Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Χαρακτηριστικο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, αίσθηση απελπισίας !!!!!!!!!!!!!! Από τους 450 εναπομείναντες οι 250 ζητούν έναντι.



=======================================
Χθες η συμμετοχή των εργαζομένων είχε μειωθεί στο 3,5%
Απεργία - φιάσκο από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012

Σε απεργία χωρίς απεργούς εκφυλίστηκαν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που ξεκίνησαν τη Τρίτη και συνεχίζονται και σήμερα.
Την πρώτη ημέρα της απεργίας η συμμετοχή ανήλθε στο 8%, δηλαδή σε 1.500 εργαζόμενους από το σύνολο των 19.000 του προσωπικού της ΔΕΗ, χθες ωστόσο είχε πέσει στο 3,5%, δηλαδή το πολύ σε 650-680 άτομα.
Για να γίνει αντιληπτό το πόσο ισχνή ανταπόκριση είχαν εντός της ΔΕΗ οι προτροπές του πρόσφατα επανεκλεγέντος πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ Νίκου Φωτόπουλου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αρκεί να αναφερθεί ότι σε παλαιότερες επαναλαμβανόμενες 48ωρες όπως το 2011, τα ποσοστά συμμετοχής κυμαίνονταν από 60% έως 90%.
Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, χθες το πρωί η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ κατέλαβε συμβολικά τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη).
Τελικά οι μόνοι που την πλήρωσαν με διακοπές ρεύματος ήταν οι καταναλωτές σε νησιά, όπως στη Κρήτη και στη Ρόδο, όπου η ΔΕΗ αναγκάστηκε λόγω των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ να προχωρήσει τα τελευταία 24ωρα σε εκ περιτροπής περικοπές ηλεκτροδότησης.
Χαρακτηριστικά της μη ανταπόκρισης των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ είναι τα αναλυτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία που αφορούν τόσο τη μητρική εταιρεία του ομίλου ΔΕΗ, όσο και τις δύο θυγατρικές της, ΔΕΔΔΗΕ (διαχειριστής του συστήματος διανομής) και ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς).
Στη μητρική ΔΕΗ, που απασχολεί 10.000 άτομα, χθες συμμετείχαν στην απεργία μόνο 300 (3%). Στον ΔΕΔΔΗΕ που απασχολεί 7.500 η συμμετοχή ανήλθε στους 125 (1,67%), ενώ αντίστοιχα νούμερα προκύπτουν και για τον ΑΔΜΗΕ (απασχολεί 2.000 άτομα).



Απεργία και σήμερα
Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του συνδικάτου πως δεν προτίθεται να αναστείλει τις κινητοποιήσεις και, επομένως, συνεχίζονται και σήμερα κανονικά

==========================
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΔΕΗ
Καταγγέλλει για εκφυλισμό την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Για εκφυλισμό των συνδικαλιστικών διαδικασιών και υπονόμευση των κινητοποιήσεων κατήγγειλε χτες το απόγευμα η «Αγωνιστική Συνεργασία» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Η καταγγελία έγινε στην αρχή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου και ύστερα από αυτό η «Αγωνιστική Συνεργασία» αποχώρησε, αφού πρώτα δήλωσε ότι θεωρεί σε ισχύ την απόφαση που έχει ληφθεί για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Αφορμή για την καταγγελία έγινε η πολύωρη καθυστέρηση της έναρξης της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και κυρίως της ΔΑΚΕ. Η συνεδρίαση ήταν να ξεκινήσει χτες στις 2 το μεσημέρι. Τελικά και μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα!
Αργότερα αποχώρησαν και οι δύο παρατάξεις της ΔΑΚΕ δηλώνοντας απλώς ότι θεωρούν σε ισχύ την απόφαση για τις απεργίες. Τελικά, ύστερα από έντονους διαπληκτισμούς κυρίως μεταξύ των... δύο ΠΑΣΚΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο διαλύθηκε και εκ των πραγμάτων η απεργία συνεχίζεται μέχρι και την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Αξίζει ακόμα να προστεθεί ότι πέρα από τα όσα έγιναν στο Διοικητικό Συμβούλιο η πλειοψηφία υπονόμευσε την ίδια την απεργία (που η ίδια έχει αποφασίσει) καθώς δεν έκανε τίποτα για την προετοιμασία της, ούτε τη στηρίζει όσο διαρκεί. Αντιθέτως πολλές είναι καταγγελίες για συνδικαλιστές που λένε στους εργαζόμενους αντί να κάνουν απεργία να παίρνουν ρεπό ή άδεια.
Νωρίς το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ προχώρησαν σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στην Αθήνα για δύο περίπου ώρες. Σε τέτοιες κινήσεις καταφεύγει συχνά - πυκνά η συνδικαλιστική πλειοψηφία προκειμένου να χτίσει το αγωνιστικό της προσωπείο και να συγκαλύψει τη στήριξη που προσφέρει στην πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας.
===============================
Τώρα κλέβουν και ρεύμα
Έρμαιο των «κυνηγών» χαλκού η ΔΕΗ
Ευτυχώς, κάπου - κάπου γίνονται και… συλλήψεις! Οι «κυνηγοί» χαλκού δεν έχουν αφήσει σημείο της χώρας που να μην λεηλατήσουν την περιουσία της Δ.Ε.Η. και του δημοσίου, προκαλώντας ανυπολόγιστές  καταστροφές στα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού. Ένας ακόμη μετασχηματιστής της Δ.Ε.Η. λεηλατήθηκε στην περιοχή της Μέλισσας Λεχαινών.

Οι  άγνωστοι δράστες έριξαν στο έδαφος τον μετασχηματιστή και ξήλωσαν ανενόχλητοι τα καλώδια χαλκού από τον πυρήνα του, προκαλώντας ζημιά ύψους 5.000 ευρώ. Και αυτή δεν ήταν η μόνη κλοπή. Τις τελευταίες ημέρες έχουν κλαπεί καλώδια μήκους δυόμισι χιλιομέτρων από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της Νεάπολης Αγρινίου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Μάλιστα, οι κλοπές γίνονται ακόμη και μέρα μεσημέρι και μπροστά στα μάτια κατοίκων που δεν τολμούν να επέμβουν.

Άλλος ένας μετασχηματιστής γκρεμίστηκε από κολώνα της Δ.Ε.Η. στην περιοχή Βαπτιστής του Κιλκίς, αλλά αυτή τη φορά οι δράστες συνελήφθησαν. Πρόκειται για δυο Βούλγαρους ηλικίας 21 και 37 χρόνων που εντοπίστηκαν να μεταφέρουν τρεις μπάρες χαλκού και 100 μεταλλικά ελάσματα τα οποία είχαν ξηλώσει από τον μετασχηματιστή! Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν σε υπάλληλο της Δ.Ε.Η., ενώ οι δράστες που ήταν εφοδιασμένοι με εργαλεία για την αποσυναρμολόγηση θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς. Μάλιστα, ο 21χρονος είχε και παρελθόν σε παρόμοιες κλοπές στην Ηλεία, αφού σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βάρδας Ηλείας.

Όμως, οι επιτήδειοι δεν κλέβουν μόνο χαλκό από τη Δ.Ε.Η., αλλά και…  ρεύμα. Στο Βέλο Κορινθίας, συνελήφθη ένα ζευγάρι τσιγγάνων ηλικίας 52 και 48 χρόνων που ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες στο σπίτι τους, αλλά είχαν φροντίσει να εξασφαλίζουν την ηλεκτροδότησή του συνδέοντας παράνομα την παροχή με μια κολώνα ηλεκτροφωτισμού.

Με το ίδιο κόλπο ηλεκτροδοτούσε παράνομα το παράπηγμα στο οποίο διέμενε στους Κωστακιούς Άρτας και ένας 22χρονος Αφγανός που εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας και συνελήφθη.
==============================
- ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου/ΔΕΘ – ΣΟΧ 2/2012 – Αποτελέσματα 24.10.2012

=============================
ΧΑΘΗΚΑΝ 835.648 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ρεπορτάζ : Χριστίνα Κοψίνη
(από την Καθημερινή)
Την πορεία πλήρους απαξίωσης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας μέσα στην τελευταία τετραετία αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την...
ανεργία τον περασμένο Αύγουστο. Αν και από μόνο του το ποσοστό της ανεργίας στο 25,4% και μάλιστα στον πλέον «εργασιοβόρο» (λόγω των εποχικών απασχολήσεων) μήνα του έτους είναι αρκετό για να αποτυπώσει τη χειροτέρευση της κατάστασης στην αγορά εργασίας (τον Αύγουστο του 2011 η ανεργία ήταν 18,4%, ενώ τον Ιούλιο του 2012 είχε υπολογιστεί στο 24,8%) την προσοχή αποσπούν τα συνολικά στοιχεία από το 2009 και μετά. Εργατικό δυναμικό Είναι φανερό ότι μέσα σε μία τετραετία χάθηκαν 835.648 θέσεις εργασίας, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 896.457 άτομα. Σε αυτό το μέγεθος πρέπει να συμπεριληφθεί και η αύξηση του εργατικού δυναμικού, δηλαδή οι ομάδες νέων που εντάχθηκαν για πρώτη φορά και δεν κατόρθωσαν να βρουν εργασία. Σήμερα, οι άνεργοι πλησιάζουν τα 1,3 εκατομμύρια (1.267.595 τον Αύγουστο). Εάν προστεθούν δε και τα 3.375.297 άτομα που χαρακτηρίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ ως οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός, το μέγεθος των ανθρώπων που θα είναι εκτός παραγωγής και θα πρέπει να ζει είτε με σύνταξη, είτε με επιδόματα ανεργίας, ή ακόμη και με επιδοτήσεις πρόνοιας θα πλησιάζει αισίως τα 5 εκατομμύρια άτομα. Το μέγεθος αυτό (4.642.892 τον Αύγουστο 2012) αποτελεί απτή απόδειξη των πιέσεων που θα ασκήσει στα δημόσια οικονομικά η αυξανόμενη ύφεση και η αύξηση της ανεργίας. Αναφορικά με τις περισσότερο πληττόμενες ηλικίες, σαφώς οι νέοι μέχρι 24 ετών εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας (58%). Ωστόσο, το σοβαρότερο πρόβλημα εμφανίζουν οι μεγαλύτερες και οι πιο παραγωγικές ηλικίες. Στις ηλικίες μέχρι 34 ετών ο 1 στους 3 είναι άνεργος, ενώ στην κατηγορία από 35 έως 44 ετών το ποσοστό των ανέργων αγγίζει το 21,5%. Ως προς το φύλο, μολονότι στις γυναίκες εμφανίζεται υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, στο 29%, στους άνδρες το πρόβλημα έχει σοβαρότερες επιπτώσεις διότι αν και το ποσοστό είναι 22,7%, εμφανίζεται 4 φορές μεγαλύτερο από το 2008 μέχρι σήμερα. Περιφέρειες Να σημειωθεί ότι στην Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο ήταν 28,5%, τρεις μονάδες πάνω από τον μέσο όρο. Ακολουθούν, η Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα (26,4% από 18,8%), η Αττική - όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας (25,9% από 18,5%), η Μακεδονία-Θράκη (25,8% από 20%), η Πελοπόννησος-Δυτική Ελλάδα-Ιόνιοι Νήσοι (23,3% από 16,5%), το Αιγαίο (20% από 17,3%) και η Κρήτη (19,6% από 19,5%).
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_09/11/2012_501032
=========================
Ελλάδα, χώρα της ασυδοσίας

Εγκλημα χωρίς τιμωρία η φοροδιαφυγή

Μικρότερη η πιθανότητα κυρώσεων για αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα απ’ ό,τι στη Βουλγαρία
Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επί μέρους μέτρα, αλλά απαιτείται πολιτική βούληση και ριζική αναμόρφωση τόσο του πυρήνα του φορολογικού συστήματος όσο και του ελεγκτικού μηχανισμού.

Οπως σημείωσε χθες σε σχετική εκδήλωση ο καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Βασίλης Ράπανος, ακόμα και σήμερα, την περίοδο της κρίσης, που γίνονται σημαντικές αλλαγές, κυρίως λόγω της τρόικας, σχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση δεν υπάρχει. Ετσι, παραμένουν οι αναποτελεσματικές και γραφειοκρατικές δομές και η ατιμωρησία της παραοικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα έχει τις μικρότερες πιθανότητες να τιμωρηθεί, με πρόστιμο ή με φυλάκιση, ακόμα και σε σύγκριση με τη Βουλγαρία.

Ο κ. Ράπανος πρότεινε να δημιουργηθούν φορολογικά δικαστήρια προκειμένου να περιορισθεί η φοροδιαφυγή, υποστηρίζοντας ότι: «Δεν μπορεί ο δικαστής που ασχολείται με κλέφτες και απάτες να επιλύσει πολύπλοκα φορολογικά θέματα». Επίσης ζήτησε να συσταθεί μία ενιαία αρχή κατά της διαφθοράς.

Τα βάρη στους μισθωτούς
Ο κ. Ράπανος ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει τη δυσμενέστερη φορολογική επιβάρυνση της οικογένειας στην Ε.Ε. Το ΙΟΒΕ θεωρεί ότι η φορολογία εισοδήματος επιβαρύνει υπέρμετρα τη μισθωτή απασχόληση.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_09/11/2012_501038
========================================

kozan.gr: Συνδικαλιστικά ρουσφέτια(;) εν έτει 2012;;;
9 Νοεμβρίου, 2012 02:17 ΜΜ

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το ηλεκτρονικό μήνυμα του προέδρου του Σπάρτακου κ. Γιώργου Αδαμίδη, στο προφίλ άλλου χρήστη, στο γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης (facebook), όπως φαίνεται και στη διπλανή εικόνα που σας παρουσιάζει το kozan.gr.

«Ανεξάρτητα από τις κακίες σου, εάν μου δώσεις τα στοιχεία σου θα σε μεταθέσω στην πόλη σου».  Αρχικώς δε γνωρίζαμε τι ακριβώς εννοούσε ο πρόεδρος του Σπάρτακου ή πως το εννοούσε, πάντως επικοινωνώντας με το πρόσωπο που διατηρεί το προφίλ με το ψευδώνυμο fever  και στον οποίον απευθυνόταν το συγκεκριμένο μήνυμα, διαπιστώσαμε ότι ο εν λόγω άνθρωπος εργάζεται στη ΔΕΗ (εκτός Κοζάνης). Επιπροσθέτως, σε τηλεφωνική  επικοινωνία με τον πρόεδρο του Σπάρτακου Γιώργο Αδαμίδη, ο τελευταίος μας ξεκαθάρισε ότι δεν εννοούσε αυτό που ενδεχομένως υπονοήσαμε και κατ’ επέκταση παρεξηγήσαμε, ρωτώντας τον, αλλά για το καθαρό ενδιαφέρον του προς κάποιον συνάδελφό του, με τον οποίο, αν και δεν τον γνωρίζει προσωπικά (διάσταση που όντως ισχύει και επιβεβαιώσαμε), έχουν προηγηθεί διάφορες αντίστοιχες ηλεκτρονικές συζητήσεις.

Πάντως, ακόμη και αν δεχτούμε καλόπιστα τα όσα μας είπε ο κ. Αδαμίδης  και την καλή του πρόθεση, το μήνυμά του, όπως είναι διατυπωμένο, καθώς και η επισήμανσή του πως:  «αν μου μου δώσεις τα στοιχεία σου θα σε μεταθέσω στην πόλη σου», είναι βέβαιον πως δεν αποδίδεται εύηχα, πόσο μάλλον όταν όλα αυτά διαδραματίζονται στο προσωπικό προφίλ ενός συναδέλφου του.

Και μόνο από αυτή την άποψη, πρόκειται για ένα σοβαρό – συνδικαλιστικό – πολιτικό λάθος, που δίνει «τροφή» για περαιτέρω σχόλια.

http://www.kozan.gr/?p=53359
============================

Δεν υπάρχουν σχόλια: