανουαρίου ένα μεσοσταθμικό ποσοστό αύξησης 9%-11%, έτσι ώστε να περιορισθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών από πιθανή χρήση κλιματιστικών και άλλων ηλεκτρικών συσκευών για θέρμανση. Aπό εκεί και πέρα, το υπουργείο σχεδιάζει τη διεύρυνση του Kοινωνικού Oικιακού Tιμολογίου (KOT), που λειτουργεί ως δίχτυ προστασίας από το υψηλό κόστος ρεύματος για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και παράλληλα τρόπους περιορισμού των συνολικών επιβαρύνσεων για τους λοιπούς καταναλωτές.

H επίλυση της δύσκολης αυτής άσκησης θα στηριχθεί σε τρεις παραμέτρους, με πρώτη βέβαια τον επαναπροσδιορισμό του πραγματικού κόστους της ΔEH. Aυτή η παράμετρος αναμένεται να αγγίξει εμμέσως και τους ιδιώτες παραγωγούς και αυτό γιατί στο κόστος της ΔEH, το οποίο φυσικά μετακυλίεται στους καταναλωτές, περιλαμβάνει και το κόστος που αντιστοιχεί στον περίφημο μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους κεφαλαίου των ιδιωτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Tο κόστος αυτό επιβαρύνει τα τιμολόγια με το ποσό των 280 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ το 2013 η επιβάρυνση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔEH, θα φτάσει στα 420 εκατ. ευρώ. H ΔEH έχει ζητήσει την πλήρη κατάργησή του, ενώ PAE και υπουργείο φέρεται να εξετάζουν τη δυνατότητα μείωσης έτσι ώστε να μην απειληθεί η βιωσιμότητα των ιδιωτικών μονάδων.

Σε ό,τι αφορά το αμιγές κόστος της ΔEH, τα περιθώρια μείωσης, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, περιορίζονται σε ένα ποσοστό 20% επί των λειτουργικών δαπανών που στα τιμολόγια μεταφράζεται σε μείωση της τάξης του 2%-2,5%.

H δεύτερη παράμετρος είναι η πιθανή μείωση των αποκαλούμενων μονοπωλιακών χρεώσεων, όπως για παράδειγμα το κόστος χρήσης δικτύου, το τέλος AΠE και το κόστος των YKΩ (Yπηρεσίες Kοινής Ωφελείας). Τέλος, η τρίτη παράμετρος είναι η αποδέσμευση του λογαριασμού ρεύματος από φόρους και τέλη υπέρ τρίτων, που αντιπροσωπεύουν μέχρι και το 35% του συνολικού ποσού, αλλά και η δυνατότητα περιορισμού της εξαντλητικής φορολογίας της ηλεκτρικής ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα των αυξήσεων στα τιμολόγια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και θα κληθεί να το διαχειριστεί συνολικά η κυβέρνηση.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100006_03/11/2012_500548
================================


ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΒΓΟΥΝ ΤΟ 2013

Ρεπορτάζ : Κώστας Κατίκος
(από τον Τύπο της Κυριακής)
Καθήλωση των κύριων συντάξεων στα επίπεδα των 9.000 ευρώ ετησίως και των επικουρικών στις 3.300 ευρώ προκαλούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από την 1η/1/2013. Το αποκαλύπτει ειδική εμπιστευτική μελέτη της... Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, που έγινε με βασικό «σενάριο» τις επιπτώσεις που θα έχουν τα νέα μέτρα σε όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν το 2013 και το 2014.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μελέτης που εξασφάλισε και φέρνει στη δημοσιότητα ο Τύπος της Κυριακής, το 2013:
    Θα αποχωρήσουν για σύνταξη περίπου 75.000 ασφαλισμένοι από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τις ΔΕΚΟ και άλλα Ταμεία. Δεν έχει υπολογιστεί πόση θα είναι η έξοδος από το Δημόσιο.
    Η μέση ετήσια κύρια σύνταξη για όσους βγουν στη σύνταξη θα κυμαίνεται από 8.841 ευρώ μέχρι 9.108 ευρώ! Κυριολεκτικά θα είναι συντάξεις για… δείγμα.
    Η μέση ετήσια επικουρική σύνταξη θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 3.311 ευρώ.
Ο στόχος μπορεί να είναι η εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά, όπως αποκαλύπτεται στη μελέτη, για να ελαφρυνθούν οι προϋπολογισμοί των Ταμείων κατά 1 δισ. ευρώ θα πρέπει να… αδειάσει η τσέπη των συνταξιούχων.

Ο στόχος αυτός, που κατά το υπουργείο Εργασίας είναι αναγκαίος να επιτευχθεί ώστε να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, συνδυάζεται και με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που τελικά δεν θα είναι μόνο κατά 2 έτη αλλά θα φτάνουν ως και τα 5 χρόνια!

Η μελέτη έγινε για να κοστολογηθούν τα μέτρα για το ασφαλιστικό, ώστε να υπολογιστεί αν οι επιβαλλόμενες περικοπές και η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι αρκετές για να αποφέρουν μια εξοικονόμηση κατά 1 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.
Με βάση τα όσα αποκαλύπτονται σε αυτή, ο στόχος όχι μόνο «επιτυγχάνεται» αλλά δείχνουν και τον κρυφό λογαριασμό των περικοπών, που είναι πιο βαρύς για όσους σκοπεύουν να συνταξιοδοτηθούν από την επόμενη χρονιά!

Με τη μέση σύνταξη όμως στα 9.000 ευρώ, και με κάτι «ψίχουλα» των 3.311 ευρώ από την επικουρική, μόνο ως διέξοδος δεν φαντάζει η συνταξιοδότηση. Στην πράξη, οι περίπου 75.000 νέοι συνταξιούχοι του 2013 καλούνται να τα βγάλουν πέρα με ποσά που θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 750 ευρώ από την κύρια σύνταξη και στα 275 ευρώ από την επικουρική.

Κάποιοι δηλαδή θα αποφύγουν το «δόκανο» της αύξησης στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά θα πέσουν στην «παγίδα» των χαμηλών συντάξεων που μόλις και μετά βίας θα ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ (κύρια και επικουρική), ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι πολλοί ασφαλισμένοι θα φύγουν με 25 ως 28 έτη ασφάλισης σε ηλικίες κάτω των 60 ετών!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης από τους 75.000 υποψήφιους συνταξιούχους, επηρεάζονται περισσότερο:
    Οι νέοι συνταξιούχοι του ΟΓΑ σε ποσοστό 95% από την κατάργηση των δώρων στις συντάξεις. Δεδομένου ότι στις συντάξεις του ΟΓΑ τα δώρα δίνονται ολόκληρα (δηλαδή 2 πλήρεις βασικές συντάξεις των 360 ευρώ, ήτοι 720 ευρώ), η κατάργησή τους θα επηρεάσει όλους όσοι θα αποχωρήσουν και από πρώτο χέρι θα χάσουν 720 ευρώ το χρόνο. Με αποτέλεσμα, η μέση σύνταξη να πέφτει στα 463 ευρώ το μήνα, από 523 ευρώ που θα ήταν αν δεν είχαν καταργηθεί τα δώρα.
    Οι νέοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ (κύριας και επικουρικής) σε ποσοστό 65%, καθώς πέρα από την κατάργηση των δώρων το σύνολο της σύνταξης (κύρια+επικουρική) που θα πάρουν θα έχει υπολογιστεί μετά τις μειώσεις από 5% ως 15%. Με αποτέλεσμα, η μεν κύρια να διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 820 ευρώ, η δε επικουρική στα 275 ευρώ.
    Οι νέοι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, σε ποσοστό 60%, καθώς τα νέα ποσά μετά τις περικοπές (δώρα και ψαλίδι 5%-15%) θα πέσουν γι’ αυτό το 60% των συνταξιοδοτουμένων από τον ΟΑΕΕ στα επίπεδα των 1.090 ευρώ μηνιαίως.
    Οι νέοι συνταξιούχοι από τα ταμεία ΔΕΚΟ - τραπεζών και των επιστημόνων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί στο ΕΤΑΑ) σε ποσοστό 20%, καθώς στα εν λόγω Ταμεία προβλέπονται λίγες αποχωρήσεις με σχετικά υψηλά ποσά.



Με τρεις κλίμακες οι μειώσεις

Οι μειώσεις στις συντάξεις θα γίνουν με τρεις κλίμακες -όπως αποφασίστηκε την Παρασκευή, ύστερα από νέα εισήγηση του οικονομικού επιτελείου- ως εξής:

    Μείωση 5% σε άθροισμα συντάξεων (κύρια, επικουρική, μέρισμα) από 1.000,01 έως 1.500 ευρώ.
    Μείωση 10% σε άθροισμα συντάξεων μερισμάτων κ.λπ. από 1.500,01 ευρώ έως 2.000 ευρώ.
    Μείωση 15% σε άθροισμα συντάξεων από 2.000,01 ευρώ και άνω.

Ετσι, ένας συνταξιούχος που παίρνει σήμερα (μετά τις περικοπές που έχουν ήδη επιβληθεί) 900 ευρώ κύρια σύνταξη και 300 ευρώ επικουρική, θα έχει μείωση 5% στο σύνολο του ποσού, δηλαδή μείωση 5% στα 1.200 ευρώ, οπότε η σύνταξη πέφτει στα 1.140 ευρώ. Η μηνιαία απώλεια είναι 60 ευρώ και η ετήσια 720 ευρώ. Επιπλέον, θα χάσει άλλα 800 ευρώ από την κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας, οπότε η απώλεια φτάνει στα 1.520 ευρώ το χρόνο.
Ο εν λόγω συνταξιούχος θα είχε πριν από τις περικοπές σε 12μηνη βάση 15.200 ευρώ και 1.266 ευρώ μηνιαία σύνταξη, ενώ μετά τις περικοπές (δώρα και μείωση 5%) πέφτει στα 13.680 ευρώ, ή στα 1.140 ευρώ το μήνα.
======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: