Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Μας πρόδωσαν, μας έκλεψαν τα όνειρα, τώρα παίρνουν και τις ζωές μας...Nέα σειράς προτεραιότητας στη χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ


Οδηγίες προς τα μέλη κατα τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων

Αθήνα 05/11/2012

            ΠΡΟΣ :   - ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.

                                    - Περιφερειακά Γραφεία ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

                                    - Κ.Α.Ε., Π.Α.Ε.,Τ.Α.Ε.

                                    - Δ/ΣΗ Δ.Ε.Η.

Οδηγία προς τα μέλη μας κατά τη διάρκεια των 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων από της 06/11/2012 :

 1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΑΗΣ - ΥΗΣ – ΑΣΠ - ΤΣΠ )
α. Οι σταθμοί που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια της απεργίας θα είναι στελεχωμένοι με το ελάχιστο προσωπικό φυλακής.
β. Στις μονάδες που είναι εκτός λειτουργίας ή πρόκειται να τεθούν εκτός λειτουργίας αφήνουμε προσωπικό μόνο για τη φύλαξη και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

2. ΟΡΥΧΕΙΑ :
Δεν χρειάζεται να λειτουργήσουν τα ορυχεία για παραγωγή λιγνίτη εάν τα αποθέματα μπορούν να καλύψουν αρκετές μέρες λειτουργίας των σταθμών.
Θα εξαιρεθεί μόνο το προσωπικό ασφαλείας - φύλαξης των εγκαταστάσεων. Στο σύστημα Τέφρας ένας χειριστής ΠΕΤ – ένας μηχανοτεχνίτης, ένας Ηλεκτροτεχνίτης ΠΕΤ, ένας οδηγός ΠΕΤ & ένας χειριστής καδοτροχού σε κάθε βάρδια.
3. ΔΙΑΝΟΜΗ
α. Όπου υπάρχει 24ωρη βάρδια εξαιρούμε σε κάθε βάρδια (1) έναν εργοδηγό ή (1) έναν αρχιτεχνίτη, (1) ένα τεχνίτη και (1) έναν οδηγό.
β. Όπου δεν υπάρχει 24ωρη βάρδια εξαιρούμε μόνο το πρωί (1) έναν εργοδηγό ή (1) έναν αρχιτεχνίτη, (1) ένα τεχνίτη και (1) έναν οδηγό.

4. ΚΚΦ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Ένας σε κάθε βάρδια.

5. ΕΘΝΙΚΟ Κ.Κ.Φ. - ΠΕΡ. Κ.Κ.Φ.

Πλήρης βάρδια.

6. ΚΥΤ - Υ/Σ

Στα ΚΥΤ και στους Υ/Σ με 24ωρη φύλαξη εξαιρείται (1) ένας σε κάθε βάρδια.
Στους υπόλοιπους Υ/Σ εξαιρείται (1) ένας μόνο στην πρωινή βάρδια
7. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Δεν απαιτείται εξαιρούμενο προσωπικό.
Οι εξαιρούμενοι της απεργίας εκτελούν εργασίες μόνο για τις στοιχειώδεις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου δηλαδή :
φροντίζουν και εκτελούν κάθε εργασία ώστε να λειτουργεί ο σταθμός παραγωγής που είναι σε λειτουργία
επεμβαίνουν όπου υπάρχει κίνδυνος ζωής ή για την ευστάθεια του Συστήματος επανατροφοδοτούν κάθε καταναλωτή που εμπίπτει στις στοιχειώδεις ανάγκες του Κοινωνικού συνόλου δηλαδή Νοσοκομεία, εφημερίδες, TV, Ραδιοφωνικοί σταθμοί, Στρατιωτικές εγκαταστάσεις, Αστυνομικά τμήματα, υδραγωγεία, κ. ο. κ.
 Οι εξαιρούμενοι απεργοί βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεννόηση με τις Τοπικές Απεργιακές Επιτροπές και την Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Για κάθε θέμα που δεν καλύπτεται από το παρόν έγγραφο ή προκύπτει κατά την διάρκεια της κινητοποίησης θα γίνεται συνεννόηση των Τ.Α.Ε και Π.Α.Ε. με την Κ.Α.Ε /ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Διευκρινίζεται ότι οι εφεδρικοί δεν είναι εξαιρούμενο προσωπικό.
Σημείωση : ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Κ.Α.Ε     ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ
======================================
Σύσταση ΚΑΕ

Συνάδελφοι,
 Για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την απεργιακή μας κινητοποίηση να απευθύνεστε στην ΚΑΕ (Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή)
Τα μέλη της ΚΑΕ είναι:

Φωτόπουλος Νικόλαος
Καρράς Αντώνης
Μαστρολέων Ηλίας
Παλούκας Ελευθέριος
Κατσαρός Κων/νος
Παπανδριανός Δημήτρης
Βλαστός Αγγελος
Αδαμίδης Γεώργιος
Παπαδόπουλος Ευστάθιος
Μπίτζας Γεώργιος
Μπούκουρας Γεώργιος
Βαρσάμης Κων/νος
Θεοχάρης Κων/νος
Μαγκλάρας Ιωάννης
Δεληγιώργης Χρήστος
Διαμαντόπουλος Γιώργος
Ανδριανάκης Εμμανουήλ
Ηλιάκης Κων/νος


ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.-Κ.Η.Ε.

Γραφείο Οργανωτικού
========================================
Κατεβάζει διακόπτες η ΓΕΝΟΠ

  Επτά έως δέκα μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αναμένεται να θέσουν εκτός συστήματος από τα μεσάνυχτα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Ενεργειακό Κέντρο Κοζάνης Πτολεμαΐδας.
 Σε περίπτωση που η ζήτηση ρεύματος καλυφθεί με εισαγωγές ή με τη χρήση υδάτινων αποθεμάτων, οι συνδικαλιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να διπλασιάσουν τις μονάδες που θα βγουν εκτός συστήματος. Με την πιθανή διακοπή ρεύματος που θα προκύψει επιδιώκουν να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να μην περάσουν τα οικονομικά μέτρα.

Πηγή:enikos.gr

======================================
Eνέργεια: Οι αλλαγές φέρνουν συγκρούσεις με ΔΕΗ
του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Δημοσιεύθηκε: 04:10 - 05/11/12

Κλίμα έντονης αντιπαράθεσης διαμορφώνεται για το νέο μοντέλο με βάση το οποίο θα λειτουργεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει καταλήξει σε αρχικές προτάσεις για ένα μοντέλο το οποίο θα είναι βασισμένο στο γαλλικό ΝΟΜΕ. Οι ανεξάρτητοι παραγωγοί και οι μεγάλοι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας εξετάζουν διαδοχικά σενάρια για να προσδιορίσουν τις ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στο προτεινόμενο μοντέλο να είναι αποτελεσματικό στα ελληνικά δεδομένα. Την ίδια στιγμή, όμως, η ΔΕΗ το απορρίπτει.
Από την άλλη πλευρά, σύγκρουση είναι πολύ πιθανό να προκύψει από τη διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΕΗ - ΡΑΕ ή ΔΕΗ - ανεξάρτητων παραγωγών.
Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας. Τα ελλείμματα του λειτουργού μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ, από 800 εκατομμύρια τον Οκτώβριο.
Αρκεί να σημειωθεί ότι με στοιχεία Οκτωβρίου ο λειτουργός της αγοράς χρωστά στους ανεξάρτητους παραγωγούς 394 εκατ. ευρώ και οι τελευταίοι στη ΔΕΠΑ από αγορές καυσίμου περίπου 350 εκατομμύρια.
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/736262/Article.aspx
==========================
Οι νεογραικύλοι που κυβερνούν οδήγησαν τη Χώρα στην λαιμητόμο, με τα ψέματα για την δήθεν σωτηρία της. Το μόνο που έχει ανάγκη η Πατρίδα μας είναι η απαλλαγή από αυτούς. Από αυτούς οι οποίοι προκάλεσαν, αλλά και ενσαρκώνουν την ίδια την κρίση.
Έως πότε θα τους ανεχόμαστε; Έως πότε τα δήθεν Ελληνικά κόμματα της Βουλής, μαριονέτες των ξένων, θα κυβερνούν τούτο τον τόπο;
Έλληνες επαναστατήστε επιτέλους!
Μας πρόδωσαν, μας έκλεψαν τα όνειρα, τώρα παίρνουν και τις ζωές μας...
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6.html
============================





* Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας 05/11/2012 απαντάει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην απόφαση της Κυβέρνησης να ψηφίσει τα νέα σκληρά και βάρβαρα μέτρα.

* Ενώ η ΓΣΕΕ κήρυξε 48ωρη Γενική απεργία για τις 6 και 7 Νοεμβρίου 2012 με αίτημα την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων.

* Και νέα επιχείρηση επιβολής νέας σειράς προτεραιότητας στη χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 01/11/2012 από τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ Πουρσανίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο ΤΑΥΤΕΚΩ επισήμαναν ότι η αγανάκτηση των δικαιούχων θα κορυφωθεί και θα προκαλέσει απρόβλεπτες συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: