Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


 ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πλην της επίσημης ΔΑΚΕ υπό τον Α. Καρρά και της παράταξης ΠΑΣΚΕ συνεργαζόμενοι υπό τον Γ. Αδαμίδη, που προέρχεται από το Σωματείο Σπάρτακος 

===================================
Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Συγκροτήθηκε σήμερα εν μέρει, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ , που προήλθε από τις εκλογές της 23ης Οκτωβρίου 2012, η νέα Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα, η νέα σύνθεση της ΕΕ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι η εξής:

   ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΣΚΕ)

   A' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΗΛΙΑΣ ΜΑΣΤΡΟΛΕΩΝ (ΑΓΩΝ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ)

   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:                                         (ΔΑΚΕ)

   ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΛΟΥΚΑΣ (ΣΑΔ)

   ΤΑΜΙΑΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ  ( ΝΔ -ΑΚΕ)
Οι υπόλοιπες θέσεις της νέας Ε.Ε. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα καλυφθούν, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ, στην επόμενη συνεδρίαση.
=============================
Ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας!

Ξεπουλούν το Δημόσιο Πλούτο
Στο έλεος των "αρπακτικών" τα δημόσια αγαθά 
Με την οριακή ψήφιση του νόμου, με τον οποίο το Δημόσιο αποσύρει τη συμμετοχή του από τις ΔΕΚΟ, η τρικομματική κυβέρνηση των «υποτακτικών της τρόϊκας» διαλύει την παραγωγική βάση της χώρας και υπονομεύει το μέλλον της. Ο νέος νόμος οδηγεί στο ξεπούλημα δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα για την Ελληνική Οικονομία και αφήνει βορά στους κερδοσκόπους τα δημόσια αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η ΔΕΗ, στη διάρκεια των 60 χρόνων παρουσίας της πραγματοποίησε ένα κολοσσιαίο έργο. Συνέβαλε αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη, μέσα από τη δημιουργία βασικών υποδομών και θέσεων εργασίας. Υποστήριξε την παραγωγική βάση της χώρας σε όλους τους τομείς (γεωργία, βιομηχανία, τουρισμός κλπ) και ενίσχυσε καθοριστικά την κοινωνική πρόοδο. Αυτό μόνο μια Δημόσια Επιχείρηση μπορούσε να το κάνει.
Με τον νόμο αυτό οι τοκογλύφοι ζητούν τα ασημικά της χώρας για να τα προσφέρουν στους «επενδυτές» και με τον τρόπο αυτό ακυρώνουν κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας: Χωρίς επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα η χώρα δεν θα μπορέσει να στηρίξει τους αγρότες, τη βιομηχανία, τους μικρομεσαίους και τον τουρισμό.
Η εκποίηση της ΔΕΗ συμφέρει μόνον τους ιδιώτες κερδοσκόπους. Για το λαό και τον κόσμο της εργασίας θα σημάνει ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα και λιγότερες θέσεις εργασίας.
Έχουμε χρέος να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα!
Ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας!
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, μαζί με την κοινωνία θα αντισταθούμε με το πάθος και τη δύναμη που μας δίνει η πίστη ότι ΜΟΝΟΝ έτσι θα προστατέψουμε το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας μας.
==============================
Επανεκλογή Ν. Φωτόπουλου στη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

 
Ο Νίκος Φωτόπουλος επανεξελέγη απόψε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με την υποστήριξη του ψηφοδελτίου υπό τον Κ. Κατσαρό (ως τώρα γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας) που προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, αλλά με αποχή της επίσημης ΔΑΚΕ από την ψηφοφορία.
Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν εκδοθεί ακόμη, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Φωτόπουλος, που ήταν ο πλειοψηφών σύμβουλος κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στο πρόσφατο συνέδριο, στηρίχθηκε από τις λοιπές παρατάξεις πλην της επίσημης ΔΑΚΕ υπό τον Α. Καρρά και της παράταξης ΠΑΣΚΕ συνεργαζόμενοι υπό τον Γ. Αδαμίδη, που προέρχεται από το Σωματείο Σπάρτακος της Πτολεμαΐδας το οποίο έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον Νίκο Φωτόπουλο.

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι με τις έδρες της επίσημης ΔΑΚΕ, της ΔΑΚΕ του Κ. Κατσαρού και της ΠΑΣΚΕ-συνεργαζόμενοι (συνολικά 16) υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να σχηματισθεί προεδρείο, ωστόσο υπερψηφίστηκε το σχήμα υπό τον Νίκο Φωτόπουλο.
Στο θέμα παρενέβη απόψε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας σε δήλωσή του μεταξύ άλλων: «Ουδείς και για κανένα λόγο δικαιούται να διαπραγματεύεται και να εκχωρεί αρχές, αξίες και ιδεολογικές αναφορές στη βάση προσωπικών μικροπαραταξιακών ή ακόμα και ιδιοτελών συμφερόντων, γιατί τότε διαπράττει σοβαρότατο πολιτικό και συνδικαλιστικό ολίσθημα.
Λυπούμαι για τα στελέχη εκείνα του φιλελεύθερου χώρου, στα οποία οι εργαζόμενοι της βάσης, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, έδωσαν τη δύναμη για να βρεθούν στο τιμόνι μιας οργάνωσης και μάλιστα ως πρώτη δύναμη, αυτά να διαπραγματεύονται, να παραχωρούν και να εκχωρούν στη βάση τιμαρίων και ιδιοτελών συμφερόντων».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή:www.capital.gr
===============================
Ο κ.Φωτόπουλος έλαβε 20 ψήφους από τους 31, με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι του  Γιώργου  Αδαμίδη και τη  ΔΑΚΕ – ΓΕΝΟΠ να αποχωρούν  από την ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: