Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΣυναδέλφισσες, φοι, Το συνδικάτο σας, η ταξική και πρωτοπόρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγκαταλέγεται ανάμεσα σ΄εκείνα τα συνδικάτα που βάζουν ζήτημα λαθεμένης στρατηγικής του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Συγκαταλέγεται ανάμεσα σ΄εκείνα τα συνδικάτα που πιστεύουν ότι ένα
Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2012 23:06 

ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ,  ΣΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡ΄ΟΤΙ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΣΕΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΜΕ ΟΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟΣ, ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Συναδέλφισσες, φοι,
Το συνδικάτο σας, η ταξική και πρωτοπόρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγκαταλέγεται ανάμεσα σ΄εκείνα τα συνδικάτα που βάζουν ζήτημα λαθεμένης στρατηγικής του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Συγκαταλέγεται ανάμεσα σ΄εκείνα τα συνδικάτα που πιστεύουν ότι ένα μέρος της ηγεσίας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης δεν έχει την στάση που θα έπρεπε και κυρίως δεν οργανώνει τον αγώνα έτσι όπως θα έπρεπε, ώστε να είναι αγώνας για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές και όχι απλά να διαμαρτυρηθούμε ή να κλάψουμε γι΄αυτές.
Ξεκινάμε αυτή την ανακοίνωση κατ΄ αυτόν τον τρόπο γιατί χθες για μια φορά ακόμα το εργατικό κίνημα της χώρας μας ηττήθηκε,  δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα.
Η απάντηση στο γιατί έγινε αυτό, γιατί 2,5 χρόνια τώρα δεν καταφέραμε να τους σταματήσουμε και να πάψουμε να μετράμε απώλειες παρ΄ότι οι εργαζόμενοι είμαστε εκατομμύρια, εκτός των άλλων, εδράζεται στο ότι ο κόσμος που εκπροσωπούμε κυρίως λόγω της απαράδεκτης και λαθεμένης τακτικής της ΓΣΕΕ (ιδεολογικά – οργανωτικά) έχει χάσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του σ΄εμάς που τον εκπροσωπούμε.
Απ΄αυτή  την κριτική δεν εξαιρούμε ούτε τους εαυτούς μας.
Συνέπεια της απαράδεκτης αυτής στάσης μέσα σ΄όλα είναι να έχει περάσει και η καταστροφική λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων.
Αυτά τα δύο στοιχεία (της αναποτελεσματικότητας των αγώνων και της έλλειψης εμπιστοσύνης) βρήκαν έδαφος και καλλιεργήθηκαν στην στάση της χαλαρής αντιμετώπισης της ΤΡΟΙΚΑΣ και στη βάση του ότι ως συνδικαλιστικό κίνημα, έχουμε ηττηθεί ιδεολογικά με αποτέλεσμα να έχει πιάσει τόπο η μαύρη προπαγάνδα του συστήματος,  «ότι δεν γινόταν αλλιώς» και «ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική». Δυστυχώς εμείς δεν καταφέραμε να ξεσκεπάσουμε τα ψέματά τους και να αναδείξουμε την άλλη πολιτική και όλα αυτά μαζί με την λαθεμένη στάση μας εξηγούν τα πολύ χαμηλά ποσοστά συμμετοχής και στις απεργίες και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια.
Βεβαίως έξω απ΄αυτά τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής δεν έχει μείνει ούτε η ΓΕΝΟΠ που ο κόσμος μας (κακώς βέβαια) κυρίως κινητοποιείται για τα ιδιαίτερα ζητήματα του χώρου.

 Ως ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Ως υπεύθυνοι αγωνιστές

Θα ήταν ασέβεια για την εικόνα που επικρατεί στο χώρο μας να μην αναγνωρίσουμε και τις δικές μας ευθύνες. Όμως επειδή τα ποσοστά συμμετοχής είναι σχεδόν παντού τα ίδια κατά την άποψη μας  ο πρώτος που ευθύνεται γι΄αυτό είναι η λαθεμένη στρατηγική των 24ώρων εκτονωτικών και αναποτελεσματικών απεργιών της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που η ηγεσία της παρ΄ ότι έχει απαξιωθεί πλήρως στα μάτια των εργαζομένων, εξακολουθεί να μένει γαντζωμένη στην καρέκλα της εξουσίας, αδυνατώντας να δει, να αντιληφθεί και να αφουγκραστεί την άποψη των εργαζομένων.
Τελευταία απόδειξη για το ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν θέλει να δει και να αναγνωρίσει τα λάθη της, ήταν η δικαιολογία που βρήκε για να απαντήσει γιατί στο χώρο της προχθεσινής συγκέντρωσης δεν υπήρχε εργαζόμενος. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι έφταιγε η απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΜ, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί ότι αν κάποιος θέλει να συμμετάσχει έρχεται και με τα πόδια όπως και τα εκατομμύρια που πήγαν στην δουλειά τους.
Με βάση αυτή την διαπίστωση ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με άλλα συνδικάτα ήδη έχουμε ξεκινήσει τον αγώνα για την αλλαγή της στρατηγικής της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.
  ΜΌΝΟ ΈΤΣΙ :

Øθα πάψουμε να μετράμε ήττες και απώλειες
Øτο εργατικό κίνημα θα βρει τη δύναμη του και θα τους σταματήσει
Øθα ξανακερδηθεί η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη των εργαζομένων
Øθα ακυρωθεί η καταστροφική λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων.
Øθα αυξηθούν τα ποσοστά συμμετοχής.
 Μέχρι να επιτευχθεί αυτό η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που ο λόγος της ήταν πάντα κρυστάλλινος και δεν έλλειψε ούτε στιγμή από την πρώτη γραμμή των αγώνων θα συνεχίσει την προσπάθεια για να εμφυσήσει το πνεύμα της αντίστασης και ανεξάρτητα από το πόσο ανταποκρίνονται η όχι οι εργαζόμενοι κάθε φορά  θα παίρνει τις σωστές αποφάσεις.
Οφείλει να παίρνει τις σωστές αποφάσεις γιατί αυτός που πρέπει να είναι απολογούμενος, εάν θέλουμε να γυρίσει ο κόσμος στα συνδικάτα, δεν πρέπει να είναι το συνδικάτο αλλά ο κόσμος εάν και εφόσον δεν συμμετέχει.
   Σήμερα δυστυχώς αυτός που πρέπει να απολογηθεί είμαστε εμείς και όχι ο κόσμος γιατί χωρίς να χαϊδεύουμε το κόσμο που βεβαίως έχει τις δικές του ευθύνες ο πρώτος που δεν τραβάει είμαστε εμείς,  η συνδικαλιστική ηγεσία.
   Με βάση όλα αυτά, η απόφαση μας (γιατί αυτή είναι η σωστή απόφαση πολιτικά) παρότι  γνωρίζουμε ότι μόνα τους λίγα συνδικάτα δεν πρόκειται να νικήσουμε είναι, να συνεχίσουμε τον αγώνα,  να συνεχίσουμε την απεργία σύμφωνα και με την απόφαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
  Με αυτή μας την απόφαση,  θέλουμε να δείξουμε το σωστό δρόμο, και να ξανακερδίσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου.
  Κανονικά η στάση όλων μας, γιατί αυτό επιβάλλει ο βάρβαρος προϋπολογισμός τους, θα έπρεπε να συμπυκνώνεται στην φράση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ».
  Το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι αυτή την στάση δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ως άλλοθι για να κάνουμε το ίδιο.
  Οι συνδικαλιστές θα μείνουμε όρθιοι, έτσι θα ξαναγεννηθεί η ελπίδα, έτσι θα ξανανθίσει το δένδρο του αγώνα.
 Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μας δουν πρώτους στο ξέφωτο για να πειστούν και να  έρθουν κοντά μας.
ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΜΕ  ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

===============================
Επεισοδιακή η συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Από ένταση και από την αποχώρηση των συνδικαλιστικών παρατάξεων που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ χαρακτηρίστηκε η αποψινή συνεδρίαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Στη συνεδρίαση εκφράστηκε προβληματισμός για τη χαμηλή συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες συνεχίζονται επί του παρόντος με βάση την απόφαση της περασμένης Δευτέρας για επαναλαμβανόμενες 48ωρες.
Ωστόσο, οι επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας από τις κινητοποιήσεις είναι ελάχιστες, εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής στην απεργία αλλά και της χαμηλής ζήτησης ρεύματος.
===============================
Δε τους βγαίνει η απεργία των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ και κάνουν καταλήψεις μπας και τους προσέξει κανείς.
Σε αγωνιστική γυμναστική επιδόθηκαν το πρωί οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ οι ποίοι κατέλαβαν το κεντρικό κτίριο της εταιρείας στη Χαλκοκονδύλη. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)
Οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ μπορεί να έθεσαν εκτός λειτουργίας 5 μονάδες σε όλη την Ελλάδα ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προκαλέσουν μπλακ αουτ στη χώρα παρα μόνο μικρής έκτασης διακοπές ρευματος κυρίως στη νησιωτική χώρα. Τώρα ποιος και γιατί "τιμωρεί" τους νησιώτες και παίζει με τις οικοσκευες τους είναι ζήτημα που πρέπει να απαντηθει απο τους συνδικαλιστές.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ειναι απογοητευτική, πολύ κάτω απο τις προσδοκίες του κυρίου Φωτόπουλου και των υπολοίπων συνδικαλιστών. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν να χάσουν άλλα μεροκάματα καθώς διανύουμε μια χρονιά με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες έχουν άμεσες επιπτώσεις στο εκκαθαριστικό των υπαλλήλων.
Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ανασταλλούν οι κινητοποιησεις ωστόσο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ αναζητουν τρόπο να λήξουν τις απεργίες κάνοντας ηρωϊκή έξοδο.
Κάνουν λοιπον καταλήψεις για να δείξουν πόσο μάχιμοι είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου και για να γράψουν για να προκαλέσουν ντόρο στα μέσα ενημέρωσης.
Η εποχή που ο εκάστοτε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ απειλούσε να κατεβάσει τους διακόπτες της ΔΕΗ και να βυθίσει στο σκοτάδι τη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Στο μόνο που βυθιζονται οι συνδικαλιστές ειναι η μοναξιά τους καθώς οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη αρνουμενοι να παίξουν τα παιχνίδια τους τα οποια γίνονται τις περισσότερες φορές για προσωπικά συμφέροντα και όχι για το καλό του κοινωνικού συνόλου.
================================


ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Πιθανές διακοπές ρεύματος απόψε στην Κρήτη και τη Ρόδο
Για πιθανές διακοπές ρεύματος απόψε στην Κρήτη και τη Ρόδο προειδοποιεί ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει, οι διακοπές θα έχουν μέγιστη διάρκεια 40 λεπτών εκ περιτροπής ανά περιοχή και θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη από τις 17:15 έως τις 21:15 και στη Ρόδο από τις 18:15 έως τις 20:55.

Οι εκ περιτροπής περικοπές ηλεκτροδότησης, τονίσει, είναι αναγκαίες για την ασφαλή λειτουργία των αυτόνομων ηλεκτρικών νησιωτικών συστημάτων.

Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν για σχετικές πληροφορίες με τις τοπικές Υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ στην ειδική τηλεφωνική γραμμή για βλάβες που αναγράφεται στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.
===============================


Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη
Για την ψήφιση του Προϋπολογισμού
ΓΙΑ ΤΗΝ … ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!
ΝΑΙ 153…Πέρασαν τα μέτρα του “ ιδιοκτήτη” του Μνημονίου από τους 153 “τροχονόμους” της κυβερνητικής πλειοψηφίας σφραγίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα διάλυσης της οικονομίας και εξαθλίωσης της κοινωνίας…

Οι κρατικοδίαιτες οικογένειες των επαγγελματιών πολιτικών, οι πωλητές βιβλίων, οι πρώην συνδικαλιστές ευγενών εργασιακών ομάδων, οι εκπρόσωποι των τραπεζιτών και οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων, επιτέλεσαν το ύψιστο καθήκον τους, που δεν ήταν άλλο παρά μόνο η προάσπιση των 20 οικογενειών που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο της χώρας όλα αυτά τα χρόνια…
 

Οι πονετικοί και ευαίσθητοι πολιτικοί ταγοί της χώρας, με την ψήφιση του πιο σκληρού πακέτου μέτρων που φτωχοποιεί την κοινωνία, διασφάλισαν τους …πενιχρούς μισθούς των 8.000 € το μήνα.
 

Διασφάλισαν την συνέχιση της καταβολής των δόσεων στους τοκογλύφους δανειστές, ευρωπαίους “εταίρους” μας.
 

Διασφάλισαν το “πλιάτσικο” που θα συντελεσθεί στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
 

Διασφάλισαν τα υπερκέρδη των τραπεζιτών στους οποίους έδωσαν 233 δις € κρατικές εγγυήσεις, αλλά και τη συνέχιση των επιδοτήσεων στους ημέτερους.
 

Διασφάλισαν στους…προνομιούχους εργαζόμενους πάγιο μισθό 586 € για τα επόμενα 20 χρόνια, χωρίς “χαϊμαλιά” και “σκουλαρίκια” όπως απαίτησε ο …συμπαθής κατά τα άλλα Πρόεδρος του ΣΕΒ.
 

Διασφάλισαν την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας καταργώντας “επιτέλους” τα σκανδαλώδη “ προνόμια” των εργαζομένων που ήθελαν να εργάζονται 8ωρο και 5νθήμερο.
 

Αγνόησαν πλήρως και ορθώς έπραξαν ό,τι ισχύει σε “τριτοκοσμικές” χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, και νομοθέτησαν εργασιακές σχέσεις “ανεπτυγμένων χωρών”, όπως η Ινδία, η Κίνα, η Βολιβία, το Μπαγκλαντές και οι χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.
 

Αυτό που ξέχασαν να πράξουν, είναι να καταγγείλουν τα … συνδικάτα και την αντιπολίτευση, που έδωσαν εντολή στις δυνάμεις καταστολής, να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σύνταγμα για να “στηρίξουν” τους 153 “σωτήρες” του λαού και της πατρίδας μας…
 

Μην πτοείστε κύριοι της κυβέρνησης … οι Έλληνες πολίτες σας “στηρίζουν” … Πάρτε κι άλλα μέτρα τώρα … άμεσα … έχουμε μάθει να ζούμε χωρίς φαί, και μόνο με λίγο νερό!!!
 

Μην πτοείστε, αφήστε τους μεγαλοκαρχαρίες να φοροδιαφεύγουν, μην ελέγχετε τις λίστες και αυτούς τους φουκαράδες, που βγάζουν τα χρήματά τους στους φορολογικούς παραδείσους.
Αφήστε τις OFFSHORE και τους ιδιοκτήτες τους χωρίς έλεγχο, άλλωστε, αυτοί προσφέρουν για την πατρίδα.
 

Μην ενοχλείστε με τις ανομίες και τα πλασματικά στοιχεία που δόθηκαν το 2009 για το έλλειμμα. Ευτυχώς το έπραξε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αλλιώς δεν θα είχαμε στη χώρα μας τα μνημόνια τα οποία είναι “ευλογία” για τον τόπο.
 

Φορολογήστε, μειώστε μισθούς, καταργήστε τα σκανδαλώδη εργασιακά δικαιώματα…
 

Τα παιδιά είναι τεκμήριο, φορολογήστε τα… Η πρώτη κατοικία δεν μπορεί να αποτελεί “όνειρο” του απλού ανθρώπου … Όταν δε, την έχει αγοράσει με δάνειο και “αρνείται” να την ξεπληρώσει τότε πρέπει να βγαίνει σε πλειστηριασμό υπέρ της τράπεζας…
 

Φροντίστε με αγάπη τα καρτέλ, τους μεσάζοντες, τους μιζαδόρους που φέρνουν δουλειές στη χώρα, τους τραπεζίτες, τους τοκογλύφους δανειστές, τους ευρωπαίους “εταίρους” μας.
 

Μη σας νοιάζει τι λέει το Σύνταγμα, οι διεθνείς συμβάσεις, οι ευρωπαϊκές συνθήκες, οι επιτροπές για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν είναι ανάγκη να είστε αξιόπιστοι και να τηρείτε ό,τι λέει η ευρωπαϊκή νομοθεσία … Να είστε αξιόπιστοι μόνο με τους δανειστές… τους έχουμε ανάγκη…φροντίζουν για εμάς…Άλλωστε η Ευρώπη είναι τριτοκοσμική ένωση κρατών…
 

Αντισταθείτε στον “Λαϊκισμό” και στη … “δημαγωγία” των πολλών, των “συντεχνιών”, των φτωχών Ελλήνων…
 

Άλλωστε εσείς είστε εκπρόσωποι των μεγάλων … οικονομικών συμφερόντων.
 

Γράψτε στα παλιά σας τα παπούτσια τους Έλληνες… Δεν καταλαβαίνουν …
 

Δεν μιλάνε με τον … Θεό, δεν ξέρουν να λένε ψέματα…ξεγελιούνται εύκολα… είναι κουτόφραγκοι… έχουν ασθενή μνήμη, αγράμματοι, χωριάταροι, δεν έχουν δει το κολωνάκι και τις βίλες που ζείτε…
 

Δεν ξέρουν να κάνουν ούτε πιρουέτες, ούτε κωλοτούμπες…
Δεν μπορούν να διεκδικήσουν την … καρέκλα σας !!!
 

Ποιοι είμαστε εμείς οι απλοί πολίτες που θα μιλήσουμε για αξιοπρέπεια, εθνική υπερηφάνεια, εθνική ανεξαρτησία !!! Δεν είμαστε τίποτα !!! Μόνον εσείς μπορείτε να υποδουλώσετε τα 11 εκατ. των Ελλήνων.
Τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς άντεξαν οι Έλληνες…
Είναι δυνατόν να μην αντέξουν 40 χρόνια πείνας και εξαθλίωσης;
 

Μη σταματάτε λοιπόν. Συνεχίστε. Διαλύστε κάθε ελπίδα, κάθε συγκέντρωση, κάθε όνειρο…
Διαλύστε το παρόν μας. Κατακρεουργήστε το μέλλον των παιδιών μας. Είστε “Mοναδικοί”…Eίστε οι… “Σωτήρες” μας ,Είστε ΗΜΙΘΕΟΙ!!!
 
ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ …ΝΑΙ ΣΤΗ ΤΡΟΙΚΑ, ΣΤΟΝ ΦΟΥΧΤΕΛ, ΤΟΝ ΡΑΙΧΝΕΝΜΠΑΧ, ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: